Wapen Amsterdam.Grote kans dat Amsterdam het nieuwe financiële centrum van Europa wordt als BREXIT door gaat. *****
Als de NL-politici dat goed besturen!******
Maar dat is wel het belangrijke punt. Het zou namelijk niet verbazen als die politici door BREXIT zodanig gefrustreerd raken dat ze de mogelijkheid van deze voordelen gaan tegenwerken in plaats van stimuleren.
.Of dat er zelfs officieel instructie komt van  de hoge baas Jan-Kloot Juncker om de financiële mogelijkheden te blokkeren.

De positieve mogelijkheden worden genoemd in:
http://www.talki.nl/d/15-bij-n-brexit-wordt-amsterdam-het-financi-le-hart-van-europa

Interessante bijkomstigheid van een mogelijke Brexit: als deze inderdaad plaats gaat vinden zal Amsterdam wellicht het nieuwe financiële hart van Europa worden.

Zomaar wat redenen waarom dit erg waarschijnlijk is:
– Het is dichtbij London en ligt centraal
– Iedereen kan zeer goed Engels, zeker i.v.m. andere grote steden in de EU
– Het stikt van de internationale bedrijven in Nederland

IMHO een zeer interessante bijkomstigheid! 

Die nieuwe bedrijven kunnen veel geld binnenbrengen!

7 REACTIES

 1. Ligt centraal? Neen, eerder perifeer (West).
  Maar goed, da’s geen bezwaar, immers London lag NOG Westelijker.
  Iedereen kan goed Engels? Schriftelijk misschien maar dat polderaccent vertroebelt de orale comminicatie toch behoorlijk.
  Als een bedijf zo internationaal is, heeft het niet perse een beursnotering nodig in zijn hoofdkantoorland.
  Kortom 3 nepargumenten van een dromer.
  ‘k Denk niet dat Amsterdam opgewassen is tegen Frankfurt.

 2. 1. De grootste worden ligt niet in de Nederlandse mentale cultuur, eigenlijk is dat maar een onbehoorlijk streven.
  2. De jongens en meisjes in den haag vinden het maar eng om op eigen benen te staan, zelf plotseling een land te moeten leiden, ze staan gewoon hulpeloos met de handen in het haar.
  3. Maar geeft niet: de VS biedt hulp. Met de corporaties hebben we zomaar een nieuwe regering en president. A la Brazilië.

 3. Dus eigenlijk hebben de Brexit tegenstanders gelijk als ze wijzen op de gevaren voor de Britse economie bij een ‘ Leave’ vote?

  U bent het dus niet eens met UKIP/Nigel Farage en ook geen voorstander van Nexit ? (want kennelijk heeft dat nadelen)

  Amsterdam komt niet eens in de buurt. ‘ Duisenberg school of Finance’ was ook een fiasco. Bovendien azen Parijs en Frankfurt ook al lange tijd op die positie.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hijseenberg [3]:
  Natuurlijk ben ik voor BREXIT en NEXIT.
  Om te beginnen voor de grotereVrijheid en soevereiniteit.
  Met die kunnen Engelsen en Nederlanders veel meer zelfstandig beslissen en doen.
  Het ligt dan uiteraard aan henzelf wat ze er van maken.

 5. Ik zie weinig voordeel van de financiële industrie in de huidige vorm. De toegevoegde waarde aan de reële economie zie ik niet. De ellende van een uit de hand gelopen schuld economie zie ik wel. Dankzij die financiële wereld en het handelen van draghi en yellen (koste wat het kost om inflatie te creëren met als consequentie nog meer opgeblazen zeepbellen in aandelen en vastgoed) zitten wel in een fuik waarvan niemand meer weet hoe ze eruit moeten. Laat de sector eerst maar eens weer ondersteunend worden ipv leidend. Op dit moment ben ik deze sector in deze vorm liever kwijt dan dat ze een plek op het vaste land krijgen.

 6. Wat een onzin zeg.
  Denk je nu echt dat “The city of London” Brits grondgebied is?

  Follow the money and you’ll get (closest) to the truth!

  De totale westerse wereld is al 300 jaar in de ijzeren greep van het Babylonische bankensysteem dat geld creëert uit lucht. Onze “staatsbank” (DNB) is, net als de FED, ECB, BIS, IMF, Wereldbank, en BIJNA ELKE BANK TER WERELD in handen van de Rothschild bankiers.

  Zo lang deze bankiers de geldcreatie in handen hebben, beland een natie uiteindelijk in een eeuwigdurende schuld.
  Er ontstaat inflatie (Steeds meer geld uit lucht), de koopkracht verdwijnt uiteindelijk (hyperinflatie) en over al dit luchtgeld moet steeds meer rente worden betaald met als gevolg dat de staatsschuld steeds verder stijgt (op dit moment een slordige 500 miljard euro) en daardoor de belastingen en accijnzen alleen maar hoger zullen worden.

  Landen worden gedwongen de zaken die de belastingbetaler heeft betaald zoals nutsvoorzieningen, pensioenen, AOW, ziekenfondsen, defensie, openbaar vervoer, etc., etc. steeds verder van de hand te doen onder het mom van privatisering.

  Indien een land zijn schulden niet meer kan betalen, komt de militaire arm van de Rothschilds (V.S. en NATO) de natuurlijke bronnen confisqueren.

  Ook als een land niet naar de pijpen van de Rothschilds danst, dan beginnen de haatcampagnes, hetzes en propaganda vanuit de MSM tegen deze landen (Rusland, Syrië, Iran, Libië, Mali, Somalië, Irak, Cuba, Brazilië)

  Ken de geschiedenis van de Rothschilds en snap waarom de wereld op dit moment één gigantisch kruitvat is. Alles wordt door deze psychopaten georkestreerd met maar één doel: Absolute wereldheerschappij vanuit Zionistisch Groot-Israël.

  http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

Comments are closed.