Person_Paul_Ron.Steeds meer schrijvers en publicisten waarschuwen voor een crash in de maatschappij omdat ze zien dat het op allerlei gebieden naar een onhoudbare climax groeit. Financieel met de steeds grotere staatsschulden, politiek met de steeds grotere spanningen tussen landen die dreigen in oorlog te ontploffen. *****
Vandaar dat toen ik onderstaand interview met Ron Paul las, onmiddellijk besloot dit voor u beschikbaar te maken op de Vrijspreker.*****
Graag uw mening, ervaring en ideeën over wat libertariers, NAP-ers kunnen doen om hun huis en haard veilig te stellen.

Deze waarschuwing doet Ron Paul samen met de financiële adviseurs newsletter-firma) Stansbury, Dat deze laatste ook aan hun werk willen verdienen, doet niets af aan de feiten!

Zie voor een interessant, leerzaam en belangrijk interview: .TOEKOMST     .

10 REACTIES

 1. Zorg dat je voor minstens twee maanden voedsel in huis hebt en koop gouden en zilveren munten desnoods met geleende euro’s.
  Als de vlam in de pan slaat kun je de lening met een fractie van die munten aflossen.
  Leer van de geschiedenis (Weimar) en kijk wat grote beleggers doen (follow the money), George Soros gaat voor miljarden in goud en hoewel ik me nauwelijks een grotere klootzak kan voorstellen zit het met zijn beleggingen meestal wel goed.
  Zorg dat je spullen in huis hebt om jezelf en je gezin te verdedigen, iets is beter dan niets, maar veel is altijd beter.

 2. Er zijn ook huishoudens die in een financiële staat van beleg verkeren. Teveel schulden gemaakt die oplopen door rente en deurwaarders. Vaak eigen schuld dikke bult door onverantwoorde uitgaven voor onnodige goederen.

  Op staatsniveau kan het eenvoudig opgelost worden. Zie de EN wikipedia, term odious debt.

  Burgers kunnen beslissen geen belastingen meer te betalen, indien ze er geen problemen mee hebben de repercussies van moedertje staat te ondergaan.

 3. Voor libertariers heb ik helaas geen oplossing, voor christenen wel, die kunnen terug naar de kerk en vanuit de kerk alles regelen ipv politiek en regering. Daar hebben de burgerlijke wetten nauwelijks wat te zeggen. Vooral de Roomse kerk heeft bij wet Universeel gezag. Toch wel goddelijk zo’n kerk.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Pinokkiocratie [3]: Voor de trouwe aanhangers van de ‘almachtige god’ genaamd ‘moedertje staat’ zijn er bijstandsuitkeringen.

  Voor de trouwe aanhangers van andere goden zijn er varianten op het thema diaconie.

  Kernbegrip is ’trouwe aanhanger’. Ik las eens dat moeder Theresa alleen mensen eten gaf als ze braaf naar de mis gingen, een verschijnsel dat kennelijk ook in Nederland is waargenomen. Wie niet naar de kerk gaat, krijgt niet te vreten.

  Naastenliefde kent kennelijk grenzen. Wanneer er sprake is van “wij” vs. “zij” dan worden “zij” voor de keuze gesteld: Bekeren of creperen. Dat werkt ook op andere niveau’s zo. Wie zich niet als loonslaaf (of zelfstandige) prostitueert voor geld, dient zich te bekeren, anders zal een winkelier die voedsel verkoopt vinden dat hij mag creperen. Niemand die zich afvraagt wat nuttige arbeid eigenlijk is en hoe je naastenliefde kunt bedrijven (denk aan mensen die elkaar belangenloos helpen).

  Een kwestie van morele normen (die aan karakterbederf onderhevig zijn), al dan niet gerespecteerde natuurwetten en de wens om in harmonie met elkaar te leven.

  Pinokkiocratie [9] reageerde op deze reactie.

 5. Als inderdaad gaat gebeuren waar Ron Paul hier over vertelt, wil ik nog wel eens zien wat er met die veel geroemde naastenliefde gebeurt.
  Voorlopig denk ik dat velen eerder de stelling hanteren van ieder boor zich en god voor ons allen.
  En toch blijkt ook dat als je een ander echt helpt, dat dat je een fijn gevoel geeft!

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]: Volgens de Bijbel: In de eindtijd zal de onderlinge liefde verkillen.
  In de hongerwinter vreesden veel Nederlanders voor hun leven, wat boeren en zwarthandelaren mogelijkheden bood krankzinnige prijzen te eisen.

  Alleen wanneer je een ander helpt (waarbij geven en om iemand geven hoort), kan een mens blij en gelukkig worden.

 7. Er zijn veel websites met welonderbouwde argumenten, dat de economie veel problemen heeft. Echter, ben voorzichtig met het geven van zware waarschuwingen dat de economie op instorten staat. Want komt jouw ‘mening’ niet uit, dan zal na verloop van tijd niemand jouw nog geloven.
  Voor tegenstanders wordt het dan heel makkelijk om jouw opmerkingen te ridiculiseren. Je geeft je tegenstanders zelf de munitie ervoor.
  Vergeet niet dat de tegenpartij (staatsgelovigen: collectivisten oftewel linkse en rechtse politic en consorten) heel graag een fictieve realiteit willen behouden waarin zij de hoofdrol spelen. De burgers willen heel graag dat alles goed komt, en willen heel graag de gouden bergen van politci geloven. Liever de leugens, dan de verschrikkelijke waarheid!
  En de realisten, die een eigen mening hebben zullen zo lang worden bewerkt door de politici en de media totdat zij de knoppen hebben gevonden waarop zelfs de realisten gaan reageren.
  Blijf objectief, argumenteren en vooral het belachelijk maken van de huidige realiteit.

 8. Nu begrijp ik waarom Bitcoin zo in waarde is gestegen de laatste tijd.

 9. @Nico [4]: Tja ik kan de realiteit niet veranderen, dan bekeer je toch, is dat zo’n probleem, als je daardoor te vreten krijg. Geef dat brood maar en stop Jesus der maar tussen als beleg.
  Te veel theorie en men ziet het praktische niet meer.

 10. De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde!

  De Nederlandse staatsschuld staat op een nieuw recordniveau.Helaas zal de staatsschuld toch verder stijgen ondanks de harde overheidssaneringen. Ondanks vorig jaar het begrotingstekort met 12,4 miljard euro 3,2 miljard minder was dan het jaar ervoor met (15,6 miljard), is de staatsschuld in 2016 al gestegen boven de 480 miljard, dit is meer dan de dubbele staatsschuld van Griekenland.

  http://www.destaatsschuldmeter.nl

Comments are closed.