No means NO!
No means NO!

.Steun voor EU daalt in iedere lidstaat, mensen willen soevereiniteit terug
jdreport.com

!
Plaatje bij Steun voor EU daalt in iedere lidstaat, mensen willen soevereiniteit terug
Uit een grote opiniepeiling van het toonaangevende Pew Research Center blijkt dat de steun voor de Europese Unie in iedere lidstaat daalt, soms licht, maar vaker nog fors. ******
Europeanen zijn vooral ontevreden over hoe Brussel de migrantencrisis te lijft gaat, of beter gezegd: niet te lijf gaat. In alle lidstaten wil een meerderheid de door hun politici aan Brussel overgedragen macht weer terug in eigen hand Voor uitgebreide detailgegevens klik.HIER     ******
Daar blijkt al snel dat: Nederlanders hebben met 31% nog het grootste vertrouwen in Brussels
Een constatering die niet erg verrast. De indruk die Nederlanders in het totale EU patroon maken, is dat zij niet vlug warm te maken zijn voor een ideaal en vooral “overheidsgetrouwe” burgers schijnen te zijn.

Een facet dat best een nadere beschouwing waard is. Wie maakt er een begin mee?

Een andere harde conclusie is dat :” Nergens een meerderheid voor Europese Superstaat.
Dit past goed bij BREXIT en NEXIT, een uitstekend teken voor een nieuw Europa met samenwerkende vrije soevereine staten.

Wat kunnen we nu doen om BREXIT en NEXIT te laten slagen??

 

4 REACTIES

 1. NEXIT: Artikel 50 van de EU van stal halen. Of moeten we eerst weer een fopreferendum gaan houden zodat Rutte het weer naast zich kan neerleggen?

 2. “Steun voor EU daalt in iedere lidstaat, mensen willen soevereiniteit terug”

  Dat heb je met afgedwongen c.q. opgelegde samenwerkingen…

  “Men” wil geen EU opgelegd krijgen en wil terug naar een soevereine staat.

  Volgende stap: Een individu wil geen staat opgelegd krijgen en wil terug naar individuele soevereiniteit.

  Voglende stap: Eerst eens rustig ademhalen en dan kijken met wie het individu op vrijwillige basis wil samenwerken!

 3. Nederlander passief geweest t.a.v. EU

  Redenen waarom de Nederlanders zo passief waren bij het toewerken naar Europese politieke eenheid van de Nederlandse partij apparatchiks zouden kunnen zijn:
  1. De Nederlanders hadden een behoorlijk welvaartsniveau. De oprichting van de voorloper, de EEG, leek weinig schade te berokkenen.
  2. Nederlanders worden voortdurend wijs gemaakt dat ze in een klein land leven en geen overlevingskans hebben bij grote zelfstandigheid.
  3. Nederlanders worden voortdurend bijgebracht dat Nederland een typisch handelsland is dat een sterk belang heeft bij vrije concurrentie door politieke open grenzen.
  4. Nederlanders worden voortdurend een schuldgevoel bijgebracht door hun media dat ze moeten betalen voor andere volkeren omdat Nederlanders veel zouden consumeren, het milieu kapot maken, grondstoffen buitensporig opmaken en de andere volkeren historisch gezien altijd al uitbuiten. Iets terug doen in de vorm van betalen aan Brussel is dan heel normaal.
  5. Nederlanders worden voortdurend wijs gemaakt dat de Nederlandse overheid de maatschappelijke wijsheid in pacht heeft en dat andere landen daarvan kunnen profiteren als er eenheidsregels vanuit Brussel worden opgelegd waarop Nederland dan veel invloed zou hebben.
  6. Nederlanders worden voortdurend wijs gemaakt dat de Europese volkeren veel met elkaar gemeen hebben en daarom samen moeten optrekken tegen de grote gele of rode vijand.
  7. Nederlanders zijn niet goed geïnformeerd over de besluitvorming in Brussel en welke partijen het meeste invloed hebben.
  8. Nederland wordt relatief weinig democratisch bestuurd binnen de groep van westerse landen. De lange arm van de staat en zijn lobbygroepen grijpt in het arbeidsklimaat, de rechterlijke wereld en de media. Het partijpolitieke stelsel is zo extreem indirect democratisch opgezet dat dit tot gevolg heeft dat de Nederlander heel weinig politiek ontwikkeld is.

 4. Ja brussel gaat zich ook al bemoeien met de pensioen fondsen
  moet nog even geheim blijven
  azen hier ook al op het pensioen geld van de burgers
  steun de britten in hun Brexit
  we met die EU maffia .
  Stoppen met die banen fabriek van ambtenaren en klap lopers
  als van balen .

Comments are closed.