different_forms_of_taxation

9 REACTIES

 1. Ik mis de rentekosten die in onze (consumenten) producten worden doorberekend. Deze financieringskosten schijnen wel 47% van de verkoopprijzen te bedragen.
  Banken eten dus niet alleen via inflatie mee. Naast rente ook nog onteigeningen natuurlijk.

 2. Geweldig hoe je in 1 plaatje kunt laten zien hoe je als nukubu wordt genaaid.

 3. krom gedacht?
  een woningbouwvereniging mag als hypotheeknemer het % inflatiecorrectie in zijn huur doorberekenen.
  waarom zij als hypotheeknemer wel en een hypoteekgever niet

 4. Je leven door anderen laten besturen is een beproefd recept voor allerlei onnodige ellende. Dus wie dat laat gebeuren… eigen schuld, dikke bult.

  Droevig dat mensen murw zijn gemaakt en het onaanvaardbare aanvaardbaar zijn gaan achten… Je grootste vijand ben je zelf. Angstm passiviteit en gebrek aan daadkracht staan allerlei doorbraken in de weg.

  Wie stopt met immorele zaken te sponsoren (middels belastinggeld) zal merken dat zijn bestaan vernietigd wordt. Angst daarvoor brengt mensen in een gewetensconflict. Wat is beter? Als een lafaard buigen en knarsentandend doorgaan met sponsoren, of een levend reclamebord worden om de werkelijke aard van heersers in beeld te brengen?

  Het laatste is niet opruiiend bedoeld, maar is de praktijk van ons leven. Wij hebben een keuze gemaakt en doen niet langer aan een opgedrongen spel mee. Huichelen doet ons walgen, dus distantiëren we ons ervan. Een ieder maakt zijn eigen keuzes en moet daar zelf de gevolgen van dragen!

 5. Voor de goede orde nog een disclaimer: Wanneer iemand in ruil voor geld diensten levert of producten produceert, dan meent ‘moedertje staat’ onder dwang afdracht van belastingen te kunnen claimen.

  Aangezien wij ons niet langer laten dwingen, geven wij niemand aanleiding om zelfs maar te denken dat er iets te claimen of af te dwingen valt. Wij zijn voorstanders van vrijwilligheid zoals in de ‘gift based economy’. Als we iets doen voor een ander, dan is dat vanuit naastenliefde. Zonder een tegenprestatie – zoals geld – te eisen. In deze context kan de overheidsmachine demonstreren waar zij voor staat; als een bloedzuiger op ons springen en ons opsluiten, of ons bijvoorbeeld met rust laten…

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 6. De mens denkt controle te hebben en leeft in en vecht al duizenden jaren tegen of voor een illusie van geld en macht en dit heeft de wereld nog nooit voor een seconde gefundeerde vooruitgang, oprecht plezier of aanhoudende vreugde gebracht.

  De idioten en psychopaten die ons denken te kunnen koeioneren, voorliegen, onderdrukken en uitknijpen graven in de huidige ‘nieuwe’ wereld uiteindelijk hun eigen graf. De huidige tijd is met geen enkele tijd in het verleden meer te vergelijken en de op drift geraakte miljarden grote aantallen mensen zullen ergens in aantal zijn hoogtepunt bereiken waarna de massa uitgedund gaat worden inclusief de zogenaamde grote jongens en meisjes, de illusionair’s van macht en geld. Er leven daarnaast te veel mensen met te veel jaren op de teller met daarnaast te veel hoogbejaarde geesteszieke leiders die met hun verkleefde hersencellen niet goed meer weten wat te doen in their last moment on earth, dus leven ze verder in hun illusie en maken er nog even een gekkenhuis van in verval.

 7. Domme dingen?
  Die doen politici, banken en overheden liever zelf; met MIJN geld!
  De ratten!

 8. Echte vrijheid is dus als we ons handje niet meer hoeven op te houden voor dat stomme salaris. Juist omdat we zo afhankelijk zijn van het (geld)systeem hebben ze ons bij de ballen en kunnen ze (bal)spelletjes met ons blijven spelen. En ik vertel toch niks nieuws, iedereen weet onbewust dat we zelf aan dat systeem meewerken en het instant houden. Het salaris waarvan de politieagent jou net een bekeuring geeft komt uit jouw eigen zak. Maar ja, daar willen we het maar niet over hebben. We blijven het spelletje maar meespelen.. tja dan moet je niet lopen huilen als ze dan een spelletje met jou terug spelen. Wie de bal kaatst, krijgt hem een keer op z’n hoofd.

  Eigen schuld, dikke bult !

Comments are closed.