7 REACTIES

 1. @Otje [1]:
  Anarchie is de praktijk/realiteit.
  Alle politieke theoriën hebben hun theorie nog nooit waargemaakt in de praktijk. Dat gaan ze ook nooit doen want het zijn theoriën.

  Theoriën veranderen niets aan hoe het in de praktijk/realiteit werkt.
  Je kunt er alleen een theorie op na houden hoe de praktijk werkt, maar dan is het een beschrijving van de praktijk/realiteit. En die is dan meetbaar correct of niet.

  Alle politieke theoriën zijn wishfull thinking, ideologien, fantasiën, over hoe “de mens” of “de wereld” (vage concepten) zou moeten zijn.

  In de praktijk heeft het “eerlijk” of “gelijk” maken van “de mens” of “de wereld” alleen maar voor onrecht, dood en verderf gezorgd, omdat in de realiteit de mensen niet eerlijk of gelijk zijn. En zeker niet de mensen met de wapens die alle mensen dwingen met geweld om hun theorie, praktijk/realiteit te laten worden.
  Theoriën van “eerlijk” en “gelijk” e.d. met geweld opleggen aan de praktijk/realiteit, en in de praktijk/realiteit uitvoeren leidt altijd tot het tegenovergestelde van “eerlijk”en “gelijk”,
  omdat het gebruik van geweld door één groep uitgeoefend op een andere groep, het tegenovergestelde is van “eerlijk” en “gelijk”

  Otje [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Otje [3]:
  Stel je strandt met 100 anderen op een eiland.
  Zou je een groep mensen kiezen die zelf geen waarde toevoegen, maar teren op andermans zakken, en de voorraden en opbrengsten herverdelen, vooral onder zichzelf, terwijl ze steeds dikker en dikker worden, werk je zelf harder en harder, terwijl je steeds minder overhoudt.
  Tja, wat wil je als je bijna 80% van je opbrengst in moet leveren ‘voor het algemeen belang’.

  Otje [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Otje [5]: Ja wat dan?

  Als je het probleem nou heel groot maakt dan denken alle mensen, oh voor zulke problemen heb ikzelf geen oplossing (net of ze er een oplossing voor zouden moeten hebben) en geven al hun energie weg aan mensen die doen alsof zij de oplossing hebben.

  Je hebt alles mee gekregen om in jouw wereld te leven, je hebt geen heerser nodig die je verteld wat je moet doen, omdat je anders zelf wel eens “fout” zou kunnen doen (naar zijn idee dan)
  of die je moet beschermen tegen jezelf, omdat je niet voor jezelf zou kunnen zorgen. Je bent geen kind.

  Er is er maar 1 op de wereld die weet hoe jij je leven moet leven en dat ben je zelf.

  En wat betreft die 7 biljoen anderen die leven ook hun eigen leven.

  The island analogy
  https://www.youtube.com/watch?v=Hv9nBhov1tI&list=PL-dNDxQFMpE6dPreAmFQPcy9OAVP6C2OX

Comments are closed.