disturbed-heavy_00424730

Als er hoop is, dan is het het gepeupel dat niets meer te verliezen heeft.

10 REACTIES

 1. Daar lijkt het wel op.
  Ik heb wel eens gehoord dat intellectuelen gewoon beter zijn in zelfbedrog… vooral wanneer hun inkomen er van afhankelijk is…

 2. Je hoeft geen brood te kunnen bakken als je weet waar de bakker woont!

 3. Intellectuelen zijn altijd voor een grote Staat omdat ze denken dat zij daarin aan de knoppen kunnen zitten.

 4. Inderdaad moet men niet te veel verwachten van intellectuelen. Wie alleen zijn logisch denkvermogen gebruikt, vergeet het hart van de zaak. De geest waarin gehandeld wordt. Een baasje gebruikt vooral zijn verstand en gaat soms gewetenloos en meedogenloos te werk.

  Een leider is, hoe gek het misschien ook klinkt, vooral een geestelijk leider die anderen weet te inspireren en te stimuleren. Men zou zelfs kunnen stellen dat een goede leider niet bovengemiddeld intelligent hoeft te zijn. Want het gaat erom dat het met het hart van de zaak goed zit, dat mensen op de juiste manier met elkaar omgaan. Bij een gezond klimaat kunnen slimmeriken op allerlei details hun vermogens kwijt. Maar eerst moet het gezonde klimaat er zijn.

  frits [10] reageerde op deze reactie.

 5. De overheid heeft liever te maken met hoger opgeleiden. Zij hebben langer kunnen genieten van opleidingen en daarmee op positievere kijk hebben gekregen op het overheidssysteem.
  De hoger opgeleiden zullen het systeem bekritiseren, maar nooit afschaffen.
  Voor het overheidssysteem zelf zijn hoger opgeleiden, ook een mooie bondgenoot. De hoger opgeleiden kunnen namelijk zin en onzin aan elkaar knopen, en van een mooie uitleg voorzien, terwijl de uitleg gewoon onzin is. En na verloop van tijd gaan zij er zelf ook in geloven, net als de burger.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Easymoney [5]: Anders uitgedrukt kunnen slimmerikken goed zorgen voor een verziekt klimaat. Niemand die in de gaten heeft wat ze aan het doen zijn. En wie dat wel in de gaten heeft kan door slimmerikken de mond gesnoerd worden, dankzij dommerikken die hun domme kracht inzetten zoals verdorven slimmerikken dat willen 😉

 7. Voor wie wat verder wil denken over wat er op deze pagina staat, is het misschien een aardig idee om te kijken naar de snaartheorie die vier ‘fundamentele krachten’ tracht te verenigen, namelijk (vertaald) zwakke menselijke karakters, sterke menselijke karakters, moreel verval en overheidsmacht.

  Volgens Tesla kun je het universum beter begrijpen als je denkt in termen van energie, frequenties en vibraties.

  Overheidsmacht wordt in wetenschap verbloemd weergegeven als een electromagnetisch veld:
  “An electromagnetic field (also EM field) is a physical field produced by electrically charged objects. It affects the behavior of charged objects in the vicinity of the field. The electromagnetic field extends indefinitely throughout space and describes the electromagnetic interaction. It is one of the four fundamental forces of nature (the others are gravitation, weak interaction and strong interaction)”

  Kijk je bij wisselstroom of gelijkstroom, dan kun je dat vertalen naar positieve en negatieve activiteiten van de overheidsmachine die bedoeld zijn om mensen die niet uit zichzelf in beweging komen te ‘empoweren’ en te prikkelen.

  Wie over een innerlijke energiebron beschikt moet er goed voor oppassen dat hij niet alleen met zijn logische denkvermogen aan de slag gaat. Mens zijn is meer dan alleen logica.

 8. Uitgerekend Orwell schreef er in “1984” over dat de Proles zelden tot nooit in opstand zullen komen want de staat zorgt voor eten en vermaak (elke maand een nieuw liedje op de radio in het boek) om ze rustig te houden.

  De echte machtsstrijd ging in het boek over de elite die vecht tegen de subelite die de macht wil overnemen. En als de subelite elite was geworden na een geslaagde machtsovername, werd de elite de nieuwe subelite die de macht wil terugpakken. Enzovoorts enzovoorts. Daarom werden partijleden extra onder de knoet gehouden.

 9. Hier een aardig artikel over wat er gebeurt als er teveel verwacht wordt van intellectuelen. Een artikel over enige zelfkritiek vanuit het IMF.

  Opvallende punten: Griekenland had toch meer schulden dan iedereen verwacht had (??).

  Citaten:
  “Het resultaat, zo weten we inmiddels, is een economische én humanitaire ramp. De Griekse werkloosheid steeg tot een kwart van de beroeps­bevolking. De economie kromp in zes jaar tijd met een kwart. Bot gezegd: dat lukt doorgaans niet zonder bommenwerpers en tanks.”

  “Het toont het zelfbeeld van de IMF’ers. Neutraal, verheven boven het politieke gekibbel, verbeteren zij de wereld met behulp van zuiver economisch denken. Mr. Spock, de überrationele Vulcan uit Star Trek, zou er voor tekenen”

  Als er één ding is dat duidelijk is, dan is dat wel dat mensen in nette pakken en mooie praatjes maar beter niet serieus genomen kunnen worden. Want uiteindelijk zijn het mensen die in woningen en op straat, dus niet in kantoorgebouwen en vergaderzalen, die zich al dan niet met hart en ziel ergens voor inzetten.

  Ik kan me nog herinneren dat ik een praatje had met een paar politieagenten. Goede mannen die ingezet werden om wat decision makers te beveiligen. Toen we meldden dat we daar waren omdat we geen corruptie aanvaardden werden ze blij. Ze waren heel stellig: Onze bestuurders zijn corrupt. Ze vroegen voor welke organisatie we werkten (??), omdat ze kennelijk veronderstelden dat er eindelijk hulp in aantocht was. Hoewel we hen moesten teleurstellen, was het afscheid hartelijk. Dat hebben we ook anders meegemaakt, schrijf ik met gevoel voor understatement.

  De inspanningen van intellectueeltjes nopen volgens berichten die ons bereiken tot militairen in Amerika die orders weigeren of ontslag nemen omdat ze niet langer van plan zijn een instrument te zijn van datgene waar ze niet langer achter kunnen staan. Ook in Duitsland schijnen militairen ontslag te nemen van een club waar ze niet langer bij willen horen. Men kan zich niet verenigen met bestuurlijke beslissingen.

  Vroeger gebruikten staatshoofden het militaire apparaat om orde op zaken te stellen. Tegenwoordig is dat steeds minder makkelijk. Hoera! De houdbaarheidsdatum van allerlei immorele bestuurljike systemen is kennelijk aan het verstrijken!

Comments are closed.