14642352_1763427347255523_7453823998682156882_nEr is weer volop drukte over de Amerikaanse verkiezingen. Hillary of Trump, wie zal het worden?Ik heb het allemaal eens zitten bekijken, en ik ben tot een vreemde conclusie gekomen: beide partijen willen niet winnen.

Zowel Trump als Clinton zijn natuurlijk totaal ongeschikt als president van het machtigste land op aarde. De één een vrouwonvriendelijke idioot met een aura van rijkdom, maar een spoor van faillissementen achter zijn naam. De ander een notoire leugenares met een hele reeks aan blunders op haar naam. En toch zijn deze twee bovenop de apenrots terecht gekomen.

Laten we een heel klein beetje vooruit kijken naar wat er in 2017 staat te gebeuren. Een aantal voorspellingen durf ik wel aan. Ten eerste gaat de kredietcrisis nu echt exploderen. Die bubbel is niet meer te houden. Zowel de Dollar als de Euro zullen in waarde verdampen. De kans is groot dat dat begint met het omvallen van Deutsche Bank, maar er zijn zo nog talloze andere banken die elk moment kunnen omvallen.

Het is niet fijn om president te zijn tijdens een crisis van zo’n omvang. Om de eenvoudige reden dat je daarvoor de schuld zult krijgen. Stop je belastinggeld in de banken dan ben je slecht, doe je het niet ben je ook slecht omdat je niet ingrijpt.

Dan hebben we nog de crisis met Rusland en Syrië. De Russen helpen Assad om de orde in Syrië een klein beetje te herstellen, terwijl de Amerikanen het vuurtje op alle manieren lijken op te stoken. Hillary belooft bijvoorbeeld om Assad omver te werpen als ze wordt gekozen. Dat lijkt me de minst slimme strategie, want dan ga je daadwerkelijk knokken met de Russen. Wie dat gaat winnen weet niemand, maar dat het geen pretje zal worden is duidelijk. Zo’n conflict wil je niet meemaken als president, terwijl er in de hele wereld talloze brandhaarden zijn die tot uitbarsting kunnen komen.

Zoals het Koreaanse conflict, de Chinezen in de Zuid-Chineze zee, Venezuela, Colombia, en noem maar op.

Hoe je het ook wendt of keert, de aankomende president van de VS gaat het nooit goed kunnen doen, vanwege een teveel aan ellende dat op ons afkomt.

En misschien is dat wel de reden waarom beide partijen zulke zwakke kandidaten hebben afgevaardigd. In de hoop om geen president te hoeven leveren in tijden van ellende, zodat ze over vier jaar de ‘oplossing’ kunnen bieden met een zekere overwinning als resultaat. Cynisch? Jazeker, maar heeft iemand ooit gezegd dat politiek niet cynisch zou zijn?

4 REACTIES

  1. USD gaat stijgen. Lees blog Martin Armstrong. Media manipuleert. 99% is pro Hillary, die overigens geen fouten heeft gemaakt, maar regelrecht een crimineel is. Buiten dit is ze zeer waarschijnlijk fysiek niet in staat de post in te nemen anders laat ze haar medisch dossier wel zien. Is trouwens altijd een vereiste geweest. Aan de andere kant, het praatje achter de schermen is idd dat Obama beiden aan de kant zet en dat Biden dan waarschijnlijk op dezelfde voet de scepter gaat zwaaien. Dit kan overigens alleen als men of de Russen vals beschuldigd van de uitslag te hebben gemanipuleerd of als er niet voldoende stemmers opkomen. Dit stelt de gevestigde orde in staat de boel te belazeren. Anders wordt het Trump. Het is me wel een klerezooitje all over the world.

  2. Het zou mij niet verbazen dat Obama een manier weet te vinden om onder het mom van landsveiligheid een soort noodtoestand afroept en aan de macht blijft. Daarvoor wordt rustig een “false flag operation” bedacht, waar de Amerikanen zo bekwaam in zijn.
    Verschillende us insiders hebben al vaak deze optie benoemd.

  3. Trump idioot noemen is een beetje gratuit. Hij heeft toch een redelijk fortuin vergaard (ok geholpen door een leuke erfenis) en een best seller boek geschreven (art of the deal). Daarnaast schop je het echt niet tot presidentskandidaat als je idioot bent, films als Idiocracy zijn fictie (nog wel). En ‘ een spoor van faillissementen’ is nogal misleidend. Er is een verschil tussen een persoonlijk faillissement en dat van bedrijven. Ik heb het niet nagezocht maar ik begreep dat Trump honderden bedrijfjes heeft gestart. Sommige succesvol, sommige bagger. Een paar failliet. en een paar op honderden schijnt een zeer goede score te zijn.

    Overigens kies ik nog liever tussen gevierendeeld worden of geradbraakt / tussen een Giant Douche of een Turd Sandwich, maar dat geheel terzijde. https://www.youtube.com/watch?v=oWb8hqvqqhk

Comments are closed.