keep-calm-and-love-cash-moneyTien liter water per persoon, eten voor tien dagen, genoeg batterijen en contant geld: dat moeten Duitsers altijd in huis hebben om voorbereid te zijn op een noodsituatie. Dat staat in de conceptversie van een nieuwe civiele verdedigingsstrategie van het land, die nog goedgekeurd moet worden door het kabinet.

Dat we voorstanders zijn van contant geld vanwege privacy en veiliger sparen (zonder negatieve rente en zo) wist u al. Maar nu komt er uit ‘onverdachte’ hoek nog een argument bij: van de Duitse overheid!.

Zij realiseren zich dat bij een noodsituatie, de kans op lege of niet werkende geldautomaten, uitgevallen PIN betaalsystemen, groot is. En dan is goed oud contant geld best handig!

In de discussie over contant geld, dus ook maar dit Duitse argument noemen.

Overigens zijn de banken nu bezig om de PIN kosten te verhogen, juist nu het zo populair is geworden: pas maar op, naast BTW is dit ook een potentiële belastingmogelijkheid.

22 REACTIES

 1. In de categorie: Als de overheid je dit moet vertellen, dan ben je zo wie zo reddeloos in een noodsituatie…

 2. @peter [3]:
  We hadden tot voor enkele jaren een houtkachel.
  Op een winteravond ging er makkelijk een grote kruiwagen hout doorheen. En je moet er bijblijven, en er ieder uur hout in gooien.
  Mij te veel werk.
  Ik heb nu meer dan genoeg Campingaz tankjes (die ik zelf vol maak uit grote flessen, anders is het veel te duur), om te verlichten, verwarmen, en te koken.
  Natuurlijk heb ik mezelf ook geleerd om op open vuur te koken met een Dutch Oven.

  Mikkie [8] reageerde op deze reactie.

 3. @jhon [7]: Ja top zo’n portable zonnecollector met accu…heb zelf nog een 1000+ liter waterput. Kippen en aardappels alom ons heen..top tijden breken aan, alleen nu die 9mm nog.

 4. Stel, het gaat mis. Jij en je gezin hebben het goed geregeld. Aan alles gedacht.
  Echter, je omgeving heeft de overheid als reddende engel in het hoofd, maar die komt niet opdagen. Dan zien de cultvolgers, dat het licht en verwarming bij jouw nog werkt. Hoelang zal het duren voordat die schaapjes, die trouwens ook tandjes hebben, bij jouw de spullen komen weghalen.
  Als er heel veel schaapjes om je huis staan, waar je met je gezin in zit, dan ga je het toch heel moeilijk krijgen. Oh ja, je hebt wapens, akkoord, wat ga je doen als de kogels op zijn??

 5. @Rien [11]: We horen hier die houten banden van ver aankomen…maar dit gebied is totaal oninteressant en onbekend, we verwachten de eerste na een maand of 3, sterk vermagerd en vermoeid.

 6. Wat een grap, en dat anno 2016. We importeren miljoenen kanslozen en hebben een anti-democratisch monster opgetuigd en ineens moeten we aan de survivalpakketten. Heel logisch allemaal.

 7. @Rob [15]: Néé! Die platanen niet door Gemeente laten weghalen en er ook niet om vragen. Dat is prachtig brandhout, wat jij en je buren in een noodsituatie goed zullen kunnen gebruiken. Ikzelf ben een oorlogskind en ik weet dat op zekere ochtend toen ik wakker werd alle bomen in mijn straat waren verdwenen. Wij hadden het nakijken, dus je moet er heel snel bij zijn!!

 8. Reactie van vele Duitsers;”kein problem, als het fout gaat. De winkels zijn toch tot 21u open…”

  Redeloos verloren….

 9. @peter [3]: Doen wij al vele jaren geweldig in het Poolse landschap en allemaal blanken om ons heen.
  Zwarte zijn schijnbaar bang van moe worden en echte nachten.

Comments are closed.