Hoewel Donald niet zeer te spreken is over de Islam, zie ik weinig verschil tussen de cliëntèle van een moskee die in de rondte zittend doorlopend “ALLAH, ALLAH, ALLAH” aan het roepen is, alsdsf ware dit een productieverhogende slogan en de aanhangers van Trump wier taak het is om voorzien van omhooggehouden naambordjes,“TRUMP, TRUMP, TRUMP”, te roepen.

De overeenkomst is frappant.

Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. Is dit kinderpraat van ene Hugo van Reijen?
  Wie zal het zeggen.
  Is dit wartaal van iemand die geen genoeg aandacht krijgt en kreeg.
  Wie zal het zeggen
  Wil hij zich een grote jongen voelen bij zijn bekenden, omdat HIJ wat roept over Trump.
  Wie zal het zeggen.
  Adolf Hitler had een lange broek aan, ben jij Hugo van Reijen een massa moordenaar omdat jij ook een lange broek aan hebt?

  Hugo van Reijen eet en drinkt, slaat af en toe wartal uit.
  Donald Trump doet dat ook.
  De overeenkomst is frappant. 😉

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 2. Bij vergelijkingen zitten soms wat variabelen. Indien die niet meegenomen worden bij de berekening kan je tot dit soort conclusies komen.

 3. Wat frappant is, is dat er zoveel mensen zijn die zich nog nooit afgevraagd hebben of het handig voor hen is om vervangende ouders te zoeken in de vorm van psychopaten die hun leven met alle soorten van genoegen tot in de kleinste details willen regelen op basis van een machtsmonopolie genaamd de “staat”, dan wel andere -ismes.

 4. @dr. heinz [1]:

  U mag zich oprecht dr. noemen, zelden zo’n bijzondere ’tegenreactie’ gelezen.

  Overigens mag Hugo wel uitkijken met vergelijkingen trekken van deze aard, want zo goedlachs en sportief zaken opvatten doen religieuzen vaak niet, voor je erom denkt rollen z’n ogen over straat….

 5. @mario [5]: Het is geen rouwstoet, het zijn lijkwagens. De aankomst van lijken voor identificatie staat eronder. Misschien zijn die mensen blij dat er lijken zijn, beter dan wat losse brokstukken waar niets uit op te maken valt.

  V.w.b. de vergelijking van Hugo… de overeenkomst is inderdaad treffend. Nog even en herauten blazen de trompet om de komst van Allah, pardon, Trump aan te kondigen. Dat is toch de volgende stap in de procedure? 😉

 6. Of je nu een bordje met Hillary of met Trump omhoog houdt, je onderwerpt je. Ultiem. Je smeekt als het ware of je overheerst mag worden door HC of DT. Sterker nog, je probeert anderen te overtuigen dat ze moeten bukken voor de heerser van jouw keuze.

  Het marginale voordeel van Trump is dat hij minder geld schijnt te hebben ontvangen van het huis van Saud of van andere special interest groepen en dus wat onafhankelijker is. De kans op een oorlog met Trump als president lijkt ook kleiner.

 7. @mario [5]: Onlangs heb ik mijn grote Liefde met zo’n auto weggebracht… met omfloerste ogen heb ik dan ook zitten kijken. 77 auto’s heb ik geteld, kan zijn dat ik er wat naast zat met al die mixed feelings. In eerste instantie had ik ook zoiets van dat applaus, dat kan niet… Later in de opname bedacht ik me dat het de onmacht van die mensen was… Je wilt toch wat doen… En uiteindelijk begreep ik dat het uit Respect was…en uit Onmacht!

  En dan wetende dat degene die de onderste steen boven zou halen er gewoon NIKS aan doet.
  Dan wordt je dus heel boos!!!

 8. @Ratio: Trump wil kennelijk een heuvel (Hillary) bedwingen. Ik heb echter sterk de indruk dat wat de uitkomst ook is, er alleen maar verliezers zullen zijn.

  In de TV Serie Designated Survivor gaat het al een beter kant op. Een president die recht door zee is, een ‘straight shooter’. Die bij belangrijke beslisssingen overlegt met zijn vrouw, de First Lady. Het probleem is alleen, dat de First Lady niet beëdigt is. Ze is niet volwaardig mede-president.

  De Old English legende van koning Arthur en Excalibur is al een stuk zuiverder (geen discutabel karakter, maar nobelheid pur sang), maar in dat verhaal ontbreekt een koningin. Het is daarom m.i., hoewel een brokje goud, nog niet compleet. Dat wordt het pas wanneer regeren een afspiegeling wordt van een gezond gezin met een waardige vader en moeder, zilver en goud met elkaar gefuseerd, versmolten. Dan krijg je een heel andere de sfeer, een ander totaalbeeld. Het beeld van een familie in plaats van een machtsblok. Men kan zich afvragen wat ervoor nodig is om dat kwartje te laten vallen. Hier kom ik bij tijd en gelegenheid op terug.

  @Samasta: Boosheid is een natuurlijke reactie op een situatie die niet is zoals die kan zijn, een schrijnende en onrechtvaardige situatie waarin handen gebonden zijn. Er zijn een aantal dingen waarin ik geloof, maar beslist niet in onmacht.
  Om de slogan van Obama maar eens compleet te maken: “United, we can!” In dat ene toegevoegde woordje zit ‘m de sleutel. Je kunt roepen “yes, we can” en vervolgens constateren dat het niet lukt en maar blijven aanmodderen, maar je kunt ook de handen ineen slaan. Dan verdwijnt onmacht als sneeuw voor de zon. Hoewel het roer daarvoor dan wel om moet. Geen verbeterde versies van aanmodderen, maar een andere aanpak die problemen oplost en ervoor zorgt dat oude fouten niet herhaald worden. Het beroemde verhaal over een ezel die zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoot.
  Om Einstein er maar eens als raadgever bij te halen: “The same level of thinking that created the problem is incapable of solving it”. Velen denken dat je dan intelligenter moet gaan denken (beetje meer processorkracht graag!), maar de beste oplossingen zijn juist kinderlijk eenvoudig. Die een kind kan begrijpen, maar die volwassenen vaak niet begrijpen. Er zit teveel rotzooi in hun gedachten, zoals een zolder die te vol zit met oude troep. Zoveel troep, dat je het antiek, de waardevolle stukken niet meer ziet.

  De Amerikaanse verkiezingen lijken zoiets als een zolder met troep. Door alle propaganda is een oud concept zoals koning Arthur met de Excalibur aan het zicht onttrokken. En hoewel waardevol, is dat als een stuk antiek dat doet herinneren aan een goede oude tijd met een waarheid die kinderlijk eenvoudig is. Als pa en ma langs elkaar heen leven, dan zullen ze nooit in staat zijn om de kids goed op te voeden. En aangezien pa en ma het verkeerde voorbeeld geven, zullen de kids blijven aanmodderen.

 9. @Individualist [10]:
  Daar gaan we weer!
  Islam is net als andere godsdiensten het geloof in een waarschijnlijk niet bestaande bovennatuurlijke entiteit.
  Een mooie godsdienst met net zoals het christendom soms
  minder mooie manifestaties en hocus-pocus dat voor niet-
  islamieten moeilijk te doorgronden valt en soms voor henzelf ook niet.
  Maar dat geldt voor de padvinderij met zijn militaristische inslag ook.

Comments are closed.