hubUit het archief van Vrijspreker, een artikel van Hub uit 2007 over stemmen op de PVV: Er waren (zijn?) nog altijd libertariërs die een zekere sympathie hebben voor de Partij Voor Vrijheid van Wilders. Vooral omdat zij vinden dat die partij de minst slechte is en het dichts bij de libertarische vrijheidsprincipes.

We hebben daarover op deze site altijd een voorzichtige houding aangenomen. De Vrijspreker wil namelijk het volledig libertarische standpunt brengen. Partij politiek is altijd geneigd daarvan af te wijken omdat ze vaak denken aan het “haalbare” en daarom “water in de wijn” doen.
Hier stellen we echter dat de minste van twee kwaden nog altijd “kwaad” is.

In voorgaande artikelen hebben we dan ook de “vrijheid” van de Partij voor de Vrijheid altijd met korrels zout genomen. Zie onder andere *)
En vandaag komt de mededeling van Wilders dat hij een boek wil verbieden, de Koran.

Terug naar de boekverbrandingfeesten! Einde van de Vrijheid van Meningsuiting.
Een publicatie over dit nieuwe voorstel van Wilders op NU.nl gaf in een ochtend dan ook op NUjij al meer dan 500 reacties. Wel aardig om daar eens te scannen en te zien dat het overgrote deel van die reacties negatief is en een verbod afkeurt.

Bij het ontstaan van de partij van Wilders hadden we nog een beetje hoop dat dit zich zou kunnen ontwikkelen in libertarische richting. We schreven in 2004 al “
“Laten we blijven beseffen dat te veel water in de wijn doen, de wijn waardelozer maakt. Erger nog is dat één druppel stront in een heel vat wijn, het hele vat waardeloos maakt.
Als libertariërs hun principes laten vallen om een korte termijn succes te behalen, zullen ze kapot maken wat er jarenlang is opgebouwd.

Jammer genoeg blijkt steeds meer dat we gelijk krijgen.
——————————————————————–
*) www.vrijspreker.nl

**)www.vrijspreker.nl