5 REACTIES

 1. Je kan ze alles wijs maken: https://www.youtube.com/watch?v=yi3erdgVVTw

  Zo is er ook een zootje ongeregeld die in gravitatie collaps(zwart gat) geleuft, mensen lief wat hebben ze daar een boel geld aan verspild en daar zijn ze nog helemaal niet klaar mee want vinden doen ze het toch nooit……en maar blijven zoeken! Tuurlijk zijn er een heleboel gevonden maar dat is voor het geld om weer meer geld te krijgen om nog meer van doe onzin dingen te vinden.
  Het zelfde verhaal geldt voor de grote knal,gaat niemand bewijzen maar ze smijten er een zooi geld tegenaan pffffffff….!

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 2. Temperatuurverdeling in de troposfeer

  Er zijn altijd klimaatfluctuaties geweest. In dit deel EP3 wordt nog een argument toegevoegd dat ook de klimaatfluctuaties in onze tijd niet het gevolg zijn van CO2 uitstoot door de mens. Dat is het argument dat als extra CO2 in de atmosfeer, het blijft niet veel maar desondanks, een behoorlijke broeikasbijdrage zou leveren, dat dan dit effect het eerst meetbaar had moeten zijn in de troposfeer op een hoogte van ca. 10 km. Daar is geen sprake van. Weerballonnen hebben dit aangetoond.

  Desondanks gaan de massamedia onverdroten door met hun propaganda dat er klimaatverandering door CO2 uitstoot van de mens is. Ze gebruiken dit om de overheid weer een argument te verlenen aanzienlijke extra belastingen te heffen.

  Zo vrienden met de overheid blijven levert intussen de mediaorganisaties geen windeieren op. Maar beetje bij beetje wordt wel door deze gecontroleerde publieke opinie de levensstandaard voor de mens volledig afgekoppeld van diens technologische vooruitgang.

 3. @doc [1]: Ja, je kunt mensen inderdaad alles wijsmaken. Voor een zwart gat hoef je echt niet ver te zoeken. Maak contact met een overheidsdienst en al je levensenergie en licht van inzicht verwijnt in een zwart gat. Dat heb je, als je tegen oostindisch doven praat.

  Schimmels (kleine paddestoeltjes) groeien bij hout (een metafoor voor wetgeving). Overheidsdienaren gedijen op wetgeving. Het lijkt bij tevelen ervan wel of ze paddo’s gegeten hebben en zo stoned als een garnaal zijn. Ze zijn niet alleen versteend, maar hallicuneren kennelijk ook. Ik kan anders niet verklaren waarom ze zonder aanwijsbare oorzaak ‘hondentaal’ spreken: Grommen, blaffen, janken als ze betrapt en berispt (of erger nog, ontslagen) worden en wat dies meer zij 😀

 4. Wat heeft het zwarte gat van bureaucratie met klimaatverandering te maken? Merk op dat als de overheidsmachine iets propageert, meestal het tegenovergestelde bedoeld wordt.

  Wij hebben in verschillende landen een klimaatverandering waargenomen. De zucht naar geld en spullen verkilt mensen. Veelal wordt geklaaagd dat mensen pak ‘m beet 30 jaar terug anders met elkaar omgingen.
  Wie in bureaucratie verzeilt raakt komt in een ijstijd terecht. Overheidsdienaren die antwoorden grommen of toebijten, mensen bevelen toeblaffen, etc. is bepaald niet goed voor een zonnig humeur.
  Dit zijn klimaatveranderingen die we zelf hebben waargenomen.

  Ik kan me voorstellen dat verkilling en ijzige tijden een ander soort klimaatverandering oproept. Opwarming. We hebben genoeg mensen gesproken die als een vulkaan die op uitbarsten staat rondlopen. Maar ja… doet een mens dat dan hebben overheidsdienaren weer een legale aanleiding om de betrokkene te grazen te nemen. Dus da’s ook weer niet handig.

  Overheidsdienaren horen liefst zoete praatjes. Maar nemen alleen iets aan van hun meerderen. Een garantie voor een verziekt klimaat.

 5. Klimaatverandering kan gezien politiek geblibber van alles betekenen.
  Misschien spreekt men over opwarming, maar betreft het verkilling.
  Misschien spreekt de data over het verleden, maar feit is dat men zich richt op de toekomst. Gevolgen.

  Feit is dat ‘follow the money’ meer inzicht biedt.

  Het noordelijke halfrond heeft zich verrijkt ten koste van het zuidelijke halfrond (Afrika, Zuid-Amerika). Maar feit is dat roofbouw een keer ophoudt. Nu met Global Warming schuift men middelen naar het zuidelijke halfrond. Wil men de roofbouw nog wat door kunnen laten gaan? Of de roofbouw een halt toeroepen?

  De hogere sociale klassen en standen hebben zich verrijkt ten koste van de lagere sociale klassen. Maar feit is dat roofbouw een keer ophoudt. Velen verzuipen in hypotheken en andere leningen. Vooralsnog gaat deze roofbouw gewoon door, maar dat kan niet zonder consequenties blijven. Er broeit dan iets (broeikaseffect).
  Er verschijnen kennelijk steeds meer tentenkampen in de VS. De VS is de trendsetter, de EU trentvolger. Dergelijke ontwikkelingen zijn voorspelbaar. Er worden inmiddels steeds meer hypotheken geëxecuteerd. Kom je aan mogelijkheden om te eten of wonen, dan kan ellende verwacht worden. Vooralsnog broeit dit onder de oppervlakte, vulkaanuitbarstingen komen later tenzij er net zoals van het noordelijke naar het zuidelijke halfrond geld geschoven wordt naar de lagere sociale klassen.

  Een verkilling van een cultureel klimaat kan tijdelijk bestreden worden middels een oorlog. Noodgedwongen groeit dan saamhorigheid. Even een messias á la Hitler op het toneel zetten en het ‘feest’ kan beginnen. Maar na herbouw en stabilistie verkilt het culturele klimaat weer. Klimaatschommelingen.

Comments are closed.