vr-s05e19

Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms. De volgende nieuwsberichten komen aan bod:

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we het volgende nieuws:

Presentatie: Peter Beukelman, Yoshi Livo, Jurjen oopmans en Johan Jongepier

 

2 REACTIES

 1. Interessante mentaliteit van met twee maten meten:

  In Arnhem loopt een man rond met wrok tegen overheid. Waar die wrok uit bestaat dient hoogstwaarschijnlijk in de beerput te blijven, met een deksel er stevig op. Er is die man kennelijk het een en ander aangedaan en zoals te doen gebruikelijk is ‘ie tegen een muur gelopen. Anders was hij niet overgegaan tot gijzeling. Zijn gedrag komt érgens vandaan. Hij wordt hoogstens gezien als een ‘probleem dat opgelost moet worden’. Hand in eigen boezem, ruiterlijk iets toegeven en vooral openheid zal voorkomen worden. Dit klinkt misschien pessimistisch, maar is wel de standaard modus operandi van grote clubs jegens een individu dat zich waagt te verzetten tegen dingen die hem worden aangedaan, een club die wil doorgaan met het aandoen van iets. Het veroorzaken van aandoeningen moet kunnen blijven doorgaan vanwege het clubsbelang.

  Andersom jaagt overheid op klanten van HJC. Er is de overheidsclub niets aangedaan, maar de club is chagrijnig omdat bepaalde mensen zich iets niet laten aandoen (afpersing met belasting). Hoewel men moord en brand schreeuwt als iemand iets over deze club te weten komt, ziet men er volgens dit artikel geen been in om zelfs emails mee te lezen. Stiekum. Zonder toestemming.

  Dit met twee maten meten is zeer kenmerkend voor de heersende macht. Moord en brand schreeuwen als er iemand ook maar iets doet dat je onwelgevallig is, maar ondertussen ‘gewoon’ je zin doordrijven ten koste van anderen, en datgene bij anderen doen wat je zelf niet zou willen meemaken. Onder het mom van ‘zo werkt het systeem nu eenmaal’. Ja, da’s wel erg goedkoop.

  Als een overheidsmachine stabiliteit, rust, vrede en veiligheid wenst, waarom regelt diezelfde machine dan het omgekeerde wanneer dat zo uitkomt? Alleen maar om de zin door te drijven of om (markt)posities te beschermen? Dit is hét gevaar van organisaties. Ze gaan een eigen leven leiden en houden daders van wangedrag doelbewust uit de wind. Ieder individu, zowel in als om een organisatie, wordt gereduceerd tot een instrument. Dat is vragen om problemen.

 2. De overheid heeft door evolutie een “perfecte” gehaktmolen gecreërd, pas als je ermee te maken krijgt begrijp je het.
  zonder oppositie (tegenspraak) géén samenspraak de dood van innovatie!

Comments are closed.