De passagiers van de PR359 van Peking naar Manila zijn ingestapt.
Het vliegtuig taxiet tot de afslag naar de startbaan en wacht.adfdd

En wacht en wacht en wacht.
Na 135 minuten mogen we de lucht in.
Na de landing vraag ik de gezagvoerder waarom het zo lang duurde, want niemand heeft ons dat verteld.

Het antwoord: “Air China geniet voorrang.”

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Hugo, het zou fijn zijn als je de moraal van dit verhaal erbij vertelt. Of in ieder geval een hint geeft.

  Nu is het raden. Bedoel je bijv.:
  – Op de Filippijnen krijgt een buitenlandse (Chinese) maatschappij voorrang boven de Filippijnse maatschappij?
  – Op de Filippijnen heeft China een stevige vinger in de pap?

  Terzijde: Nog iets te melden over de activiteiten van de Filippijnse president Duterte en de reacties van de bevolking daarop?

  Het is best interessant dat hij het land veiliger wil maken (repressie van bepaalde activiteiten), maar als de enorme kloof tussen arm en rijk niet gedicht wordt zullen er altijd weer mensen vanuit een onveilig bestaan (gebrek) opstaan om te zoeken naar mogelijkheden om voor zichzelf de Robin Hood uit te hangen, door overvloed van een ander te stelen of roven 😉

 2. Ik las even iets over de Filippijnen. Iets dat overal ter wereld speelt is corruptie. De Filippijnen maken hetzelfde mee als veel andere landen waar Europeanen zich mee hebben gemoeid:

  “Er is sprake van een grote groep arme mensen en een kleine rijke elite, die de macht en de middelen in handen heeft.”

 3. jhon zolang je deze waarneming geleuft pruttelt je werkelijkheid maar door…..vandaar dat ze in londen maar bleven hameren dat dat gebouw in kon storten,conform twin towers, op het moment dat de memen niet houdbaar waren vertelde ze ons dat het gevaar van instorten geweken was…..precies jou wereld politie, ook leuke memen…..

  …memen worden ook wel djinn´s genoemd…djinni djinn djinn….

  jhon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @jhon [3]: Als je even verder kijkt dan zie je een show die opgevoerd wordt.

  Amerikanen die ongevraagd inmengen in binnenlandse aangelegenheden? Een president die van niets weet tot het daadwerkelijk gebeurt en niet verder gaat dan die vaststelling? Geloof jij het?

  Er is kennelijk een mooi verhaal in de stijgers gezet. Ben benieuwd hoe de rest van het draaiboek eruit ziet en welk entertainment en stemmingmakerij nog meer in de pen zit.

  Ondertussen is de werkelijkheid een stuk interessanter. En dan nog… is alleen het deel dat daadwerkelijk relevant is de moeite waard.

  Gezien geo-politiek is het interessant (en misschien ook relevant) als de invloed van Amerika zou verminderen ten gunste van China. Vandaar mijn vraag aan Hugo.

  Gezien sociale verhoudingen is het interessant dat op de Filippijnen hetzelfde spel wordt gespeeld als overal, namelijk dat een kleine elite de dienst uitmaakt en grootschalige problemen laat doorsudderen terwijl ze zelf in overvloed baadt. Dat laten doorsudderen is het spel van kwantum-mechanica; ‘free energy’ voor verhevenen. Die energie is niet gratis natuurlijk, maar wie zichzelf afsluit voor de producenten ervan (onder het mom van ‘het zijn geen mensen zoals wij, maar apen of dingen zoals natuurlijke hulpbronnen’) kan zichzelf dat wel blijven wijsmaken natuurlijk.

Comments are closed.