Met de komeetachtige koers van Bitcoin komen andere cryptovaluta ook meer in beeld. Zoals Ethereum en Litecoin bijvoorbeeld. Een relatieve onbekende cryptomunt is NEM. NEM is ontwikkeld in Japan in 2014 door UtopianFuture waarbij NEM staat voor New Economic Movement. In Japan is NEM nu één van de meest populaire alternatieve cryptomunten.

NEM is populair in Japan door haar Japanse wortels en de Zaif beurs, een van de grootste handelsplatforms in Japan samen met bitFlyer en Coincheck. NEM’s particuliere blockchain oplossing heet MIJIN en is een sterk merk in de Japanse cryptomarkt.

In 2016 heeft het NEM team een NanoWallet uitgebracht, veranderden zij NEM van een lokale naar een internationale cryptovaluta, werd NEM Apostille gestart en kwamen de op NEM gebaseerde technologisch-commerciële projecten van de grond.

De verwachting is dat NEM en XEM volgend jaar verder op gaan klimmen. Met haar uitgebreide veiligheidskenmerken is de kans op grootschalige hacks als bij Bitcoins veel kleiner. Mocht je NEM willen aanschaffen dan gaat dat het makkelijkst via Ethereum en/of Bitcoin.

 

 

 

38 REACTIES

 1. Concurrentie tussen de verschillende crypto valuta. Lijkt mij een prijsdrukkend effect te gaan bewerkstelligen. Zowel goed nieuws als slecht nieuws in een. Loterijen concurreren overigens ook.

 2. @only you [2]: Je bent je inleg niet kwijt zolang je je crypto munt vast houdt. Een lot is na de trekking ineens waardeloos, tenzij je de prijs hebt vanzelfsprekend. Groot nadeel van cryptomunten je krijgt geen dividend zoals bij aandelen. Cryptomunten passen goed bij libertarisme.

 3. “de kans op grootschalige hacks als bij Bitcoins”

  Ik denk dat je de refereert naar trading platforms die gehackt zijn.

  BTC is nog nooit gehackt, en dat is imo ook onmogelijk met de hedendaagse computing power.

  • Geld is macht.
   Het valt of staat allemaal bij hoe je de mensheid conditioneert.
   Er is kennis (zie de kennis van Jacque Fresco en Michael Tellinger) waarbij er een bestuurssysteem wordt gehanteerd waar GEEN geld nodig is.
   Maar inderdaad, zoals de mensheid nu is geconditioneerd (globaal) zal de mensheid het heel zwaar gaan krijgen zonder geld.

   Wat betreft het bestuurssysteem van Jacque Fresco, dat valt of staat bij het feit, waar de (fictieve) macht komt te liggen.
   Blijft dit in de handen van de elite van nu, dan zou een soort hunger game situatie kunnen ontstaan.
   Komt de (fictieve) macht te leggen bij de totale bevolking, dan kan er een situatie ontstaan waarin het veel beter zal zijn voor de aarde en haar bewoners dan nu het geval.

   Helaas de mensheid is teveel (bewust) verdeeld, zodat we voorlopig nog wel slaafs afhankelijk zullen blijven van dit egocentrische systeem waarin we nu leven.

   Philosoof G&R Eigenwijs [26] reageerde op deze reactie.

 4. @Rien [10]:Vanwege geld leven we niet werkelijk, we verkopen ons leven om met het geld wat dat oplevert stukjes leven van anderen te kopen met onderweg een zuiger die de helft afpakt. Dik 90 procent is bezéten, of ze dood gaan zonder geld ligt aan IQ, misschien dat hoger opgeleiden ook meer gevaar lopen.

  Bertuz [18] reageerde op deze reactie.

 5. Ik zij het al eerder!
  Schaf het GELD af.
  Daar mee is het niet ter zaken doende, probleem?
  OP, GE, LOST!!

  En ver vang het door de stelling:
  WIE NIET WERKT, ZAL NIET ETEN!

  Het lijkt onmogelijk, maar dat is het NIET!!
  Het is een verandering, van willen en organiseren!

  De gevolgen zijn, een beter verdeeld, en minder schadelijk
  gedrag van de mensheid, op onze; AARDBOL.
  Dat uiteindelijk in het voordeel van alles,
  dat leeft,tot uiting komt!

  Rien [17] reageerde op deze reactie.

 6. @Bertuz [16]:

  Ik kijk met veel interesse toe. Maar ik doe niet mee. De mensen die wel meedoen moeten gevoel hebben voor timing, op tijd instappen en vooral ook op tijd eruit. Mijn gevoel voor timing is slecht. Ik kijk naar de fundamenten en krijg uiteindelijk altijd gelijk, ook kan dat soms even duren.

  Wat ik wel interessant vind is het mijnen van dat soort munten, vooral omdat ik dergelijke apparatuur van de belasting af kan trekken – btw terug, investeringsaftrek en meer. Wel graag een korte terugverdientijd – voordat de boel in elkaar klapt moet je eruit zijn.

  Misschien zou ik een Goat-Coin moeten ontwikkelen. Er zijn altijd gekken die zoiets kopen. Dan word ik eindelijk rijk.

  Mrbleusky [21] reageerde op deze reactie.

 7. @Rien [17]:
  Ach, van het een komt vaak het ander.
  Daar is niets mis mee!
  Als het maar tot verbetering lijdt, dat is wel wenselijk en
  de bedoeling!

 8. @rvsracer [25]:

  Het probleem met het geld komt voort uit, de dwangmatigheid dat het gebruik van geld met zich mee brengt.
  Geen geld, is nu in deze maatschappij, een blokkade, ook van
  zaken, die tot verbetering zijn aan te merken.
  Dat is de negatieve uitwerking, dat geldgebruik nu heeft!
  En er is een tendens naar geld genoeg, voor het toebrengen
  van schade, zo als vermeende on veiligheid die bestreden
  moet worden.
  Het gevoel van on veiligheid, word door politieke belangen misbruikt!

  Geld is DUIVELSDREK:
  Waar mee onverdraagzaamheid goed, groet en bloeit!
  Het is beter dat men het uitroeit!!

  En de noodzakelijke werkzaamheden gewoon laat plaatsvinden.
  Volgens een op nieuw te ontwerpen, maatschappelijk gebeuren.
  Binnen een gelijkmatige eerlijke tijd verdeling.
  Zodat er evenwicht ontstaat, tussen de te verrichten werkzaamheden!

  Een ieder verricht werk, naar zijn vermogen, kunnen en aanleg,
  naar eigen keus!
  En er is werk genoeg voor iedereen, Die wil eten!

  We kunnen in elk geval, het overdenken !

  Misschien word het wat!!

  Mrbleusky [27] reageerde op deze reactie.
  rvsracer [29] reageerde op deze reactie.

  • @Philosoof G&R Eigenwijs [26]: Dat zei ik, in simpelere bewoording.
   Er is al over nagedacht, en er zijn al beter systemen zonder geld als macht/smeermiddel.
   Echter zijn de meeste van ons zo geconditioneerd, dat ze alleen al angstig worden bij de gedachte ervan.
   zolang diegeen die de macht over het geld hebben, bepalen wat het gros kan/mag/moet leren, tja, zie ik het niet gebeuren…….

   Ik kan het alleen al zien aan het feit, dat het werk van Jacque Fresco (het venusproject) nooit genoemd wordt, zelfs niet op de site van hoezithetnuecht.

   En nogmaals zijn werk kan pas slagen als dit door de gehele bevolking gedragen wordt, en niet opgedwongen door het clubje elitaire, zodat zij wederom hier de spelregels bepalen en hun macht behouden.

   We kunnen nu wel vaststellen dat dit elitaire clubje niet met de bijbehorende macht kunnen omgaan, om enigszins in redelijkheid te kunnen delen met de rest van ons……

   Mrbleusky [30] reageerde op deze reactie.

 9. @Mrbleusky [27]: En dan staat het weer stil uitgeluld, geen enkele reactie meer, iedereen gaat journaal kijken om hun waarheid ten minste ook te weten want je weet maar nooit met wie je over iets mee moet praten omdat anders alleen stilte overblijft en eenzaamheid met genoeg rotzooi te vreten maar geen vol gevoel hoewel het wel erg opblaast en doet zitten van feauteaul tot autostoel en hele kleine stukjes buiten omdat vanwege de crisis steeds meer lopend boodschappen doen zeker als de oude fiets ook nog weggenomen is door iemand die dat lopen nou wel es een keertje zat was na jarenlang van en naar school gebracht geweest te zijn zonder gewenst resultaat omdat je met die stomme wikunde wel planeetbanen kunt berekenen maargeen zinloos werk kunt financieëren. Langste zin competitie, ga morgen tellen want het regent buiten maar in bed is het warm en hopelijk is daar ook nattighei 😀

 10. @rvsracer [29]: Jacque Fresco heeft (of had, leeft ie nog?) een mooie geest, maar wel heel modern en industrie-achtig, met heel veel technologie om in mooie plastic bubbels te wonen. Ik heb van zijn entousiasme genoten, toch zou ik graag wat meer menselijke onafhankelijkheid hebben. En daarvoor zou ik eigenlijk liever de klok een paar honderd jaar terugdraaien. Of nog verder, mensen hebben goed overleefd ondanks al die oorlogen, en het is duidelijk dat de middeleeuwen veel rijker waren dan nu, want er was zat over voor goede sier, prachtige ornamenten op schepen en gebouwen. Maar op school leren we over de armoe van toen, en dat geeft de illusie dat we nu rijk zijn en vooral door moeten gaan met machines. Swiebertje is mijn goeroe, hij was vrij van geest en om hem heen allemaal mensen die in de dwangbuis van de maatschappij zitten. Ben bang dat de droom van fresco weer een gemoderniseerde dwangbuis is. Als ik m’n huisje had kunnen bouwen was het een huis geworden om trots op te zijn, maar dat mocht niet, vanwege geldgebrek en verplicht ontwerp van een hoger geplaatste architect. En zo heb ik wel een flink aantal woningen voor anderen gebouwd en daar ben ik ook wel trots op, maar er wonen anderen in. Rare wereld, ik blijf graag nog even kijken waar waanzin toe lijdt, maar zou het liever afgeschaft zien.

  rvsracer [31] reageerde op deze reactie.

  • @Mrbleusky [30]: De klok terug draaien gaat niet.
   Maar over hoe de mensheid met de aarde en haar grondstoffen om gaat, dat kan extreem veel beter, dit is een v/d vele aspecten waarin het systeem van Jacque het veel beter doet dan wat we nu hebben.

   Sterker nog, feitelijk heeft de mensheid in zijn wereld (zoals ik die, en wat hijzelf zegt) geen leger nodig, aangezien niemand iets bezit, maar overal toegang (tot in het redelijke) tot heeft.

   Dan mag de wereld wat technischer zijn, maar tevens heb je als individu daardoor veel meer vrije tijd, om eens echt te leven.
   Je kunt je in zijn wereld in je leven met veel meer zaken bezig gaan zijn, wat nu door grote bedrijven wordt gedaan, en dus voor enkele is weggelegd.

   Maar nogmaals, de mensheid is (globaal) zo geconditioneerd, dat dit ook voer voor een sprookje kan/zal zijn, helaas…….

   Mrbleusky [32] reageerde op deze reactie.

 11. @rvsracer [31]: Ik wil wel in mijn sprookjes geloven. Over de klok terugdraaien, dat doen we regelmatig met zomer en wintertijdwisseling. Het verschil tussen de bosmaaier in prijs, gewicht, herrie en giftige uitlaatgassen en de zeis, waar europa eeuwenlang goed mee kon eten is enorm, het verschil in opbrengst nihil. Vrije tijd.. om naar een scherm te kijken, anderen dingen zien doen, waarom niet lekker bezig zijn, waarom dat werken noemen, waarom niet gewoon ‘leven’. In vrijheid, zolang je wil en waaraan je wil, als je daarmee overleeft, das toch genoeg? Een keukenmachine om tijd te besparen zodat je meer kijktijd hebt, ik hoef dat niet, ben liever aan het leven. Ben bang dat ik een uitzondering ben op gemechaniseerde luiheid, ben bang dat de machinisten al spuitend mijn wereld verkloten.

  rvsracer [33] reageerde op deze reactie.

  • @Mrbleusky [32]: Dat vind ik juist het mooie aan het leven in een wereld zoals Jacque die voorstelt met zijn recoursed based economy.
   Doordat de technologie het (meeste) werk doet wat nu door mensen gedaan wordt, blijft er voor de mens zelf veel meer vrije tijd over om in (grotere) vrijheid te (kunnen) leven.

   Iedereen die zich in wat dan ook wilt verdiepen, kan daarin alle kennis tot zich nemen en iets toevoegen in zijn wereld/systeem, zodat het altijd tot kennisvergroting kan leiden.
   Wat zal de vooruitgang dan versnellen zeg, niet 1 Einstein die de kans krijgt, maar iedere Einstein, en dat op alle bedenkelijke vlakken.

   Maar dit zal niet gebeuren, zolang de machthebbers van nu aan de macht blijven, aangezien deze dan hun macht met de rest moeten delen, of beter macht in die zin zou afgeschaft/verboden moeten worden.

   Mrbleusky [34] reageerde op deze reactie.

 12. @rvsracer [33]: Ja, das jammer dat het niet gebeurd. Ik ben dol op de moderne technologie, maar het hart vaart wel bij beweging, er staan heel wat mensen voor de tv te sporten, ik had sportief werk wat ik nu geen veertig-urige werkweek meer vol hou zonder schade. Vanmorgen moeders op de trein gezet en onderweg verteld van ‘Utopia’, mijn maatschappij, waar administratie is om te zorgen dat we de winter doorkomen zonder honger en om alle goed werkende ideeën over de hele balanghebbende wereld te verspreiden geheel in tegenspraak met die verdoemde concurentie-theorie.

  rvsracer [35] reageerde op deze reactie.

   • @rvsracer [35]: Meneer/mevrouw roestvrijstaalracer, het staat U vrij jaque te volgen, er is echter een systeem dat de natuur uitgevonden heeft, de uitvinding van en door het leven zelf. De hele wereld staat vol met natuurlijke zonnepanelen die ons kunnen voorzien in alles wat we nodig hebben. Bomen en planten. De kennis om van dit geheel automatisch en zichzelf reproducerende systeem te profiteren is ons onthouden door mensen die leven van het afhankelijkheids-systeem. Ik heb geleerd dat het simpel is. Als u nog in goede gezondheid bent kan ik u zappen naar een natuurgebied, en dan vertrouw ik er op dat u zelf voor beschutting en hopelijk ook voedsel kan zorgen. Paardebloem om mee te beginnen. Als je die kennis zou hebben, wat is eetbaar, zou je voor geestverruiming eens naar pisa kunnen wandelen, voorjaar beginnen met wandelen en voor de winter weer thuis, met een zeiltje, een bijltje en een mes.Zaagje is ook leuk. Twee kilo bagage, en alles wat je ziet, en iedereen die je ontmoet, je zal je rijk voelen. Ik begrijp de ideologie van Jaque, hij wil een bejaardentehuis voor iedereen, en dat past niet bij een vrije geest. Aangezien de mensheid uit elkaar gespeeld is tot en met de oorlog tussen de sexen die gaande is, je bent alleen. Maar je roest niet. Misschien valt er heel wat te leren over vrijheid, vrije organisatie geeft al verplichting, want het moet goed gedaan worden. De grens waar vrijheid geluk geeft zal voor iedereen anders zijn, en zo worden de posities opgevuld in vrijheid. Ik ben ervan overtuigd dat men intelligent genoeg is om de voordelen te willen van vrijwilligheid. Zitten we nog on-topic?

    rvsracer [37] reageerde op deze reactie.

   • @Mrbleusky [36]: on-topic, tis net wat je eruit haalt betreft Jacque.
    Ik haalde het aan, omdat met zijn filosofie er GEEN geld nodig is, dus ook GEEN bitcoints, omdat geld simpelweg NIET nodig is voor de mensheid.
    De mens van nu is zo geconditioneerd dat ze dit simpel niet eens durft te bedenken (een wereld zonder geld).
    Komt de farmaceuten goed uit, dat de mensheid steeds verder weg staat v/d natuur…..
    Ik heb Hr/Mr

    Mrbleusky [38] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.