24 REACTIES

 1. Je kunt eenvoudigweg te groot zijn om te vallen, een mens een persoon en ook een schuld, waar men in zijn eigenvlees snijd stopt het, om nog maar niet te spreken over dit gigantische grote zwarte gat, de USA, wat daar plaats vindt heeft met geen enkele réaliteit te maken, het is ook niet echt te beredeneren, laat staan oplossen.

 2. Het lijkt erop dat video aangeeft dat omdat de rente laag is, de schuld-kosten ook laag zijn, maar dat dat problematisch zal worden.

  Maar het punt lijkt me duidelijk, de reden dat de schuld zo op kan lopen is dat de VS heel machtig zijn. Wie doet ze wat, uiteindelijk? Wie gaat de rente innen?

  De universele wet “het recht van de sterkste” zorgt voor het ontstaan van dit probleem en het zal zorgen voor de onmogelijkheid om het op te lossen.

  Erik [6] reageerde op deze reactie.

 3. In procenten van het Bruto Binnenlands Product (BBP) haalt de VS op de wereldranglijst de 35e plaats.

  De schuld was 64,7 % van het BBP

  De Nederlandse staatsschuld, als we de garanties voor het Stabiliteitsfonds meetellen, is vele malen hoger.

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 4. Op 9 maart 1933 is de Verenigde Staten van America in surseance van betaling gegaan , en bestaat per decreet ( waarin alle bezittingen in onderpand zijn gegeven) met een periodieke herziening van alle schulden voort .

  De USA bestaat onder een NOOD financiering , welke periodiek wordt verlengt , en je gaat mij toch niet vertellen dan niemand hier dit nimmer heeft opgezocht ?

  The Big Plantation – Full – The UNITED STATES is a Corporation 1933 Bankruptcy

  https://www.youtube.com/watch?v=50cB5yhKR98

 5. Geld dat wordt geprint om rente te betalen is meteen weg. Dus dan is er wel een schuld, maar er staat niks tegenover. Het lijkt me dat die schuld dan gewoon een keer geschrapt kan worden. Probleem opgelost.

  Als je moet betalen omdat je geld hebt, in box 3 bijvoorbeeld of op je spaarrekening, dan verdampt het geld uiteindelijk. En met het verdampen van het geld is het probleem opgelost.

  Het is maar een idee, ik weet niet of het werkt. Waar werk je eigenlijk nog voor? Tip: doe het rustig aan, of maak je geld meteen op. Hoe houdbaar geld is, of andere bezittingen, zal nog moeten blijken.

  Maar beter geld dan schulden.

  Mrbleusky [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [10]: Ik zit niet gevangen, echter men tracht mijn lichaam wel gevangen te houden.
  Hetgeen nog niet is gelukt, doch doordat slechts zeer weinigen opstaan en niet langer meedoen aan de poppenkast, krijgen de poppenspelers wel steeds meer hun zin.
  En dat kan, gewoonweg omdat de poppekes het toelaten.

  United we win, devided we fall.

  Zé.

 7. @Mrbleusky [5]: Een nachtmerrie die soms stijgert, meestal weigert. ’t Is wat. Doet me denken aan een (met een stok) mishandelde hengst die bij ons op de boerderij kwam. Tommy. In het begin had ik letterlijk een steigerende hengst in m’n handen. Twee weken later ontdekte hij dat ik z’n beste maatje was. Weer wat later ontdekte ‘ie dat het best lekker is om in de wei te zonnen, languit te liggen.

  Ik zal je wel een foto emailen.

  Op het moment hebben we een hond bij ons die 5 jaar lang stevig mishandeld is, ook weer met een stok. Een Engelse bulldog. Hij had doodsangst toen ‘ie bij ons aankwam. Een angstbijter ook. Inmiddels vindt ‘ie het best lekker om over z’n buikje geaaid te worden, staat ‘ie toe dat kleine kinderen ‘m aaien. We moeten ‘m nog steeds duidelijk maken wat spelen is, maar vooruitgang is er.

  Dit zijn geen verzonnen verhaaltjes, maar is allemaal waar gebeurt en nog steeds gaande.

  Mijn punt: Wij hebben een gloeiende gloeiende gloeiende gloeiende gloeiende gloeiende bloedhekel aan mensen die niet met dieren of kinderen kunnen omgaan, dat toch proberen en alleen maar ellende veroorzaken. Onze ervaring leert dat mensen die niet met dieren kunnen omgaan, dat ook niet met mensen kunnen. En pas op voor kinderhaters, die zijn ook voor meerderjarigen galbakken.

  Vraag maar na, kijk maar goed om je heen. Dit is eenvoudige boerenwijsheid die iedere dieren- en mensenliefhebber zal bevestigen. Sommigen… kunnen maar beter zo snel mogelijk onder de grond terecht komen. Het gaat echt nooit meer goed komen met hen. Hoewel er ook alternatieve scenario’s zijn om van de overlast van dergelijke figuren af te komen. Creatieve ideeën genoeg 😀

 8. @Nico [15]: En guilty komt van guilletine.. Franse uitvinding en traumatisch genoeg om taal te creëeren. Whiskey is tover-sleutel. Waar liefde is gaat het goed, zelfs die stomme eenden hier denken dat ik ze nooit zal slachten. Maar als de supermarkt leeg is weten zij daar niet van. Even over de buik kietelen en..

  Nico [18] reageerde op deze reactie.

 9. Kijk waarde vrinden , ik kan het niet mooier maken dan het is , het enigste wat ik kan is de realiteit schetsen , voor zover mijn waarneming reikt , en inzake de periode 40-45 , is ALLES gedocumenteerd .

  Zo is het feit dat uw regering ( echt waar ? ) te Londen , het CORPUS HABUS heeft laten uitspreken , door een lagere CIVIELE rechtbank , in de Verenigde Staten van Amerika , over een Nederlands onderdaan in het buitenland , volledig gedocumenteerd , en traceerbaar.

  De sleutel tot het heden ligt verborgen in het verleden .

 10. @Mrbleusky [16]: Dat woord guilty heeft een interessante smaak en betekenis. Proef het op je tong… klank voor klank.

  Inmiddels een aantal malen heb ik (en dus hebben wij) op deze website gepleit voor het in ere herstellen van de traditie ‘onthoofding’. Als bestuurlijke hoofden allerlei gekke dingen in hun hoofd hebben gehaald, is de conclusie onvermijdelijk dat ze niet langer bestuurlijk hoofd kunnen blijven, en dat ook nooit meer mogen worden (met het oog op de baantjescaroussel). Een definitief einde van een carrière. Daarna verder op een ‘betere plaats’, zoals in een park alle plastic rotzooi opruimen of zo, een gezondere lotsbestemming.

  Die giraffe wordt overigens als metafoor voor adel gebruikt. Met de kop in de hemel (waar macht resideert), met de beide benen aan de grond (tussen het klootjesvolk) was ooit het idee. Ondertussen van hoge bomen meesnoepen. Bij daadwerkelijk nobel karakter een prima idee. Edelen zoals ridders werden traditioneel uit die stand geflikkerd als ze ‘niet meer lichtten’. In die laatste traditie is kennelijk de klad gekomen, want verlichten doen ze niet meer. Of dat nu uit angst, laksheid of wat dan ook is weet ik niet. Wat ik wél weet is dat als er iets tussen hemel en aarde ongezond functioneert… de traditie ‘onthoofding’ best nuttig kan zijn 😀

  Mrbleusky [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Nico [18]: Heb zelf geen zin in de uitvoering of de vertoning, geweld is gelukkig grotendeels afgeschaft. Ik heb geen zin om te straffen, ik wil van hun straf af. Vrijspreken en vrijdoen en veel vrijen, vrij verkeer en keuze, vrije vestiging. Onthoofden, nee, dan blijft er ook alleen maar getraumatiseerd volk achter, geschokt dat medemensen daar toe in staat zijn. Pek en veren is toch wel genoeg?

 12. Waar het hier om gaat is hoe de VS van haar gigantische staatsschuld afkomt. Het is evident dat er allerlei trucs worden uitgehaald om niet in het stof te bijten.

  Geen idee hoe lang geleden ik het schreef, het zal waarschijnlijk een jaartje of 10 zijn toen we nog in centraal Europa woonden, constateerde ik publiekelijk dat als er een schuld is waar men niet uit kan klimmen en men in feite al failliet is, het dan beter is om dat faillissement gewoon te erkennen en te formaliseren.

  Op het moment investeren bijv. China in de VS door schulden op te kopen. Terwijl in de VS nog steeds brandstof verslindende monsters rond rijden (auto’s, trucks en monster trucks). En waarom die schulden maken? Nou, om in vooral Afrika en in het Midden Oosten regimes te kunnen destabiliseren, zodat er van grondstoffen en zo geprofiteerd kan worden. Dat is toch een beschamende vertoning? Waarom dan de VS nog langer credit geven?

  Het grote voordeel van een faillissement is dat er dan nuchter gekeken kan worden hoe het verder moet met de boedel. En er gepraat kan worden over een doorstart, maar dan wel gezonder deze keer. Of misschien moet het project VS afgeblazen worden, want zeg nou zelf, zijn de Native Americans zo blij met al die import vanuit vooral Europa? Ik geloof er geen snars van.

 13. In het staartje: Waar hebben de VS het meest behoefte aan?
  Mogelijk denken ze aan een curator die de boel gezonder maakt door een ‘cure’ te vinden.

  Ondertussen zien de Native Americans waarschijnlijk liever een restaurateur die de innerlijke staat van mensen restaureert, zodat er kunstwerken tevoorschijn kunnen komen.

  Deze twee denkwijzen samengevoegd zou die restauratie misschien best weleens ’the cure’ kunnen blijken te zijn.

  Zé [22] reageerde op deze reactie.

  • @Nico [21]: Het gedoe omtrent het faillisement van America, en feitelijk de rest van de wereld, toont aan dat geld dus geen waarde heeft, en dus niet bestaat.
   Groene kikkervellen noemden de Natives het.
   Het slijk der Aarde wordt het ook wel genoemd.
   The root of all evil.

   The Natives leefden zo goed als mogelijk in evenwicht met de natuur.
   Respecteerde haar wetten, namen wat ze nodig hadden en lieten de rest voor wat het was.
   Zij wisten dat de mens de Aarde, de Lucht, het Water niet konden bezitten en leefden daar naar. No sweat.

   Toen kwamen er wat uitgerangeerde kolonisten van de andere kant van het grote water en begonnen paaltjes te slaan en omheiningen aan te leggen in het heilige land, de Moeder Aarde.

   En dat gaat door tot op de dag van vandaag, met geld als smeermiddel voor een failliete sprookjeswereld die thans uiteen sodemieterd.
   Zolang geld een middel is om samen te leven, is er weinig aan de hand want ondergeschikt aan het Leven an sich.
   Indien geld het doel wordt van dat Leven, is de natuur eerlijk genoeg ons te laten zien dat we op het verkeerde paard hebben gewed.
   Het geld-t niet…

   Ondertussen zet de vernietiging door, net zolang totdat wij weer de authentieke waarden van het leven gaan respecteren én er naar gaan handelen, en dat begint bij eenieder van onze Zelven.
   Die vrijheid hebben we dan nog steeds.

   In De Engelse taal worden wij creatures genoemd, en creatures kunnen creëren.
   Gandhi had gelijk door te zeggen je eigen werkelijkheid te creëren.
   Ongemerkt doen we dat dus allemaal ons ganse leven.
   Aan ons de juiste vorm daarvoor aan te nemen.

   Walk in balance,

   Nico [23] reageerde op deze reactie.

 14. @Zé [22]: Mee eens. Over afdwalen gesproken… is de aarde omgetoverd tot een kermisterrein, bestuurd en geregeerd door een ‘hemels’ circus. Inclusief rariteitenkabinet nog wel. Voor de één, onderworpen aan wetgeving, een prison planet. Voor de ander, niet langer daaraan onderworpen, een lonely planet.

  De mens creëert wat af. Maar eigenlijk lijken die creaties meer op virussen… want naarmate de mens steeds verder afdwaalt op dwaalwegen, wordt de boel steeds ongezonder. Biologische, chemische en nucleaire oorlogsvoering tegen hen die gezond en gelukkig zouden willen leven. Ter bescherming van de ‘happy few’.

 15. @Erik [6]:
  De munteenheid waarin de olie wordt verhandeld
  heeft geen enkele invloed op de economie.
  Men kan immers in een seconde ieder gewenst bedrag omzetten
  in een andere valuta.

Comments are closed.