hubOm het jaar af te sluiten, een artikel van Hub waarin hij aangeeft dat hij het ook niet allemaal weet. En eigenlijk weet niemand het want de stijging van de temperatuur, global warming, lijkt steeds meer op een overheidsproject dat maar niet van de grond wil komen. Alhier de verwondering van Hub in 2007:

Gisteren werden verrast met twee artikelen:

Washington Times: David Deming (geophysicist): “2007 Year of global cooling” *)

Volkskrant: KNMI: “2007 stevent op warmterecord af”**)

Voor iedere bevooroordeelde wel iets van zijn gading.

Voor rationele waarheidszoekers, werk aan de winkel.

Het is weer een teken dat o.a. aangeeft:
–Hoe voorzichtig je moet zijn met de informatie die op je afkomt.
–Dat het onverantwoord is dat overheden zoveel belastinggeld uitgeven op basis van zo weinig zekerheden en zoveel contradicties. En dat ze helemaal niet achter een manipulator als Al Gore moeten aanlopen. Laten ze liever die 35 aantoonbare fouten in de Al Gore film maar eens ontzenuwen.

David Deming somt onder andere een aantal kourde-records over de hele wereld op.
In Buenos Aires sneeuwde het voor het eerst sinds 1918. In Zuid Amerika is het al decennia niet zo koud geweest. Johannesburg in Zuid Afrika had weer sneeuw na 26 jaar. Australië registreerde de koudste junimaand ooit. En nog een hele reeks andere feiten die op zijn minst de mensgerelateerde klimaat opwarming in twijfel trekken.

Het KNMI produceert een aantal tegengestelde feiten. Hoe kan dat en hoe verhoudt zich het een met het ander?
Een verklaring zou kunnen zijn dat het KNMI alleen over Nederlandse metingen praat.
Dan blijft het jammer dat ze dat niet heel expliciet vermelden maar de indruk wekken dat inderdaad de hele aarde aan het opwarmen is en dat we allemaal gedoemd zijn om gekookt te worden.

Er is behoefte aan rationele objectieve feiten in plaats van een soort klimaat-religie die nu over de wereld dwaalt.
—————————————
*) www.washingtontimes.com
**) www.volkskrant.nl

9 REACTIES

 1. Wat gebeurt er:
  De aarde draait rond, de magnetische kern is stabiel tov. van de andere hemellichamen.
  De aardmantel kruipt tov. de kern in +/_ 30 jaar 3 graden
  van oost naar west.
  De zon schijnt daardoor op een ander deel van het aardoppervlak dan voordien.
  Zodat de warmteverdeling op het oppervlak, verschuift met gevolg, de ijskappen verplaatsen zich.
  Door deze verplaatsing van het ijs pakket, gaat ook de gewichtsverdeling op de aardmantel veranderen.
  Zodat de kans op vulkanisme werking, toe kan nemen.
  Tevens zal het klimaat zich aan de verandering aanpassen!

  EN dit is NIET; Onze schuld!

  Was dat maar zo, dan zouden we er nog iets tegen kunnen ondernemen!

 2. Klimaatgek.nl daar staat veel te lezen en ze weten het niet, maar van opwarming of versnelling in de stijging van het zeeniveau is geen sprake. Een paar graden warmer zou eigenlijk wel prettig zijn, juratijd was wel 10 graden warmer dan nu. Co2 is goed, Al goor is slecht, we leven nu eenmaal in de grote leugen-tijd.

 3. Met klimaat is het maar net hoe je het bekijkt. Heb je het figuurlijk over cultureel klimaat, of letterlijk over meteorologisch klimaat? In het figuurlijke klimaat van je eigen belevingswereld of letterlijk het mondiale klimaat? Daarnaast, wat voor de één klimaatopwarming is, is voor de ander klimaatafkoeling. Wel handig om er even bij te vertellen waar je het over hebt.

  Een voorbeeld:
  Gisteren liep ik met een hond naar buiten, even snel uitlaten. Het beestje komt uit een asiel, is daarvoor stelselmatig mishandelt. Als gevolg daarvan schrikkerig voor dingen die vallen of knallen. Wat gebeurt er? De een of andere malloot gooit vanuit een flatgebouw op ongeveer 10 meter van ons af een rotje neer. Een harde knaller die nogal galmde. De hond raakte in paniek en begon als een sledehond aan de lijn te trekken, doodsbang, wilde naar binnen. Vervolgens een volgend rotje. Met een nog sterker effect. Dan maar zo snel mogelijk naar binnen, want van pissen kwam niets meer. Het beestje was veel te bang.

  Het klimaat van mijn belevingswereld werd warmer. Ondertussen werd ik me bewust van een afgekoeld cultureel klimaat. Naar de eisen van ‘de maatschappij’ politie gebeld in plaats van zelf er op af. Toen politie kwam belden eerst nog ze eerst nog bij ons aan. Vriendelijke mensen, niets mis mee. Het klimaat in mijn belevingswereld koelde wat af, want waarom zouden die mannen vanwege maatschappelijke traditie verplicht worden het werk op te knappen wat ik liever zelf doe, als iemand die honden op vervelende katten af stuurt? Ik ben meer een Doe Het Zelf type, een gezonde gewoonte. Ik had met die agenten te doen, eerlijk is eerlijk.

  Dit roept een associatie op met een verhaal van Pamela Hemelrijk over Flatgebouw Nederland. Ieder land heeft in figuurlijke zin zo’n betonkolos gebouwd. Nadat mensen de maat is genomen (monetarisering van mensen), is bepaald wat voor klasse muntstukje ze ‘zijn’. Koperen muntstukjes worden door een ballotagecommissie op lage verdiepingen geplaatst, zilveren hoger en wie als goud geclassificeerd wordt kan zowaar in een penthouse. Hoewel sommige ‘gouden’ of zelfs ‘titanium’ stukken in een hex house terecht komen. Het laatste ooit bekend als ‘kasteel’ of ‘paleis’, hoewel er tegenwoordig ook gemoderniseerde varianten zijn om het vluchtelingenprobleem dat door kolossen wordt veroorzaakt ‘op te lossen’.

  Na plaatsing in zo’n kolos begint de ellende. Pamela klaagde over een gecorrumpeerde VvE. Maar dat is niet alles. De leden van een dergelijke Vereniging Van Eigenaren gedragen zich niet alleen alsof ze eigenaar zijn van een betonkolos, maar ook van het gehele nationale territorium. En alsof ze god zijn over het klootjesvolk, reden om over hun levens te beschikken. Schaakspelletjes spelen met mensen als speelstukken. Da’s niet gezond voor een cultureel klimaat.

  Als daar dan ook nog eens bij komt dat de leden van een Vereniging van Eigenaren het vuurwerk van conflicten produceren of ‘magisch vermenigvuldigen’ en dergelijk vuurwerk via overheidsdienaren de ruimte inslingeren of opstoken, dan hebben ze zichzelf gedegenereerd tot ruimteafval, hoewel ze anderen als afval behandelen. Ook dat is niet gezond voor een cultureel klimaat. En toch gebeurt het. Het gegeven dat dergelijke figuren effectief beschermd worden door overheidsdienaren zoals rechters en politieagenten in de rol van boksbal tussen partijen, de een met een verkild klimaat in de belevingswereld, de ander met opgewarmd zo niet oververhit klimaat in diezelfde belevingswereld… helpt ook al niet. Wat al met al een soort Global Cooling in het algemene culturele klimaat veroorzaakt.

  Tsja… als er geklaagd wordt over Global Warming (voor degenen die opgenaaid worden) of juist over Global Cooling (voor degenen die ijskoud hun zin doordrijven)… dan is het misschien gezonder om oorzaken uit de weg te ruimen. Een jaarwisseling gaat gepaard met vuurwerk, machtswisselingen ook. Beide een gevolg van tradities, die overigens best wel overboord gekieperd kunnen worden.

 4. Voor veel problemen wordt ‘vuur uit de hemel’ als afdoende oplossing beschouwd. Denk aan pentacost oftewel pinksteren of aan Prometheüs.

  Eerlijk is eerlijk, dit soort vuur lijkt veel op koudvuur. Het betreft immers vaak ijskoud dingen afhandelen, of kil de zin doordrijven om bijv. infrastructuur neer te zetten.

  Dat voor komt van boven, van de goden. Een misschien innovatieve manier om geen koudvuur te creëren maar warm vuur, hartverwarmend of indien nodig vlammend:

  Stel je voor dat Thor nou eens wat bliksem naar beneden stuurt, hoppa, recht het (koperen) Vrijheidsbeeld in. En dat die energie door het klootjesvolk opgevangen wordt, zodat ze individueel opgeladen worden. Herdistributie, nivellering van energie tussen goden en stervelingen. Met de juiste informatie erbij hoeft Thor zich niet meer zo druk te maken over gezeik onder stervelingen, valt verkilling vanwege geforceerde kleingeestigheid weg en kan het culturele klimaat misschien wat aangenamer worden. De nivellering van macht kan een paradijselijk klimaat veroorzaken.

  Als ouders kleuters opvoeden tot zelfstandigheid, dan moeten regeringen en bestuurders opgroeiende mensen niet behandelen alsof ze levenslang kleuter dienen te blijven. Da’s niet gezond voor het culturele klimaat. Als die Thor nou een beetje slim is… want het is juist dom om alles in eigen hand te willen houden, dat is een recept voor nodeloze ellende.

 5. @doc [5]: Lijkt op Morpheus in de film de Matrix; “dat is machinedenken, liefst aan een ieder een machine gekoppeld”. Dat is ook overheids(machine) denken, liefst aan iedere burger een overheidsdienaar gekoppeld. Het is dan wel energie, maar van een koude soort, afkomstig van ‘networks of power’ die van buitenaf willen reguleren.

  Van nature is er sprake een warmere soort energie, vrije energie á la Nikola Tesla. Daar zijn geen machines voor nodig. De rauwe werkelijkheid vanuit de natuur is dat sommige energie bloedstollend is, andere energie het omgekeerde. Je hart gaat er sneller van kloppen en als het mee zit gaat je hartverwarming aan.

  Afkoeling van het culturele klimaat vindt plaats doordat de één met alle geweld technologie (menselijke verzinselen) door andermans strot willen duwen. Wat aan de andere kant dan weer opwarming veroorzaakt, maar niet van de schone soort. Het is geen schone energie. Dat kan ook anders. De enige hobbel onderweg is dat er niet van buitenaf geprofiteerd kan worden van daadwerkelijk schone energie.

 6. @Eelke Piers [7]:
  Waar het om gaat is de bepalende factor en het doel er van.
  .
  En door wie word dat ge dirigeert?!

  Dat is waar aan het ontbreekt!

 7. Er is geen klimaatverandering, althans niet op de schaal zoals men het doet voorkomen. Voor wie heeft opgelet in het eerste jaar Aardrijkskunde weet dat Nederland een gematigd zeeklimaat heeft. Verdiep u daar maar eens in en kijk dan maar eens of wij klimaatverandering hebben. Volgens het KNMI namelijk wel want die kijken niet verder dan 30 jaar in het verleden. Dus als we die redenering volgen wat voor klimaat hebben we dan over 30 jaar?

Comments are closed.