Een tijdje geleden plaatste ik een link naar mijn Gofundme-pagina. Waarin ik vertelde dat ik druk bezig ben met het ontwikkelen van een nieuwe mobiele game. Tijd voor een korte update.

Allereerst wil ik de mensen die gedoneerd hebben / geïnvesteerd hebben natuurlijk bedanken! Jullie bijdrages worden méér dan gewaardeerd. En zijn nog van harte welkom natuurlijk. ( https://www.gofundme.com/helpkimw )

Inmiddels zijn we weer een tijdje verder, en is het misschien leuk om een update te geven over alle ontwikkelingen. De game die ik ontwikkel heet SmartFeud, en is een variant op populaire woordspellen als Scrabble en WordFeud. Het belangrijkste verschil is dat je bij SmartFeud ook iedere beurt één letter van het bord mag afnemen, om die letter in je eigen voordeel te gebruiken.

Stel, je legt het woordje PEN, dan mag de tegenstander de ‘P’ wegpakken, en die ‘P’ gebruiken op een andere plek. Dat lijkt een kleine verandering, maar heeft grote gevolgen voor het spel.
Je moet immers niet alleen nadenken over welk woordje je kunt leggen met de letters die je hebt, je moet ook kijken welke letter je kunt pakken, en eventueel kunt vervangen. Dat maakt het aantal mogelijkheden opeens een stuk groter. En daarmee wordt Scrabble weer veel spannender.

Alle informatie is te vinden op www.smartfeud.com

De verwachting is dat de eerste echte testversie begin volgende week beschikbaar is. En zoals dat gaat met testversies, daar zijn testers voor nodig. Dus vandaar even deze oproep aan alle bezoekers van de Vrijspreker. Als je het leuk vind om me te helpen stuur dan een mailtje naar info@smartfeud.com met je naam, mailadres en welk type mobiel of tablet je hebt. Dan kan ik zorgen dat je zo snel mogelijk de eerste testversie tot je beschikking hebt.

Wat dit met libertarisme of vrijheid te maken heeft? Vrij weinig. Hooguit dat je me helpt om mijn vrijheid te herwinnen. Om met Maarten van Roosendaal te spreken:

Mannen en Vissen

De zee is groot
Er is een man op het strand
Er liggen ook heel veel vissen op het strand
De man bukt
Hij pakt een vis
Hij geeft de vis een kus
Hij gooit de vis in zee
De vis is blij

Daar komt nog een man
Hij zegt
“Er zijn te veel vissen
Jij pakt steeds een vis
Dat helpt toch niet
Kijk dan hoeveel vissen
Er nog zijn
Jij bent stom”

De man bukt weer
Hij pakt een vis
Hij geeft de vis een kus
Hij zegt
“Leg jij dat dan maar uit
Aan deze vis”
Einde

8 REACTIES

 1. Kim, als verdienmodel hanteer je advertentieinkomsten?

  Het idee om letters weg te kunnen nemen en vervangen is overigens leuk, leerzaam, goede brain-training.

  Een variant op dit thema is letters vervangen om bij ongeveer eenzelfde klank een ander woord met andere betekenis te krijgen.

  ‘To commit’ (toewijden) klinkt ongeveer hetzelfde als het exact tegenovergestelde ‘to vomit’ (kotsen) dat optreedt als de verwachting van toewijding aan iets of iemand je misselijk maakt 😉

  Nico [2] reageerde op deze reactie.
  Kim Winkelaar [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico [1]: Daaruit volgt overigens dat toewijding liefst wholeheartedly moet plaatsvinden… de ‘gulden middenweg’ is voor wie dit begrijpt misselijkemakend. Niet warm, niet koud, maar lauw. Dat spuug je uit als zijnde waardeloos.

 3. Ja Nico, maaaaaaaaaaar het internet is het domein van de psycho’s, we zitten niet lekker tegenoverelkaar in een Klein kroegje, te zwetsen over wat wij voelen, daarom is alles hand warm zo dat heet, dit heet gaat over de benaming, vroeger lang geleden in de “Moker” kroeg in de Jordaan met mijn boezem vriend en handels makker Mike, zitten drinken, en daarna een overheerlijk stampotje met worst voor een “riks” 2.5 gulden, ja voor die prijs kun je nog eens de phylosophe uithangen o sorry in het “Frans” de taal dan, salutations op zijn occitaans, Ardisias op zijn Wales, Johannes

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @johannes [3]: Tsja, internet is een schijnwereld. Er gaat niets boven ontmoetingen waarbij mensen elkaar in de ogen kunnen kijken.

 5. @Nico [1]:
  Hoi Nico, het verdienmodel is inderdaad advertentie-inkomsten. Er is ook een betaalde versie zonder advertenties.
  Het leuke van Smartfeud is dat je met vrienden speelt op de tijd en plaats dat het je uitkomt. En dat hopelijk daardoor de app snel en vaak gedownload zal worden. Wie de game download zal immers vrienden gaan uitnodigen, die weer vrienden uitnodigen, enzovoort.

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Kim Winkelaar [7]: De lakmoesproef, in algemene zin: Een vruchtbaar concept kan zichzelf vermenigvuldigen, of minstens zichzelf verspreiden. Niets werkt beter dan mond tot mond reclame.

Comments are closed.