Meer dan 31.000 wetenschappers hebben een petitie getekend dat CO2 géén global warming veroorzaakt. Interessante onderbouwingen, waarvan ik er een paar citeer, maar eigenlijk zou u het hele verhaal moeten lezen:   petitionproject. Niet alleen wordt hiermee het democratische argument dat de ‘meeste wetenschappers het met global manmade warming’ eens zijn, onderuit gehaald, ook de feiten ontkennen manmade global warming.

Verder wordt afgerekend met het arrogante idee dat de mensheid de temperatuur naar wens zou kunnen beïnvloeden en aangetoond dat de klimaatverdragen, vooral effect hebben op de armen van deze wereld.

En realiseer je dat onder het mom van global warming, we heel veel vrijheden en rijkdom overdragen aan politici die met steeds hogere kosten, meer macht vergaren.

Kortom, tel uit je verlies door achter deze ongefundeerde zaken aan te lopen, maar bij twijfel: lees het artikel!

Voor de haastige lezers: een paar citaten uit het rapport:

Hydrocarbon use and atmospheric CO2 do not correlate with the observed temperatures. Solar activity correlates quite well. Correlation does not prove causality, but non-correlation proves non-causality. Human hydrocarbon use is not measurably warming the earth. Moreover, there is a robust theoretical and empirical model for solar warming and cooling of the Earth (8,19,49,50). The experimental data do not prove that solar activity is the only phenomenon responsible for substantial Earth temperature fluctuations, but they do show that human hydrocarbon use is not among those phenomena.

In all seven glacial and interglacial cycles, the reported changes in CO2 and CH4 lagged the temperature changes and could not, therefore, have caused them (66).

The 650,000-year ice-core record does not, therefore, agree with the hypothesis of “human-caused global warming,” and, in fact, provides empirical evidence that invalidates this hypothesis.

The “human-caused global warming” – often called the “global warming” – hypothesis depends entirely upon computer model-generated scenarios of the future. There are no empirical records that verify either these models or their flawed predictions (96).

Claims (97) of an epidemic of insect-borne diseases, extensive species extinction, catastrophic flooding of Pacific islands, ocean acidification, increased numbers and severities of hurricanes and tornados, and increased human heat deaths from the 0.5 °C per century temperature rise are not consistent with actual observations. The “human-caused global warming” hypothesis and the computer calculations that support it are in error. They have no empirical support and are invalidated by numerous observations.

Reactor accidents are also much publicized, but there has never been even one human death associated with an American nuclear reactor incident. By contrast, American dependence on automobiles results in more than 40,000 human deaths per year.

To be sure, future inventions in energy technology may alter the relative economics of nuclear, hydrocarbon, solar, wind, and other methods of energy generation. These inventions cannot, however, be forced by political fiat, nor can they be wished into existence. Alternatively, “conservation,” if practiced so extensively as to be an alternative to hydrocarbon and nuclear power, is merely a politically correct word for “poverty.”

50 REACTIES

 1. De meesten van ons hebben tijdens de biologielessen op de middelbare school geleerd dat planten van CO2 O2 maken voor mens en dier.
  In het Westland wordt CO2 toegevoegd in de kassen om de planten beter te laten groeien.
  Meer planten en bomen zorgen dus voor meer zuurstof.
  Is het de bedoeling dat we allemaal uiteindelijk stikken?

  Ivor Biggun [13] reageerde op deze reactie.

 2. Remedie

  Interessant in het artikel vond ik ook de beschouwing wat er gedaan zou kunnen worden indien de aarde naar ons bevinden te koud of te warm zou zijn geworden. Als de aarde te koud is, dan kunnen we daar praktisch niks aan doen. Is de aarde te warm dan zou volgens natuurkundigen tegen een kleine fractie van de kosten alleen al van de huidige Nederlandse windmolens daar wel iets tegen gedaan kunnen worden. voldoende zou zin om kleine deeltjes in de buitenste laag van onze atmosfeer te brengen die zonlicht weerkaatsen.

  Maar voordat we daar mee gaan experimenteren, lijkt het me wel verstandig, ja, smeek ik mijn medemensen, om alle mensen die nu voor camera’s verschijnen om dingen over klimaat te zeggen (types als EU deskundige Frans Timmermans, die Frans geleerd heeft: “Je bent een idioot als je niet in klimaat opwarming door de mens gelooft.”) daarvan weg te houden of in ieder geval van competente wederhoor te bedienen.

  Mrbleusky [10] reageerde op deze reactie.

 3. @Mrbleusky [6]: Een ouwe Sioux vertelde me eens dat lachen het beste medicijn is.
  Men heeft maar 6 spieren nodig in het gezicht om te lachen, en meer dan 60 om sjagrijnig te kijken.
  Zo kost het in het leven meer energie elkander te vernachelen dan samen lol te hebben.

  Count your blessings!

 4. @anp rebel [7]: Deeltjes verdelen om de boel af te koelen lijkt het doel van de huidige macht, verdeel, laat ze maar bevriezen en heers over een bolletje ijs, en eis de belasting op. Als je weerwoord wil adviseer ik klimaatgek.nl, maandenlang schuldgevoelverlichtend leesplezier. Het mooiste? Ze weten het niet!

 5. @Zé [9]: Zet ze in een goed afgedichte wei met schrik-hek, en misschien vinden ze het geluk, zo niet zal de compost goed doen aan de grond, en dan maken we een seizoentje of drie echte timmermans-sperziebonen’ Dat gaat vast goed opleveren!

  Zé [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [1]: Het is bij de tuinders ook bekend dat de toegevoegde energie nodig om de temperatuur constant te houden hetzelfde blijft bij een toename van CO2 in de kassen. M.a.w. CO2 is per definitie geen broeikasgas.

  • Dag Ivor,

   Maar het is toch niet alleen de temperatuur die zorgt voor de groei van planten?
   Daarbij draagt een hogere luchtvochtigheid bij aan een hogere temperatuur.

   Groet,

 7. @Zé [12]: We hebben wel es een loco gehad diehier die kwam vertellen dat we geen vuur mogen maken buiten, wel binnen en in ons hart, maar de rest moeten we bij het gemeentelijk belasting-paradijs inleveren, dan gaan hun er weer mee vandoor. Ik was er niet bij, als ie nog es komt bied ik hem misschien een six-pack bier aan om het daarna zelf uit te pissen. Lachen hé, loco’s, de echte is nog te verlegen om op visite te komen.

  Nico [35] reageerde op deze reactie.

  • Hier istie nie verlegen, maar bang voor mijn grote Hollandse bek waarmee ik hem altijd van repliek dien.
   Zijn de Franskes niet zo gewend.
   En als ie komt is het met rugdekking van de locoloco.
   Want feitelijk is le maire hier de stroman en de loco die de lakens denkt uit te kunnen delen.
   Helaas, maar niet hier, en dat zijn ze niet gewend.
   Wel stiekem andere briefjes en rekeningen in de brievenbus laten stoppen.
   Tis overal hetzelfde, hier in een gehucht van 90 zielekes, of bij de Nazigoofen in Brussel.
   Worst tijd dat de machtspyramide permanent ondersteboven wordt gezet, power to the people !
   Maar ja…

   Mrbleusky [17] reageerde op deze reactie.

 8. @Zé [16]: Je wil nie weten wat er allemaal mogelijk is met een dompie en een tirefort met een paar poelies.

 9. @Mrbleusky [3]:
  Je zou ook eens kunnen proberen, achter uit te lopen!
  De meeste oplossingen liggen voor de hand, dus handen op de rug;
  In dit geval!

 10. De Franse Burgemeesters zijn de Elu de gekozene, en daar tillen de Franse citoyenté wel zwaar aan, ’t is waar ze zijn niet altijd jouw keuze, maar houdt ze tevriend, soms they comme handy, er wordt ontzachelijk aan ze getrokken, ieder één wil kleine faveurtjes, bij mij was het een buurman de oude Burgemeester lang burgemeester geweest, ach hij bade zich in het peblieke zonlicht maar geen slecht mens, kilo’s auweltjes verzwolgen in de kerk, ach beste jongens, ook het oude Frankrijk is stervende, ik bezie het allemaal wat milder, en ja ? beschik misschien over de goede relaties, zo werkt dat in een republiek, maar het is toch heel verschillent, gekozen door het volk, of benoemd van uit het politieke reet likken, groet

 11. Les maires worden gekozen door de raad, het conseille.
  De bekende vriendjespolitiek dus.
  Iemand die mij aangeeft bij de impot omdat ik mijn eigen huis verbouwd heb zodat mijn woontax 10x verhoogd wordt is NIET mijn vriend en gaat dat ook nooit worden.
  Burgemeesters kunnen doen en laten wat ze willen hier.
  Elk jaar stomme dingen verzinnen om het budget er doorheen te jassen daar ze anders het volgende jaar minder krijgen.
  Het geld wat van de bewoners is gestolen, terwijl ze nergens om vragen en de raad aan de bewoners ook niets vraag of mededeelt.
  Eenieder zit in de raad voor zijn/haar eigen belang en de burger’vader’ schikt naar eigen goeddunken.
  Dat mag dan een republiek genoemd worden, het is net zo’n fascistische kolerezooi als bij dat oranjetuig in Vernederland of elders.
  Vandaar mijn voorstel de machtspyramide’s 180° om te draaien, op de kop te zetten, de bestuurders onderaan in de punt, de bevolking in de brede bovenlaag, zoals het behoort te zijn.
  Zijn we meteen van die leugenmachine over het opwarmen van de aarde verlost, want dat is het topic hier.

  Mrbleusky [21] reageerde op deze reactie.
  johannes [26] reageerde op deze reactie.

 12. @Zé [20]: Toch warm ik de aarde wel een beetje op volgens mij, buiten is het 7 graden, binnen 27, effe opgestookt om te koken en te laat de rem der op gezet. Licht zuurstofgebrek vanwege de uitgezette lucht en weer heter dan in de zomer als het heet is buiten, dan wist ik et altijd onder de 24 te houden.

 13. Kijk toch es wat er allemaal instort. Hoe heet dat beeld met gouden kop en lemen voeten die in de regen staan? Europa met een hap er bijna uit en aardig wat happen zwaar verarmd, en de afspraken, de wetten worden zo dus ook waardeloos. Ik denk dat het warmer gaat worden, onder elkaar. Warmte maakt vrij, vrijer, vrije keuze wat je wilt, vrij onderwijs en vooral vrij om je eigen docter te zijn. Geen verboden meer, geen verplichtingen. Misschien terug naar tienden. Het wordt een heel interessant jaar, ik vraag me af wie de geschiedenis gaat schrijven. Ik hoop een vrijwilliger!

 14. @Zé [20]: Wij laten dit niet gebeuren, de burgers dan, men wilde een soort vuilverbranding bouwen, heb er geen verstand van, maar het geeft viese gassen, en daar voelden wij niks voor, een paar rijke jongens van die omhoog gevallen L’clerc figuren, o het was zo mooi en goed voor de natuur, je kent dat, wij hielden onze poot stijf, dus niet, maar in grote lijnen heb je gelijk het is allemaal koeien handel, handje klap
  maar Wind je niet op, het hoord bij de mensen, konkelefoesen, ze doen maar, ik leef of liever gezegt wij leven ons leventje, Groet !

  Mrbleusky [30] reageerde op deze reactie.

  • Zegt me weinig Doc al die grafiekskes en schema’s, ik kijk liever gewoon om me heen als ik buiten ben en zie dan dat alles OK is.
   Zolang het gras groeit…..

 15. @johannes [26]: Het is echt nogal makkelijk om alles van natuurlijke afbreekbare materialen te maken, dan wil iedereen de vuilstort wel hebben, maar de gifstoffen, de onafbreekbare olie-producten, die vind ik een beetje eng, de olie-verbranding in ontelbare auto’s en vliegtuigen vind ik niet eens zo erg, stel je voor dat het olieveld in saoudi-arabie door een aardbeving open zou breken en al die olie de oceanen overspoelt, dat zou een levens-beëindigende ramp zijn. Nog een jaar of vijftien doortuffen en dat gevaar is geweken, waar komen de gifstoffen vandaan en waar laten we die? Ik heb ontdekt dat varkens-vet een veel beter smeermiddel is dan lager-vet van ongeacht welke olie-maatschappij, en in slechte tijden kan je er op overleven vermengd met aardappels. Hoe kan het uberhaupt bestaan, vergif, de wereld is toch compleet natuurlijk?

  johannes [32] reageerde op deze reactie.

  • Iemand zei me eens dat er eigenlijk helemaal geen vergif en chemische meuk bestaat, daar tot nu toe, alles afkomstig is vanuit de natuur, de Aarde, en dus uiteindelijk ook de weg daar naar toe terugvindt.
   Makes you think not?

 16. @Mrbleusky [30]: Aardig voorbeeld, de natuurlijke Hennep olie, beter bestaat er niet, maar de bio industrie komt met een ersatz aanzetten, familie van mij, een Dokterandes in de Biologische natuur wetenschappen, vertelde mij, hij werkte voor de grootse Nederlandse biologische voedsel industrie, er was een misoogst van tomaten in Italië, tomaten tekort voor de grote ketsup fabrikanten, maar zij kunnen van strond brood maken, met enzymen, ze breken de boel af, en bouwen het weer op met de nodige moleculen, als je zo iets hoort uitleggen, ja wat eten we dan nog, groet

  • Had een gast over de vloer die opgeleid was en werkte voor de agro-industrie.
   Mijn vrouw zag hem 2 bakken met gersapte wortels van de super in de vuilbak kieperen.
   Ze zei hem dat hij deze ook aan de kippen kon geven.
   Waarop hij antwoorde dat dat niet goed was voor de kippen daar 60% ervan van dennenbomen afkomstig was.
   A, hij had ze zelf gekocht, B, zelf gegeten, C, raade ons aan ze niet aan de kippen te geven.
   D,Was zowiezo een arrogante klojo.

   Clear?

   Mrbleusky [34] reageerde op deze reactie.

 17. @Zé [33]: Een soort van kerstmaaltijd, oh denneboom. Een boer maakt eten van stront en liefde, een fabriek degradeert het, maar ze zetten van die mooie plaatjes op de verpakking dat het lekker lijkt. Beeld-cultuur, een oppervlakkig eet-patroon, wat prijs ik mezelf gelukkig met m’n liefde voor de natuur. Die gaat nog dieper als de regenwurmen, tot vier meter heb ik es gelezen. Mijn liefde gaat tot aan de andere kant, zou in africa of australie niet anders doen. Mijn liefde gaat uit naar m’n meisje en naar de wereld, als ik de macht zou hebben zou ik haar wereld schoon houden van vergif. Ddt, ik zit er misschien wel vol mee, onafbreekbaar in m’n reserve-vet, welke verziekte macht is voor moord op onze natuur? Ik heb es vieze vissticks niet opgegeten, de honden wilden ze ook niet en daarna de kippen ook niet. Ik zoek al een hele tijd naar een film die ik als kind gezien heb met Louis de Funes, met machines waar plastic kippengeraamtes werden opgespoten met kunstvlees. Ik zou em graag weer es zien, omdat ik toen nog niet veel wist en nu een beetje meer. Science-fiction van dik 45 jaar geleden, en het was ook vol lach-medicijn. Maarja, ik denk dat de film verboden en gewist is, om ons te beschermen tegen de giftige waarheids-voorspellingen. Louis de profeet, weet wat je eet! Iemand ergens een illegaal copietje?

 18. @Mrbleusky [15]: “We hebben wel es een loco gehad diehier die kwam vertellen dat we geen vuur mogen maken buiten, wel binnen en in ons hart, maar de rest moeten we bij het gemeentelijk belasting-paradijs inleveren, dan gaan hun er weer mee vandoor.”

  Ooit eigenden de goden zich het monopolie toe op ‘vuur uit de hemel’, zodat bij. Prometheüs van Zeus toestemming nodig had.

  Voor de bezoekers van Vrijspreker iets dat jij al hebt gezien (in het artikel “Hoe een koe een haas vangt”).

  Er zijn twee soorten vuur:

  1) Als de kleur wit voor de wet- en regelgeving van ‘moedertje natuur’ staat en rood voor pure liefde of pure vriendschap, dan ontstaat bij schending frustratie die via boosheid tot woede of zelfs heilige toorn kan leiden. In dit verband komt bij ‘vuur spuwen’ zogenaamd ‘heilig vuur’ te voorschijn, wat een reinigende of vernietigende uitwerking kan hebben

  2) Koortsachtige activiteit om de zin door te drijven (tegennatuurlijke frustratie) kan gepaard gaan met het spuwen van gif of ‘vuur’ en kan het best omschreven worden als dat van een klassieke valse profeet. Dit type vuur wordt in de Bijbel ‘vreemd vuur’ genoemd, wezensvreemd voor de innerlijke natuur van mens en dier.

  Het laatste type vuur veroorzaakt weer volgende frustraties. Er ontstaat dan een vicieuze cirkel, een cyclus, die pas doorbroken wordt wanneer natuurrecht gesproken wordt en een rechtvaardige uitspraak daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

  Nico [36] reageerde op deze reactie.

 19. @Nico [35]: Zojuist bedenk ik me (weer eens een keer) dat die laatste soort vuur in feite geen opwarming, maar afkoeling veroorzaakt. ‘Vuur uit de hemel’ is meestal ijskoud, zoals bij het injecteren van koudvuur.

  Illustratie:
  Sommigen hadden een vurig verlangen om de vrije verspreiding van ‘zaden van gedachtengoed’ te promoten. Dat klinkt mooi, maar ze zetten daarvoor sex als beeldtaal in. Twee gevolgen:
  a) Sex verwerd tot een goedkoop consumptieartikel
  b) Reeds eeuwen waarschuwen wijzen ervoor om nooit je Eerste Liefde te verlaten om in een vreemd bed te stappen (of andersom). Wie dat doet, verneukt letterlijk de eigen kansen op toekomstig geluk. Want het Opperste Geluk vindt je uitsluitend bij je Eerste Liefde, aldus eeuwenoude wijsheid.

  IJskoud instrumenten inzetten is een middel dat veelal erger is dan de oorspronkelijke kwaal. Mede omdat de reacties dan ook ijskoud zullen zijn (indirecte gevolgschade). Of misschien oververhit, wie zal het zeggen…
  IJskoude reacties hebben beschavingen uiteen doen vallen.
  Oververhitte reacties hebben beschavingen doen exploderen.

  johannes [37] reageerde op deze reactie.

  • Ah, vandaar dat de huidige jeugd iets ‘cool’ vinden als het aantrekkelijk voor ze is.
   In mijn jongere jaren gebruikten we daar de term ‘hot’ voor.
   Franse kids worden op school zelfs ‘ wijs’ gemaakt dat het een Frans woord is.
   Vandaar dat ze hier nog steeds niet fatsoenlijk Engels kunnen spreken, en dat ook nooit zullen doen.
   Parijs c’est l’ île de France, la France l’ île de l’Europe….

   johannes [40] reageerde op deze reactie.
   Nico [43] reageerde op deze reactie.

 20. @Zé [39]: Ja als natie, en dan nog wel la grande nation, moet je toch ergens in geloven, op zich vind ik het geen probleem als een volke een eigenwaarde heeft, mits deze is gebaseerd op wijheid en respect voor alles wat leeft.
  Toch kan ik tranen in mijn ogen krijgen, als ik denk aan de oude Franse garde, die in carré vorm in stukken werden geschoten door de Engelsen, wat een touwe honden aan jun natie, en wat een prachtige heroïse dood voor een oudere man, onder je kamereaden ten onder te gaan, denk eens aan die rusthuizen, hoe onmenselijk dat is.

  Zé [42] reageerde op deze reactie.

  • In de rusthuizen wordt de rust wat te letterlijk genomen met al die slaapmiddelen die via de avondmaaltijd toegediend worden.
   Wel eens opgevallen dat eenieder die daar verticaal binnengaat, na betrekkelijk korte tijd er horizontaal in een huisje van 6 planken weer uit gaat?
   Dat er altijd gesloten hekken met camerabewaking omheen staan?
   Dat slaapmiddelen loeiverslavend zijn, want gebaseerd op opiaten?
   En dat je dus regelmatig de dosis dient op te voeren daar ze anders hun werking missen totdat…..we in de ovelijdensadvertentie lezen dat men vredig in de slaap afscheid hebben genomen.
   Ik weet van verschillende verzorgers en verpleegkundigen dat het geen doen is om met zijn 2-en de nachtdienst op een afdeling te draaien zonder dat er slaapmiddelen worden toegediend.
   De meeste oudjes willen dat niet, zijn dus ‘lastig’ m.a.g. dat het door het avondeten wordt gemengd.
   Ik heb dit al meerdere malen vernomen uit de eerste hand.

   En dat is hier in la Douce niet anders, de bejaarden gevangenissen schieten als paddestoelen uit de grond.
   Ik sprak onlangs een directrice van een van die kampen en ze vertelde me dat elk opgenomen persoon garant staat voor €2200,-/maand.
   Op basis van een verzorgingsforfait. Wilt men meer verzorging dat dient de familie meer te schuiven.
   Ik zie mensen hier uit het dorp die altijd zelfstandig leefden, eenmaal in zo’n inrichting binnen no-time verkassen naar het crematorium of de plaatselijke begraafplaats.
   Tel uit de winst bij 100 bedden/maand.
   Het is in en in triest dat een dergelijke ‘samen’ leving zich nog een welvaartsstaat durft te noemen.
   Follow the money,

   johannes [45] reageerde op deze reactie.
   johannes [48] reageerde op deze reactie.

 21. @johannes [40]: “Mort pour la France”, staat er op al die monumenten van de oorlogen in de meeste dorpen.
  Voor mij ben je compleet van de pot gerukt als je voor zoiets bereid bent je leven te geven.
  Eerst je je leven lang laten beroven van je zuur verdiende centen en dan nog van je leven ook.
  Wij leven in een openbare inrichting.

  johannes [44] reageerde op deze reactie.

 22. @johannes [37]: Dat is zoals bij alles een veroorzaakt probleem. Als kennis binnen een bepaalde groep gehouden wordt, is de kans feitelijk groter dat zij verloren gaat. Ik heb krankzinnig veel tijd moeten verspillen om bepaalde oude wijsheden terug boven water te halen.

  Er bestaan kennelijk clubs die oude zaden van gedachtengoed proberen te verzamelen en te bewaren voor toekomstige generaties.

  @Zé [39]: Koudvuur injecteren betekent enerzijds dat iets zal gebeuren zoals manipulatoren of dwingenlanden wensen, maar anderzijds ook dat er iets afsterft. Zoals bij koudvuur uiteindelijk lichaamsdelen geamputeerd moeten worden.

  Gelukkig… kunnen sommige dingen die zijn ‘afgestorven’ gereanimeerd worden. Nieuw leven inblazen. In de Engelse taal is ‘rekindling’ een prachtig woord. Of ‘revival’ (van menselijkheid en menswaardigheid). Het is mogelijk. Niet via lieve, zoete woordjes en een makkelijke weg, maar toch…

Comments are closed.