Vrijspreker: Hoe moet je te werk gaan als je een overheidsmonopolie ongedaan wilt maken?

Opperdienaar: Om te beginnen is dat bijna onmogelijk. Als de overheid een sector overneemt, zoals de gezondheidzorg, of de armenzorg, dan zorgen ze gelijk voor een leger fanatieke mensen die menen compleet afhankelijk van de overheid te zijn voor hun overleven. Dit kan de overheid ontzettend snel voor elkaar krijgen. Met net neutraliteit kreeg de overheid bijvoorbeeld voor het eerst een voet tussen de deur in het internet (als redder en beschermer van de vrijheid van meningsuiting).

In de VS was het internet nog maar net onder de hoede van de FCC gekomen, toen Trump net neutraliteit al weer afschafte. Toch dacht iedereen gelijk al dat het over was met de internetvrijheid omdat de grote bedrijven het nu over zouden nemen. Dit terwijl in het korte bestaan van net neutraliteit nog nooit een internet service provider ‘op de vingers was getikt’. Waarom dan die paniek? De FCC topman werd zelfs met de dood bedreigd na de afschaffing.

Vrijspreker: Maar is het dan volkomen onmogelijk een overheidskartel terug te dringen?

Opperdienaar: Het is wel degelijk mogelijk zoals te zien is met AirBnB en Uber. De taxi industrie leek volkomen gekarteliseerd. Een vergunning om een taxi ter rijden in New York kostte 1 miljoen dollar. Toen kwam Uber. Het is belangrijk dat het volkomen onschuldig lijkt en een enorme berg geld heeft. Met het geld kun je selectief heersers omkopen om een oogje dicht te knijpen. Dan zorg je dat onderdanen goed geld kunnen verdienen, zowel door veel goedkopere en betrouwbaardere taxi ritten, als met geld bij verdienen met hun auto door taxi ritjes te maken. Je subsidieert het om snel zo’n groei te krijgen en zoveel mensen afhankelijk te maken, dat het terugdraaien op enorme weerstand stuit, omdat zoveel mensen er afhankelijk van zijn geworden. Je moet dit ook wereldwijd doen. Soms raak je een stad kwijt, omdat het toch weer verboden wordt voordat de kritische massa bereikt is.

Vrijspreker: De overheid is te traag om het in de kiem te smoren?

Opperdienaar: Ja en je ziet hetzelfde met crypto currencies gebeuren. Alle economen en priesters van de staat waren ervan overtuigd dat het belachelijk was dat dit ooit iets kon worden. Ze geloofden het zelf zo heilig, dat ze dachten dat het afschilderen van crypto als een dood geboren kindje alleen gebruikt door drugs gebruikers en terroristen voldoende was om het de nek om te draaien. Maar ook hier zorgde een stijging als een raket er voor dat een grote groep mensen er wereldwijd werd ingezogen en een heel eco systeem er van afhankelijk werd. In Korea wordt er zo gespeculeerd in crypto munten dat de overheid afgelopen week een poging deed om de crypto beurzen te verbieden. Dezelfde dag spraken de minister van justitie en die van financiën elkaar tegen en binnen een paar dagen was er een petitie getekend tegen het verbod door meer dan 100.000 mensen, zelfs nadat het verbod ontkend was. In Korea bezitten 2 miljoen mensen crypto munten en die waren net bezig leuke winsten te maken.

Vrijspreker: Dus: groot budget, vol er in, als een raket omhoog en je geeft de overheid het nakijken. Als ze het willen verbieden, heeft het al te veel steun?

Opperdienaar: Inderdaad en verbieden is wereldwijd ook niet mogelijk zonder wereldregering en wereldleger. Overheden zijn ook bang dat als zij het verbieden in hun wijkje dat hun meest waardevolle slaven naar een andere belastingboerderij vertrekken waar het niet verboden is, waarna ze een hele nieuwe markt missen inclusief de bijbehorende substantiële belastingpenningen.

Vrijspreker: Dus daarom zijn  heersers nu bezig met het vormen van een wereldregering?

Opperdienaar: Ja, maar onderdanen moeten dat positief zien, als ze alsnog willen vluchten moeten ze de ruimte in en dat zou wel eens de redding  kunnen zijn van de mensheid als de onvermijdelijke extinction event  asteroïde inslaat.  Zo zie je maar, belastingen zijn goed.

 

35 REACTIES

 1. Als ik dit verhaal omdraai, dan zie ik er wel wat in om de overheid sterker te maken dan iedere gebundelde tegenkracht die ooit maar zou kunnen ontstaan 😀

  Uiteraard bedoel ik dat op een andere manier dan bezoekers van deze website op dit moment veronderstellen.

  Van nature is een ieder monarch (‘sole ruler’) over het eigen leven. Je eigen geest (psyche) als overheid over je eigen emoties, intellect, fysieke lichaam. Degenen die de alfa over je leven willen uithangen hebben daar kennelijk een probleem mee. Wat nu als wereldwijd als een raket elementaire informatie wordt gelanceerd waarmee een ieder zich vol kan pompen? Dan kan een ieder als Zwitserland worden, neutraal, af en toe speels in de alfa en bèta rol stappen, in plaats van stelselmatig in de rol van alfa of bèta te moeten functioneren.

  Het enige wat een ieder traditioneel onthouden wordt is de elementaire informatie om de fysieke, mentale en sociale gezondheid te beschermen. En natuurlijk ook de wapens om het fysieke lichaam te beschermen, reden waarom overheidsdiensten nu misdadigers kunnen beschermen, vooral als die zich in de eigen gelederen bevinden.

  Uiteraard betekent dit omschakeling van collectiviteitsdenken (machtsblokken zoals organisaties) naar gezonde individualiteit voor een ieder. Maar ja… zonder gezonde individualiteit is ook geen fysieke, mentale en sociale gezondheid mogelijk…

  Als je het hebt over een snelle lancering, dan kun je misschien het best denken aan het principe van de zondvloed. Elementaire informatie die ‘van boven’ regent, ‘beneden’ opgepakt wordt om van daaruit ‘omhoog’ te borrelen, zodat er voor figuren met te sterke alfa neigingen geen ontkomen meer aan is. Nergens ter wereld.

  Dit zou het definitieve einde betekenen van polarisatie van informatie, macht, poen, roem, welvaart anderszins. Het is uiterst ongezond, schadelijk en niet te vergeten een uiterst beschamende vertoning dat sommigen er stelselmatig veel te veel van hebben, anderen er stelselmatig gebrek aan hebben. Terwijl de neutrale middenlijn (de ‘evenaar’) als bij de Arabische lente bestreden wordt, om te kunnen destabiliseren, polariseren, uitbaten.

 2. Ach ach Nico, er komt weer een enorme hoeveelheid lettertjes op mij af, waar in wezen het lijf en menszijn aan ontbreekt.
  Zit hier in Frankrijk nu 32 jaar, met mezelf in het reine te komen, maar de twijfels blijven me overvallen, ook weer bij dit schrijven,
  we kunnen er immers niets aan doen, misschien ooit door ellende en honger gedreven, we ze mores leren, maar dat constante gezing van “Whe will overcome”” zal niet helpen, ik zit hier al struggelent om me heen te zien hoe alles tot stof wordt mijn beste vrienden mijn buren, en denk dan zou er toch een God zijn om al dit vergankelijke toch een zekere waarde te geven, twijfels als sterren aan de hemel, groet !

  Nico [3] reageerde op deze reactie.
  frits [7] reageerde op deze reactie.

 3. @johannes [2]: Simpele logica:
  Als er rotzooi gemaakt kan worden, dan kan die ook opgeruimd worden.
  Als er verontreinigd kan worden, dan kan er ook gereinigd worden.
  Sterker, als er iets verziekt kan worden, dan is de kans groot dat er ook genezen kan worden.

  Het motto voor de Onderwereld, de wereld van degenen die aan wetgeving zijn onderworpen:
  “Abandon all hope, ye who enter here.”

  En dan maar kijken of die hoop inderdaad door onderdanen verlaten wordt… of juist ontstaat en doorgegeven kan worden. Want hoop schijnt toch een waardevol product te zijn, hoop verschaffen een waardevolle dienst die verleend kan worden. Hoop doet (op)leven, hoop die afgeschreven wordt wegkwijnen.

  johannes [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Nico [3]: Het zou zo kunnen zijn ?, maar is vaak heel anders, niet alles is op te ruimen, laat staan genezen.
  De onderwereld heeft het bij liquidaties over, zie jou in hell.
  Ja maar wat is hoop, nou eigenlijk, een te verwachten verbetering,
  het is een volkomen illusionair denken, het scheppen van verwachtingen, ja sommigen zijn daar sterk in, sommigen wachten levenslang, op de verlosser bijvoorbeeld, groet Jenne

  Zé [5] reageerde op deze reactie.
  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 5. @johannes [4] en Zé [5]: Via mythologie en religie wordt mensen inderdaad aangeleerd om op ‘verlossing’ van buitenaf te wachten. Hulpeloos. Machteloos. Want het (koud)vuur moet van de goden komen of zo.

  Toch zou het beter zijn als een ieder zodanig gevoerd wordt met kennis, dat dit soort problemen nog niet eens niet ontstaan. Immers, mensen kunnen van nature zichzelf redden… en met een gezonde kern heeft niemand behoefte aan allerlei ego projecten zoals veroveren, onderwerpen en wat dies meer zij. Dan heeft een ieder wel wat beters te doen.

  Anders uitgedrukt is het beter dat levens, de aarde en de natuur terugkomen in de handen waarin ze thuishoren. Zodat iedere levensvorm er eigenhandig wat van kan maken. De onderwerping, domesticering en daarna eventueel ‘bevrijding’ die nu plaatsvindt is een ronduit beschamende vertoning. Erfelijke aandoeningen en gebreken die in stand gehouden worden, degeneratieve processen die aangemoedigd worden in plaats van omgekeerd… tjsa.

 6. @frits [7]: Ik zoek al heel mijn leven, of liever gezegt ik wacht al mijn hele leven op dat teken, mijn intuïtie zegt mij dat ik moet blijven zoeken, en wachten, ik schaam mij hier niet voor als vrijdenker, wil zeker geen hypokriet zijn, groet

  • @johannes [9]: Is gans niet negatief bedoeld Johannes.
   Tis de bittere waarheid, en het leven wordt een stuk eenvoudiger als je je dat terdege realiseerd.
   Het brengt je namelijk terug in het NU, waar alles werkelijk plaatsvindt.
   Ik heb zat ervaring met het gegeven dat verwachtingen altijd teleurstelling veroorzaken, gewoon, omdat het altijd anders uitpakt.
   Kijk anders maar even naar je eigen leven.
   Je bent een heel stuk ouder dan ik en men zegt dat wijsheid met de jaren komt.
   Net zo min dat het geen reet toevoegd in het verleden te blijven hangen, wat geweest is is geweest en komt van zijn leven niet meer terug.
   You have to walk and don’t look back!
   Natuurlijk zijn er wel dingen in vervulling gegaan, maar never exact zoals ik het bedacht had.
   Je weet er inmiddels van…
   Het leven is een cadeau, a present, in the prescence….
   Snappie?
   +++++++++++++++etc.

   Nico [14] reageerde op deze reactie.
   perspectief [15] reageerde op deze reactie.

  • Zoek binnen, niet buiten.

   Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets
   Soms net echt, maar meestal kitsch, want wie speelt er nog zichzelf
   Weet je nog wanneer dat was, toen je nog geen ander was
   Niet in harnas achter glas, maar je eigenlijke zelf

   Zoek jezelf broeders, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf

   Dikkerdoenerij genoeg, op kantoor en in de kroeg
   Als je nou ‘ns geen masker droeg, zou je dat niet beter staan
   Wat moet je met die Januskop, daar schiet niemand iets mee op
   ’t Is een kwestie van een knop, die moet enkel even om

   Zoek jezelf zusters, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf

   De man die op z’n tenen loopt en alleen zichzelf verkoopt
   En nooit iets in z’n oren knoopt, die gaat nog eens lelijk dood
   En met make-up van oor tot oor stelt z’n vrouw een ander voor
   En hebben ze nog steeds niet door dat een glimlach beter staat

   Zoek jezelf zusters, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf

 7. @frits [7]:

  “Het zijn niet de dingen, maar jouw mening over de dingen die je verwarren”

  Dus als je de omstandigheden niet kunt veranderen kun je alleen jezelf veranderen. In al je emoties zit een aandeel van jezelf en alleen van dat deel kun je je bevrijden. Als je zo tewerk gaat kun je je ontdoen van al je emoties en op het einde bereik je dan wat de stoïcijnen de apatheia noemen en dat is hetzelfde als het Koninkrijk en dan zul je ervaren dat je schaamtegevoel is verdwenen. Het is moeilijk, je zult vaak de minste moeten zijn, maar de minste is altijd de wijste.

 8. homo sukkel sapiens komme niet verder dan mars en daar gaat ie dood! volkomen dood en pleitte….maar er is meer veel meer….

  ..de robot komme verder dan mars dus wie is de winnaar?

  …yep de robot de rest mot pleitte….

  en dat wordt de snelle lancering..de new world robot odah!

 9. @frits [7] en @Zé [10]:
  “Zoek eerst het koninkrijk en daarna zal u alles toegeworpen worden” is hier de sleutelzin.

  De vraag is wat mensen geloven en waarom. Als je de zienswijzen over God en het goddelijke uiteen plukt, dan krijg je er twee die recht tegenover elkaar staan en elkaar niet verdragen.

  1. Natuurlijke model
  1) Ooit ontstond al het tastbare, zoals de mens. Laten we de Bron daarvan God noemen. Alle levensvormen hebben een innerlijke natuur, die er door de Schepper in is gelegd als het ware. En dienen ook de innerlijke natuur van andere levensvormen te eerbiedigen. Hoewel er ook roofdieren etc. bestaan (geen beeldtaal hier).

  De Schepper gehoorzamen betekent in deze context jezelf richten naar de Bron en je pure innerlijke natuur eerbiedigen, tevens de innerlijke natuur van andere levensvormen. Het motto ‘geniet ervan, schaadt, vergiftig of verziek het niet’.

  Als iemand dat doet, dan zou de één zeggen dat iemand gevuld is met het goddelijke, de ander dat iemand gevuld is met de Heilige Geest. Het is maar net hoe je het zegt, het komt op hetzelfde neer.

  In dit model bestaan geen genderrollen. Een individuele man en vrouw zijn wat ze zijn en worden na (fysieke en mentale) vereniging iets anders. Ouders van een (geestes)kindje, die de uitkomst van hun vruchtbaarheid zelf grootbrengen tot zelfstandigheid.

  2. Model van een beschaving
  Het andere perspectief is het Koninkrijk van God. Dat gaat niet uit van de (innerlijke) natuur, maar van beschavingen. Koninkrijken zijn traditioneel van de paus, wie dat op dat moment dan ook is. De paus zette vorsten en keizers in het zadel, of wipte ze daaruit. Vorsten en keizers dienden zich (volgens de Bijbel, concept ‘Hoer van Babylon’) te prostitueren aan een bestuurlijk model dat van oorsprong Babylonisch is.

  Burgers dienden dat koninkrijk onder (bege)leiding van geestelijken te zoeken. Als ze braaf in dat gareel gingen, dan konden ze eventueel edelman of geestelijke worden. Ze kregen, zoals Frits schreef, van alles toegeworpen. Wat veelal eerst van anderen afgepakt was.

  Genderrollen in dit model: Paus ‘man’, vorst ‘vrouw’ (zoals koningin-moeder), edelen ‘man’, burgers ‘kinderen des volks’.

  Wie zich niet in dit model voegde maar protesteerde (protestanten en zo) onderging vernietiging van zijn of haar bestaan; op aandringen van de paus, een vorst of een edelman. Ze werden barbaars tot afvalproducten van een ‘beschaving’ gemaakt, ten koste van alle natuurlijke mechanismen die bloei kunnen veroorzaken, een grove schending van natuurwetten en natuurrecht. In de ogen van een patriarchaal model is dat echter volkomen aanvaardbaar, want dit model zoekt het streven naar het volkomene niet in de natuur, maar in een geperfectioneerde beschaving die aangedreven wordt door een geoliede machinerie.

  Heden ten dage zou je zeggen dat degenen die anderen in dit model proberen te persen dringend psychiatrische behandeling nodig hebben. Ze leiden namelijk aan chronische psychose (waandenkbeelden) en pseudologia phantastica – pathologische leugenaars die hun eigen leugens zijn gaan geloven, leugens over genderrollen die de natuurlijke waarheid dienen te verdringen.

  Spanningsveld
  Deze twee modellen veroorzaakten vanwege de innerlijke natuur van mensen spanningen, die er via frustraties en boosheid uitkwamen. Tijdens de Reformatie was men te zeer doordrenkt met denkwijzen vanuit het Romeinse christendom. Reformatoren legden de vinger op de zere plek door pausen tot aartsvijand van Christus te verklaren. Via een omweg bedoelden ze dat de beschaving die op Romeinse leest was geschoeid strijdig was met natuurlijke mechanismen, die door God zijn gestructureerd. Wie of wat God dan ook is. Maar vanuit christelijk oogpunt geef je de Schepper eer door de wetten die in de schepping zijn gelegd te eerbiedigen, iets anders dan schenden.

  In Nederland ontstond daardoor tijdens de Reformatie een andere denkwijze over genderrollen. Willem van Oranje wordt niet zonder reden ‘vader des vaderlands’ genoemd. Hij nam de rol van de Heilig Vader (paus) over en verplaatste die naar nationaal niveau. In Engeland scheidde de kerk zich weliswaar van Rome af om te verzelfstandigen, maar bleef de genderrol van ‘koningin moeder’ gehandhaaft.

  Doorschakelen, snel lanceren
  Bij de overschakeling naar een andere wereldorde en een beschaving die voor de verandering de innerlijke natuur van iedere levensvorm eerbiedigt of ernaar streeft om die in originele toestand te herstellen, zodat deze in volle glorie tot bloei kan komen, hoort het overboord kieperen van genderrollen die het publieke debat al veel te lang vergiftigd en vertroebeld hebben. Overboord kieperen gaat verder dan gender-neutraliteit. Het is iets zien zoals het is, zonder dat als kapstok te misbruiken om er misleidende beeldvorming aan op te hangen die mensen op een dwaalspoor brengt. Als er iets is dat niemand kan gebruiken, dan is dat wel tot een dolende ziel gemaakt worden, alleen maar vanwege misleidende informatie.

  In het staartje
  Hoe kun je een valse profeet onderscheiden van een echte?
  Heel simpel. Als iemand iets verkondigt wat strijdig is met natuurlijke mechanismen, met de innerlijke natuur van levensvormen, dan is het een valse profeet.

  Aangezien iedere levensvorm zich van nature verzet tegen onderwerping, was Mozes een valse profeet. In het allereerste hoofdstuk wat hij schreef stond namelijk “onderwerpt en heerst over”.

  Jezus was daarvan het tegenovergestelde, want diens boodschap ging niet over onderwerping maar juist over bevrijding. Het herstel van de natuurlijke toestand. Helaas is zijn boodschap onvoldoende duidelijk geformuleerd. Want bevrijding is in dat scenario voorwaardelijk en zijn voorwaarden voor bevrijding kunnen op verschillende manieren uitgelegd worden. Wat geestelijken dus ook doen. Het Vaticaan koppelt bevrijding bijvoorbeeld aan onderwerping aan het Vaticaan, waardoor het feitelijk geen bevrijding is maar meer een verschuiving van loyaliteit, zoals bij een transgender-operatie.

  De boodschap van Jezus over bevrijding en de uitleg die het Vaticaan daar traditioneel over geeft zich ook vandaag de dag nog diep in het bestuurlijke kern-DNA verweven. Terwijl degenen die deze denkwijze propageren en afdwingen in feite psychiatrische behandeling nodig hebben vanwege de pathologische aard van hun mentale verstoringen, projecteren ze dat ‘uiteraard’ op degenen die liever gezonder denken en leven. Wie zich niet onderwerpt aan de heersende cultuur en traditie is gek, een zelfmoordenaar, zo gaat dat dan. Terwijl die veronderstelde ‘zelfmoord’ in feite als karaktermoord door de heersende orde wordt uitgevoerd.

  Tsja… beeldvorming hé?

  Zé [17] reageerde op deze reactie.

 10. Lang geleden en in een land hier ver vandaan hadden alle mensen boter op hun hoofd en iedereen
  vond dat normaal. Er waren mensen met roomboter, kruidenboter, halfvolle boter en ontelbare andere
  botermelanges op hun hoofd, maar ieder vond alleen zijn eigen boter de ware. Daar maakten ze ruzie
  over, vochten oorlogen uit en verketterden elkaar met vele scherpzinnige argumenten.
  Het merkwaardige was dat de kinderen die er werden geboren helemaal niets op hun hoofdjes
  hadden en dat alle boterhoofden dat toch prachtig vonden. Misschien herinnerde het hen aan hun
  kindertijd, hun verloren kinderparadijs, waar ze heimelijk wel eens naar terugverlangden en toch
  droomden ze van een kind dat zou opgroeien tot een waardig en aangepast lid van de boterhoofden.
  Daartoe zetten ze al spoedig alles in het werk om het kinderhoofdje van een passende laag boter te
  voorzien.
  Nou was er in dat land een bewoner die niet gelukkig was. Hij had over zijn onbehagen veel en lang
  nagedacht en was tot de konklusie gekomen dat dat ongetwijfeld door zijn beboterde hoofd kwam. De
  enige zinnige oplossing opperde hij was om zich van zijn boterlast te ontdoen. Zijn landgenoten
  waarschuwden hem: doe niet zo gevaarlijk, pas je aan, doe normaal, zonder boter ben je niets meer.
  Hij was vastberaden en zette door. En zie, hoe meer hij zich van zijn boter bevrijdde hoe helderder het
  hem werd maar hoe eenzamer zijn worsteling. Tot op een dag, hij was de wanhoop nabij, als bij
  toverslag het laatste restje boter verdwenen was. Tegenwoordig zou men zeggen dat de schellen hem
  van de ogen gevallen waren. Toen zag hij pas echt in wat voor rare wereld hij leefde en hoe
  merkwaardig zijn landgenoten zich gedroegen. Hij probeerde erover te praten. Ze lachten hem uit of
  werden boos. Om niet op te vallen deed hij weer boter op zijn hoofd en speelde het spel mee maar het
  leven van een ongeboterde tussen boterhoofden valt niet mee. Wat hem het meest aan het hart ging
  waren de kinderen waar hij zoveel van zichzelf in herkende en die hij overal om zich heen tot
  boterhoofden zag verworden. Hij werd argeloos als een duif en listig als een slang en schreef
  uiteindelijk deze korte handleiding over hoe je van boterhoofd weer mens kunt worden.

 11. Aan de kinderen
  Jullie hebben niet gevraagd om geboren te worden in deze dolgedraaide grotemensenwereld. Ooit
  zag de wereld er zo niet uit. De grote mensen hebben voor jullie de aarde en het leven verknoeid.
  Heel lang geleden, voordat de mensen rare ideeën in hun hoofd kregen, was de aarde prachtig. Het
  was een paradijs om in te leven. Er was voor iedereen genoeg eten. Er was geen ruzie en geen
  oorlog. Alles was voor iedereen. Niemand hoefde te werken want iedereen had altijd vrij. Kinderen
  hoefden niet naar school want leven hoef je niet te leren. Iedereen ging slapen als hij moe was en at
  als hij honger had. Verder hoefde er niets. Het was altijd vakantie. Mensen woonden niet in huizen, er
  waren geen steden en fabrieken en kantoren. Iedereen was gelukkig en tevreden. De mensen
  maakten een schuilplaats voor de nacht en gingen slapen als de zon onderging. Als de zon opging
  ontwaakten ze en trokken weer verder. Er was nooit iemand ziek want tevreden en gelukkige mensen
  worden niet ziek. Kinderen hoefden ook niet gezond te eten want dat is onzin. Gelukkige kinderen
  kunnen eten wat ze willen zonder ziek te worden. Van kou vatten, vitamines en tanden poetsen had
  nog nooit iemand gehoord. Toch was nooit iemand verkouden en had nooit iemand kiespijn. Mensen
  leefden dus heel anders dan jullie denken dat normaal is. Ze hadden ook geen kleren aan want
  niemand schaamde zich voor een ander en iedereen zag er prachtig uit van zichzelf. Niemand hoefde
  zich mooi te maken want iedereen vond zichzelf mooi genoeg. Mensen hielden van zichzelf en de
  anderen met een onvoorwaardelijke en belangeloze liefde. Mensen hadden geen namen en praatten
  ook niet want dat was nergens voor nodig. Praten hoeft alleen als mensen het niet met elkaar eens
  zijn en als ze iets van elkaar willen. Toen was iedereen het met elkaar eens en niemand wilde wat van
  een ander. Iedereen was voor elkaar gelijk. Er waren geen meerderen en geen minderen. Ouders
  voedden hun kinderen niet op maar waren er gewoon voor ze en keken toe hoe hun kinderen
  opgroeiden. Iedereen wist hoe hij gelukkig moest leven. Ouders waren nooit boos want ze wilden niets
  van hun kinderen. Er was niemand die het beter wist. Schrijven en lezen deed ook niemand want dat
  is helemaal niet nodig om te leven. Bovendien had niemand een mening en niemand hoefde dus na tedenken. De aarde was zonder wegen, zonder auto’s en treinen. Geen vliegtuigen of schepen waren
  er. Niemand had ooit haast. Er gebeurden nooit ongelukken, want gelukkige mensen overkomen geen
  nare dingen. Mensen dachten niet aan verleden of toekomst. Iedereen leefde gewoon. Elke dag was
  weer een nieuwe dag en mensen genoten alleen maar van elkaar en van de prachtige aarde die zij
  gekregen hadden. De aarde was bedekt met wouden, alle rivieren waren zo schoon dat je eruit kon
  drinken en overal groeiden vruchtbomen en eetbare gewassen. De dieren hoorden bij het schouwspel
  waar de mensen van genoten. Toen dacht niemand eraan dat je dieren ook kon slachten en opeten of
  dat je ze kon temmen en gebruiken. Niemand haalde dat in zijn hoofd en niemand vond dat nodig. Dat
  dieren wild waren of gevaarlijk was nooit in hun hoofd opgekomen. Mensen zwierven over de aarde.
  Ze volgden de seizoenen zoals nu de trekvogels nog doen. Geen grenzen hielden hen tegen en met
  alle mensen die ze onderweg tegenkwamen konden overweg. Er waren nog geen talen, want aan de
  buitenkant van mensen kun je alles aflezen. Angst en verdriet was iets dat ze niet kenden. Kinderen
  huilden nooit. Er was geen geld en niemand had iets voor zichzelf. Mensen hadden niets, ze waren er
  gewoon. Soms vergiste iemand zich wel eens, maar dan voelde hij zich niet prettig of had pijn en dan
  wist hij dat hij dat niet meer moest doen. Dat hulpmiddel hadden de mensen gekregen om te zorgen
  dat ze gelukkig zouden blijven. Mensen dachten niet, ze voelden en genoten.
  Zo was de aarde aan in de oorspronkelijke tijden. Zoals de aarde nu is hebben zij hem zelf gemaakt.
  Dat is nooit de bedoeling geweest. Grote mensen zijn zo dom en kortzichtig. Heel lang geleden is het
  fout gegaan met de grote mensen. Als ze zich niet gelukkig voelden gaven ze de schuld aan andere
  mensen of aan de omstandigheden. De een ging de baas spelen over de ander. Ze hadden woorden
  nodig om macht over elkaar uit te oefenen. Er kwamen leiders en volgelingen. De leiders bedachten
  van alles en het volk vertrouwde daarop. De een ging zich beter voelen dan de ander. Ze raakten het
  spoor bijster en er kwamen priesters die goden uitvonden. Zij wisten in het vervolg wat goed en kwaad
  voor de mensen was. Zij wisten wat de bedoeling van hun goden was. Mensen begrepen zichzelf en
  de wereld niet meer. Ze werden bang voor elkaar en bang voor de wereld om zich heen. Ze dachten
  dat het toeval was of hun lot als ze ziek werden Ze durfden niet meer rond te zwerven over de aarde
  en sloten zich op in hun huizen en dorpen. Ze verloren het contact met zichzelf en de natuur. Hun
  leven werd kunstmatig. Er kwamen ruzies en oorlogen. Mensen luisterden niet meer naar zichzelf
  maar naar hun leiders. Mensen werden ziek en er gebeurden ongelukken. Er kwamen
  medicijnmannen, die allerlei verklaringen en geneesmiddelen bedachten. Er kwamen meesters en
  knechten. Taken werden verdeeld en iedereen werd van andere mensen afhankelijk. Mensen gingen
  zich voor elkaar schamen en daarom dragen mensen kleren. Ze gingen voedsel produceren en dieren
  temmen en slachten. Niemand wist meer wat vrijheid en geluk was. Generaties kwamen en generaties
  gingen. De mensen raakten steeds verder van huis. Zo verdreven ze zichzelf uit het paradijs en zo
  ontstaat er een wat grote mensen beschaving noemen. Daar leven jullie nu in en ze hebben jullie
  geleerd dat dat normaal is. Mensen die niet zijn zoals zij noemen grote mensen primitief of
  onderontwikkeld. Dat zijn jullie voor hen ook en daarom doen ze hun best om jullie hun manier van
  leven bij te brengen. Jullie kunnen zelf zien wat de grote mensen met de aarde hebben aangericht. In
  hun hebzucht en egoïsme vernielen ze de natuur. Ze praten ingewikkeld en hun verhalen kloppen
  niet. Ze willen dat jullie net zo worden als zij en daarom voeden ze jullie op. Ze worden boos op jullie
  en straffen jullie want jullie moeten je aan hun wereld aanpassen. Als jullie niet luisteren worden ze
  nog bozer en straffen nog harder. Jullie kunnen geen kant op want jullie zijn van hen afhankelijk. Daar
  maken ze misbruik van. Jullie mogen niet blijven zoals jullie zijn want jullie moeten beschaafde en
  volwassen mensen worden. Ze verwachten zelfs dat jullie hen daar dankbaar voor zijn want ze doen
  het allemaal voor jullie bestwil. Ze vergiftigen jullie met hun meningen en overtuigingen. Zij bepalen
  wat goed en kwaad voor jullie is. Zij maken jullie ziek en vertellen jullie dat je gezond moet eten. Jullie
  moeten naar school omdat jullie een radertje in hun maatschappij moeten worden. Ze vullen jullie
  hoofden met hun rare gedachten. Jullie worden er ziek van maar ze gaan met jullie naar de dokter
  zodat ze gewoon door kunnen gaan met het veranderen van jullie. Ze zadelen jullie op met hun eigen
  angsten en onzekerheden. Ze leren jullie wat leuk is en mooi. Ze doen leuke dingen met jullie omdat
  het leven zelf niet leuk meer is. Ze proberen het gezellig te maken om dat rare leven dat ze leiden
  dragelijk te maken. Ze geven jullie cadeaus om jullie in te palmen. Jullie hebben geen keus. Ze
  kunnen jullie maken en breken. Als ze het een niet kunnen doen ze het andere. Langzaam maar zeker
  worden jullie net zo als zij en weer is er een generatie verknoeid. Neem het hen niet kwalijk want ze
  weten niet wat ze doen. De grote mensen hebben de wereld op hun kop gezet. Ze hebben alles
  omgedraaid. Terwijl jullie een voorbeeld voor de grote mensen zijn denken zij dat zij een voorbeeld
  voor jullie moeten zijn. Neem ze niet serieus, speel hun spel maar mee maar wordt nooit als zij. Jullie
  hebben zo weinig te verliezen en zij zoveel. Laat ze maar kletsen en vertrouw ze niet. Er is er geen
  een die deugt. Ze zijn niet eerlijk en zeggen nooit wat ze denken. Het is zo’n chaos in hun hoofden dat
  ze niet eens weten wat ze denken. Ze begrijpen zichzelf en de wereld niet en zeggen hoe julliemoeten leven. Ze zijn allemaal gestoord door hun ingewikkelde en vreemde gedachten. Zij hebben het
  leven voor zichzelf en voor jullie ingewikkeld gemaakt. Ze gaan nog liever dood dan dat ze jullie hun
  ongelijk bekennen. Laat ze maar.

 12. Aan alle mensen
  De aarde kreunt onder jullie onrecht en egoïsme. In jullie dolgedraaide wereld heerst de wet van de
  sterkste en is kennis macht. Jullie denken dat jullie je ongestraft over de ruggen van anderen kunnen
  verrijken. Jullie straffen jezelf en weten niet hoe. Jullie maken jezelf en anderen kapot en weten niet
  waarom.
  In gevangenschap geboren weten jullie niet wat vrijheid is. Alleen in jullie kinderen is nog een glimp
  van onbevangen mensen te zien. Jullie zijn de bouwers van jullie eigen gevangenis. Jullie hebben een
  onbegrensde aarde gekregen om op te leven. Jullie hebben de aarde verdeeld. Rassen, volkeren en
  naties zijn jullie eigen hersenspinsels. Er zijn alleen maar mensen die denken dat ze wat anders zijn
  dan mensen. Jullie hebben vele maskers. Opgesloten leven jullie binnen jullie grenzen, binnen jullie
  eigen regels en wetten en in jullie overtuigingen en meningen. Jullie wetten en normen hebben niets
  met het leven te maken maar zijn jullie eigen bedenksels. Jullie spreken geen recht maar houden
  onrecht in stand. Jullie gaan gebukt onder de last van jullie beschaving. Wat een gruwel heeft de
  cultuur met jullie lijven aangericht. Met jullie kleren verhullen jullie je mismakingen. Krampachtig
  houden jullie met kunst en vliegwerk de schone schijn op. Jullie lijven verraden jullie
  onwaarachtigheid. In jullie keurslijf voelen jullie je vrij en gelukkig. Jullie weten noch wat vrijheid noch
  wat geluk is. Jullie leven niet. Jullie lijden aan het leven, overleven en doden de tijd. In het zweet van
  jullie aanschijn werken jullie. Ik zeg jullie dat werken voor de dwazen is. Jullie hebben een wereld
  gemaakt waarin jullie slechts elkaar bezig houden. Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Jullie
  hebben dat zelf gebouwd. Zonder zin of doel drijft het voort. Jullie houden elkaar zoet met brood en
  spelen. Met jullie kunsten kalefateren jullie het schuitje op. Het is jullie gevangenis waarin jullie om
  vrijheid vechten. Wanhopig houden jullie elkaar voor hoe goed jullie het hebben. Jullie zijn slaven van
  het werk van jullie handen en hoofden. Jullie leren elkaar wat mooi en leuk is. Samen bepalen jullie
  wat normaal is. Alles went. Altijd zijn jullie bezig om rijker, beter en geslaagder dan de ander te zijn.
  Jullie gedragen je als kuddedieren. Jullie vechten om grenzen en verleggen die. Nooit zijn jullie klaar.
  Jullie vergaren meningen en bezit. Nooit zijn jullie tevreden. Altijd gespannen en verkrampt moeten
  jullie je ontspannen. Nooit zeggen jullie wat jullie denken. Beschaafd noemen jullie dat. Oorlog
  noemen jullie vrede. Ruzies in het klein, oorlogen in het groot. Jullie hebben allemaal vuile handen.
  Jullie ontwikkelen je kinderen en andere onderontwikkelden. Zij houden jullie een spiegel voor. Jullie
  zien alleen jezelf. Jullie hebben jullie zelf en jullie wanen als een pest over de wereld verspreid.
  Iedereen is ermee besmet. Overal zie ik hoe de een macht uitoefent over de ander. Ouders over
  kinderen, mannen over vrouwen, vrouwen over mannen, bazen over knechten, machthebbers over het
  volk. Jullie weten niet beter. De ene mens is van de ander afhankelijk. Jullie noemen dat vrijheid. Jullie
  zwoegen en presteren. Jullie zijn slavendrijvers van jullie zelf en van elkaar. Jullie hebben geen tijd om
  te leven. Jullie leven is een lijdensweg, jullie wereld een tranendal. Jullie overkomen rampen en
  ongelukken en jullie begrijpen het niet. Niets leren jullie ervan. Jullie hoofden zitten vol
  tegenstrijdigheden. Jullie volle hoofden laten jullie nooit met rust. Zelfs in jullie slaap malen ze door.
  Geschonden door jullie verleden maken jullie plannen voor de toekomst. De geschiedenis herhaalt
  zich keer op keer. Nooit leren jullie van jullie verleden. Jullie vertrouwen op kennis. Jullie zijn niet wijs.
  Jullie meningen zijn vooroordelen. Jullie zijn er trots op. Met jullie meningen hebben jullie een oordeel
  over anderen. Jullie vechten met elkaar om jullie gelijk. Niemand heeft gelijk. Jullie leven is een grote
  beschamende vergissing. Er zijn geen mensen meer. Er zijn slechts toneelspelers in een door henzelf
  geschreven en geregisseerd toneelspel. Het is een grote maskerade. Jullie noemen dat leven. Jullie
  hebben de aarde gekregen als schouwtoneel. Jullie breken dat toneel af en spelen jullie eigen door
  mensen bedacht spel. Jullie vechten voor de vrijheid van meningsuiting. Onbeschaamd komen jullie
  voor jullie vooroordelen uit. Jullie hebben jullie talen uitgevonden om macht over elkaar en de dingen
  uit te oefenen. Het is het onbeholpen gereedschap waarmee jullie het spel spelen. Jullie praten je hele
  leven en het louter geleuter. Het gaat alleen maar over jullie avonturen in jullie gevangenis, over jullie
  verleden en jullie plannen en dromen en jullie schrijven het ook nog op. Jullie zijn pratende maskers.
  Mensen die het met zichzelf eens zijn denken niet. Mensen die het met elkaar eens zijn praten niet.
  Gelukkige mensen schrijven niet. Nooit zeggen jullie wat jullie denken. Jullie lijven verraden jullie.
  Jullie praten met dubbele tong. Als iedereen zou zeggen wat hij dacht zou jullie spel snel afgelopen
  zijn. Jullie doen dat niet. Jullie zijn beschaafd.

  Copy paste, onbekende schrijver, jammer dat ikke het niet was. Ik zou trots zijn!

 13. Nog meer..

  Beschavingen komen beschavingen gaan. Nog nooit is de mensheid zover afgedwaald. Jullie zieke
  gezinnen zijn de bouwstenen van een zieke maatschappij. Jullie leven in oorlog met jezelf en met
  elkaar. Jullie ziekenhuizen liggen vol met slachtoffers van die gevechten. Allen dragen jullie littekens
  van de strijd om het bestaan. Jullie denken dat dat bij het leven hoort. Het hoort bij jullie manier van
  leven. Jullie leven is een grote klucht. Jullie zijn bang voor de dood omdat jullie nooit geleefd hebben.
  Jullie hebben de verantwoordelijkheid voor jullie eigen leven weggegeven. Jullie vertrouwen op jullie
  leiders en andere betweters. Willoze volgelingen zijn jullie in hun handen. Wie niet gelooft in hun
  praatjes over vooruitgang is een pessimist. Zij geloven niet in zichzelf maar in hun meningen. Zij
  dichten het ene gat met het andere. Hoe kunnen jullie jullie kinderen wegwijs maken in jullie absurde
  maatschappij? Hoe kunnen jullie bij jullie kinderen verantwoording afleggen over wat jullie met de
  aarde hebben aangericht? Jullie hebben een aarde gekregen om te bewonen. Jullie verwoesten de
  schepping. Jullie plegen roofbouw op de aarde. Gedreven door jullie hebzucht en egoïsme roven jullie
  de aarde leeg. Jullie vergaren bezit en hechten daaraan. De rijken verrijken zich terwijl de armen
  verpauperen. Jullie feesten terwijl elders jullie medemensen creperen. Jullie vervuilen het
  aardoppervlak met het werk van jullie godvergeten handen. Jullie hebben een overvloed aan voedsel
  gekregen. De vruchten en gewassen waren jullie tot voedsel. Het was jullie niet genoeg. Jullie
  moorden de dieren uit. Overal vloeit bloed. Zij horen bij het schouwspel dat jullie gekregen hebben.
  Overal hebben jullie het evenwicht in de natuur verstoord. Rampen roepen jullie daarmee over jullie af
  en jullie begrijpen het niet. Jullie wereld is jullie eigen schepping. Jullie hebben de wereld op zijn kop
  gezet. In de oorspronkelijke wereld was alles anders. Wat toen dwaas was is knap voor jullie. Wat
  arm was is rijk voor jullie. Jullie denken dat jullie wat zijn omdat jullie karakter, overtuigingen en bezit
  hebben. Als kind waren jullie niets. Jullie moesten iets worden. Jullie hebben je opgezadeld met
  nutteloze bagage. Het is jullie angst om zonder bagage weer niets te zijn. Degenen die dat willen
  noemen jullie nihilisten, anarchisten, cultuurbarbaren en onpraktische dwazen.. Alles is al zo vaak
  gezegd. Jullie hebben nooit geluisterd. Jullie zijn horende doof en ziende blind.
  Jullie zijn gedoemd om gelukkig te zijn. Met hand en tand verzetten jullie je daar tegen. Keer op jullie
  heilloze weg. Geef al jullie meningen, overtuigingen, vooroordelen en eigenwijsheid op. Ontdoe je van
  alle bezit en verworvenheden en van al het werk van jullie hoofden en handen. Zet jullie maskers af.
  Reinig de aarde van de sporen van jullie beschamende werken. Doorzie je verleden en je
  geschiedenis als een keten van vergissingen. Wordt weer als de kinderen en ga eindelijk leven. Het is
  alles of niets. En als jullie daar niet toe bereid zijn, zeur dan niet meer als je ziek wordt of pijn en
  verdriet hebt. Weet dan dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent. Zeg nooit dat jullie het niet
  geweten hebben. Jullie hebben het altijd geweten.
  Aan de ouders
  Aan jullie zijn de kinderen toevertrouwd. Jullie hebben het vertrouwen beschaamd. Jullie verkreukelen
  jullie kinderen zoals jullie zelf verkreukeld zijn van generatie op generatie. Met beloning en straf leiden
  jullie hen jullie zieke grotemensenwereld in. Opvoeden noemen jullie dat. Onder het juk van jullie
  regels en wetten moeten ze door. Jullie noemen dat ontwikkeling. Zij hebben geen aard want ze
  moeten een karakter krijgen, denken jullie. Hun karakter is jullie produkt. Jullie beschadigen en
  misvormen hen. Jullie doen dat voor hun eigen bestwil, zeggen jullie. Hun hoofden vullen jullie met
  jullie meningen en vooroordelen. Zij moeten later medespelers worden in het absurde spel wat jullie
  leven noemen. Ze zijn nog niets en ze moeten iets worden. Ze moeten hard worden om te kunnen
  overleven in jullie harde wereld. Met belonen en straffen dwingen jullie ze in het gareel. Ze zullen zich
  aanpassen. Jullie bepalen de regels van hun spel zoals jullie ouders dat voor jullie deden. Zij wisten
  wat goed voor jullie was. Jullie weten wat goed is voor jullie kinderen. Zij hebben niet gevraagd om
  geboren te worden. Jullie hebben gewild dat zij in jullie gevangenis ter wereld kwamen. Jullie kneden
  hen naar jullie beeld en gelijkenis. Met jullie bagage zadelen jullie hen op. Met jullie angsten en
  onzekerheden, met jullie geloof in autoriteiten, met jullie pijn en verdriet, met jullie schaamte en
  beperkingen. Jullie leren hen wat normaal en mooi en leuk is. Jullie beschaven en ontwikkelen hen.
  Jullie sturen ze naar scholen omdat ze iets moeten worden. Zij moeten hun hoofden vullen met
  dezelfde tegenstrijdigheden die in jullie hoofden woelen. Ze moeten meelopers worden in jullie wereld.
  Opvoeden is dresseren. Jullie zijn gedresseerden die hun kunsten doorgeven. Jullie beroven hen van
  hun onschuld en onbevangenheid. Jullie kinderen hebben geen keus. Ze moeten gehoorzamen aan
  jullie regels en wetten, zoals jullie geleerd hebben om aan meerderen te gehoorzamen. Opstandigheid
  wordt de kop ingedrukt, gedweeheid beloond. Daar en nergens anders worden jullie kinderen ziek
  van. Jullie gaan met ze naar de dokter en leren er niets van. Jullie maken je kinderen ongelukkigomdat jullie zelf niet gelukkig zijn. Jullie zijn vreemden voor jullie kinderen. Zij begrijpen jullie en jullie
  wereld niet omdat jullie jezelf en de wereld niet begrijpen. Toch moeten ze jullie gehoorzamen. Ze
  vragen waarom en jullie hebben geen antwoord. Jullie hebben geen antwoord omdat jullie zelf niet
  gezocht hebben. Jullie hebben niet gezocht omdat jullie leiders zeiden dat er geen antwoord was.
  Jullie willen zoveel van ze en ze moeten zoveel. Jullie hebben verwachtingen waaraan ze moeten
  voldoen. Jullie zijn trots op hen als ze presteren, teleurgesteld en boos als ze dat niet doen. Jullie
  dreigen en waarschuwen. Ze zijn bang voor jullie. Ik zie ze onder jullie handen verworden. Als
  onbeschreven bladen komen ze ter wereld. Jullie schrijven ze vol met jullie rare ideeën. Jullie krijgen
  kinderen en produceren karakters. Alles wat ze van jullie leren moeten ze weer afleren om gelukkig te
  worden.
  Aan de godgeleerden en geestelijk leiders
  Jullie spreken waarover je niet spreken kan. Jullie leiden jullie gelovigen en weten weg nog doel. Jullie
  heilige boeken zijn maar mensenwerk van onrustige geesten. Wat een waanzin om te denken dat jullie
  eerst taal en schrift uit moesten vinden om te weten hoe jullie moeten leven. De echte handleiding
  voor het leven zijn jullie kwijt en jullie hebben je eigen handleiding geschreven. Jullie hebben een
  geweten gekregen maar jullie luisteren niet naar jezelf. In jullie heilige boeken lezen jullie wat goed en
  kwaad is. Jullie nemen jullie fabels en sprookjes letterlijk. Jullie hebben zelf de spelregels opgesteld
  voor het bizarre toneelspel wat jullie leven noemen. Jullie hebben een ongeschonden aarde, een
  aards paradijs gekregen. Jullie hebben daarop je eigen hel geschapen. Jullie zijn blinden die blinden
  leiden. Voor jullie eigen glorie hebben jullie je kerken en tempels gebouwd. Niemand heeft daarom
  gevraagd. Het is de angst en onzekerheid die jullie doen bidden en het is jammer dat jullie goden nooit
  antwoorden. Wie naar zichzelf luistert weet hoe hij gelukkig kan leven. Jullie hebben een god
  geschapen naar jullie eigen beeld en gelijkenis. Ontaarde mensen met een ontaarde god. Tot hem
  bidden jullie. Hem dienen jullie in jullie erediensten. Nooit heeft die god van jullie zijn zoon noch
  profeten gestuurd. Wie daar voor doorgaan hebben de klok horen luiden maar wisten niet waar de
  klepel hing. Jullie allen zijn in wezen volmaakte zonen en dochters, maar jullie leven als gedresseerde
  huisdieren een leven naar jullie eigen wetten. Nooit is er een messias gestuurd nooit zal er een
  messias komen. Ieder van jullie zou slechts zijn eigen gelijk willen horen. Hij zou slechts vertellen wat
  jullie eigenlijk allemaal weten en niet willen weten en jullie zouden hem afmaken. Jullie hebben van de
  aarde en je leven een puinhoop gemaakt. Vanaf die puinhoop bidden jullie tot je eigen god en smeken
  om hulp. Alle ellende doen jullie jezelf aan. In jullie erediensten voor die god van jullie voeren jullie je
  rituelen op. Het is een grote poppenkast. In de naam van jullie god voeren jullie oorlogen en
  verketteren elkaar. Jullie denken de waarheid in pacht te hebben. Het zijn slechts jullie eigen
  bedenksels. De natuur en de mens zijn niet ondoorgrondelijk. Wie zichzelf begrijpt begrijpt de wereld
  en de natuur. Want alleen gelijk begrijpt gelijk. Jullie gelovigen vertrouwen op jullie en jullie uitleg van
  die heilige boeken. Jullie passen jullie uitleg aan aan de tijd. Jullie zijn zelf gelovigen omdat jullie niet
  weten. Jullie zijn geen leiders maar misleiders. Met het boek in de hand dwalen jullie doelloos rond en
  hoeden het kerkvolk. Altijd hebben jullie de mensen de weg uit jullie hel versperd. Wie dreigden te
  ontsnappen hebben jullie als ketters vermoord of monddood gemaakt. Hun woorden hebben jullie
  verdraaid en aangepast aan jullie eigen belangen. Altijd zijn jullie gezwicht voor jullie ijdelheid en
  eigenbelang. Jullie heiligheid is schijnheiligheid. Jullie heiligen zijn schijnheiligen. Jullie religies zijn
  gegrond op angst. Jullie leven daarvan. Van God hebben jullie een karikatuur gemaakt zoals jullie dat
  van jezelf gemaakt hebben. Jullie dreigen en straffen zoals jullie denken dat jullie god dreigt en straft.
  Schuld en boete zijn jullie uitvindingen. Jullie hebben van het leven een zoektocht gemaakt. Nooit
  hebben jullie gevonden. Jullie zijn het met elkaar en jezelf niet eens. Jullie dwaalweg heeft vele
  zijwegen. Allen lopen dood. Jullie prediken naastenliefde en houden niet van jezelf. Jullie denken dat
  de mens tot kwaad geneigd is. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. De weg in en naar de hel is
  geplaveid met jullie goede bedoelingen. Jullie proberen de kloof tussen jullie wereld en de wereld
  zoals die zou moeten zijn te overbruggen. Jullie houden daarmee de kloof in stand. Voor jullie werken
  en praatjes is geen plaats in een rechtvaardige wereld.
  Aan de wetenschappersJullie zijn de uitvinders en constructeurs van de coulissen waartussen de mensen hun toneelspel
  spelen. De ooit ongerepte aarde hebben jullie veranderd en vervuild met jullie maaksels. Jullie zijn het
  spoor bijster maar kraaien over vooruitgang. Jullie denken de natuur te kunnen verbeteren. Jullie
  hebben de doos van Pandora geopend. Alle rampspoed die jullie zelf over de mensheid afroepen
  proberen jullie te beteugelen en te verklaren met jullie bedenksels. Met jullie door theorieën
  vertroebelde blikken proberen jullie de natuur te doorgronden. Uit het verleden construeren jullie de
  toekomst. Jullie verklaren alles maar begrijpen niets. Jullie vinden maar uit, steeds ingewikkelder.
  Jullie construeren het wapentuig. Mensen verdedigen daarmee hun bezit en hun overtuigingen. Jullie
  construeren de gereedschappen en de apparaten. Mensen worden daar afhankelijk van. Jullie
  beloven de mensen macht. De tol die zij betalen is slavernij en onmacht. Bij elke stap die jullie zetten
  denken jullie dichter bij de oplossing te komen. Wie het knapst is krijgt een prijs. Jullie bepalen wat
  waar is. Jullie zijn kortzichtig. Met oogkleppen op buigen jullie je over problemen zonder het geheel te
  overzien. In de door jullie zelf gecreëerde babylonische spraakverwarring vechten jullie om je eigen
  gelijk. Jullie hebben jullie bizarre maatschappij zelf bedacht. Jullie wereld van meerderen en minderen,
  van leiders en volgelingen en van betweters en gelovigen. Dat hebben jullie zelf gedaan. Het zijn jullie
  eigen wetten en regels waarmee jullie de gevangenis geschapen hebben waarbinnen de mensen
  moeten leven. Elke uitvinding en elke theorie brengt de mensheid verder van huis. Jullie zijn niet de
  oplossers van problemen maar de instandhouders ervan. Jullie zijn de scheppers van nieuwe
  problemen en zelf een probleem. Jullie hebben het leven zelf ingewikkeld gemaakt. Alleen eenvoudig
  leven is eenvoudig. Alles wat jullie hebben uitgevonden en bedacht heeft het leven alleen maar
  ingewikkelder gemaakt. Jullie blijven uitvinden om jullie ingewikkelde manier van leven te
  vereenvoudigen. Jullie bereiken het tegendeel. Met jullie uitvindingen scheppen jullie nieuwe
  behoeften. Nooit tevreden met zichzelf. Nooit tevreden met de wereld. De mens is jullie weerloos
  slachtoffer. Jullie besmetten iedereen met jullie wanen. Met jullie eigen theorieën bewijzen jullie wat
  waar is. Altijd moet het meer en groter en sneller. Normen en waarden veranderen en jullie
  onderbouwen dat wetenschappelijk. Overal hebben jullie een verklaring voor. Jullie verleggen grenzen
  en het eind is zoek. Op jullie universiteiten, die bolwerken van dwaasheid en kortzichtigheid,
  vergiftigen jullie je discipelen met jullie wanen. Zij moeten straks op jullie dwalingen voortborduren met
  jullie gereedschap. Jullie hebben jullie eigen werkelijkheid en waarheid geconstrueerd. Met de
  werkelijkheid heeft dat niets te maken. In jullie waardevrije wetenschap kijken door jullie door je
  wetenschappelijke bril en zien jullie eigen waarheid. Iedereen kan zien hoe de oorspronkelijkheid, de
  aarde en de natuur vernield en misbruikt wordt door ontaarde wezens. Ze zijn bezeten door
  waanideeën en hebzucht. Jullie zijn plannenmakers zonder visie. Jullie hebben een ideaal huis
  gekregen om te bewonen. Jullie breken het steen voor steen af en bouwen al ruziënd een eigen
  onbewoonbaar bouwsel. Jullie hypothesen zijn de fundering. In jullie bouwsel leven mensen niet maar
  voeren een strijd om het bestaan. Jullie hebben daar jullie theorieën over. Generatie na generatie
  bedenken jullie oplossingen voor alle problemen die jullie jezelf op je hals gehaald hebben. Nooit zijn
  jullie klaar. De goedgelovigen bezweren jullie met jullie praatjes. Er moeten meer wetenschappers
  komen en meer onderzoek en dan zal het allemaal goed komen. Ik zeg jullie dat het op jullie manier
  nooit goed zal komen. Het is allemaal ijdelheid en zelfbedrog. Jullie zeggen dat er geen weg meer
  terug is. Ik zeg jullie dat er wel een weg terug is. Zeg niet dat deze woorden niet wetenschappelijk zijn.
  Het leven is niet wetenschappelijk. Het is te groot voor jullie theorieën. Alleen binnen jullie denken is
  meten weten. Reinig de aarde van jullie bouwsels. Leeg je hoofden van alle kennis. Draai de film in
  versneld tempo terug. Het einde zal zijn als het begin. Alle kennis die jullie gebruikt hebben om jullie
  eigen hel te maken kunnen jullie ook gebruiken om het oorspronkelijke paradijs voor jullie te laten
  herleven. Het heeft lang genoeg geduurd.
  Aan de artsen en alternatieve genezers
  In alle revoluties en oorlogen zijn jullie en jullie praktijken altijd buiten schot gebleven. Jullie boden
  jullie diensten aan aan daders en slachtoffers. Jullie horen, zien en zwijgen. Jullie hebben geen
  oordeel. Jullie arbeid is altijd amoreel geweest. Jullie hebben met elkaar gemeen dat jullie in een zieke
  wereld zieke mensen willen genezen zonder je om de wereld te bekommeren. Jullie houden de wereld
  ziek. Zonder jullie was het nooit zover gekomen.
  Jullie bedoelen het ongetwijfeld goed. Vol mededogen buigen jullie je over het leed van jullie
  medemens. Al jullie inspanningen berusten op een vergissing. Jullie hebben zelf jullie theorieën
  bedacht. Al eeuwen lang is jullie kennis de vrucht de dwalingen van jullie voorgangers. Zo is jullie
  wetenschap steeds verder uitgedijd en ingewikkelder geworden. Met het leven hebben jullie werkenniets te maken. Toch denken jullie dat jullie op de goede weg zitten. Helaas. Wie ooit de verkeerde
  weg inslaat zal blijven dwalen. Als het fundament niet deugt deugt het bouwwerk niet. Jullie zijn de
  gelovigen van jullie eigen bedenksels. De zieken zijn jullie gelovigen. Al jullie oplossingen roepen
  nieuwe vragen op. Jullie stoppen het enen gat met het andere. Jullie proberen het leven te
  doorgronden, maar jullie kennen jezelf niet. Met jullie theorieën bedenken jullie verklaringen voor de
  klachten waarmee de zieken tot jullie komen. Zij geloven in jullie. Zij hebben het geloof in zichzelf
  ingeruild voor jullie wilde verhalen. De dokter weet wat goed en kwaad voor hen is. De dokter weet
  hoe ze gezond moeten leven. Ze vertellen jullie wat ze denken dat jullie willen horen. Jullie hebben
  hen geleerd dat ze zomaar ziek worden. Jullie bedachten hun drogredenen en uitvluchten:
  verminderde weerstand en aanleg en jullie erfelijkheidsleer. De zieke heeft zich niet gehouden aan
  jullie opvattingen van goed en kwaad. Nooit is iemand zelf verantwoordelijk voor zijn kwaal. De
  mensen willen bedrogen worden. Jullie zijn de bedriegers en jullie bedriegen jezelf.. Jullie zijn de
  nieuwe hogepriesters van de mensheid. Willoos geven de mensen zich aan jullie en jullie bedenksels
  over. Van jullie verwachten ze het heil. Nog nooit is er door jullie bemoeienissen ook maar een mens
  een beter mens geworden. Jullie bestrijden slechts symptomen en weten niet waarvan. Jullie snijden
  het kwaad weg. Met chemicaliën roeien jullie het uit. Jullie stralen het dood. Jullie schaden en
  verminken. Jullie verklaren alles en begrijpen niets. Leven kan zo eenvoudig zijn maar jullie hebben
  het zelf zo ingewikkeld gemaakt. Vroeg of laat gaan jullie ook zelf aan jullie eigen dwaling ten onder.
  Jullie genezen niet maar verlengen slechts het lijden. Jullie zijn altijd de instandhouders van de
  beschavingen geweest en zorgen ervoor dat het leven steeds decadenter kan worden. Jullie
  versperren de weg naar een rechtvaardige samenleving.
  Niemand heeft gewild dat de mens zich van zijn natuur af zou wenden. Jullie hebben de beschaving
  zelf bedacht. Nooit is het de bedoeling geweest dat de mens iets anders zou zijn dan een mens.
  Meningen en overtuigingen, theorieën en kennis, maken een karikatuur van de mens zoals de mens
  bedoeld is. Gebukt onder het juk van de beschaving gaan de mensen door het leven. De ziekte is niet
  als straf bedoeld. Dat vertellen jullie geestelijk leiders. Elke ziekte en elk symptoom is een
  waarschuwing voor de mens die zijn aard verloochent. Ziekten hebben geen oorzaak. Ziekten zijn een
  waarschuwing. Alle ziekten zijn beschavingsziekten. Mensen zijn gedoemd om gelukkig en vrij te
  leven. Jullie verhinderen dat. Jullie gaan als blinden door op de ingeslagen weg en zeggen dat er
  geen weg terug meer is. Koortsachtig zoeken jullie oplossingen voor de problemen die het beschaafde
  leven met zich meebrengt. Alle ziekten wijzen de mens terug naar zijn natuur. Jullie verhinderen die
  terugweg. Jullie zeggen dat de mens geen natuur heeft. Met jullie bedenksels hebben jullie dat
  verband versluierd. Jullie zijn blinden die blinden leiden. Ieder buigt zich over zijn eigen vakgebied.
  Niemand ziet het geheel en het geheel is meer dan de som der delen. Jullie bezweren de mensen dat
  jullie op de goede weg zijn. Jullie hebben de oplossing bijna gevonden. Ze moeten nog even geduld
  hebben. Tegen beter weten in geloven ze jullie. Jullie zijn hardleers maar in de verkeerde leer. Jullie
  hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Jullie denken de waarheid in
  pacht te hebben maar het is slechts jullie eigen bedenksel. Jullie weten geldt slechts in jullie eigen
  denken. Jullie zijn hoog geklommen in de maatschappij en wie hoog klimt zal diep vallen. Altijd
  hebben jullie geweten dat er een kloof was tussen jullie theorieën en de praktijk. Jullie hebben je
  geweten en jullie twijfels gesust en zijn slachtoffers geworden van jullie ijdelheid. Jullie hebben je
  gezond verstand verkwanseld aan jullie kennis. Het geloof in de autoriteit van jullie leermeesters heeft
  jullie misleid en steeds verder van huis gebracht. Met jullie valse verbanden zaaien jullie angst en
  verwarring en jullie verrijken je daaraan. Samen met jullie zieken zitten jullie in hetzelfde stuurloze
  schuitje. Jullie beseffen het niet. Met jullie verhalen verhinderen jullie mensen dat schuitje te verlaten
  en te leven. Jullie hebben geen benul van het leven en gezondheid maar pretenderen ervoor te
  vechten. Wat jullie vertellen is onzin, hoogmoed en ijdelheid. De mens is volmaakt geschapen in een
  volmaakte natuur. Slechts een voorwaarde is hem gesteld. Dat de mens als mens zou leven.
  Gelukkig, zonder ziekten en pijn, zonder angsten en verdriet. Jullie denken dat ellende bij het leven
  hoort. Jullie vergissen je. Jullie zijn geen leiders maar misleiders. Steeds verder leiden jullie met je
  verhitte denken de mensen het moeras in. In hun onwetendheid zijn zij dankbaar voor jullie hulp. Zij
  hebben jullie op een troon gezet. Jullie hebben erop plaats genomen. Er zijn geen somatische en
  psychische ziekten. Er zijn alleen maar zieke mensen met hoofden vol overtuigingen, vooroordelen en
  eigenwijsheid. Vol boosheid en angsten, zorgen en begeerten, bedrog en oneerlijkheid en verleden en
  toekomst. Alleen daar worden mensen ziek van. Alle aandoeningen komen uit het denken. Hun
  ontregelde lijven zijn een ideale voedingsbodem voor ziektekiemen. Jullie werken de symptomen weg.
  De hoofden blijven even vol. Jullie dweilen met de kraan open. Jullie zijn de tovenaarsleerlingen die
  de spreuk van de Meester verkeerd verstaan hebben. Jullie verhinderen dat mensen veranderen en
  keren op hun schreden. Jullie ontnemen de mensen de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven.
  Jullie hebben het over verminderde weerstand, stress, verkeerd eten, toeval, omstandigheden, hetweer, aanleg en erfelijkheid of de anderen. Voor jullie komt het kwaad altijd van buiten. Maar het
  kwaad komt nooit van buiten . Gestoorde breinen gestoorde mensen. Zieke breinen zieke mensen.
  Iedereen is ziek. Wie jullie gezonden noemen zijn slechts symptoomloze zieken. Onbeschaamd praten
  de zieken over hun kwalen. Zij oogsten bij jullie begrip en medelijden. Jullie houden karakters en
  afwijkingen in stand. Jullie zorgen ervoor dat die van generatie op generatie worden doorgegeven.
  Niemand ontsnapt aan jullie. Vroeg of laat komt iedereen bij jullie terecht tot de dood erop volgt. In
  een zieke wereld passen geen gezonden. In een beschaving passen geen onbeschaafden. Jullie
  vonnissen mensen tot chronische zieken omdat jullie de betekenis van de klachten niet begrijpen. Zij
  moeten van jullie met hun kwalen leren leven. Als valse profeten spreken jullie je doodvonnissen en
  noemen hen ongeneeslijk. Uit hun verleden voorspellen jullie hun toekomst. Jullie berekenen hun
  kansen en drukken het leven in cijfers uit. Jullie helpen de zieken van de regen in de drup. Al eeuwen
  tieren jullie verblinding, jullie ijdelheid en hoogmoed welig, De zieken gaan niet vrijuit. Jullie
  verschaffen hen het alibi waardoor ze op dezelfde weg door kunnen gaan. Liever nog gaan ze dood
  dan dat ze hun ongelijk erkennen of hun overtuigingen en meningen opgeven. Jullie en hun
  eigenwijsheid maakt en houdt mensen ziek. Kinderen groeien op in zieke moeders in zieke gezinnen
  in een zieke maatschappij. Dat levert zieke kinderen op. Jullie zien dat niet. Jullie hebben daar jullie
  eigen theorieën over. Nooit zijn in jullie ogen de ouders verantwoordelijk voor de ziekte van hun kind.
  Altijd zijn alle ouders daar verantwoordelijk voor en gezamenlijk is het hele mensdom verantwoordelijk
  voor elke kindertraan, voor elke kinderangst en voor elk ziek kind. Alle mensen zijn
  medeverantwoordelijk voor deze krankzinnige maatschappij want met z’n allen bouwen en handhaven
  ze deze hel. Iedereen is een radertje in deze enorme machinerie en die kan alleen blijven draaien als
  ieder radertje draait ten behoeve van die machinerie. Niemand weet wat hij doet. De kinderen dragen
  de symptomen van de volle hoofden van hun ouders. Zij zijn de enige echte slachtoffers in deze
  wereld. Jullie hadden het kunnen weten. Jullie zorgen ervoor dat dit zieke spel gecontinueerd wordt.
  Ooit heetten zieken zondaars. Het is slechts een ander woord.
  Uit de Wijsheid van Salomo, hoofdstuk 2
  Laat ons de arme rechtvaardige overweldigen en de weduwe niet sparen en de grijze haren van de
  ouden niet ontzien.
  Laat onze kracht de maatstaf van de gerechtigheid zijn, want wat zwak is blijkt niet van waarde te zijn.
  Laten wij daarom de rechtvaardige belagen, want hij is ons niet welgezind en hij is zuiver in
  tegenstelling tot onze daden.
  Hij verwijt ons dat wij de Wet overtreden en houdt ons de schanddaden voor die wij plegen door onze
  opvoeding te overtreden.
  Hij beweert God te kennen en noemt zichzelf een kind van de Heer.
  Hij is gekomen om onze gedachten te berispen
  Alleen al zijn aanblik is pijnlijk voor ons, want zijn leven is niet zoals dat van anderen, zijn wegen zijn
  anders.
  Hij beschouwt ons als onecht; hij mijdt onze wegen alsof ze smerig zijn.
  Hij prijst het uiteindelijke lot van de rechtvaardige als gelukkig en bluft dat God zijn vader is.
  Laten we eens zien of zijn woorden waar zijn en laten we eens zien wat er zal gebeuren als hij
  heengaat.
  Want als de rechtvaardige werkelijk Gods zoon is dan zal Hij hem helpen en hem redden uit de
  handen van zijn vijanden.
  Laten wij hem op de proef stellen met beschimping en mishandeling om zijn zachtmoedigheid te leren
  kennen en om zijn geduld te meten.
  Ja, laten wij hem tot een schandelijke dood veroordelen want naar zijn eigen woorden zal hij gespaard
  worden.
  Toelichting:
  Waar bovenstaand stukje over gaat is hoe gevaarlijk het is om mensen op hun dwalingen te wijzen, te
  laten zien dat ze zich vergissen, dat ze zichzelf en anderen belazeren en hoe bedreigend mensen het
  ervaren als je daar niet aan meedoet. Dat je uitgestoten wordt als je eerlijk bent en dat de gevestigde
  orde je monddood wil maken, zoals dat de hele mensengeschiedenis met ketters en anderen die zichingezet hebben voor een rechtvaardige wereld, met alle klokkenluiders en mensen die misstanden
  aan de kaak stelden gebeurd is, vermoord, verbannen en op brandstapels aan hun eind gekomen. In
  de Psalmen en bij de profeten vind je eigenlijk precies dezelfde verhalen. Mensen vinden het prachtig
  als je zoekt, maar wee je gebeente als je gevonden hebt, ze maken je nog liever af. Er staat niet voor
  niets dat je dan voorzichtig als een slang en argeloos als een duif moet zijn. Alle echte
  wijsheidsgeschriften zijn altijd door anonieme mensen geschreven omdat die altijd beseft hebben hoe
  gevaarlijk het was om dat openlijk te verkondigen omdat het altijd tegen de gevestigde orde inging en
  allen die dat niet hebben gedaan zijn jammerlijk aan hun einde gekomen. “laat ons de rechtvaardige
  uit ons midden wegdoen, want hij is ons onaangenaam”. Alle ketterse stromingen zijn altijd te vuur en
  te zwaard bestreden en er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat nu anders zou zijn. Als
  “Jezus” zegt “ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard”, zegt hij dat omdat hij heel
  goed begreep dat als zijn boodschap begrepen zou worden de pleuris uit zou breken, er een
  scheiding der geesten zou plaats vinden, omdat de helft van de mensen zich nu eenmaal liever dood
  vecht dan dat je ze hun ongeluk afneemt.
  Je kunt het een generaal pardon noemen
  Wij hebben ons allemaal vergist en wir haben es nicht gewusst, allemaal zonder uitzondering.
  Niemand zal een ander iets kunnen verwijten, omdat we allemaal een balk in ons eigen oog hebben
  gehad. Niemand kan zich beter voelen omdat zijn balk kleiner of dunner was. Niemand zal een ander
  van vuile handen kunnen beschuldigen omdat zijn eigen handen ook vuil waren. Niemand kan zeggen
  dat hij beter geweest is dan anderen. Niemand zal zich op de borst kunnen kloppen. Iedereen is
  medeverantwoordelijk, maar niet schuldig. Niet schuldig maar wel mededader in deze baaierd van
  onrecht. En dan ook nog onbedoelde dader, medeverantwoordelijk en medeplichtig uit onwetendheid,
  onwetend van de onwetendheid en dus nooit schuldig.

Comments are closed.