Toine Manders spreekt as donderdag bij de JOVD te Amsterdam. Locatie Club Dauphine Prins Bernhardplein 175. Slechts 2 stoplichten van de Ring vlakbij het Amstel station. Thema is ‘belasting’ in verband met multinationals. Het zal voor Toine een terugkeer zijn in een oud nest, weinigen weten dat hij ooit lid is geweest van de JOVD te Amsterdam. Facebook uitnodiging

Voor wie meer wil weten over Toine, deze intro:

Als directeur van het Haags Juristen College heeft Toine Manders een naam opgebouwd op het gebied van tax planning, estate planning, vermogensbescherming en oprichting en beheer van vennootschappen en trusts voor ondernemers, consultants en vermogende particulieren, zo’n 7000 vennootschappen in totaal. Het Haags Juristen College is tussen 1984 en 1996 bekend geworden met het adviseren van ca. 6000 weigeryuppen bij het ontwijken van de dienstplicht.

Eén van de grote doorbraken bij zijn werkzaamheden was het Inspire Art arrest, waarin het Europese Hof van Justitie tot het oordeel kwam dat iedere Europese ondernemer de vrijheid heeft zijn vennootschap in een andere lidstaat op te richten, en dus mag kiezen voor de lidstaat met het meest ondernemersvriendelijke vennootschapsrecht.

Toine Manders was politiek leider van de Libertarische Partij (LP) van 1994 tot 2016. Ook trad hij op als landelijk voorzitter van 1994 tot 2014. Hij is nog steeds aan de LP verbonden als International Officer. Ook is hij Vice-voorzitter van IALP (International Alliance of Libertarian Parties). Het libertarisme is een politiek-filosofische stroming die streeft naar maximalisatie van economische en persoonlijke vrijheid voor het individu en minimalisatie van de overheid.

Manders sprak onder andere op de Neyenrode Business Universiteit, Erasmus Universiteit, Rotterdam School of Business en op de universiteiten van Aix-en-Provence, Leuven, Antwerpen en Brussel. Ook was hij te zien bij NOVA, TELEAC, Business Lounge en Jort Kelder’s “Bij ons in de BV”. Naast debatten met o.a. em. hoogleraar fiscale economie Leo Stevens, Emile Ratelband en D66-kamerlid Boris van der Ham, werd Manders geïnterviewd door o.a. het FD, AD, NRC, Telegraaf, Trouw, Elsevier, HP de Tijd, Vrij Nederland, Intermediair, Quote, Management Team, FEM Business, Bizz, De Zaak, Ondernemen! en Zibb. Ook publiceerde Manders artikelen in o.a. het Financieele Dagblad, Rendement, Fiscaal Rendement, Juridische Vraagbaak, Fiat Justitia en op vrijspreker.nl en meervrijheid.nl.

12 REACTIES

 1. Ik behoor wel bij de multinationals, van wege het wonen en verblijven in 4 Europese landen, voor de rest kan ik U in het kort meedelen, waaruit hun politiek van belasting (ontduiking ) bestaat,
  maar dat kunt U zelf ook wel bedenken, als lezer van dit in vrijheid zwierende meeuwtje, groet !

 2. @Mrbleusky [2]: Ik had een paar jaar geleden een Nederlandse douane beambte voor een paar dagen over de vloer.
  Hij was terminaal en had niet lang meer te gaan.
  Hij vertelde mij dat het bij de douane gebruikelijk was in beslag genomen contra bande, ( lees: Drugs) terug op de markt te brengen en de opbrengsten te verdelen.
  Als iemand dus met 100 kg van het een of ander gepakt werd, werd er in het proces verbaal gesproken over 1 kg, kreeg de verdachte minder straf en was natuurlijk wel zo wijs de rechter niet op de fouten in zijn dossier te wijzen.
  De resterende 99kg werd verkocht aan hetzelfde zwarte circuit als waar het vandaan kwam.
  Zo wist de douane waar het was gebleven en kon dezelfde truc opnieuw worden toegepast, door de verkochte handel wedrom in beslag te nemen.

  Soms kwamen er nieuwe collega’s bij die hier niet aan mee wilden doen.
  Deze kregen na hun proeftijd te horen niet geschikt bevonden te zijn als douanier en konden weer terug naar de sociale dienst.
  Ik bevond de genoemde douanier zeer vertrouwelijk overkomen.
  Tussen ons ontstond vriendschap en ik ben een maand later door zijn zus uitgenodigd om de begrafenis in Amsterdam bij te wonen.
  Daar sprak ik collega’s van hem, en wat mij opviel was de onderlinge band die zij met elkaar er op na hielden.
  Het rook naar het gedrag met de bijbehorende code’s die men ook in maffiakringen tegenkomt….het stonk.

  En dan zullen we ook de IRT affaire maar niet vergeten,drugs doorlaten om zo inzicht in de handel te krijgen.
  Uiteindelijk met de bedoeling te infiltreren en de zaak over te nemen.
  Er is nooit iemand opgepakt.

  Hetzelfde is gebeurd met de cannabishandel door een gedoogbeleid in te voeren zonder de wet te veranderen,.
  De staat neemt de hele cannabishandel over tot en met het verbouwen ervan toe.
  If you can’t beat them, join them.

  De verenigde nazi’s, inclusief de Nederlandse ‘strijd’kracht, bewaken de opiumvelden in Afghanistan.
  Toen ze daar neerstreken werd 10% van de landbouwgronden gebruikt voor de opiumteelt.
  Thans is dat 85%.

  In Amerika vind er thans een enorme opgang van heroïnegebruik plaats daar dat goedkoper is dan medicijnen.
  Mensen worden eerst verslaafd gemaakt via de pillendraaiers en als die pillen te duur worden is er het alternatief van de heroïne die overal verkrijgbaar lijkt te zijn.

  De Nederland BV leurt al meer dan 500 jaar met drugs over de planeet.
  In het begin van de vorige eeuw kenden we de Nederlandse cocainefabriek, die nog steeds bestaat, maar wijselijk op de achtergrond terecht is gekomen.
  Akzo levert de chemicalïen aan de producerende landen om de coke te maken.
  Hollandia BV, Lubbers & co, hadden/hebben daar ook een handje in.

  Ik heb een neef die chemicus is en gewerkt heeft bij Diosynth in Boxtel.
  Hij had daar de leiding over een afdeling waar uit ruwe opium morfine, codeïne en heroïne gemaakt werd.
  Nou weten we wel waar die eerste twee voor gebruikt worden, maar die derde heb ik nog nooit in een ziekenhuis bespeurt.
  Diosynth is een staatsbedrijf en mijn neef is een serieus mens.

  Een journalist vond ooit eens uit dat slechts 10% van de opium die in Zeeland wordt verbouwd bestemt was voor de voedings- en pharmaceutische industrie, de resterende 90% bleek niet traceerbaar.

  U ziet wel, we hoeven het niet aan de andere kant van de wereld te gaan zoeken.
  Als er één grote dealer is, is het het de Nederland BV wel.
  Vandaar dus dat zo’n klein landje zo rijk kan zijn, of dacht U dat dat van de tulpenbollen was?

  Mrbleusky [4] reageerde op deze reactie.
  hugo van reijen [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [3]: Nou ja, gas dacht ik als kind. Het toekomstige groningermeer met veel woonboot-bewoners omdat ze zo verknocht zijn aan hun landje. In de buurt van Nancy ben ik eens gecontroleerd door een entousiaste ambtenaar, hij vroeg of ik drugs had en ik zei eerlijk dat ik het laatste opgerookt had in de mont-blanc-tunnel, op!
  De idioot gelooft me niet en zoekt de hele tent door, erg intimiderend. Rare wereld Zé

  Zé [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Mrbleusky [2]:

  Staat er ergens op deze site vermeld dat auteurs geen recht hebben om commentaar uit te zetten (omdat ze bijvoorbeeld geen zin hebben in leutercommentaar en slap ge-ouwehoer) ?

  Staat ergens op deze site vermeld dat iedereen het recht heeft om altijd te mogen reageren ?

  Is deze site geen privé-bezit waar de eigenaar bepaalt wat er mee gebeurt ?

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 5. Erger U niet verbaas U slechts!!
  Het lijken net mensen!

 6. @Zé [6]:

  Dat commentaar uitgezet wordt door een auteur lijkt me een signaal. Een signaal dat aangeeft, dat de desbetreffende auteur liever commentaar uitzet dan zich aktief te bemoeien met het geleuter dat door moet gaan voor commentaar; ook wel bekend als de Weg van de Minste Weerstand. Geen slecht idee als men er van uitgaat, dat het hier een blog betreft waar men idealistische berichten uitdraagt waar niet in direkte zin voor betaald wordt maar waar men hoopt een steentje bij te kunnen dragen aan een betere toekomst. Als zo’n beetje ieder bericht dan voorzien wordt van het nodige leutercommentaar dat evengoed van bots afkomstig zou kunnen zijn, dan komt dat niet ten goede aan de motivatie van een onbezoldigd auteur dunkt me. Uiteraard betreft het hier een inschatting van de motivatie van de auteur dus in kan er naast zitten (maar dat acht ik onwaarschijnlijk).

  Overigens staat het eenieder vrij om zelf een blog te beginnen.

  Zé [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Mrbleusky [4]: Als ik word aangehouden door de gestapo en ze vragen of ik dope bij heb, zeg ik altijd dat ze dat van te voren moeten bestellen zoals iedereen.
  Meestal lachen ze dan, het zijn soms net mensen, en laten me doorrijden.
  Het zijn altijd sukkels die dat soort werk doen, maar maken het door dat sukkelgedrag vaak wel lastig voor hun medemensen.
  Beste is dan ook als ze je aanhouden, je papieren te geven, daar vragen ze toch om, want ze zijn niet in staat jou als mens te accepteren, ze dienen dat te kunnen lezen, en hen vragen te gaan stellen.
  Zo streel je hun ego, vallen ze uit hun rol die tijdens de opleiding is aangemeten en kun je 9 van de 10 keer doorgaan met waar je mee bezig was.
  Weet dat ze niet gescreend worden op integriteit en compassie.
  Dat wetende, kun je ze altijd een stapje voor zijn znder dat ze dat zelf beseffen.
  Het blijven nou eenmaal sukkels, te bang om te stelen en te lui om te werken

  itsme [12] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.