Ooit was roken op TV de gewoonste zaak. Evenals persiflages waarbij mannen zich als vrouwen verkleden en alles en iedereen op de hak namen. Twee TV uitzendingen in de afgelopen dagen hebben bewezen dat we dit verlichtte tijdvak achter ons hebben gelaten. Een eerste glimp van het duistere tijdvak dat ons te wachten staat als de SJW het verder voor het zeggen krijgen? Taboes, de schandvlek van bekrompen geest, doen wederom hun intrede.

Een van de eerste taboes die op TV sneuvelden was het taboe op vrouwelijk naakt. Phil Bloom las een halve eeuw geleden naakt de krant.

Na deze uitzending bleef de wereld gewoon doordraaien. Zonder de activiteiten van Phil en anderen zouden we thans net zo bekrompen met naaktheid omgaan als de Amerikanen nu.  Een halve seconde vrouwenborst tijdens de half time show van de Superbowl kostte CBS meer dan een half miljoen aan boetes.

Ben je programmamaker dan moet je niet door taboes worden beperkt. Als Harm Edens rokende gasten wil laten zien, dan moet dat kunnen. Het is zijn vrijheid om de bejegening van rokers in Nederland aan de kaak te stellen. De ophef over de sigaret van Hiddema bewijst hoe nodig zijn actie is.

https://www.youtube.com/watch?v=UAO_ZDLWJi4

Een andere video fragment bewijst dat we op de drempel staan van een tijdperk van nieuwe truttigheid. Een presentator van Voetbal Inside verkleedt zich als vrouw. Als parodie op transgenders. De ophef over deze grap bewijst opnieuw dat we in een standenmaatschappij zijn beland. Sommige mensen zijn meer dan anderen. Je mag geen grappen maken over transgenders, of andere slachtofferschap claimende minderheden. Als de humor verdwijnt doet de verzuring haar intrede.

https://www.youtube.com/watch?v=X9rO539CKOU

Iedereen die politieke correctheid probeert af te dwingen helpt mee aan de nieuwe middeleeuwen, de nieuwe inquisitie, en een nieuw tijdperk van duisternis. Taboes en (zelf) censuur horen bij geestelijke bekrompenheid die middels dwang de maatschappij haar nefaste dogma’s oplegt. Onschuldig lijkende mensen die tegen roken zijn of voor transgenders geven op deze manier ruimte aan het ultieme kwaad. Want als de vrijheid van mening ophoudt, als afwijkende meningen niet langer verkondigd mogen worden, en dwang regeert, dan kunnen psychopatische heersers niet langer gestopt worden. Dit proces heeft zich tal van keren in de geschiedenis voltrokken. De twee filmpjes die ik laat zien, en de ophef daarover, tonen aan dat we op de drempel staan van nieuwe duisternis. Niet direct. Maar Nederland zwemt steeds verder de fuik in van politieke correctheid die uiteindelijk zal zorgen dat foute dictators niet langer gestopt kunnen worden.

 

23 REACTIES

 1. “Maar Nederland zwemt steeds verder de fuik in van politieke correctheid die uiteindelijk zal zorgen dat foute dictators niet langer gestopt kunnen worden.”

  Klopt. Je hoeft alleen maar naar bijv. Canada (en ook VS + NK) te kijken om te zien hoe radicale marxisten ons leven aan het vernietigen zijn. Neem bijvoorbeeld de C16 wet in Canada waarin men verplicht wordt om genderbenamingen te hanteren waarmee de aangesprokene aangesproken wil worden. Eerst MAG men bepaalde dingen niet meer zeggen, nu MOET men bepaalde dingen zeggen. Binnenkort ook in dit theater, mark my words. Vandaar ook dat we postmodernisme moeten bestrijden.

  https://www.vrijspreker.nl/wp/wp-admin/post.php?post=321857&action=edit

 2. Het zit hem niet alleen in dit soort taboes. Ook meisjes die het leuk vinden om bij sportwedstrijden wat te dansen of the acteren zijn opeens aan het verdwijnen. Zie Formule 1 en darts. Want anders worden de walvissen, de nijlpaarden en de trollen boos.

  Wat eventuele dictatuur betreft: het begint met moralistisch gedram en het eindigt met speciale gevangenissen en concentatiekampen. Ook daarvan genoeg voorbeelden in de geschiedenis, vooral van ‘progressieve’ regimes.

 3. Ik ga al een tijdjje mee en soms vraag ik mij af of de samenleving “de alles moet kunnen” mentaliteit wel aan kan. Taboes doorbreken prima. De grenzen opzoeken ook goed. Maar wat te te denken van die Nederlandse toeristen die moeite hebben zich aan te passen aan de lokale cultuur en gebruiken. Moeten er straks speciale ambassadeur s worden aangesteld om lompe klootzakken voor erger te behoeden?

  Bertuz [5] reageerde op deze reactie.
  Hang Bejaarde [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Bertuz [4]: En wie zegt mij niet dat dat lompe en hufterige gedrag niet wellicht door onze nieuwkomers wordt overgenomen? Zo van oh zo zijn hier onze manieren. Ik vraag mij dat of, omdat ik vaak voorbeeldig gedrag zie bij de vrienden van mijn kinderen, juist die van buitenlandse oorsprong. Wellevendheid is ook een deugd die geleerd moet worden klaarblijkelijk.

 5. @Bertuz [4]: Laat die proleten maar lekker in de kerker zitten in Azie bij ernstig wangedrag. Inderdaad, de “alles moet kunnen” mentaliteit is gebrek aan beschaving en opvoeding. Maar dit is toch een andere kwestie dan drammers op universiteiten en ministeries die de moraalpolitie uithangen gebaseerd op hun obsessies van de dag.

  Dit soort moralisten van vandaag zijn de beulen en kamp-artsen die morgen de guillotines en martelkamers bedienen. Als de rest ze niet tegenhoudt…

  Bertuz [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hang Bejaarde [6]: Eens met dd strekking. Maar dat wangedrag komt ergens vandaan en roept reacties op. Ik weet niet of er een relatie tussen deze fenomenen is. Het is wellicht het beste beide met argusogen te volgen. Van mij mag Temptation eiland, maar tegelijkertijd denk ik moet dat nu. Zo’n zelfde gevoel bekruipt mij bij die acties van genderbenders, sjw’s etcc. Zal de leeftijd wel. Als auto’s uit zichzelf stoppen om je over te laten steken dan weet je het wel.

  Mrbleusky [9] reageerde op deze reactie.
  Hang Bejaarde [19] reageerde op deze reactie.

 7. Dit heet de grenzen van het welgevallige, ja en die grenzen hebben te maken met tijd en mentaliteit, vroeger noemde men dat burgelijk, nu worden ze ingegeven door een ziekelijke minderheid,
  die zich anders voelen, om dat ze dat zijn en ook blieven te zijn.
  Maar mensen als die Andre hier, die te pas en te onpas je gedachten uit vlakt, nee dat moet men niet goed vinden, deze zaadjes moeten voor het ontkiemen, worden verwijdert, Groet !

 8. @Bertuz [7]: Ja, het is een rare bende en dan wil je graag thuiskomen. Ik heb weinig ervaring met wangedrag, heel zeldzaam in mijn omgeving en meestal onder invloed van alcohol. Hang-bejaardes die na wat teveel jonge meisjes op hun knie willen trekken, een stukje karakter wat bovenop de alcohol drijft. Is maar een voorbeeld hé, wil geen ruzie met hang-bejaarde, we kennen elkaar nog niet goed genoeg, nooit bij hem op een feestje geweest. Taboes, er zijn er vele, zoals anale sex wat best lekker kan zijn als geboorte-beperkend-middel, maar natuurlijk zijn er dan weer individuen die dat eng vinden en het dwingend willen afraden aan hun kinderen omdat we allemaal de hemel moeten halen. Voor mij wordt het sowieso het vagevuur, ik ben nog niet gedoopt, ben wel aan de dope gegaan, maar alleen de groene, daar kan je hopelijk heel oud mee worden. De tv-cultuur is simpel, half nederland zit te kijken naar mensen die leuke dingen doen, en empatisch als ze zijn voelen ze zich goed terwijl ze op hun reet zitten. Dansen met sterren zonder te bewegen, het lijkt op toveren. Kleingeestig, helaas, maar goed in te zetten in industriële productie. U gaat al een tijdje mee, dwz, u bent waarschijnlijk uit-gerangeerd terwijl u meester zou moeten zijn met al die ervaring. Op school zijn het jongeren die les geven over wat ze zelf niet begrijpen, en das niet motiverend voor de jongere. Maar das weer een ander taboe waar ik vaak mee te maken heb gehad, het verschil tussen leerplicht en leerrecht. Fijn U te lezen, het helpt me.

 9. Veel excessen die onze samenleving met zich meedraagt komen voort, uit een slechte of geen opvoeding, zo als de oudjes etc. etc.
  is een stuk minder geworden, gewone fatsoens regels, worden niet meer in acht genomen, jammer een wegemanierde samenleving is een stuk plezieriger om in te leven, als een onfasoenlijk bij de beesten af samenleving, maar als ik mensen over sodomie hoor spreken of het de gewoonste zaak van de wereld is, ja dan ga ik mij afvragen, waar zijn de grenzen, of verwarren ze ongemanierdheid en zich niet storen aan menselijke regels met modern overkomen, nou dit is niet zo, heb lang bij de avant garde gehoord, en daar waren omgangs vormen cruciaal, groet !

  Mrbleusky [14] reageerde op deze reactie.

 10. @johannes [11]: Begrip, taboe, en dat is iets wat niet nodig is, het komt voort uit een oude cultus vol taboe’s. Ik wil niet pleiten voor een wereld waar we het daar de hele tijd over gaan hebben, het is meer een schop naar een conservatieve om die wakker te maken voor zoiets als leerplicht weer leerrecht maken en ouderen automatisch zonder pedagogiese academie tot meester te verklaren. Maar dan gaan de ouders de kinderen laten werken?? Heb ik vaak als antwoord gehad van ouders die dat hun eigen kinderen niet aan wilden doen. Het is echter heerlijk kinderen aan het werk te zetten, maar taboe, net als anale sex. Hou die sex lekker privé, zet je kinderen zonder schroom aan het werk, daar leren ze van. Daar wordt je meester van, van een goede leerling. Snapt U?

  johannes [15] reageerde op deze reactie.

 11. @Mrbleusky [14]: Nee, goede leermeesters of leraressen, blijven je je hele leven bij, mijn kinderen hebben het er nog vaak over, om een goede leermeester of lerares te hebben is een voorrecht, denk aan Confusius, het leren moet geleerd zijn, het willen weten is een geestelijke honger, die moet worden opgewekt door vroeg te lezen, het heeft te maken met respect voor het leven, en van waaruit je gekomen bent, bij de dood stopt dit niet, de gevoelens en weten blijven bestaan, en boeien, groet !

  Mrbleusky [16] reageerde op deze reactie.

 12. @doc [17]: Ook één van mijn specialiteiten, geen voortplanting maar een beetje voor de lol, homo’s zijn er zat, sapiens wordt voorkomen. Homo laboro, homo nihilus, homo retardo, homo mutiato, homo typist, maar mijn vrouw heeft mij liever, ze houdt niet zo van apparaten.

 13. @Bertuz [7]: Naar series als “Temptation eiland” kijk ik nooit dus daarover kan ik niet meepraten.

  Waar dat wangedrag vandaan komt is lastiger te verklaren. Mijn observatie is dat ouders hun prinsjes en prinsesjes zo min mogelijk opvoeden of in elk geval niet naar algemeen geldende normen van sociaal gedrag (om het maar zo te noemen).

  Ik heb, lijkt het, de uitstraling van iemand die niet met zich laat spotten, dus ik krijg niet zo gauw de grote bekken die ik anderen wel zie krijgen als zij ergens wat van zeggen. Dat kan op een dag veranderen. Maar dit is natuurlijk primitief gedoe en het recht van de sterkste. In elk geval is het beschaving op zijn retour en dat zie ik als het logisch gevolg wanneer iedereen meent dat de overheid het maar moet regelen.

 14. Taboes zijn een interessant onderwerp. Eerder stelde ik (herhaaldelijk) voor om het taboe te verklaren om iets taboe te verklaren. Omdat taboes meestal walgelijke zaakjes beschermen. Tijd om in te zoomen op het onderwerp?

  hier iets over taboes, een aanzetje van vandaag.

  Opmerkelijkerwijs is het NIET taboe verklaard om – in analogie met mensenrechtenverklaringen – inbreuk te doen op individuele privacy, geestelijke en lichamelijke integriteit, de integriteit van het gezin etc. onder het klootjesvolk.

  Wat WEL taboe wordt verklaard, wijst altijd in een bepaalde richting, walgelijke zaakjes die op discutabele dogma’s berusten en met taboes beschermd worden.

  Voorbeeld: Het taboe op sexualiteit lijkt ingesteld te zijn om te voorkomen dat het klootjesvolk op het idee komt dat romantiek en sexualiteit wordt vergeleken met communicatietechniek; toenadering zoeken, zaden van gedachtengoed uitwisselen. Via die route komt namelijk mentale verkrachting in beeld, wat het klootjesvolk als dat zo uitkomt dient te ondergaan.

  Een taboe kan behalve richting walgelijke zaakjes ook op overgevoeligheden wijzen. Als je jezelf geld en macht voorstelt als een globe, met de evenaar als paradijselijke evenaar (niet teveel, niet te weinig), dan moge het duidelijk zijn dat de derde stand (burgerij) op een bepaalde manier murw dient te zijn; aangeleerde hulpeloosheid, aangeleerde machteloosheid, onderworpenheid aan. Wie murw is gemaakt is ongevoelig gemaakt. Andersom kan boven die evenaar sprake zijn van overgevoeligheid. Onderwerpen worden dan hoogstens bespreekbaar wanneer iemand lief praat, geen gevoelige tenen raakt, niet tegen gevoelige schenen schopt.

  Voorbeeld: Traditioneel is een vorst niet bereikbaar voor iemand uit het klootjesvolk. En voor zover er toch een audiëntie zou komen, dient de betrokkene zich netjes aan het protocol te houden. Een kniebuiging, vriendelijk verzoek, fluwelen taalgebruik. Waarmee een barrière wordt opgeworpen, wat de vraag opwerpt hoe een vorst ooit (rechtstreeks) te weten kan worden wat er daadwerkelijk onder de bevolking leeft.

  Wie voldoende geld of macht heeft, kan zich overgevoeligheden permitteren. Geen spekkie naar het bekkie? Prima, afstand bewaren. Of een dreamteam aan advocaten op iemand afsturen om de mond te snoeren, uit de weg te ruimen. Of een blik ambtenaren (zoals militairen of politie-agenten) opentrekken om de zin door te drijven. Taboes en overgevoeligheden maken het lastig om orde op zaken te stellen, want traditioneel kan alleen degene grotere macht en geld door een taboe breken. Vandaar dat in tijden van moreel verval bijv. keizer Nero en koningin Victoria als ‘hoogste macht’ orde op zaken stelden. ‘Lagere goden’ waren niet bij machte om dat te doen, omdat ze onderdeel van het probleem waren, niet van de oplossing. Als zodanig waren ze, wellicht ongemerkt, te kleingeestig geworden.

 15. @Zé [21]: Copyright zie ik zelf niet zitten maar binnen de libertarische beweging is men er nog niet over uit, er zijn voorstanders van copyright. Vandaar dat het op de site vermeld staat. (“we zijn niet zo van auteursrechten” moet dus eigenlijk zijn, “een deel van de redactie is niet zo van auteursrechten”) Ik zal in de redactie polsen hoe ze er nu over denken en of het weg kan of niet.

  Zé [23] reageerde op deze reactie.

 16. @Ratio [22]: Eigenlijk een beetje een achterhaald begrip, ‘copyright’, sinds het bestaan van internet, hèt copy/paste medium van vandaag de dag.
  Dus ja, kan verwijderd worden want een groot deel van de topics hier zijn ook niet meer of minder dan copies van andere sites.
  En dat is allemaal prima dus, maar als iemand een beetje off-topic gaat, wordt het weer ingewikkeld in ene, tsja,

Comments are closed.