6 REACTIES

 1. Je het bijna gaan denken. De beruchte omgekeerde wereld. Toch duiden gesloten inrichtingen op een ongezonde, schadelijke gang van zaken. Het maakt echt niet uit of een gesloten inrichting ‘gevangenis’, ‘kasteel’ of ‘paleis’ wordt genoemd.

  Als je onderscheid maakt tussen (fysiek, mentaal, sociaal) gezond of juist ongezond, dan is het best krankzinnig wanneer gezond stelselmatig onder ongezond dient te lijden en daar ongezonder van wordt. Op wat voor manier dan ook, hoe het ook genoemd en vormgegeven wordt.

 2. “Interessant” figuur die meneer Thoreau. Schrijft een anti-kapitalistisch en groen boek, een literaire ramp bovendien, over wonen bij Walden Pond (dat niet van hem was maar van Emerson) terwijl hij bij mama woont. Hij leefde ook niet in afzondering want hij liet zijn vieze was regelmatig door mama wassen. Meneer Thoreau was -kortom- een oplichter eerste klas. Inquiring minds want to know 😉

  Maar goed, elke klok geeft één keer per etmaal de juiste tijd aan, dat dan weer wel.

  Mrbleusky [3] reageerde op deze reactie.
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Mrbleusky [3]:

  Dat lijkt me nogal in tegenspraak met elkaar; leven van mama’s kapitaal en er tegelijkertijd tegen te hoop lopen.

  Zijn familie had een potlodenbedrijf. Nadat hij zogenaamd 26 maanden alleen geleefd had (ging regelmatig inkopen doen in Concord en bracht daar zomeravonden door) ging hij terug werken in het potlodenbedrijf waar hij zijn hele volwassen leven heeft gewerkt. Lijkt me dat hij het kapitalisme niet afgezworen had. Meneer was dus gewoon een hypocriet.

  Een gebrek aan motivatie is eenvoudig ter verhelpen met een schop in de reet. Een letterlijke of een figuurlijke, van jezelf bij jezelf of door een ander gegeven. In zijn geval heeft hij na zijn 26 maand durende interessantdoenerij toch maar weer voor mama en de potlodenfabriek gekozen. Ik vermoed dat de weg van de minste weerstand en geld hem gemotiveerd hebben.

  Niets zo interessant
  Als een spreuk aan de wand (Herman Finkers)..

  Mrbleusky [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Henk de Groot [4]: Meneer de groot, ik lees enige jalousie, zou best kunnen dat als u zonder enige motivatie door het leven geschopt bent, dat is helemaal niet vreemd in onze cultuur, maar ik vind zijn verhaal mooier en interessanter dan de uwe. Een potloodventer, misschien was het een fijne baas voor zijn personeel omdat hij tegen slavernij was. Bent u wel op het goede adres hier om zo geweldadig te ageren tegen iemand die net als de libertarische partij tegen geweld is?

Comments are closed.