20 REACTIES

 1. Jordan heeft met die tussenlagen beslist een punt. Een bekend verschijnsel. Waar het vandaan komt (ontstaan) en wat hij ermee zou willen (toekomst) maakt hij in dit filmpje helaas niet duidelijk.

 2. Ik weet niet of het nog marxisme is. De huidige activisten richten zich niet op het afschaffen van prive eigendom van productie middelen. Ze richten zich op een niet definieerbaar algemeen belang. Dat verder gaat. Want de gewone burger moet door hoepels springen en afval scheiden, overgaan op gender neutraal taalgebruik en de zwarte piet afschaffen. En nog veel meer. Iedereen staat ten dienste van dit algemene belang, de hele maatschappij gericht op de grootsheid van het algemene belang.

  Dit is een belangrijk verschil. Waar een marxist zich vooral druk maakt om prive kapitaal bezit, houdt een moderne activist zich met veel meer bezig. En is dus een grotere bedreiging voor het individu. Jordan lijkt dit te begrijpen, als hij het heeft over de activist die hij aanhaalt dat de mensheid gelijk staat aan een kanker. Marx zag alleen de kapitalisten als kanker. De huidige activisten proberen op ieder mogelijk vlak de mens bij te sturen, het liefste door dwang. Nogmaals. Zover ging marx niet. Dit is een heel nieuwe ontwikkeling. Totale controle van het gedrag van de individu. Door een in praktijk anarchistisch ambtenaren apparaat vol elkaar vaak tegenwerkende ambtelijke diensten. Zonder dat deze massa van regelgevertjes nog van boven is te coordineren. De anarchie van de markt, waar geen overkoepelend orgaan is, wordt vervangen door een anarchie van regulerende instanties.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  ergboos [5] reageerde op deze reactie.

 3. Een ander en niet nieuw soort populisme, vroeger op de markt had je standwerkers, volksmenners, zalvende woorden, ouwe ideéen met een nieuw jasje aan, kom nou toch marxisme, is een vorm van tot de dood er op volgt spijker hard socialisme, de socialisten gaven hun leven voor hun ideéen, mijn vader ging naar Spanje om tegen Franco te vechten, zij hebben toch de arbeiders klasse voor uit geholpen, naar een beter en schoner denken, ontwikkelingen, nieuwe school systemen, meer vrijheid voor de vrouwen, komt toch allemaal van hen af, maar onze tegenstanders zijn slimme lieden, kijk hoe ze de menigte inpakken, met bezittingen die bezwijken onder de schulden, arme volgevreten TV kijkers, pas op voorbeeld, de CBD oilie die prima werkt, waar ze niet meer om heen kunnen, gaan ze nu naar zich toetrekken, en hun medicijn maken, de rest wordt illegaal verklaart zo denken ze het opnieuw te doen, en jullie gaan zien dat die arme stakkers zonder verstand hier in mee gaan,
  wat te doen, ik wordt hier depresief van, het was allemaal voor niets, kijk wat er over is van de partij van onze vaders en grootvaders en hun vrouwen, volkomen leeg gezogen, en de ollegrens staan te dansen op hun geestelijke cadavers, groet !

 4. @ratio [2]:

  Het gaat helaas veel verder. Wie keurig in de pas loopt mag enig materieel eigendom bezitten; wie een afwijkende mening heeft wordt continue gecontroleerd en in de gaten gehouden zodat men zijn bezit kan afpakken als dat goed uitkomt.
  D66 gaat, met medewerking van linkse extremisten als GL, SP en PvdA en slappe hap CDA en VVD inmiddels zover dat men zich het recht voor behoudt om jouw eigen lichaam te confisqueren als je dood gaat. Dat is in strijd met de Grondwet maar daar vindt men wel iets op.
  Ja, je kunt aangeven dat je daar bezwaar tegen hebt maar het is maar de vraag of men in dat donor register kijkt als men je organen wil; dat doet men dan achteraf: “foutje bedankt”.

  Ook sluit ik niet uit dat er een belasting wordt bedacht voor weigeraars omdat ze “zo asociaal zijn” om te weigeren.
  Dit soort gedrag van D66 is praktijk in de communistische Volksrepubliek China.

  Ik haat onze huidige overheid en zal geen vinger uitsteken om die te beschermen.

 5. @Nico [4]:

  Ook bij WNL op NPO vanmorgen: iedereen die niet policor is wordt door de linkse politieke idioten weg gezet als rechts extremist.
  Linkse gewelddadige extremisten worden door de overheid goed gepraat vanwege hun “sympathieke” doelstelling.

  En kijk ook even naar de situatie van Marco Kroon. Het wereldvreemde OM gaat in het veilige Nederlandse kantoor beoordelen of hij wel volgens de regels heeft gehandeld in Afghanistan.
  In oorlogssituaties geldt: “de enige goede Taliban is een dode Taliban”. En ik weet waarover ik het heb; mijn vader was Kolonel, ikzelf res. 1e Luitenant en mijn schoonzoon Marinier.

  Overigens den wij ons best om onze kleinzoons af te houden van een militaire loopbaan. Omdat je er zeker van kunt zijn dat de overheid je keihard laat vallen als dat goed uitkomt voor hun eigen loopbaan.

  Van ons geen medewerking meer aan wat dan ook voor de overheid. Wij beschermen onszelf wel, ook als dat niet mag

  Ratio [7] reageerde op deze reactie.

 6. @ergboos [6]:Het is nogal bizar, Marco Kroon zou dan voor de tweede keer vervolgd worden terwijl veel foute officieren de hand boven het hoofd wordt gehouden. Gedoe met chroom6. de doofpot van de handgranaat. De lijst is nog veel langer. politieke keuze voor verplaatsing marinierskazerne naar vlissingen. Gebrekkig materiaal.

  Ergboos [12] reageerde op deze reactie.

 7. Wat moest deze Kroon, in Afganistan, voor zijn bazen mensen vermoorden, U als Luitenant en zoon van Kolonel met schoonzoon Marinier, zou U moeten schamen, voor zo’n politieke kortzichtigheid, U maakt geen deel uit van een volksleger, maar U bent beédigt en heeft Uw gelofte afgelegt, aan een zooitje leugenachtige dieven, die bij het geringste weg zijn, naar veilige havens, en dan mag U, en ik niet meer het opknappen, groet !

  ergboos [9] reageerde op deze reactie.

 8. @johannes [8]:

  Marco Kroon had voor mij het grootste gelijk toen hij deze Taliban dood schoot. Ik was 19 jaar toen ik de eed aflegde; toen was het allemaal niet zo duidelijk, ruim 50 jaar geleden. Ik schaam mij nergens voor.

  Dat politici, en vooral de linkse, het grootste hypocriete tuig ter wereld zijn, ben ik geheel met u eens. En daarom weiger ik ook maar 1 vinger uit te steken voor de Nederlandse staat; horen, zien en zwijgen.

  Ik zorg uitsluitend voor mijzelf en mijn naasten, eis mijn rechten op zoals alle landgenoten, en dat is alles. Zolang ik de wet niet overtreed mogen mij mijn rechten niet worden ontzegd.

  johannes [10] reageerde op deze reactie.

 9. @ergboos [9]: @ergboos [9]: Nou ik was een Sergeant, om dat ik gezien mijn afkomst, geen officier kon worden,
  heb veel voor de soldaten kunnen doen, via mijn superieur, maar goed om iemand dood te schieten die zijn denken en vaderland verdedigt, de politiek in Nederland is al heel lang in de handen van het tuig, rechts dan bedoel ik, vadertje Drees had het voorziende oog, om ieder individu een veilige ouwe dag te bezorgen, wat U waarschijnlijk weigert iedere maand op Uw rekening bij te laten schrijven, en U heeft geen rechten alleen maar verplichtingen, ach beste Luitenant rechten zijn als elastiek, heel rekbaar, en dat U alles over de kam scheert neem ik U kwalijk, overal bestaan en bevinden zich integre mensen, zo wel links als rechts, groet !

  ergboos [11] reageerde op deze reactie.

 10. @johannes [10]:

  Misschien zou je je eens op de hoogte moeten stellen van oorlogsomstandigheden. Als het gaat om jouw leven of het zijne is de keus snel gemaakt.

  En wat die rechten betreft: dat is de wet en die geldt voor iedere Nederlander. Als die wet wordt veranderd geldt dat ook voor iedere Nederlander.

  johannes [13] reageerde op deze reactie.

 11. @ergboos [11]: @ergboos [11]: Je kunt misschien beter erg boos op je zelf zijn, kortzichtig heet dit, Nederlanders soldaten hebben niets te zoeken in Afganistan, daar speelt een oorlog om grondstoffen, papers voor de doop millarden voor de CIA-FBI, nou ben er in mijn jeugd geweest, om handel te drijven, mooi land mooie mensen, kom op laat ze met rust, en wat rechten betreft, nou je bent wel erg onwetend, de wet is op te rekken met geld, helaas, wat voor de één geld, geld nog lang niet voor de andere, ga maar eens een praatje maken met een Meester in de rechten, groet !

  ergboos [14] reageerde op deze reactie.

 12. @johannes [13]:

  Ik ben trots op mijn familie en op andere militairen als Marco Kroon die in gevaarlijke omstandigheden gediend hebben. Maar ik mijn kleinzoons afraden en ontmoedigen als ze militair willen worden. Vooral omdat de staat je laat barsten als dat goed uitkomt; dat geeft de zaak Marco Kroon overduidelijk aan en mijn vader heeft hetzelfde meegemaakt tijdens WOII.

  Ik ben boos op de policor onbenullen van het OM die vanuit hun veilige kantoor een oordeel denken te kunnen vellen over iemand die in gevaarlijke omstandigheden zijn werk heeft gedaan; maar waarvan ze geen flauw benul hebben waar het over gaat.
  Zielige overheid!!!!!

  johannes [15] reageerde op deze reactie.

 13. @ergboos [14]: U negeert het feit waar het omgaat, Kroon heeft daar niets te zoeken, de Nederlandse overheid loopt als schoothondje achter de USA hero’s ?????, betaalde moordenaars aan te stappen, konten kruipers
  Ambtenaren zijn een speciaal soort mensen, in een reguliere systeem hebben ze hun plaats, en de hierarchie zorgt voor de rest !
  Mijn ouders hebben veel mensen het leven gered in WWII,
  en er waren er meer, maar ze behoorden niet bij de goede club, de met ridderorders volgehangen, uitgescheten grauwe erwten Koppen met een zwart baretje op, wat een schande, kan hier meer over vertellen, mijn zwager Marinier stond op de zeedijk in Walcheren, met een geweer zonder patronen, ik ben bezig hier over, en meer een boek te schrijven, niet over Hero’s maar over gewone mensen die met angst en beven toch andere mensen in nood hielpen, en hier niet eens over wilden praten, groet !

 14. @peter [19]: Mooi, inspiratie, op school alvast verkoold om als brandstof te dienen voor welk systeem dan ook, maar altijd gecreëerd door lui die moeite hebben zichzelf warm te houden.

Comments are closed.