1 REACTIE

 1. Het grote voordeel is idd het ontbreken van afstotingsreacties. Nu moeten bijvoorbeeld mensen met een donornier hun leven lang medicatie nemen die hun immuunsysteem onderdrukt. Dat maakt ze bevattelijker voor andere ziekten, terwijl het ook de levensduur van de donornier beperkt. Een patiënt met een donornier heeft iedere 5 á 10 jaar een nieuwe nier nodig.

  De eerste commerciële producten zullen, vanwege de complexiteit een volwaardig orgaan te maken, nog wel even op zich laten wachten. Een draagbare kunstnier of implanteerbaar kunsthart is eerder realiseerbaar.

  Weefsel daarentegen kan nu al worden gekweekt. Dat zal bijv. bij brandwonden zeer welkom zijn. De allergrootste toepassing is echter menselijke vleesconsumptie (kweekvlees van rund, kip en vis).

  Omdat nu ook menselijk vlees kan worden gekweekt, zal dit hopelijk eindelijk het taboe op kannibalisme wegnemen. We kunnen dan dieren met rust laten en met een gerust hart ons eigen vlees eten.

  ===================

  “I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti”
  ~ Dr Hannibal Lecter

Comments are closed.