Geld was voor 99,2 % gedekt door goud in de menselijke geschiedenis. Dit 5.000 jaar oude systeem is pas 47 jaar geleden losgelaten en vervangen door fiatgeld oftewel geld zonder dekking. Om naar de goudstandaard terug te keren, is een monumentale en welhaast onmogelijke taak. Politici (…), ambtenaren, beleidsmakers en de centrale bank moeten dan hun akkoord geven. Veel succes daarmee. Maar er is een andere manier.

Door innovatie, technologische vooruitgang en de – niet meer zo – vrije markt heeft het individu meer mogelijkheden dan vroeger. Dus je hoeft Big Brother niet meer te smeken om een goudstandaard maar die schep je voor jezelf.

Zet gewoon een deel van je euro’s om in goud en/of zilver. Dat kan je altijd zo nodig weer omwisselen. Het edelmetaal kan je zelf bewaren – al dan niet in een kluis – of in het buitenland op laten slaan. Een veilige belegging tegen marktschokken, hyperinflatie en de grijpgrage overheid.

Verder is diversifiseren ook aan te raden. Een deel cryptovaluta, een deel grondstoffen, fysiek geld in huis, (beleggingen in) onroerend goed en bijvoorbeeld een mandje Aziatische aandelen en obligaties. Je kan ook wat geld op een buitenlandse rekening aanhouden. Sovereignman beveelt hiervoor Hong Kong aan omdat het relatief eenvoudig is om daar een rekening te openen. Op die manier spreidt je je risico als in Europa de trein uit de rails loopt.

 

Bron: Daily Bell

 

10 REACTIES

 1. Ook ons is op een praktische manier duidelijk gemaakt dat geen enkele investering veilig is voor overheidsmachines, of beter, degenen die deze machinerie aansturen.

  Verstoppen en wegvluchten is een lapmiddel, een probleem verschuiven. Ook dat is ons op een praktische manier duidelijk gemaakt. Het lijkt me gezonder om dit soort dominant gedrag met harde hand aan te pakken, want overheidsmachines die massaal leefomgevingen verontreinigen kan iedereen missen als kiespijn.

  Zolang dit probleem niet afdoende is opgelost, gaat iedere denkbare investering gepaard met onnodig gezeur en verlies. Want alleen al veilig stellen, voor zover nog mogelijk, impliceert verlies van levensenergie, levensjaren, kosten etc. Afpersing en roof wordt effectief en draconisch georganiseerd helaas. Fascisme (bundeling krachten) in de praktijk.

  peter [3] reageerde op deze reactie.

 2. Wat te denken introduceren van euro heeft de helft van vermogen gekost en de kapitaalheren kunnen nog geen eens dankjewel zeggen?

 3. @Nico [1]: Onderlingen uitruil van arbeid en diensten zonder tussenkomst van de agressieve rover….komt in ieder geval het financieren van Hun agressie in gevaar door mislopen inkomsten (aflaat) en deze actie heeft als voordeel dat het passief is, geweldloos en geen verzet..

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @peter [3]: Ja, dienstweigering (boycot) is een effectief middel. Wel valt me op dat dwingende profiteurs geweldloosheid prediken, hoewel ze wel geweld toepassen wanneer dat zo uitkomt.

  Niet iedereen praktiseert wat ‘ie preekt. Wie liever geweldloos ziet kan zich toch tot geweld genoodzaakt zien. Dat kan een paar richtingen op werken. Misschien verstandig om daar de prediking op aan te passen. Zo kunnen vorsten goedkoop mooi weer spelen wanneer het vuile werk door militairen wordt opgeknapt. Maar eerlijk is het niet.

  peter [5] reageerde op deze reactie.

 5. @peter [5]: Alleen heb je dan wel overzicht nodig. De traditie vereist dat mensen (veronderstelde ‘menselijke dieren’) bespeelt en gebruikt worden.
  Als een bullmarkt op het eind loopt dat moet er even een stier ‘geproduceerd’ worden om een bearmarkt te creëren. Wie zich laat opnaaien wordt dan domweg gebruikt om het pendulum verder te laten bewegen. Verspilling van kapitaal; levensenergie en levensjaren. Je kunt dat maar één keer uitgeven.

  Zo bezien is het inderdaad beter om je eigen goudstandaard te creëren. Anders uitgedrukt; filosofie met bijbehorende ethiek. Waarbij hoort niet in het spel van anderen gebruikt te worden maar zelf de Allerhoogste zijn, in je eigen leven en als daarin door derden niet teveel verziekt is liefst op een manier dat ook anderen er gelukkiger van kunnen worden.

  Opvallend; gezond wordt bestreden omdat verziekt voor profiteurs meer mogelijkheden biedt om uit te buiten.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico [6]: Ha ha… wat een typevout lijkt (een stier ‘produceren’) is dat niet.

  In de film Into the Grizzly Maze valt een beer dorpelingen aan. Creatief nog wel. Zo werd iemand letterlijk onthand. Een kettingzaag van een houtkapper met zijn hand eraan bleef in een boom achter, de rest werd opgevreten.
  De beer was niet zo gevaarlijk omdat ‘ie hongerig was, maar, zo werd herhaaldelijk met nadruk gesteld, omdat ‘ie zowel slim als pissig was.
  Dat lijkt veel op het gedrag van een stier die door een matador opgenaaid is. Op de horens nemen om wat te sollen kan leuk lijken, maar zo’n stier wil inkomend verzet tegen zijn rustige leven neerslaan. Dominantie om dominantie te elimineren. Maar ondertussen is die stier wel een gebruiksartikel voor de organisatoren.

 7. Op zijn minst, minst! geen ‘geld’ deposeren bij de criminele banken.
  Wat is nog te vertrouwen, anders dan goud en zilver?
  Fysiek natuurlijk, laat het goud op papier voor de onwetenden. Geen diversifisering nodig, wat je spaart, spaar je in goud, wat je niet spaart, dat investeer je (skills, kennis, handelsvoorraad).

  De echte uitdaging zit in het opbouwen van een alternatieve economie. Transacties te voldoen in edelmetaal, geen nood aan valse profeten die een fictieve munt willen opdringen.

  Nogal moeilijk te realizeren wanneer de roverheid 55% van je productiviteit wil uitgekeerd zien in legal tender, papieren ‘geld’. Dus het max. haalbare komt uit op 45% van je dagelijkse transacties. Objectief is 100% zuivere handel, nl. waarde voor waarde, goud voor … (dienst/product).
  Laat de zoektocht beginnen, een boer/kruidenier die wil leveren tegen goud. Onderwijs tegen goud, huishuur tegen goud.
  Niks illegaals aan, echter de ontvanger dient wel braaf deze natura om te rekenen naar euro en plichtsbewust zijn aangifte te doen. Ook hij zal een dik percentage mogen voldoen in papier en zal dus een deel van zijn goud mogen verkopen om zijn belastingen te voldoen.
  Gezien het hoge overheidsbeslag, gezien de maatschappij compleet is gehypnotiseerd om te geloven in de waarde van papier en gezien de neiging van de roverheid om alsmaar dieper in de schuld te gaan… bijna niet te realiseren zonder afschaffing/aanpassing van de wet op wettig betaalmiddel, inkomstenbelasting en het principe van staatsschuld.
  Een eerste aanzet werd een tijdje geleden al gegeven in Azië, waarover bericht door VPRO: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2009-2010/waar-is-de-woede.html

 8. @pollens [9]: De smoes is; extreme tijden vereisen extreme maatregelen. Dan niet verzoeken maar roven. Zoals mensen van levensjaren beroven door ze voor dwangarbeid in te zetten.

  Misschien dat juist het extremistische gedrag van perversiteiten afdwingen via wetgeving extreme tijden veroorzaakt. De weg naar dit soort religieus fanatisme is geopend op het moment dat er (veronderstelde) goden gecreëerd werden.

Comments are closed.