Reacties
 1. toute va bien schreef op : 2

  Wat is het echte programma van Moore, bounce cq stuiteren, mensen zijn geen robot, dus leefreligies gaan nooit 100% werken, altijd kleine geniepige nephotistiese kneepjes, copains d’abord, en in wezen is daar niets mis mee, als je het incalculeerd, kom je een heel eind !

 2. Nico schreef op : 3

  Olie behoort de omliggende container toe, en andersom. Dat wordt nogal hardnekkig ontkend. Vooral omdat olie al eeuwen wordt gebruikt als metafoor voor de geest die in een lichaam huist, als brandstof en sturing voor het eigen leven.

  Door ontkenningen ontstaan er oude discussies, zoals een stelling die koning Salomo ooit ontkrachtte: Dieren zouden geen ziel hebben. Veronderstelde menselijke dieren zouden geen geest in zich hebben. Enzovoort. Van alles om de feiten te ontkennen en de levens van anderen naar de gewenste hand te zetten. Opmerkelijkerwijs zijn levens er niet gezonder op geworden, maar stapelen perversiteiten zich op. Hulpverleners hebben het er maar druk mee. De pathologie, het (geestes)ziektebeeld is complex geworden, hoewel de primaire oorzaken heel erg eenvoudig zijn te herleiden. Maar ja, symptomen bestrijden is zo lucratief hé? En ‘dus’ worden perversiteiten bedacht, gekoesterd en beschermd als zijnde ‘verworvenheden’. Echt iets om ‘trots’ op te zijn!

 3. Hang Bejaarde schreef op : 5

  In deze video nog wat andere voorspellingen door Michael “Sack of Shit” Moore: www.youtube.com

 4. rien schreef op : 7

  @Bertuz [4]:

  Wel, ik heb de laatste tijd het een en ander over de “dark ages” (vroege middeleeuwen) ervaren. Je zult wellicht verbaast staan over de samenlevingsvorm toen… lijkt aardig dicht bij het libertarisme te komen… O, en vergeet dat “donker” maar, wellicht noemt men het donker omdat er geen “verlichte” overheid was! :-O

  Bertuz [9] reageerde op deze reactie.

 5. Nico schreef op : 8

  @jhon [6]: Die Air car lijkt zo’n leuk idee, en in de praktijk werkt het misschien nog wel ook, alleen wordt ik wat misselijk van de mogelijk gebruikte beeldtaal die een walgelijk beeld schept.

  Lucht is namelijk, vanuit de 4 elementen uit de Oudheid, een beeld voor creativiteit. Daarmee kom je dan op huidig (overheids)machine-denken, namelijk, zet creativiteit stevig onder druk en laat het daarna gekanaliseerd weglekken om huidige machinerie aan te drijven. Da’s nogal ‘old school’.

  Een kink in de kabel: Wie de eigen geest beheerst, zal dienstweigering afkondigen en creativiteit uitsluitend aanwenden waarvoor ‘ie dat zelf wil. Want een stel geesteszieken die menen de levens anderen te mogen belasten, kapen en gebruiken wordt niet bediend. Niet. Als overheidsmachines daarvoor niet buigen, dan zullen ze daardoor barsten.

 6. Bertuz schreef op : 9

  @rien [7]: Kan je mij iets aanbevelen om te lezen?