De Britse regering stelt na onderzoek van het Britse Nationaal Cyber Security Centrum dat de Russische militaire geheime dienst GROe achter een lange reeks cyberaanvallen zit…..”De acties van de GROe zijn roekeloos en willekeurig: ze proberen verkiezingen in andere landen te ondermijnen en te beïnvloeden“, zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt. (aldus nu.nl)

Wellicht zou het goed zijn als de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt zich van de taken van zijn geheime diensten op de hoogte stelt. Een van de kerncompetenties is het invloed uitoefenen op (meest buitenlandse) verkiezingen. Hier is ook onderzoek naar gedaan.

A 2016 study by Dov Levin found that, among 938 global elections examined,[a] the United States and Russia[b] combined had involved themselves in about one out of nine (117), with the majority of those (68%) being through covert, rather than overt, actions. (bron)

Het is niet altijd het rijke westen dat de uitslag van verkiezingen koopt. Zo zijn er aanhoudende geruchten en is er een onderzoek gestart naar de Libische steun aan Sarkozy tijdens de verkiezingen van 2007. (bron)

Zo ziet u maar, er is weer eens sprake van eenzijdige berichtgeving door de media. Rusland moet en zal de zwarte piet toegespeeld krijgen. Dit is geen onschuldig spel. Eenzijdige berichtgeving, indien in voldoende mate herhaald, maakt de westerse bevolking klaar voor volgende stappen tegen Rusland. Het is spelen met vuur, met als risico dat de koude oorlog weer wordt opgestookt. Dit soort berichten zetten meerdere kernmachten tegen elkaar op en zijn dus verre van onschuldig.

Weet de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt niet beter? Onwaarschijnlijk. Weten de media die met dit soort eenzijdige berichtgeving de publieke opinie beïnvloeden niet beter? Geen idee. Ze moeten beter weten. Maar ze werken wetende of niet wetende (opnieuw) mee aan propaganda. Hetzelfde soort propaganda dat ons de WMD bracht. En een oorlog met Irak. Laten we hopen dat er voldoende alternatieve media zijn om de noodzakelijke nuance aan te brengen. Want van onze leiders en onze MSM hoeven we dat niet te verwachten.

54 REACTIES

 1. Pot verwijt de ketel inderdaad.
  Verkiezingen? Laat me niet lachen. Als gewone mensen ergens voor kiezen, binnen hun eigen huishouden, dan is dat al teveel en wordt er van overheidswege tegengas gegeven door te belasten (o.a. via regulering van activiteiten).

  Volgens Nikola Tesla kun je het universum begrijpen als je in termen van trillingen denkt.

  Wij (man vrouw) hebben altijd in tegenfase met overheid geleefd. Die kennelijk in opdracht van adel optreedt. Dat impliceerde interferentie (interference, bemoeienis) van overheidswege in ons leven. Kenmerk van tegenfase aanleveren is aansturen op uitdoving, kijk maar op wikipedia. Er is vanuit groepen zoals overheidsorganisaties veel energie besteedt om onze geest te vervuilen of anders te laten uitdoven.

  Uiteraard kan dat ook omgekeerd worden, het traditionele spel. Als er van overheidswege krachten uitgeoefend worden om ons te laten opvlammen, hoewel onderworpen aan eisen van anderen, kunnen wij tegenfase aanleveren wanneer die eisen en voorwaarden vanuit die groepen voor ons niet aanvaardbaar zijn. Dus ja, onder bepaalde omstandigheden wordt je dan gedwongen om de vervuilde (groeps)geest van anderen te laten uitdoven.

  Het leven kan interessant zijn… De les is dat interferentie in de levens van anderen, die in een ongezonde, schadelijke richting stuurt, verwerpelijk is. Verzet is zoveel als “nee” zeggen zolang dat nodig is. En chagrijnig dat dwingelanden daarvan worden…

  Op het moment worden wij onderworpen aan zoiets als de Holodomor. Onze productiemiddelen zijn gejat, grenzen rondom ons afgesloten en dan maar kijken of uithongering lukt om ons te onderwerpen aan de wil van anderen. Tsja.. er is geen effectievere manier om even te demonstreren waarvoor je daadwerkelijk staat. Waaruit blijkt dat de wannabe ontvanger het niet waard is. De strategie ‘buigen of barsten’ jegens ons hanteren? Nou, barst dan maar. Of schaam je, ga eens wat toontjes lager zingen enz.

 2. Huishoudelijke mededeling:

  Kennelijk vinden sommigen dat wij nogal wat noten op onze zang hebben. Een geval van ‘wat je zegt ben je zelf’.

  Op deze website heb ik een aantal punten ter overdenking aangereikt. Maar meer dan dat ook niet. Kijk zelf maar hoe je ze draait. Gezien lastig gedrag van anderen gaat het (vooralsnog) geen catchphrase of melodie worden. Ons onderwerpen aan een Holodomor en dan verwachten/eisen dat wij eens leuke muziek gaan componeren voor de agressors? Dat getuigt wat ons betreft van geestesziekte.

  Bertuz [7] reageerde op deze reactie.

 3. Great Britain ligt op zijn achterwerk, de politiek in duigen, de socialisten zijn Jodenhaters, de Russen strooien met vergif wat hele landen kan doden, de Russen doen dit en dat, het programma is het demoniseren van Rusland, Rusland is te sterk, zijn wapens zijn superieur, samen met het gele gevaar, zijn zij de werkelijke heersers geworden, kijk hun prachtige brug in no tempo gebouwd, tussen het vaste land Rusland en het Russische eiland, de volgende stap zal zijn het inlijven van het oude Russische gebied de Oekraïne, Amerika is opgerukt tot de grenzen van Rusland, met de NATO samen, Putin heeft die weer veel mensenlevens zullen kosten maar het wordt er één van hooguit één week, de nodige tactische atoom wapens, ze vragen er om, niemand spreekt zich uit, tegen deze westerse waanzin,
  het stapelt zich op, wij weten hoe dom de gemiddelde inwoners van de wereld zijn, kijk naar de chaos al om, hoe ze weg kijken bij het vermoorden van millioenen mensen, het bombarderen van burgers, nou het is te veel om op te noemen, persoonlijk heb ik het grootste vertrouwen in Putin en zijn land, één van de weinige positieve landen op deze planeet, en met een hele vooruitziende blik !

  Bertuz [8] reageerde op deze reactie.

 4. 8 ste alinia ; Putin heeft gezegt dat een eventuele WWIII, niet gevoerd gaat worden op klassieke wijze waar dan weer misschien milloenen (russen) bij zullen omkomen, één van hooguit één week, …….

 5. @Nico [9]: V.w.b. het aan anderen openbaren: Er is ons geen zwijgplicht opgelegd i.v.m. staatsgeheimen en zo. Alhoewel een dergelijke plicht ons niet eenzijdig opgelegd kan worden, want we beslissen nog steeds zelf wanneer we spreken of juist zwijgen.

 6. @Bertuz [11]: Gewoon goed lezen. Zoals in reactie 2 vermeld leven wij in tegenfase, met bijv. bepaalde traditie. Ik kan me voorstellen dat omkeringen wat duizeligheid veroorzaken 😉 Komt vanzelf wel weer goed. Roezen gaan voorbij, komen en gaan.

 7. @peter [13]: Dat komt ervan als de valuta ‘lijden’ hoger wordt aangeschreven dan de valuta ‘vertrouwen’.

  Met die laatste valuta begint het artikel waarvan je een hyperlinkje plaatste; geloofwaardigheid. Met de geloofwaardigheid van allerlei goedgekeurde, in positie gebrachte kanalen is het helaas droevig gesteld. Wij hebben in verschillende landen gewoond en telkens weer bleek het een probleem. Geen vertrouwen maar angst, angstvalligheid, krampachtigheid, doodsheid, bestuurlijke machinerie en zo verder. Jammer hoor… ik had het graag anders gezien.

  Het goede nieuws is dat wat er (nog) niet is alsnog kan komen. Vergt wel investeren in leerprocessen, maar dan heb je ook wat. Keiharde valuta. Vertrouwen.

 8. Misschien wat off-topic, maar wel gerelateerd aan veronderstelde gevaren en vertrouwen.

  Vrachtwagens in de race naar beneden: Volgens dit artikel worden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs uitgebuit. Vanwege gebrekkige systematische controle en verdeeldheid binnen het Europees Parlement.

  Een voorbeeld van een politieke leugen. Deze mensen worden uitgebuit omdat… er uitbuiters zijn die buit willen maken.

  Wat zouden politici willen? Totale controle? Alles en iedereen ‘heerlijk’ in een dwangbuis van wetgeving? Dat zou niet eerlijk zijn voor degenen die ter goeder trouw zijn en geen gekke dingen doen.

  Daarnaast is de aanpak van uitbuiters ook pervers. Een boete geven betekent zoiets als een omkoopsom betalen om door te kunnen gaan. Toch? Symptoombestrijding voor de schone schijn.
  Zouden de uitbuiters uit positie worden gehaald, dan hebben ze ook niet meer de mogelijkheid om uit te buiten. Waarmee de oorzaken effectief worden aangepakt.

  Overigens… zou het op de weg misschien een stuk leuker zijn zonder vrachtwagens. Misschien dat laadruimte in personenauto’s of kleine bedrijfsauto’s beter benut kan worden. Dat scheelt bijvoorbeeld weer wat uitgebrande vrachtauto’s op de Duitse Autobahn, en verpletterde ‘kleine’ weggebruikers vanwege slaapdronken chauffeurs die opgejaagd worden door hun baas. Eerlijk is eerlijk.

  In Nederland is er een ‘oude’ nieuwe mode ontstaan: Bakfietsen. Alleen is het verstandig om die te gebruiken voor vracht, voor dingen, niet voor kinderen. Daar komen ongelukken van. Niet ieder modeverschijnsel is even gezond.

 9. @peter [13]: Toch heb ik wel wat vraagtekens bij die hoge tonen / noten vanuit Rusland. Ik bedoel… sommigen zijn kleurendoof. Misschien is het niet rood maar groen, niet Rusland maar China.

  Europeanen denken dan misschien denigrerend aan pinda-Chinezen, wat dan zogenaamd niet waar kan zijn, maar eerlijk is eerlijk, als je aan keizerlijk groen China denkt, dan zijn er in het verleden daarvan een aantal kerngezonde noten begraven. Desalniettemin kunnen Chinese keukens toch heerlijk eten produceren. Daar zit muziek in zou ik zeggen, misschien zelfs wel een aansprekende groove</a . Wat dan van de componist afhangt natuurlijk, want het is maar net hoe noten op de zang (of in de baslijn) worden gepositioneerd.

  peter [19] reageerde op deze reactie.

 10. Uiteraard hangt het bij die groove niet alleen af van het positioneren van noten, maar ook van presentatie. De ene muzikant is de andere niet. Dat spreekt voor zich neem ik aan. Verder moet je training en voorspel niet verwarren met ’the real thing’.

 11. @Bertuz [8]: Rusland wordt altijg erg onderschat, het zijn in doorsnee genomen de beste schakers van de wereld, ook in de wereld politiek, en bewapening is voor uit kijken een must, hun atoom macht is zo groot, dat ze de wereld voor langere tijd onbewoonbaar kunnen maken, zullen ze niet doen, maar hard terug slaan dat wel !

  Bertuz [23] reageerde op deze reactie.

 12. Nederland is zo’n marionetten theater de laatste weken kunnen zien en horen, onze regering bestaat uit heulende flapdrollen, en de bevolking, nou ja mogen jullie zelf invullen !
  Voorbeelden genoeg op deze site, lichtelijk gestoorde figuren !

 13. @toute va bien [21]: Ik ben er geweest in de goede oude tijd van het ijzeren gordijn. Ook zaken gedaan. En als toerist rond gereisd. Ik heb de mensen als hartelijk en gastvij ervaren. Een keer spontaan uitgenodigd geweest voor een avondmaal. Alle registers gingen open terwijl ze het eten en het drinken eigenlijk niet konden missen.

 14. de nederlandse regering heeft een tijd geleden toegegeven dat camera,s hadden geplaatst in rusland om zodoende bewijzen te kunnen bekomen. Dit geeft toch aan dat ze het zelfde doen.
  En wat zou het westen doen als rusland hun leger vlak bij onze westerse grenzen zou plaatsen. het is de pot verwijd de ketel

 15. @peter [19]: Ja… dat is nou weer zo’n verhaal waar je draaierig van wordt. Ik kan niet zeggen dat ik het helemaal doorgenomen heb.

  Die hele Rusland hysterie lijkt iets dat bij nadere analyse waarschijnlijk point blank afgeschoten kan worden. Point blank wordt op afstand betrokken, maar een blanke punt is een o of oh. Cirkel je om een doelwit heen wat daarvoor in aanmerking komt, dan kun je een verhaal draaien zoals je wilt, maar zal er nooit een gezonde uitkomst zijn.
  Ben je eenmaal zover dat dat je conclusie is, dan gebruik je point blank met een verbale hollow point bullet om zoveel als mogelijk schade in zo’n verhaal aan te richten, zodat het niet overleeft. Snappie?

  En nog steeds… denk ik om de een of andere reden dat die gekke Hollanders Rusland verwarren met China. Daar waren ze zo slim, dat ze via een tijdmachine om een hoekje via Rusland hun ding kunnen doen. Aangezien mensen tegenwoordig niet zo slim meer zijn, kunnen ze er kennelijk zelfs militairen mee voor de gek houden. Best wel lachen eigenlijk. Je moet er de humor van inzien. Het is zowaar net een goddelijke komedie om huidige tijdgenoten te beproeven en misschien zelfs te zuiveren. Je weet maar nooit.

  peter [27] reageerde op deze reactie.

 16. probeer je Ph waarde tussen de 7,35 en 7,45 te houden…

  ..dat zorgt voor -20 a -25 mV in je lichaam….

  je cellen gaan de gehele dag en nacht dood dus die moet je opnieuw aanmaken.

  nieuwe cellen aanmaken kan je maar dan moet je naar de -50mV

  hoe je dat doet?

  vooral je spieren laten bewegen… dus wandelen fietsen enz enz ….

  maar er is altijd meer…bij doc is er altijd meer….

 17. ik lik altijd ff aan het stopcontact….geeft veel energie voor de dag..

 18. vooral veel NRC volks telefaag en meer van die flutzooi lezen peter,en veel telefoon tegen je zak,oor of brein die je niet gebruikt want dat zorgt voor hogere milivolts…. en ja de elite weet precies hoeveel mV er nodig zijn voor kanker…

  …maar dat voor straks……

  peter [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.