6 REACTIES

 1. Na 60 jaar ! maar 20 jaar geleefd 20 jaar geslapen en 20 jaar gewerkt.

 2. +/- 25 jaar gerust / geslapen, en voor mij +/- 57 jaar geleeft cq ambachten beleeft en uitgevoert, altijd voor me zelf gewerkt !

 3. Ik ben toevallig een boekje aan het lezen over hoe de verhoudingen onderling waren in de 19 eeuw, nu in het kort het was gewoon slavenhouderij, de mensen werkten van 8 uur ’s morgens tot s’avonds 20.30, de beter gesitueerde hadden van 5 tot 40 knechten en dienstmaagden, die 1 dag per maand vrij waren, en het was sloven, zware handarbeid, het was de elite die zich constant aan het misdragen was tegen hun mede mensen, en niet alleen hun tijd van ze steelden, maar hun hele leven, vreselijk en nog niet zo erg lang geleden, en ben er van overtuigd dat deze mentaliteit gewoon verder leeft !

 4. Engeland in de 18 en 19 eeuw !
  Ik ben toevallig een boekje aan het lezen over hoe de verhoudingen onderling waren in de 19 eeuw, nu in het kort het was gewoon slavenhouderij, de mensen werkten van 8 uur ’s morgens tot s’avonds 20.30, de beter gesitueerde hadden van 5 tot 40 knechten en dienstmaagden, die 1 dag per maand vrij waren, en het was sloven, zware handarbeid, het was de elite die zich constant aan het misdragen was tegen hun mede mensen, en niet alleen hun tijd van ze steelden, maar hun hele leven, vreselijk en nog niet zo erg lang geleden, en ben er van overtuigd dat deze mentaliteit gewoon verder leeft !

 5. Daarom moet je het in discussies niet hebben over belastingen als percentage van inkomen. Maar over percentage van je tijd.

  Hoeveel uren per dag, of dagen per week, vind **jij** redelijk om gratis te moeten werken voor Mark Rutte, Willie van Amsberg, de Noord-Zuidlijn en subsidies voor boeren, Shell en kunstenaars?

 6. Zoals de afsluiter van de bovenstaande tekst al fijntjes duidelijk maakt, kan diefstal van tijd op allerlei manieren plaatsvinden. Bijvoorbeeld door iemand te dwingen iets te doen, of juist te dwingen iets te laten waardoor iemand niet of pas later verder kan.
  Zoals altijd is bureaucratie een treffende illustratie. Verplicht tijd verliezen, verplicht procedurestappen doorlopen. Ook dat is een belasting. Wat ook geldt voor douane controles, verkeerscontroles en wat dies meer zijn.

  Aangezien tijd een valuta is die je maar één keer kunt uitgeven, kunnen de simpelste dingen disproportioneel duur uitpakken.

Comments are closed.