maandag, 31 december 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het obstakel is de weg

Vrijspreker: Wie iets succesvol wil ondernemen hoort nog al eens : het obstakel IS de weg. Hoe is dat van toepassing op libertariërs?

Opperdienaar: Een groot probleem in de samenleving, biedt voor een ondernemer een grote kans. Wie het probleem oplost, wordt beloond. Eerder oplossen is beter, goedkoper oplossen is beter, een combinatie van goedkoper/hogere kwaliteit/sneller oplossen wordt nog beter beloond. Elke ondernemer wordt blij van een groot probleem. Zonder obstakel is er geen bedrijf. Elk obstakel IS een bedrijf in wording. Libertariërs zien ook een groot probleem, een obstakel op hun weg, een kankergezwel in de samenleving: het geloof in het gebruik van agressie.

Vrijspreker: Dat geloof is moeilijk weg te nemen. Het wordt iedere nieuwe generatie ingepeperd door de groep mensen die het probleem vormt. Het plant zich voort als een virus. Wie zou dit ooit kunnen bestrijden?

Opperdienaar: Tot nu toe lijkt het alsof van het padje af geraakte heersers alleen te bestrijden zijn met andere van het padje af geraakte heersers. Vervang linkse centrale planners die je redden van graaiende kapitalisten door rechtse centrale planners die je redden van hordes onderontwikkelde immigranten. Net zo als de eerste groep het probleem niet wegneemt dat hen aan de macht bracht, zal de tweede groep heersers dat ook niet doen. Het lijkt wel duidelijk te zijn dat onderdanen zich niet laten deprogrammeren door middel van rationele argumenten. Het is als argumenteren tegen een virus of kankergezwel.

 

Misschien moeten ze er op een andere manier naar kijken. In het probleem ligt de kans voor het individu. De stompzinnigheid van grote delen van de bevolking is een kans voor het individu. Je hoeft alleen maar te weten naar welke slachtbank de onderdaan geleid wordt.

Vrijspreker: Maar het rationele individu kan toch niet gedijen in een samenleving die instort?

Opperdienaar: Het is moeilijk, maar het lijkt het hoogst haalbare. Het immuunsysteem van de samenleving lijkt op dit moment in ieder geval niet in staat jullie virus te verslaan. De enige hoop die jullie hebben, is dat de gevolgen van de centrale planning, rationele mensen minder raakt dan irrationele mensen. Net als chemotherapie gezonde cellen minder raakt dan kankercellen. Dus bescherm je tegen de boom en bust cyclus door goed in de gaten te houden wat centrale bankiers doen.

Vrijspreker: Heersers proberen echter vaak juist welvaart te verplaatsen van verstandige mensen naar minder verstandige mensen en ze laten hun oorlogen het liefst voeren met dienstplichtigen. Om te voorkomen dat goedgelovige malloten niet te snel uitgeselecteerd worden.

Opperdienaar: Ja, moderne oorlogsvoering zorgt dat die dienstplicht trouwens niet meer nodig is. Er is al financiële dienstplicht om het te betalen en de loopgraven oorlog ligt achter ons. Bombardementen zijn wel ideaal, die verdelen de gevolgen van oorlog gelijk over iedereen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Da’s een mooie Pcrs, inspirerend. Dank!

  Het obstakel IS de weg. Vandaar groeperingen als IS, om de Weg te versperren en een (voor derden lucratieve) wegomleiding te organiseren. En nog wat waandenkbeelden in te zaaien – voor, tijdens en na de wegversperring.

  ‘De Weg’ (in China bekend als Tao, vertaald ‘De Weg”) is een oud begrip dat bij de introductie van het feodalisme is gekaapt en onder controle is gebracht, om misleidende beeldvorming te faciliteren.

  Jezus beweerde “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”, een uiting uit de context van feodalisme. Want de waarheid is wat overwinnaars vertellen, traditioneel iets anders dan de naakte feiten. Want die zouden aankleding nodig hebben. Nu heb ik niets tegen op feodalisme, want het is een neutrale term. Alleen moet ‘blauw bloed’ zich het hoofd niet gek laten maken door geestelijken en pseudo-wetenschappers, want dan worden recepten voor nodeloze ellende gebrouwen voor een heksenketel en betoveringen die een misleidende roes veroorzaken.

  In een aflevering van de TV-serie Merlin (over koning Arthur) kwam er zowaar een zinnige opmerking voorbij, van een hofarts. De exacte bewoordingen kan ik me niet herinneren, maar het ging ongeveer zo, over zijn machteloosheid:

  Wat door het tastbare veroorzaakt is, kan met het tastbare geneutraliseerd worden.
  Wat door magie veroorzaakt is, kan uitsluitend door andere magie geneutraliseerd worden.

  Magie is een ander woord voor wat de één doorgrondt en in de vingers heeft, en waar de ander apegapend naar staat te kijken. Ook draken en leeuwen staan ervan te kijken. Een probleem dat niet geneutraliseerd wordt door scheiding der machten maar juist het omgekeerde, vereniging en vermenging van machten. Maar welke? Wat het is het oeroude recept om op De Weg te komen, nog voor vervalsingen werden gefabriceerd?

 2. Nico schreef op : 2

  Pcrs: “Het geloof in het gebruik van agressie” heeft andere framing nodig. Ter treffende illustratie:

  Het verhaal gaat dat als een hond eenmaal bloed geproefd heeft, dat het eerste is waaraan deze denkt bij een volgend conflict. Omdat deze dan de eigen kracht kent.

  Of dit bij een hond waar is weet ik niet. Maar voor mensen (en veronderstelde goden of duivels) geldt het wel. Vooral als je beseft dat behulpzaamheid een soort sociaal levensbloed is. Sommigen kunnen nogal bijtend en snijdend te werk gaan om behulpzaamheid te kunnen zuigen. Het is inderdaad een manier om anderen af te persen, uit te persen. Maar of je eraan moet beginnen? Of ermee door moet willen gaan? Dat is nog maar de vraag. Want verstandig is het niet.

  Voodoo-priesters weten het al eeuwen: Als je iemand lang genoeg onder de shit begraaft ontstaat een ‘levende dode’, een aanstuurbaar object bekend als een zombie. Op hun beurt maken zombies anderen tot zombies door hun tanden in anderen te (dreigen te) zetten. Om die cyclus te doorbreken helpt volgens velen alleen een exploderend hoofd 😀

  Volgens Frankie goes to Hollywood: “Relax, don’t do it when you wanna come to it”. Voorkomen door niet mee te gaan doen, of niet langer mee te doen, is een ander probaat middel om die cyclus te doorbreken. Toegegeven, zombies en/of hun handlers worden er chagrijnig van. Omdat ze verdwaasd zijn, onder betovering van in feite een ziektebeeld. Tsja, die beeldvorming hé?

  Gisteren had ik onderweg een praatje met een honden-liefhebber en de huichelarij dat mensen honden wel ongestraft mogen mishandelen, maar als een hond eenmaal de tanden in een mishandelende mens (boontje komt voor zijn loontje) zet zo nodig dood moet. Eenrichtingsverkeer, een heuse, hoogstaande traditie. Ergens klopt er iets niet in dat verhaal, het is niet consequent. Correctie moet om geestelijke gezondheid draaien, niet om vermeende superioriteit wat eigenlijk van niet meer dan een psychose (waanidee) getuigt.

 3. Thomas schreef op : 3

  @Nico
  Zeer goed omschreven Nico. Ik voel net hetzelfde. Het gehele fysieke wereldplaatje heeft ook een doel. Daarmee bedoel ik de zondes , de paranoia, de pijn, de vreugde, het matteriele bezit, …. Uiteindelijk zullen zij die zoeken naar de waarheid. De waarheid ook vinden. Deze wereld is een leerschool. Alles is energie en alles is verklaarbaar. Maar jij bepaald zelf wat je wil ervaren. Uiteindelijk verdwijnt de fysieke wereld omdat harmonie voortkomt uit hetgeen een andere dimensie kent. Hiermee bedoel ik , dat het probleem zichtbaar wordt van buitenaf. Buitenaf is een hoger niveau. Een vorm van Spiritualisme of wat je het mag noemen. Denken is een vorm van controle. Aanvaarden van al wat gebeurd rondom zal iedereen leiden tot begrip. Het is de energie die je er aan geeft door de aandacht en het geschieden van de realisatie in de fysieke wereld. Wil je vreugde en begrip , concentreer je hierop dan. Lees hiervoor bv. www.quantumuniverse.nl. Buiten de 5 zintuigelijke wereld is er dus veel meer. Je bewustzijn is ook slechts een fractie van al je waarnemingen. Succes

  Ettur [4] reageerde op deze reactie.
  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 4. Ettur schreef op : 4

  @Thomas [3]: Er is niet alleen veel meer, het is ook niet zoals ons zintuigellijk systeem het interpreteert, want interpretatie is het en blijft het zolang het door een individu wordt waargenomen.
  Ik laat even een andere vrijspreker aan het woord, het is er één die door de eeuwen heen niet als vrijspreker gezien werd, zo blind als onderdrukten zijn geworden. Daar komt-ie-dan:
  Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal. Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. Al verkocht ik al mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn – had ik de liefde niet, het zou mij niet baten.
  De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht, maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.
  De liefde zal nooit vergaan, profetieen zullen verdwijnen, klanktaal zal verstommen, kennis verloren gaan – want ons kennen schiet tekort en ons profeteren is beperkt. Toen ik nog kind was sprak ik als een kind, dacht ik als een kind, redeneerde ik als een kind. Nu ik volwassen ben heb ik al het kinderlijke achter me gelaten. Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik gekend ben. Ons resten geloof, hoop en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde.

  Nog een vrijspreker, nu van deze tijd:
  www.theopensecret.com

  Nico [6] reageerde op deze reactie.

 5. Thomas schreef op : 5

  Dank je

 6. Nico schreef op : 6

  @Thomas [3]: Je komt over als iemand die meegaat in wat Britten “One for all, all for One” noemen. Want samen zijn we One, “the One”. Dat is wat ik uit dit soort verhalen opmaakte. Ondertussen… rekenen dit soort recepten van ‘social engineering’ buiten de waard.

  Gezien je belangstelling voor quantumfysica is Vandana Shiva misschien interessant. Ze zet zich publiekelijk in voor seed freedom, keert zich tegen biojacking en genetische manipulatie. Ze schreef een dissertatie ‘Hidden variables and locality in quantum theory’. Indrukwekkend, vooral omdat die verborgen variabelen feitelijk bestaan.
  Soms is een voornaam, achternaam en titel alles wat je moet weten om de geur van de inhoud te kunnen ruiken, de smaak ervan voor te proeven.

  Nu vraag ik je: Is deze vrouw wat ze voorwendt, of ‘controlled opposition’ die ondertussen angst zaait voor de macht van clubs als Monsanto? Zijn die verborgen variabelen nog niet ontdekt of worden ze juist bewust verborgen gehouden, omdat anders de kwantumtheorie in duigen zou vallen?

  @Ettur [4]: De auteur van die beroemde tekst vond zichzelf een geroepen instrument van de Heer. Hij komt eerst op dreef voor hij de aard van liefde gaat beschrijven. Gezien onze ervaring een nogal huichelachtig verhaal. Schreef diezelfde auteur niet in 2 Korinthiërs 6 over ongeveinsde liefde? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De broodheer van deze auteur heeft namelijk laten weten dat de wraak aan hem is (‘de wraak is voor de Heer’), wat een tandenloze vervalsing van liefde vereist die smeekt of de Heer rottige figuren wil aanpakken.
  Vergelijk dat met de uitingen van een andere ster aan de horizon, Jakobus, die enerzijds schreef dat je je tong in bedwang moet houden en je jezelf anderzijds moet verzetten tegen de duivel, zodat ‘ie van je vlucht. Lees maar na. Hoe doe je dat? Nou, met een scherpe tong. Dus niet met lieve woorden omdat de scherpe tanden zijn getrokken om gewenst gedrag te forceren.

  Vertaald naar de hedendaagse tijd is wicca een tanden getrokken versie van hekserij, terwijl tovenaars voor het oog toffe dingen laten doen terwijl ze op de achtergrond het moeilijke of vuile werk door anderen laten opknappen. Ondertussen is een heks gewoon eerlijk en doet wat ervoor nodig is om te genezen of verwoesten, zoals ook de Heer pretendeert te doen.

  Zo zie je maar, als je thuis bent in allerlei denkbeelden kun je ze eenvoudiger ontmaskeren als dat nodig blijkt te zijn. Hoewel het voor rukkers leerzaam is om een punt te vinden waar dat masker af getrokken kan worden 😀 In een tijd van massale misleiding gaat er niets boven zelf ontdekken, nietwaar?