zondag, 30 december 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Steun voor vrijspreker

Ollongren, Rutte, Juncker, Pechtold, en tal van andere politici verdienen een speciale vermelding. Ze hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om het vertrouwen in de politiek onderuit te halen. Ergens zijn ze onze beste profeten. Ze lieten het afgelopen jaar zien hoe een democratie vervalt. Hoe een referendum de nek wordt omgedraaid. Hoe multinationals op slinkse wijze politici manipuleren. Hoe stap voor stap een politie staat wordt ingevoerd. Hoe paniekzaaiers ons aan de warmtepomp en van het gas krijgen.

Het vertrouwen in de huidige politici verdwijnt. Politici hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum. Op een gegeven moment is men Balkenende, Rutte of Pechtold gewoon zat. Wat dan werkt zijn nieuwe gezichten. Die we na jarenlang hun leugens te hebben aangehoord ook weer zat zijn. En dan doorschuiven naar topfuncties in het bedrijfsleven of de ambtenarij.

Er zijn kiezers die inzien dat dit proces van nieuwe gezichten ons niet verder helpt en die denken dat ze de democratie kunnen redden door op nieuwe partijen te stemmen. Zie de opkomst van de PVV en het FvD. Dit gaat ons niet helpen. Frank Karsten heeft in zijn boekje “de democratie voorbij” aangetoond dat het systeem rot is. Je kan het systeem niet echt verbeteren. Democratie heeft een aantal ingebakken fouten. Het is tijd voor een zoektocht naar een nieuw beter systeem.

Dit betere systeem gaat er niet komen als we luisteren naar de AFA of de strijders voor genderneutraliteit. Deze categorie actievoerders valt op daar geschreeuw en geweld. De bruinhemden van de jaren dertig gaan nu in het zwart gekleed. Waar de bruinhemden zich nog op enige ideologische basis konden beroepen, hoe fout dan ook, is dat aan de huidige zwarthemden niet gegund. Activisme voor het activisme.

De gele hesjes zijn thans nog voor een groot deel een burger beweging. Het verbindende element is hier onvrede. Ook hier ontbreekt een ideologie. Geheel in lijn met het postmodernisme lijkt ideologie overbodig te zijn. Men zet zich af tegen beleid maar heeft geen passend antwoord.

De MSM en de demonstranten hebben geen goede analyse gemaakt van de samenleving. Voor zover men een analyse maakt geeft men aan dat we in een neo liberale samenleving zitten. Hoe kan men dingen verdraaien! In welke liberale samenleving wordt een politie staat opgebouwd? In welke liberale samenleving wordt men aan de warmte pomp gedwongen? Welke liberale samenleving legt de staat beslag op ongeveer de helft van het BNP?

Het zijn slechts de socialisten die de economie wensen te beheersen, die massaal willen nivelleren en herverdelen. Het is een kenmerk van socialistische en communistische staten dat ze een politiestaat opbouwen en daarna los laten op de burgerij. Het is een kenmerk van bureaucraten dat ze alles willen beheersen, zelfs het klimaat.

Zonder duidelijke analyse van de huidige situatie komen we niet verder. Zolang we blijven geloven dat we in een neo liberale samenleving zitten, en dat derhalve eigenlijk meer overheid gewenst is, zal het eerder slechter dan beter worden. Zolang we onze hoop vestigen op de politiek en de democratie zal er niets veranderen.

Er is een filosofisch fundament nodig, een nieuw paradigma, dat het socialisme ontmantelt. Dat is wat ik – en volgens mij ook de meeste andere schrijvers op vrijspreker – probeer te doen. Het zou mooi zijn als mensen een zoektocht beginnen naar de oorzaken van hun frustraties. Zich vragen gaan stellen als: Kan ik worden gedwongen om voor anderen te leven en te werken? Waarom mag ik geen eigen verantwoording nemen? Waarom word ik overal betutteld? En, wanneer zijn we in Nederland weer horigen geworden, indirect gedwongen tot het verlenen van herendiensten, door vaak meer dan de helft van ons inkomen af te staan? Waar is het fout gegaan?

Het zou mooi zijn als libertarisme begrepen werd. Dat we geen groepering gekkies aan de rand van het politieke spectrum zijn. We hebben steun nodig. U kunt ons financieel steunen, zie deze pagina, IBAN: NL57abna0462431320. Maar eerlijk gezegd zitten we meer te wachten op andere vormen van steun. Mensen die ons linkjes toesturen met filmpjes of quotes voor een libje via info@vrijspreker.nl . Of mensen die zelf artikelen willen schrijven en insturen, wederom via info@vrijspreker.nl (zie eventueel deze tips). U kunt ook meehelpen door zinvol te reageren en deel te nemen aan discussies.

NB: We sluiten niet uit dat we een keer nadrukkelijk om geld komen vragen, we krijgen periodiek claim brieven van organisaties die menen dat we inbreuk maken op auteursrechten. Vaak behoren deze organisaties tot de MSM. Lees bijvoorbeeld hier een verslag van hoe het ANP, indirect in handen van John de Mol, omgaat met alternatieve media. Sommige alternatieve sites zijn door deze ellende gestopt. Hier nog een voorbeeld van MSM vs kleine blogger. Als deze strijd verhevigt dan hebben we wellicht veel geld nodig om te blijven bestaan.

 

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hang Bejaarde schreef op : 1

  Als ik er weer wat tijd aan kan besteden zal ik eens eens wat stukkies insturen. Als het in je straatje past.

  En over “…doorschuiven naar topfuncties in het bedrijfsleven…” gesproken. Dat zijn geen echte ondernemingen maar het soort bedrijven dat … je weet wel. Want welk normaal bedrijf zit er nou te wachten op een Camiel Eurlings of Neelie Kroes?

  Maar goed, ik ben een optimist. Volgend jaar komt er positieve verandering. Na de regen komt er zon, en andersom. Mark Rutte wordt gespot met Joris Demmink op ‘zakenreis’ in Cambodja. Jan-Kloot Druncker wordt gefilmd als hij dronken met zijn loel uit zijn broek loopt als Donald Trump en Melania op bezoek zijn. En Alexander Pechtold krijgt eindelijk een baan die echt bij hem past: afwashulp bij Verpleeghuis Buitenrust in Veenendaal.

  Dan wens ik iedereen alvast een zonnig en welvarend 2019 toe! O ja, alle Vrijspreker-schrijvers weer hartelijk bedankt voor de dagelijkse inspiratie. Ik zou pas een echt ochtendhumeur krijgen als ik bij de ochtendkoffie geen stukkies over vrijheid meer kan lezen.

 2. Nico schreef op : 2

  De frustraties kan ik me voorstellen, alleen heeft de route om daar vanaf te komen m.i. niet te maken met een volgende ideologie (eerder geneeskunst), auteursrechten, geld en claims. Dat lijken me meer oorzaken dan oplossingen, eerder ziekteverwekkers dan geneesmiddelen. Eerlijk is eerlijk, en vanwege hardnekkigheid en stijfkoppigheid duurt eerlijk logischerwijs het langst.

  Ik had een andere reactie geschreven, maar die werd te lang en te diep analytisch. Een deel ervan:

  Zoals bij de reformator Maarten Luther (een RKK monnik, uiteraard ongehuwd) te merken is betekent patronage niet alleen bescherming maar ook censuur. De olifant in de kamer mag niet gezien worden. Taboe. Boe!

  Maarten Luther had het (in als ik het me juist herinner de tafelgesprekken) over een hervorming die hij had willen doorvoeren, maar die er niet van gekomen is. Omdat dat bepaalde politieke problemen zou hebben veroorzaakt. Precies op dat punt kan echter het krachtigste geneesmiddel van sociale problematiek gevonden worden. Alleen… doorzag hij dat zelf niet, vanwege religieuze beeldvorming, als een LSD trip die maar niet voorbij wil trekken – het moet een keer klaar zijn met die trip, nietwaar?
  In hedendaagse staatsreligie waarin naast geestelijken pseudo-wetenschappers een te invloedrijke rol toebedeeld hebben gekregen is dat (censuur, verplicht in bad trips blijven hangen) onveranderd. Een volgende ideologie kan dat niet veranderen, want het is een geneeskundige probleemstelling.

 3. only you schreef op : 3

  Deze partijen zijn er alleen maar op uit meer verbazing te zaaien, omdat dit voor hen grip geeft op bevolking?

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @only you [3]: Het lijkt wel een kalender waarop geagendeerd kan worden hé? Dating! Nieuwjaarsdag zou een heel andere dag zijn dan oudejaarsdag, maar is in werkelijkheid gewoon een volgende dag. Je kunt seizoenen proberen te agenderen, maar dat betekent nog niet dat seizoenen zich daarnaar richten. Waarna ‘men’ zich eraan stoort dat er geen ‘witte kerst’ komt of in bomen alvast knoppen gaan groeien terwijl het er volgens de kalender nog geen tijd voor is. Twee verschijnselen die we zelf hebben waargenomen.

  Anders uitgedrukt leert grip proberen te krijgen op puur natuurlijke processen juist dat je dan achter de feiten blijft aanlopen.

  ‘Beschaving’ is traditioneel een project wat die kloof creëert en handhaaft. Hoe meer iemand door een ander maakbaar wordt geacht, hoe groter de uiteindelijke teleurstelling of zelfs frustratie. Dat geeft te denken, want hoe zit het met ijkpunten? IJkmeesters hebben daar moeite mee, het is zowel lastig als hun broodwinning. Een leerzaam beeld is een kompas dat zich richt naar het magnetische noorden, maar niet naar het centrum waar alles om draait. Terwijl een on-gestelde vrouw of iemand die niet door een ander in een job gesteld is dat misschien wel (of wil) kan vertellen. Voor zover er geluisterd wordt.

  In bijbelse tijden moesten on-gestelde vrouwen de stad verlaten, omdat ze zogenaamd onrein waren, zodat ze door mogelijk (geestelijk) onreine mannen wat makkelijker gesteld konden worden. Dat was de veronderstelde ‘wil van God’, een god die mannen en vrouwen doodleuk tegen elkaar uitspeelt, vanwege de schijn van vervalste liefde oftewel gewenst gedrag. Vergelijk dat met geo-engineering oftewel manipulatie van klimaat. Het is verbazingwekkend, bedoeld om grip te krijgen. Of dat wijs is, valt nog te bezien. Ik geloof er niets van.