Vroeger had je nog protestzangers die maatschappijkritische liedjes zongen. Zo leerden we van Boudewijn de Groot dat mijnheer de president in de VS heel slecht was. Het was de tijd dat links met maatschappijkritische humor de lachers op haar hand kreeg en tegelijk een moralistische boodschap kon verspreiden.

Ondertussen heeft links nog steeds de moralistische boodschap, maar dan zonder de humor. Hoewel er volgens wetenschappelijk onderzoek daadwerkelijk mensen schijnen te zijn die om Claudia de Breij kunnen lachen. Mocht u één van die mensen tegenkomen op straat is het advies om niet in te halen, blijf rechts rijden en probeer degene met lichtsignalen te waarschuwen.

Sinds vandaag is er in Nederland een nieuwe, maar dan rechtse maatschappijkritische protestzanger opgestaan: Protestzanger Kees. En nog met humor ook. In hyperhip Low-fi fileert Kees, die volgens eigen zeggen niet kan zingen en ook al geen instrument bespeelt, de hedendaagse politiek.

Hier stelt Kees zichzelf even voor.
Muziek voor de liefhebbers van luisterliedjes, voor hen die wél naar Bob Dylan of Tom Waits kunnen luisteren zonder zich te ergeren aan de stem van die mannen.

Kees zingt bijvoorbeeld over de altijd maar lachende Rutte:

Met dat gelul over klimaat
Maakt hij normale mensen kwaad
De gele hesjes staan op straat
Maar Rutte die blijft lachen

Na zoveel jaren wanbeleid
Toont onze Mark nog steeds geen spijt
‘K ben bijna tot een moord bereid
Maar Rutte die blijft lachen

Protestzanger Kees heeft inmiddels vier eigen nummers op zijn Soundcloud account, en verwacht dat er nog meerdere zullen volgen. En hoopt natuurlijk dat de lezers van de Vrijspreker hem ook gaan volgen op Soundcloud. Dat kan als het goed is via deze link.

NB: Elke gelijkenis van Protestzanger Kees met bestaande personen berust op louter toeval. Kees is te boeken voor feesten, begrafenissen en partijen, u kunt hem mailen op protestzanger.kees@gmail.com

5 REACTIES

Comments are closed.