zaterdag, 9 februari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Soldaat van Oranje. Toen strijd tegen de Nazi’s. Nu overgave aan EU.

Hub heeft dit artikel geschreven in september 2007: Vandaag bij het nieuws gehoord van het overlijden van Erik Hazelhoff Roelfzema. Dit bleef de hele dag door mijn hoofd spelen en ik vroeg me af waarom eigenlijk.

Steeds maar weer kwam die gedachte over de strijd tegen de Duitse bezetters. Het “onvrijheidgevoel” van die periode bleek nog ergens in mijn achterhoofd te zitten.
Maar ook het feest van de bevrijding en de gedachte van “Dit nooit meer!”

Toen kwam het besef dat de huidige generatie het land weer opnieuw in onderdrukking brengt door soevereiniteit vrijwillig over te geven aan de superstaat EU.
Verbazingwekkend is hoe weinig het volk protesteert tegen de politici die dit bekokstoven. Hoe die politici een duidelijke afkeuring van het volk door het referendum over de EU-Grondwet negeren met de truc het stuk een andere naam te geven en wat cosmetische kleinigheidjes uit te halen: Haal onbelangrijke dingen zoals het liedje en het vlaggetje er uit, en je hebt een “nieuw verdrag”.
En asjeblief geen nieuw referendum! Stel je voor dat het volk het begrijpt en NEE stemt. Wat moeten ze dan aan hun vriendjes in Brussel vertellen!

Erik Hazelhoff en veel anderen vochten tegen een vijand die met geweld Nederland binnenviel en die elke inwoner onderdrukte.
Nu is er (nog) geen gewelddadige inval. Nu geeft het volk zich gewoon over en volgt apathisch wat de politici hen vertellen. De meesten zelfs zonder maar enig besef te hebben wat ze doen, en nog minder wat de gevolgen zullen zijn. Zelf denken schijnt er niet meer bij te zijn.

Vandaag heb ik hetzelfde gevoel als Vaclav Klaus, de Tsjechische President, die zei dat hij niet kon begrijpen dat een volk (het Tsjechische) dat zo lang onder buitenlandse, communistische druk geleefd had, en dat eindelijk vrij was, zich nu weer vrijwillig onder de dictatuur van de EU liet plaatsen.

Zou het tij nog te keren zijn? Ik hoop het en hoor graag ideeën. Maar zoals de algemene houding nu (nog?) is, vrees ik dat we over een aantal jaren kunnen zeggen: “Jammer, maar je was gewaarschuwd.”

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hertz van Rental schreef op : 2

  Het tij is te keren door iemand die zich uitroept tot de echte president, daarbij ondersteund door de grootste boefjes op aarde, die lieden die zo graag “democratie” verspreiden. En mocht dat mislukken, dan is er in ieder geval weer een voorbeeld gesteld en een concurrent minder die niks wil weten van de fiat munt van deze verlossende, exceptionele natie en de daarbij behorende overheersing cq. onderdrukking. Ook goed voor de oorlogsindustrie natuurlijk, en de werkgelegenheid.

 2. johannes schreef op : 3

  Ons Koninklijke huis smeerde hem, voor velen was daar mee het koninghuis Oranje afgelopen, en terug naar de republiek, de echte verzetsmensen waren de kleine lieden, als ik het woord verzetsheld hoor gaan mijn haren recht overeind staan, de paarden die de haver verdienen krijgen die nooit en te nimmer, vrindjes, ik zal mijn nek niet uitsteken voor dit onverstand !

 3. johannes schreef op : 4

  Deze man maakte zijn hele lange leven deel uit van de Happy Few, verzetsheld, dan denk ik aan dat Nederlandse meisje Hannie Schaft, geexecuteerd in de duinen, zij is het hart van de Nederlanders die verzet pleegden, niet die smerige konte kruipers vol niet verdiende medailles !

 4. hugo van reijen schreef op : 5
  Hugo J. van Reijen

  @Hertz van Rental [1]:
  Heb de posten waarheen wordt verwezen bekeken en sta hiervan versteld.
  Ik zou het prijs stellen, als de plaatser bereid zou zijn nog meer
  materiaal aan te leveren en/of dit te sturen naar
  hugovanreijen@yahoo.com

 5. Nico schreef op : 6

  Terwijl sommigen zeggen “nooit meer” denken anderen kennelijk “telkens weer”. Proberen de levens van anderen te kapen en in gijzeling te houden schijnt nogal aantrekkelijk te zijn, verslavend zelfs. Het wordt telkens weer geprobeerd, via allerlei wegen. Verklaarbaar is het, aanvaardbaar niet. Dat kan anders…