Veel mensen lijken de politici niet meer te vertrouwen. Dat is vrij logisch, lees wat artikelen op de Vrijspreker en je vertrouwen daalt al snel tot onder het vriespunt. Een kleine poll op Twitter leverde dan ook een voor politici beschamend beeld op.

Natuurlijk, op Twitter bevindt je je in je eigen bubbel van min of meer gelijkgestemden. Maar ik gaf de Twitteraars de keuze voor wie men het meest geloofwaardig achtte:
– Klaas Dijkhoff
– Mark Rutte
– Koko Petalo, de autohandelaar
– Jesse Klaver.

De poll kan op dit moment nog ingevuld worden. Wie vindt u het meest geloofwaardig van deze vier?

Het zal u wellicht verrassen, maar tot nu toe staat Koko Petalo fier bovenaan, met haast Stalinistische cijfers. Wat daar de conclusie van is? Politici waren al niet geloofwaardig, en blijkbaar is heel Nederland ze nu toch echt wel zat. Héél Nederland? Nee, een enkeling gelooft nog in Dijkhoff of Klaver. Maar dat kan natuurlijk komen omdat ze dit interview serieus namen.

6 REACTIES

 1. Eerherstel voor Koko Petalo? Alleen wisten velen toen niet wat men nu wel weet en met honderd procent zekerheid kan bewijzen dat politici en overheid bestaat uit gecontroleerde landverraders, afpersers, moordenaars en psychopaten. Aldoende leert men, proost Koko!

  Een mens is nooit te oud om te leren, maar helaas is de wereld te ver heen om daar nog wat aan te hebben. Te laat en te verloren.

 2. Nu het toch over criminelen gaat, las net dat mensen thuis steeds vaker worden overvallen en het slachtoffer zijn van afpersing met geweld indien men het geld wat wordt verlangd niet afgeeft. Om minder op te vallen gebruiken de afpersers tegenwoordig ook steeds vaker het internet.

  Waarschuwing vooraf, de foto’s kunnen nogal behoorlijk choquerend zijn.

  http://tinyurl.com/y5cjjndm

 3. Koko Petalo wordt een zigeunerkoning genoemd. Daarmee kom ik met gemengde gevoelens op een bekend terrein (Roma en Sinti).

  Het woord ‘Rom’ betekent ‘mens’, Roma is de meervoudsvorm. Helaas zijn Roma nogal beïnvloedt door Roma, de Italiaanse naam voor de stad Rome. En dan in het bijzonder het Vaticaan. Daardoor ontstaan, afhankelijk van familie, allerlei verschijnselen. Voorbeelden, wat uitvergroot om te chargeren:

  Een dwangmatige neiging om met etikeltes te spelen, zoals een ander die ‘Rom’ is of gádjo (zoiets als on-mens, buitenstaander). Niet alle familie egaliseren dat door te kijken wat er eigenlijk in iemand zit.

  Een dwangmatige neiging om met vormen te spelen, zoals vooral bij kerst. Het hele jaar sparen voor veel uiterlijk vertoon tijdens een eet-ritueel. Niet alle familie egaliseren dat door het eten over het hele jaar te doseren en spreiden.

  Teveel sympathie voor patsers, die als voorbeelden worden gezien. Niet alle familie egaliseren dat talenten lekker te mengen en te spreiden.

  Doorgeschoten structuren voor onderlinge verhoudingen. Er is een hiërarchie ontstaat: Gezin, familie, buitenstaanders die dan weer gesplitst worden in Roma of gádjo. en de Rom die teveel met gádjo praat wordt soms gezien als een soort verrader.

  De woonkamers van Roma zijn mij vertrouwd, ik ben er meestal graag. Ook in hun tuinen trouwens, voor zover die er zijn. Maar in de ene woonkamer of tuin moet je meer op je hoede zijn dan in de andere. Dat heb ik door vrij te circuleren wel geleerd… Maar ja, geldt dat niet voor iedereen?

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  Kim Winkelaar [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Kim Winkelaar [5]: Dat leek me wel duidelijk. Uiteindelijk gaat het erom in hoeverre iemand zuiver is, qua innerlijke natuur… Dan komt het met de rest als vanzelf goed, hoewel dat uiteraard niet vanzelf gaat. Is de innerlijke natuur verontreinigd, dan ontstaat allerlei misleidende, onbetrouwbare bla bla. En zo komen er allerlei waandenkbeelden in de (uit)verkoop.

Comments are closed.