Bij Rutte’s aantreden vormden de collectieve lasten 35,9 procent van het nationaal inkomen. Nu is dat gestegen tot 39 procent. Dat is zo’n 25 miljard euro per jaar méér.

Oftewel: Per huishouden is Nederland in de Rutte-jaren meer dan € 3000 per jaar meer gaan betalen aan belastingen en premies. En daar komen dan nog die mee eters van de klimaat tafels bij.

Geen wonder dat burgers weinig merken van de groeicijfers, en Rutte blijft grijnzen. Waar is mijn gele hesje?

19 REACTIES

 1. Zo een verdienmodel wordt niet zonder slag of stoot opgegeven…dus wen er maar aan.

  groetjes Mark

 2. Bestuurlijke draken eisen offers, die uit angst worden gebracht. Onthoofden (kopstukken die niet langer ‘hoofd’ zijn) of uithongeren is dan het devies. En om het einde te bespoedigen, voeren met scherven (van gesloopte levens). Dat doet zo fijn innerlijk pijn, zodat de machinerie tot stilstand komt.
  Als het einde eenmaal daar is, zijn de restanten niet geschikt voor consumptie. Hoewel de verbranding ervan een welriekend geuroffer kan zijn voor omwonenden. Een feest!

  Degenen die van dergelijke draken bescherming verwachten tegen denkbeeldige gevaren gaan dan echter jammeren alsof ze verkracht worden. “Ik betaal graag veel belasting, want dat betekent dat ik veel voor mezelf over hou” en zo. Maar eigenlijk gaat om het ‘bescherming’ in sprookjesland, door anderen wel te verstaan. Die hun leven daarvoor maar moeten geven. Zo bezien is meritocratie (“je verdient het!”) een andere manier om te zeggen: “Ik wil op een andere manier dan tot nu toe kunnen gebruiken”.

  Gebruikers van anderen denken een grotere en gevaarlijker bestuurlijk draak te willen. Alleen hebben ze de werkelijke aard van de draak (en zichzelf) nog niet door. Wordt er geofferd aan de goden, dan kun je er donder op zeggen dat priesters het offer opvreten. Geheel of in ieder geval deels. Zonder draken en priesters zou het leven meer kansen bieden op bevrediging en geluk. En drakenliefhebbers… kunnen zichzelf bij gelegenheid omtoveren in een draak. Die alleen om zuivere redenen vuur spuwt, over bergtoppen vliegt en een frisse duik neemt.

 3. @Hoeder [3]: De ergste wig, tussen vrijheid en slavernij is D66, de Ollogren haai doet haar werk goed, zij voert de Bilderberg opdracht uit, verdeel heers kan ze vergeten, mocht er een politieke ommezwaai plaatvinden, zal zij rare dingen doen, daar is ze Minister van binnenlandsezaken voor geworden, en vice premier, let op !!!

 4. Kop op mensen we leven in een fantastisch land, we hebben het mooiste land ter wereld met het beste onderwijs en ziekenhuizen. Zit niet zo te somberen maar koop die nieuwe auto, samen bouwen we aan een economische groei die iedereen in de portemonnee kan voelen laten we alles bij elkaar houden en samen het tere vaasje eren..kom op je kan ‘t, ga stemmen!

  groetjes Mark

 5. @Hoeder [3]: Ik stem FvD inderdaad. Met de tweede kamer verkiezingen stem ik waarschijnlijk weer als vanouds LP, maar de LP laat zo weinig van zich horen dat ik de partij een beetje heb opgegeven.

 6. @patrick [9]: Puur zwart/wit gezien heb je gelijk, maar aangezien je je ook moet onderwerpen aan heersers als je niet stemt kan het weinig kwaad om op de minst vernietigende partij te stemmen.

 7. Floris 10: Als men zich eens ging verdiepen in het recht welke is geschreven kom je er achter dat dit niet zo is. Je hebt een kies recht, dit is geen plicht. art:1:1 BW allen die zich in Nederland bevinden zijn VRIJ en bevoegd tot het genot van burgerlijke rechten bewaar stempas, schrijf daarna een brief aan je heerser met de mededeling dat niemand hebt gemachtigd met de vermelding art:3:61 BW. Vooral de nadruk op stilzwijgend.

  Floris van den Berg [12] reageerde op deze reactie.

 8. @patrick [11]: Ik heb nooit beweerd dat er een kiesplicht bestaat. En in Nederland ben je inherent niet vrij. Je bent toch niet zo’n pannenkoek die denkt dat je jezelf vrij kunt smeken met een briefje naar de koning mag ik hopen.

 9. @patrick [9]: Patrick, jij verdeelt, en we moeten het juist allemaal te samen doen, in mijn jeugd ging het met de Provo beweging net zo, er kwamen verdelers uit het niets, dat waren de Kabouters en het werd overgoten met een ludiek sausje en het was over, ze ontkrachten het heel heel intelligent, in Frankrijk hebben ze het Anti simetisme gebruikt, de Gele Hesjes zijn zich aan het hervormen, om zich beter tegen de vijand in wezen het zionisme te verdedigen, want zij zijn het die
  onze vijanden zijn, jammer ben te oud, maar bekijk het uit de verte, groet !

 10. De Europese arbeidersklasse, eens sterk en te samen, een grote stem in de samenleving en vooral op sociaal gebied, volkomen ontkracht is, via een lange en slimme wijze van verdelen, meegespeeld door vooral de Joden op hun leidinggevende posten in deze beweging, en de mensen die uiteindelijk geprofiteerd hebben van deze bewustwording, doen het hardste mee om deze sociale heritage van hun opa’s en vaders en de nodige vrouwen, te verontachtsamen, en daar gaan ze heel duur voor betalen, want de wraak zal zoet zijn van het rechtse kwaad, het kwijl loopt uit de mond bij de Bilderbergers, de massa gaat terug naar af, alle verworvenheden inleveren, en on your knees !

 11. Kiesplicht: Achter het vroegere IJzeren Gordijn was een 1-partijstelsel en bestond ook een kiesplicht. Wie niet koos werd opgepakt. Dan werd er voor iemand gekozen. Het lijkt er verdacht veel op dat men aan beide kanten van de streep niet leefde maar geleefd werd.

  Tegenwoordig is er geen kiesplicht en zijn er meerdere partijen. Waardoor misdadig gedrag duidelijker in beeld komt. Op meer manieren dan vaak gedacht wordt. Je moet er alleen oog voor hebben om het maar zo uit te drukken. Anders verschijnen bepaalde verschijnselen niet herkenbaar in beeld en mis je de penetrante stank van bederf.

  Helaas went stank en vereist schoonmaken zowel zelf-discipline als zelf-expressie. Het laatste wil men vaak nog wel, hoewel zonder een voldoende effectief innerlijk ‘guiding system’, maar het eerste impliceert ook je neus in onwelriekende zaakjes steken. Zonder dat zou reiniging immers een schijnvertoning worden. Uitstekende lichaamsdelen lijken misschien interessant, alleen hangt er zeer vanaf óf je ze gebruikt en zo ja hoe.

 12. Elke keer een uit de trukendoos van rutte, alle premies en belastingen bij elkaar geteld kom je in bepaalde gevallen op bijna 80% belasting, vooral als een gepensioneerde bent?
  Gevoel is dat je zoveel bijdraagt dat je, misschien terecht, ook de oorlogsvluchtelingen nog een menswaardig leven kunt bieden?
  Maar door te stemmen ben je wel mede verantwoordelijk voor al het oorlogsleed wat je je medemens aandoet?

  johannes [17] reageerde op deze reactie.

 13. @only you [16]: Daarom, de mensen proberen bewust te maken, van hun mogelijkheden, en ook de gekozene ter afrekening halen, van te voren vaststellen, wat en waar, en wie en hoe, dat zoetsappige gedoe in de tweede kamer, afgelopen, doe je werk als opgedragen, of sodemieter op !

 14. @2 “Ik betaal graag veel belasting, want dat betekent dat ik veel voor mezelf over hou”

  Een rare opmerking van dergelijke personen inderdaad. Aan de hand van de belasting stel je vast, dat je goed verdient. Dan kun je ook rechtstreeks vaststellen. Iedere maand is wel dat geld namelijk weg.

 15. Dus zelfs met een zogenaamd ‘liberale partij’ aan de macht groeit de overheid. Deprimerend.

  Heb je voor bovenstaande stelling ook een bron? Ik wil dit graag gebruiken ter onderbouwing van argumenten.

Comments are closed.