Reacties
 1. Nico schreef op : 2

  Bij boeren stel ik mezelf toch iets anders voor. Uit jezelf halen wat erin zit, en als het er niet in zit zorgen dat je het kweekt. En dat is meer dan velen vermoeden. Ooit reed ik eens in een vervoermiddel die volgens ‘het boekje’ 180 km/h kon 230 km/u, op de Duitse Autobahn. Althans, dat denken we. Want de teller ging tot 220 km/u en de naald stond klem in de hoek, voorbij het meetbare. Het was een uitzondering, want meestal zette ik dat ding op de cruise control, rustigjes op 180 km/h. Op de Duitse Autobahn, want daar is er tenminste de ruimte zonder rigiditeit.

  Die belevenis heb ik ooit doorgetrokken naar de innerlijke natuur. Wanneer gezegd wordt dat er iets niet in zit, dan vraag ik mezelf af of er niet gewoon ‘los gereden’ moet worden. Zoals je bougies kunt schoonbranden door een motor flink op z’n donder te geven. Dat geldt ook voor je innerlijk. Dat af en toe doen is gewoon gezond, omdat het je later energie bespaart.

  Eén keer een probleem oplossen betekent dat je er later minder of geen overlast meer van hebt. Dat geldt ook voor het probleem dat anderen iemand als lastdier, melkkoe, slachtvee etc. kunnen beschouwen. Waanideeën aan barrels schieten maakt daar een eind aan. En fans van waanideeën kun je net zo lang folteren met hun eigen onvervulde verlangens dat ze er hopeloos en moedeloos van worden. Maar ja, dan moet ze maar leren om zichzelf te redden, vindt je ook niet? Waar een wil is, is een weg…

  jhon [4] reageerde op deze reactie.

 2. Nico schreef op : 3

  Zojuist hadden we het hier over iemand die vrij goed lijkt te boeren. In de betekenis die wij eraan geven. Frans Bauer, uit de woonwagenwereld. Het gaat ons niet om zijn muziek, maar om het karakterbeeld. Iemand die ondanks belangstelling zichzelf gebleven lijkt te zijn, niet op een hoog voetstuk staat. En hij houdt het simpel. Dergelijke liedjes zingen kunnen anderen ook.

  Wie eenmaal de eigen ziel aan de duivel verkoopt en een contract met bloed ondertekent, krijgt een stormachtig maar vrij inhoudsloos bestaan dat vaak overeind wordt gehouden met alcohol en drugs, geteisterd door groupies, paparazzi en wat dies meer zij. Aldus de verhalen over artiesten en andere kunstenaars. Terwijl eigenlijk ieder zelf bepaalde kunsten kan aanleren.

  Vanmorgen noemde ik hier COP als afkorting voor Central Point of Failure. Dat lijkt verwarrend, maar met hedendaagse staatsreligie kom je niet bij gezonde beeldvorming uit zonder te draaien, wisselen etc. Ga je daarmee niet aan het werk, dan kom je automatisch bij de F van Failure. Of de F van ‘go Fuck yourself’ (mediteren, leren).

 3. jhon schreef op : 4

  @Nico [2]: “Bij boeren stel ik mezelf toch iets anders voor” !
  youtu.be