5 REACTIES

 1. Je kunt practies niet over de tapijten lopen in de meeste landen bij de regeringsleiders thuis, van wat er allemaal ondergeveegt wordt en is geveegt, het blijft niet allemaal verborgen, zo nu en dan komt er iets boven drijven, huilie huilie en dan gaan ze weer door met het vegen, het wordt tijd voor de grote schoonmaak, groet !

 2. @johannes [3]: Elk politiek systeem werkt op papier. Maar, op het moment dat je het systeem of de regels gaat invoeren, blijkt al vrij snel dat het eigenlijk utopien zijn. Alleen kapitalisme houdt rekening met de menselijke aard en natuur.
  Politiek is gebaseerd op stellingsname en aannames maar nog nooit gestaafd op enige vorm van realiteit.
  Ook de politiek in Europa en Amerika is gebaseerd op wensen en dromen over hoe de wereld eruit moet zien. Maar, als mensen en bedrijven besluiten gaan nemen omdat het voor hun van voordeel is, blijkt snel dat de uitkomsten van de realiteit anders is, dan de politieke wensgedachten.
  Democratie zal ook in valkuil gaan lopen. Het grappige is dat de economie gebaseerd is op de werkelijkheid, en dat is een van de redenen waarom het Westen het zolang uithoudt. Als de economie wordt gedomineerd door politiek denken, en socialisme, communisme, fascisme en nazisme leent zich daar uitstekend voor, zullen deze landen uiteindelijk in elkaar klappen.
  Mensen en politieke macht, een gevaarlijke combinatie.

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Easymoney [4]: “Elk politiek systeem werkt op papier.”

  De diep begraven en zorgvuldig gecamoufleerde les van religie is niet zonder reden dat ‘het’ van binnenuit moet komen. Al het andere is gedragstherapie, symptoombestrijding. Hoewel de meningen over wát ‘het’ zou moeten zijn kennelijk nogal verdeeld zijn. Met ‘dank’ aan wat ik zojuist elders beschreef als “indoctrinatie door of namens valse profeten”.

Comments are closed.