Bijna zeven jaar geleden legaliseerde Colorado als eerste cannabis in de VS. Het totaal aantal staten met legalisatie is nu 32. In mei gaan de inwoners van Colorado weer naar de stembus om hallucinerende paddestoelen – magic mushrooms – mogelijk te decriminaliseren. Twee actiegroepen – Decriminalize Denver en Denver for Psilocybin – maakten zich hier sterk voor en verzamelden 9.000 handtekeningen om de wet in stemming te brengen. 

Als de wet aangenomen wordt, is Denver de eerste stad in de VS om magic mushrooms te decriminaliseren. Dat is anders dan legaliseren wat een logische vervolgstap kan zijn. Het bezit van pretpaddestoelen wordt dan een lage prioriteit voor de politie en zorgt er voor dat er geen straffen opgelegd worden.

Er zijn diverse studies en onderzoeken die de positieve effecten van paddestoelen belichten op het gebied van depressiebehandeling. Vorig jaar publiceerde het wetenschappelijk tijdschrift Neuropharmacology een studie waarin klinisch depressieve mensen positief reageerden. Neurowetenschapper en studieauteur Leor Roseman meldde er het volgende over:

‘Psilocybin-assisted therapy might mitigate depression by increasing emotional connection. This is almost the exact opposite of how standard anti-depressants operate, as SSRI’s typically work by creating an ‘emotional blunting’. I believe that psychedelics hold a potential to cure deep psychological wounds. By investigating their neuropsychopharmacological mechanism we can learn to understand this potential’.

Onderzoekers van de Global Drug Survey kwamen tot de conclusie dat magic mushrooms één van de veiligste recreatiedrugs zijn. Van de 120.000 (!) deelnemers vanuit 50 landen kwam er na het gebruik van paddestoelen slechts 0,2 % per 10.000 mensen op de eerste hulp terecht.

Eerste hulpopname is bij alcohol, MDMA, LSD en cocaine maar liefst 5x hoger. De oprichter van Global Drug Survey en verslavingspsychiater Adam Winstock zei in een interview met de Guardian dat het grootste risico misidentificatie is – het nemen van de verkeerde paddestoel – en niet de psychedelische zwam zelf.

En hoe zit het met de pretpaddestoelen in Nederland ? Voor 2002 waren alle gedroogde paddestoelen vrij en legaal verkrijgbaar bij de verschillende smartshops. Na een rechtszaak werden ze illegaal omdat ze door het drogen de stof psilocybine aanmaken. De magic truffel echter is wel legaal. Dit is namelijk geen paddestoel omdat ze ondergronds groeien.

Bron: The Free Thought Project

1 REACTIE

  1. Deze info is te vaag. Paddo’s zijn hallucinerend, recreatief, bevatten psilocybine als werkzame stof. Ja, en?

    Hallucinerend. Kan kennelijk geen bad trip verzaken, zoals bij LSD, want het is ‘veilig’. Veilig voor wie?

    Het woord recreatief springt uit de tekst. Mooi woord. Re-creatief. Duidt op herstel; opnieuw creëren. Begrijp ik het goed dat recreatief in deze context duidt op het stimuleren van het (individuele) voorstellingsvermogen, wat dan tot een bepaald herstel zou kunnen leiden? Blijft de vraag wat er dan precies hersteld zou worden. Denk aan staatshoofden die het hebben over ‘in vroegere glorie herstellen’. Waar hebben ze het dan over? De één of andere poeha of een geneeskundige kwestie die feitelijk in ieders belang is?

    Verder… valt bij regulering op dat er in bepaalde gevallen mogelijk sprake is van een variant op het thema Othello syndroom.

Comments are closed.