In een aantal landen is deze zo hoog, dat een ondernemer die al zijn belastingen betaalt, aan het eind van het jaar niets overhoudt en zelfs met en negatief winstsaldo geconfronteerd kan worden.

Wat het kleine percentage op de planeet levende miljonair geworden ondernemers betreft, het volgende. Uit het verslag over het jaar 2018 door het in Johannesburg gevestigde New World Wealth, blijkt dat er 108.000 miljonairs emigreerden, vooral uit China, Rusland, India, Turkije en Frankrijk.

De landen waar de meeste van hun toevlucht zochten waren Australië, USA, Canada, Zwitserland en de U.A.E.

Van de nog niet verhuisde miljonairs heeft op dit ogenblik 26 procent emigratieplannen voor het komende jaar. Velen hebben zich reeds een tweede paspoort of een woning in een ander land aangeschaft of elders een verblijfsvergunning geregeld. De omzet in de immigratie-industrie die bestaat uit het verkopen van paspoorten en verblijfsvergunningen en alle consultatie die hieromheen plaatsvindt, wordt geschat op twee miljard dollar. Deze schatting lijkt mij aan de lage kant.

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. Dit is inderdaad juist, binnen mijn familie heeft dit ook plaats, na alles te hebben betaald, vaste kosten, belastingen, blijft er niets over voor de beide eigenaars die dus geen salaris kunnen opnemen, zo zijn er millioenen alleen al in Europa, dit heeft kaalslag tot gevolge wat duidelijk is te zien in de vanouds winkelstraten, ook heeft deze verarming een domino effect in de totale financieel economische situatie, het begin van de inéénstorting !

  Bertuz [2] reageerde op deze reactie.
  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 2. Vraag mij al decennia af wat er nog leuk is aan ondernemen in Nederland. Vroeger was je ondernemer, gooide ergens de deuren open en veegde je het stoepje, klaar, en had je ook nog een zekere mate van respect.. Er was geen gehijg in je nek van een overijverige belastingdienst in je nek, geen gemeente die als hitsige honden gelijk klaarstonden met wet en regelgeving om de boel te traineren of te frustreren, geen overpriced bankwezen en heerlijk, alles contant in de kassa. Prachtige tijden om te ondernemen en gaf het gevoel van vrijheid en voorspoed. Je was baas in eigen toko en alles was avontuur. Mooie tijden…..es war einmal und kommt nie wieder.

  BV Nederland kan de hartelijke koelere krijgen met hun linksdraaiende nazi praktijken, vandaar het afgezwaaid zijn. Zag mezelf niet nog als slaaf in een eigen toko krom over de toonbank liggen als lulletje rozenwater tot aan mijn graf en geloven dat we in Nederland één groot saamhorig systeem hebben hoog te houden.

  Heb het al eerder gezegd: de linksdraaiende nazi’s daar, ze mogen van mij de hartelijke kanker krijgen (dit verwensen is overgenomen van ‘onze’ nieuwe broeders uit Noord Afrika, is onderdeel van NL die voorover buigt) en mogen doodvallen of langzaam sterven aan gangreen (extra interpretatie), precies dat wat politici en overheid anderen ook geven en toewensen. Met deze gift aan verwensingen zit ik precies op het asociale niveau van de overheid en politiek en waar Nederland heen moet.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.
  hugo van reijen [7] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [5]:

  ….minus: in je nek….kijk links, zeg: “As-salamu alaykum”, keik rechts, zeg “As-salamu alaykum”…..en daan ies klar…

  Joepie, Nederland!

 4. @Overnight [3]:
  Is het misschien geoorloofd, part time in je eigen bedrijf te werken? Laten wij zeggen drie uur per week tegen het uurloon van de best betaalde medewerker?

 5. @Overnight [3]: Precies, deze mensen werken niet meer voor zich zelf, wat natuurlijk wel de bedoeling is, 20% BTW, op hun producten als je de kosten ziet, gewoon onmogelijk !

Comments are closed.