Vrijspreker: U sprak laatst iemand die dacht dat het toppunt van risico nemen was om kritisch tegenover grote tabak bedrijven te zijn. 

Opperdienaar: Dit is onderdeel van iets wat ik wel vaker zie. Mensen die de meest ‘middle of the road’ propaganda uit slaan en dan denken dat ze in het verzet zitten. Ze bevechten een fantoom. Whoopi Goldberg zei laatst bij de Oscars de meest gangbare main stream linkse standpunten, gevolgd door de opmerking “Nu ik iedereen tegen de schenen geschopt heb” waarop een daverend applaus volgde. Zoals Dave Smith hieronder opmerkte, zou het daverende applaus al een teken moeten zijn dat je geen controversiële dingen zegt.

https://youtu.be/T046wMWTv9I?t=5166

Een ander voorbeeld dat genoemd wordt, is iemand die op Tinder naar haar meest controversiële standpunt gevraagd werd. Dat was dan:”Ik haat Trump”.

Vrijspreker: Waarom doen mensen dat? Waarom is het zo populair bij het verzet te horen? Zelfs als je de macht hebt /cultureel dominant bent?

Opperdienaar: Alle films worden er natuurlijk over gemaakt. Bij Star Wars vecht de held tegen het empire. Alle literatuur en cultuur gaat over de dappere eenling die onwrikbaar vecht tegen de onderdrukker. Als je het tot onderdrukker geschopt hebt, dan moet je de gedachte in stand houden dat duistere krachten je tegen werken en dat je nog steeds onderdrukt wordt. De communisten waarschuwden na de revolutie tegen mensen die hen van de troon wilden stoten. Die werden geen revolutionairen genoemd, maar contra revolutionairen. Taal is een belangrijk wapen.

Laat onderdanen denken dat ze in het verzet zitten (the resistance, democraten). Hoeveel mensen ‘vechten’ niet tegen grote olie bedrijven om de planeet te redden? Terwijl de god father van de milieubeweging, Maurice Strong ,een Rockefeller achtergrond heeft.

Nu is het een goed moment om Nassim Nicholas Taleb zijn concept  ‘anti fragility’ aan te halen. Het verschijnsel dat sommige dingen sterker worden bij een hogere belasting. Als voorbeeld noemt Taleb spieren. Ze groeien tegen de verdrukking in. Zo is het ook met sociale bewegingen, kracht=onderdrukking. Dus om aan de macht te blijven, moet je het blijven voorstellen dat je onderdrukt wordt. De onderdrukte krijgt blindelings steun uit de samenleving. Vandaar dat vrouwen, homo’s, transgenders, allerlei minderheden in west europa en de USA nog steeds onderdrukt worden volgens de linkse politiek. Deze politici oogsten deze onderdrukkingskracht. Slavernij wordt ook nog steeds opgeklopt, daar zit nog aardig wat energie in. Witte hetero mannen met werk of geld, zijn de fantoomvijand, die iedereen onderdrukt. De windmolens waar tegen gevochten moet worden.

Vrijspreker: Moet deze onderdrukker ook verslagen worden?

Opperdienaar: Nee, je moet het probleem dat je kracht geeft, nooit de nek omdraaien. Net als de boze corporaties en privatisering, moet je die demonen nooit verslaan, want dan ben je de onderdrukkingskracht kwijt.

Ik zie dat steeds vaker, van die mensen die denken dat ze in het verzet zitten. Onderstaande video laat een mijnheer zien die ook denkt dapper bezig te zijn en medeonderdanen verlinkt aan de staat die hun motor te lang laten draaien.

Je ziet het ook terug bij de militaire acties van de staat. Je stuurt het grootste leger ter wereld af op schaapherders in Afghanistan, maar schildert ze af als gevaarlijke terroristen. Het is in wezen niet anders dan de patriarchy bevechten. Je schildert de vijand als dominant en levensgevaarlijk, terwijl je de macht al hebt en oogst onderdrukkingskracht.

De Amerikaanse host Tucker Carlson doet het hier ook: Hij beweert dat de republikeinen worden geregeerd door libertariërs en principes van Oostenrijkse school van economie. Een schier onoverwinnelijke machtige kliek die in de realiteit totaal geen invloed heeft. Maar je schildert ze af als de machthebbers achter de schermen en oogst de onderdrukkingskracht.

https://youtu.be/wpWTxEIBC7I?t=144

Nog een fantoom schurk: de Russen, ze zitten overal achter, maar worden nooit verslagen.

 

4 REACTIES

  1. Waar het gaat om spanningsvelden tussen politiek links en rechts, man en vrouw, worden er iedere keer vogelverschrikkers bijgehaald voor stropopredeneringen. Uiteindelijk gaat het om weinig meer dan constructies en regelingen voor de cosmische cosmetica. Anders uitgedrukt wordt er systematisch om de hete brij heen gedraaid. Symptoombestrijding waarover allerlei meningen circuleren.

    Kijk je naar de levenslijnen van een individuele man en vrouw, dan zouden die de vorm van een wichelroede moeten hebben. Twee lijnen die samenkomen en samen als één verder gaan. Om collectieve projecten bekend als ‘beschaving’ te laten draaien, wordt vuile energie van frustratie ingezet. sublimering heet dat mooi, in welke levensfase dan ook. Eerder beschreef ik hier hoe die levenslijnen er dan meestal uit komen te zien; als het letterlogo van de Duits-fascistische SS. Liefst levenslang als een paar schoenen langs elkaar heen leven, eventueel met een wisseling van job of lotsbestemming onderweg. Wel dichtbij elkaar zijn, maar tegelijk ook te ver van elkaar af. Op de momenten die ertoe doen. Daar hebben behalve arbeiders ook hoog opgeleiden en anderszins ‘hoger of hoog gepositioneerden’ last van.

    Als je denkt aan verzet, dan denk je aan te verzetten werk. Me denkt dat het in ieders belang is om van misleiding en waandenkbeelden af te komen. In de Engelse taal zie je beter wat de aard van misleiding is: De-ception as a means to inter-ception. Intercepted voor een treinritje dat aan Auschwitz doet denken; onderweg het “Arbeit macht Frei” regime of anders wel als Holocaust (‘brandoffer’) dienen om je levensenergie op te branden, je levensjaren te verspillen. Niet onderweg naar Auschwitz, maar In-witz. In de greep van grappenmakerij door een soort heksen en magiërs die de levens van anderen weleens zullen organiseren, middels een soort Onzichtbare Hand, maar ondertussen niet kunnen en willen overzien welke schadelijke gevolgen allerlei geestvervuiling en ‘noodzakelijke’ psychische misvorming nu eigenlijk produceert.

    Allerlei onnodige sociale spanningen zijn te herleiden naar de individuele ‘innerlijke architectuur’. Die vanwege architectuur van ‘beschavingen’ systematisch geschonden wordt ‘omdat dat zo hoort’. Het Romeinse Rijk gaf het ‘goede voorbeeld’. Anderen vertreden om hen te kunnen gebruiken. Een inmiddels grijs gedraaid recept dat kraakt en rijp is voor de sloop. Alhoewel er helaas ook zijn die kennelijk graag op herhaling zouden willen, voor een volgende edoch anders aangeklede cyclus van hetzelfde.

  2. Na falende 4Gspot en funfGspot komme de ECHTE G spot het over nemen, brinker brinker put your finger in the dyke,

Comments are closed.