Maandag 3 juni om 12 uur gingen zoals  op iedere eerste maandag van de maand de staatsirenes af om te controleren of ze het nog wel doen.

Het viel mij op dat mijn mobieltje tegelijkertijd ook begon te krijsen. Toeval ? Het schermpje van mijn mobiel zei dat dat het slechts een oefening was en ik verder geen actie hoefde te ondernemen.

Krijg de vinketering, dacht ik want wat doet de staat op mijn telefoon, ik heb nergens om gevraagd, de staat is mij aan het spammen.

Na enig zoeken vond ik de weg om dit NL-Alert uit te schakelen want dat was heel listig verstopt maar het is gelukt.

Op mijn Huawei P10 Android ga je naar Instellingen, dan Geluiden, Meer Geluidsinstellingen, Uitgezonden Bericht Instellingen en dan Waarschuwingen aan/uit, in mijn geval UIT. Wie heeft trouwens bepaald dat het initieel op AAN moest staan, ik heb daar nooit toestemming voor gegeven.

Ik doe dit niet alleen uit gezonde afkeer van de staat maar dat hele NL-Alert is de zoveelste bezighouderij van ambtenaren want wanneer hebben we ooit rampen gehad waarvoor gewaarschuwd zou moeten worden ? De watersnoodramp van 1953 wellicht maar verder is er nooit iets geweest. Die alarmsirenes zijn zelfs na de koude oorlog enige tientallen jaren stilgelegd totdat iemand bij de staat ze heeft herontdekt als bezigheid ende vermaak voor nutteloze ambtenaren.

We hebben intussen een complete potentiële-rampen-industrie met veiligheidsregio’s, coördinator terrorisme, de ongevallen- en rampen raad en wat ze nog meer voor waanzin hebben bedacht op gemeenteljk, provinciaal, landelijk en EU niveau en dat alles heeft als enige taak om elkaar prettig bezig te houden met het verplaatsen van vochtig warme lucht. Oh ja, het ministerie van economische zaken heeft er ook wat mee te maken want die gaan over mobiel telefoonverkeer.

Overheidsbemoeienis is altijd de garantie voor mislukking vandaar dat er nog nooit iets geslaagd is waar de staat aan heeft gezeten en dat gaat ook hier gebeuren. Als puntje bij paaltje komt en er gebeurt een echte ramp dan zal dat hele NL-Alert niet werken, dat garandeer ik u.

15 REACTIES

 1. Let wel op, want na iedere update staat het weer aan.
  Ik kwam er gisteren achter dat het weer aanstond na een update.

  Bij mij in de stad was een brand, 7 km bij mij vandaan.
  NL Alert verstuurd, en politieauto’s reden rond met hun omroepinstallaties.
  Heel de stad in rep en roer om 2 uur ’s nachts.
  Gelukkig is mijn slaapkamer omgeven door dikke betonnen muren, en ik hoor sowieso niks als ik slaap, maar ik had NL Alert ook uit.
  Kom ik op het werk waar iedereen als een zombie rondloopt.
  Ik vroeg wat ze hadden. En ze vroegen mij of ik er niks van mee had gekregen, en geen NL Alert had gehad. LOL
  Dus uit met die rommel.
  Als er iets gebeurt dan merk ik dat wel, en zo niet, dan heb ik pech.

 2. Dank voor de tip. Direct dat ellendige NL-Alert uitgezet.

 3. Ondanks alle alarmsystemen is het opvallend dat instanties bij calamiteiten altijd achter de feiten aan lopen waardoor we verblijd worden met allerlei overtrokken veiligheidsprotocollen en regels.

  Allemaal schijnveiligheid als je het mij vraagt;
  – koude oorlog (toen al die Russen)
  – kruisraketten dreiging (zoek dekking!)
  – zure regen (alle bossen dood binnen tientallen jaren)
  – gat in de ozonlaag (gevaar voor levensgevaarlijke straling
  – ramp in Chernobyl (met officieel maar 17 doden)
  – Bijlmerramp (alles onder controle)
  – stijgende waterspiegel (?)
  – millenniumprobleem
  – brand in Moerdijk (geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen)
  – 11 September (met 2 ‘vliegtuigen’ 3 gebouwen in elkaar laten zakken ?)
  – strijd tegen het terrorisme (weg privacy, weg zelfredzaamheid en vrijheden)
  – buurt whats-app (alles op basis van achterdocht en wantrouwen )
  – politieke correctheid ( weg vrije meningsuiting)
  – de transformatie van ‘gezin’ naar ‘consumptie eenheid’
  – het langzaam laten verdwijnen van de mens als persoon (‘beste klant’ , ‘geachte reiziger’, ‘genderneutraal’ )
  – het ontmoedigen van groepsvorming, alleen het individu staat centraal (geen mogelijkheden laten ontstaan om onderling contact te laten transformeren tot het uitwisselen van meningen, ideeën en handelingen die tegen het systeem of organisatie zouden kunnen werken) Mensen met een afwijkende mening worden geridiculiseerd, gedemoniseerd, overgeplaatst of de laan uit gestuurd.
  – natuurrampen wereldwijd (blijf vooral het bekende nood giro fonds steunen)
  – doorschuif politiek (weinig mensen durven nog verantwoording te nemen en te aanvaarden, alles moet in te dekken zijn)
  – een zorgwekkend zorgstelsel (waar alleen de winsten belangrijk zijn)
  – de voedings industrie (waar chemische verrijking van de kwantitatieve ‘voeding’ dé manier is om mensen uit te hongeren) Codex Alimentarius.
  – exorbitante kostenstijgingen van premies, gas, water en licht (basisrecht van ieder weldendenkend mens)
  – co2 een giftig gas wat de hele planeet in gevaar brengt (?)
  – klimaatprobleem en alle onbetaalbare consequenties voor de burgers.
  – Nederland van het (hernieuwbare) gas af ?
  – fijnstof probleem, dus geen benzine of diesel meer laat staan houtgestookte verwarmingen voor uw veiligheid en het millieu uiteraard. (over straling geen woord te reppen want anders ben je crimineel)
  – slimme apparaten en onmisbare apps (mens wordt steeds dommer)
  – nieuwe generaties weten niet, kunnen niet, durven niet, mogen niet maar vooral WILLEN niet

  Zo kun je nog wel effe doorgaan.De mens heeft niets willen leren van het verleden. Gemak en eenvoud, pamperen en pleasen plus voldoende afleiding is veel belangrijker. Waarschijnlijk dat daarom Lingo weer terug komt op het scherm?.
  Als de stroom toch eens een week zou uitvallen…..Instanties blijken dan onvindbaar of onbereikbaar en zullen waarschijnlijk de laden van de kast met ontsnappingsclausules raadplegen.
  Alles onder de noemer angst. Er is inmiddels werkelijk overal een markt voor te creëeren op basis van de juiste ‘verpakking’ en overtuigingskracht.

  Het kan ook zijn dat ik het natuurlijk verkeerd zie dus dan hoor ik het graag terug.

  ratio [7] reageerde op deze reactie.

 4. Met het geklootviool gisteren met storing 112 presteerde men het om driemaal een sms te sturen. De ultieme onzinnige spamactie van de ‘meedenkende’ overheid.

 5. Ik zat op het terras toen het gebeurde. Bij mij stond de staats-spam weer uit (nadat die ongevraagd en automatisch aanstond na een update voor 1 juni j.l.). Maar om mij heen gingen veel telefoons meerdere keren tekeer met ook zo’n irritant geluid. Geluid van een nutteloze bureaucratie.

 6. Toch geeft het hele melodrama rond die 112-faal van gisteren een interessante kijk op de mentaliteit van de ambtenarij. Deze kost honderden miljarden euro’s per jaar. Daarvoor krijg je de meest arrogante, incompetente en onverschillige kliek lamzakken die je maar wensen kunt. Een paar uitzonderingen daargelaten.

  En als dank voor bewezen diensten moeten zij riante salarissen krijgen en gouden oprotregelingen als het voor de zoveelste keer mis gaat. Maar het lijkt vrijwel niemand iets te boeien, dus kun je concluderen dat de bevolking van Nederland de ambtenarij heeft gekregen die het verdient.

  Lambertus [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Lambertus [3]: ***Er is inmiddels werkelijk overal een markt voor te creëeren op basis van de juiste ‘verpakking’ en overtuigingskracht.***

  Mooie opsomming! Vrije markt en overheid gaan niet samen. De voorbeelden die je aanhaalt zijn vooral bedoeld om de markt buiten spel te zetten en de overheid meer macht te geven. Eventueel samensmedend met bedrijven of “idealistische” organisaties. Geef dus SVP niet de vrije markt de schuld, want die wordt buiten spel gezet op het moment dat de overheid richtlijnen gaat uitvaardigen.

 8. @Hang Bejaarde [6]:
  Een groot bedrijf met veelal de meest onrendabele werknemers in vaste dienst op de loonlijst. Niet gehinderd door enige kennis van zaken bekleedt het gros de veelal zelfbenoemde functies en komen ze niet op basis van de juiste kennis maar juiste kennissen hogerop. Opvallend dat vrijwel niemand die hier werkzaam is, zich bezighoudt met volgende generaties. Het effect vandaag de dag moge duidelijk zijn voor de ‘wakkere mensen’ onder ons.

  Terwijl de kopstukken hier zichzelf graag blijven feliciteren gaan de meeste mensen er totaal aan voorbij dat het de burgers zijn die deze mensen aan de vreet houden. “The people don’t know their true power” geeft, wanneer je deze term ingeeft bij Google, een alleszeggende cartoon.

  Daarbij geldt naar mijn idee het volgende uitgangspunt:
  Mensen die leiders nodig hebben zijn zelf nooit in staat om deze te kiezen.

 9. “We hebben intussen een complete potentiële-rampen-industrie met veiligheidsregio’s, coördinator terrorisme, de ongevallen- en rampen raad en wat ze nog meer voor waanzin hebben bedacht op gemeenteljk, provinciaal, landelijk en EU niveau en dat alles heeft als enige taak om elkaar prettig bezig te houden met het verplaatsen van vochtig warme lucht.”

  Of wat dacht je van het ‘hitteplan’, niet meer dan een verzameling tips. Er is geen enkele sprake van een plan. Een plan betekent, dat bedrijven en instellingen meedoen aan noodvoorzieningen voor de hitte. Maar zeker en vast verdienen er ergens een aantal ambtenaren een bovenmodaal salaris aan het jaarlijks van kracht verklaren van tien hittetips.

  Lambertus [12] reageerde op deze reactie.

 10. “De watersnoodramp van 1953 wellicht maar verder is er nooit iets geweest.”

  Veel Zeeuwse burgemeesters vonden het destijds te duur om zich op een waarschuwingsdienst te abonneren. Ze hadden dan vanuit Engeland gewaarschuwd kunnen zijn en vele mensen kunnen redden.

  Wladimir van Kiel [11] reageerde op deze reactie.

 11. @Vilseledd [10]: die watersnoodramp was ook weer de schuld van de staat. De dijken in Zeeland hebben het zon’n 1000 jaar gehouden maar werden in de oorlog door de geallieerden gebombardeerd. Na de oorlog zijn ze onder toezicht van de staat gerepareerd en wel zodanig slecht dat ze het in 53 niet meer hielden. Als dat wel knap was gebeurd dan hadden ze het in 53 wel gehouden en was het hele fraaie delta plan niet nodig geweest. Zoals ik al heb opgemerkt: overheidsbemoeienis is altijd de garantie op mislukking.

  Floris van den Berg [14] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [15] reageerde op deze reactie.

 12. Er wordt eindeloos verspild aan belastinggeld voor dergelijke zaken en elke keer zijn de kosten niet te overzien, deep state?

 13. @Wladimir van Kiel [11]:

  “Zoals ik al heb opgemerkt: overheidsbemoeienis is altijd de garantie op mislukking.”

  Gisteren was ik bij een bijeenkomst van mensen, die eerder als links dan rechts of libertarisch te kwalificeren zijn. De spreker vertelde, dat de overheid geen deel mocht uitmaken van een alliantie tegen armoede (de naam is me ontschoten), omdat ze (a) niet kunnen aantonen de afgelopen jaren iets tegen armoede gedaan te hebben en (b) ze de grootste veroorzaker van armoede is. Er worden toch steeds meer mensen steeds iets wakkerder.

Comments are closed.