Misschien onbewust, maar door hun gelieg sturen de trollen wel af op oorlog

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Laat je niet de mond snoeren!

met dank aan Matt de kunstenaar

5 REACTIES

 1. Anderen de mond snoeren, met bijv. dooddoeners zoals ‘het is de wet!’ schijnt een populaire hobby te zijn. Op zich is er niets mis mee om denkbeelden en redeneringen te ventileren, maar… geschiedenis leert dat zoiets als een schadelijk virus kan uitwerken. Infectie met bepaalde denkbeelden kunnen ontstekingsreacties (ontsteken in boosheid of woede) veroorzaken. Je zou andersom geredeneerd aan een soort reparatievirus kunnen denken.

  In dit verband is de Koreaanse TV-serie Kingdom wel een interessant praatplaatje. Een kroonprins kampt met een mysterieus virus dat anderen in zombees verandert, levende doden. Maar wie was er nu eigenlijk begonnen met de tanden in de levens van anderen te zetten om hun gehoorzame medewerking te verkrijgen? ‘Als ik het doe is het goed, als anderen het doen slecht’? In die TV-serie valt op dat onderdanen wel erg makkelijk zeggen dat ze dood moeten. Of smeken dat hun leven gespaard blijft, ze in het spaarpotje van het koningshuis of elites moeten blijven om bruikbaar te blijven. Indoctrinatie als infectie?

  Een slotje zetten anders neergezet: Edelen wonen o.a. bouwselen zoals een slot, met een slotgracht er omheen. Dat kan vertaald worden naar individuele levens van mens en dier. Liefst kern-gezond en zelfvoorzienend, met denkbeelden en gedrag die nobel genoemd kunnen worden. En dan niet de warlord uithangen hé? Een andere manier van denken…

 2. De menigte leeft in een wereld van liegen en bedriegen, ik heb geen zin hier een verhandeling over te houden, op deze site kun je constateren hoe slecht men is ingelicht, en hoe gemakkelijk zij zich laten brain wassen, als je ze dit onder hun neuzen wrijft beginnen ze over je taalgebruik aan te vallen, en raden je het gebruik van pilletjes aan, gewone stomme klootzakken, maak ze mijn hele leven al mee, bbbbrrr angstig volwassen mensen zo debiel bezig te zien, of ze de wijsheid in pacht hebben, le moment venu schijten ze in hun broek en beginnen te grienen,
  nee voorspeld weinig goeds de huidige generatie !

  IIS [3] reageerde op deze reactie.
  Bertuz [4] reageerde op deze reactie.

 3. @johannes [2]:

  Het meest opvallend is dat misdaad tegenwoordig loont en je houden aan wet en regel, het leven volgens het NAP een doodzonde is en volgens de huidige maatstaven dient te worden bestraft tot in de meest gruwelijke vorm. Het is nog steeds voor mensen schijnbaar niet duidelijk, maar de politiek en overheid zijn niet jouw vrienden, jongens en meisjes, maar de meest grote vijand die men zich maar kan voorstellen. Deze vijand komt in verschillende hoedanigheden, in de vorm van messtekende, verkrachtende en straatrovende en -moordende vorm tot aan de rottende stukken vleesch op hogere positionering die vanuit hun glazen torens de wereld van bovenaf aansturen en afbreken naar believen met roof en moord.

 4. @Bertuz [4]: Het heeft te maken met inspiratie, platvloersheid leidt naar ongeinteresseerdheid, en mensen die nonrespect zaaien krijgen geen mooi reponsen, jij bent daar zo één van, grote lege windbuil, waarschijnlijk onder de valium zo als gebruikelijk in les pays bas, bah !

Comments are closed.