Kan iemand helpen?

Mijn docent P.J. Reimer was op studiereis in Griekenland, toen in 1940 de oorlog uitbrak. Hij besloot niet naar Nederland terug te keren, maar week uit naar Nederlands Indië, waar hij aangesteld werd als docent oude talen in Jogyakarta. In 1941 werd hij opgeroepen voor het KNIL, hetgeen ertoe leidde dat hij in 1942 krijgsgevangene werd gemaakt door Japan en in 1943 via Thailand in Birma terecht kwam, waar hij moest helpen de Birmaspoorweg aan te leggen. Een jaar na de capitulatie van Japan keerde hij terug op Java. Over zijn ervaringen in Birma heeft hij een boekje geschreven en dit zelf uitgegeven. Helaas heb ik nergens een exemplaar van dit boekje kunnen vinden.

Het heet “Rijst en Bamboe – Een relaas van Indische dienst en Japanse krijgsgevangenschap”. Ik loof €100,00 uit voor een scan, een fotokopie of een exemplaar van dit boekje.

Hugo van Reijen

4 REACTIES

  1. @Bert [1]:

    Deze moeite had ik mezelf ook wel kunnen besparen, dat is wel weer duidelijk.
    Zonde van mijn tijd geweest.

  2. @hugo van reijen [3]: Dank voor je tip Hugo. Voorpaginanieuws op mijn geboortedag levert beelden op van de geboorte van Willem-Alexander middels keizersnede. Precies het verhaal dat mijn vader mij vroeger vertelde. Leuk om te zien.

Comments are closed.