Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank kwam met de opmerking dat huiseigenaren evenveel belasting moeten betalen als huurders en dus ook geen hypotheekrente aftrek mogen.

Hoe je in een redenatie drie elkaar tegensprekende argumenten kunt gebruiken.

Ik baseer zijn uitspraken op een artikel in de Telegraaf; https://www.telegraaf.nl/financieel/1422014141/klaas-knot-belast-huiseigenaren-meer?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_update_b&utm_content=Vandaaginhetnieuws+artikel+1+links_Klaas+Knot+Belast+huiseigenaren+meer&utm_term=20190702120015_update_b&EMAIL_SK=SK2983119

 

Knot: doordat de hypotheekrente aftrekbaar is, worden er meer huizen gekocht en wordt je gestimuleerd om in huizen te investeren.  Beste Klaas, als jouw Bank nu eens niet kunstmatig de rente verlaagde, was de opbrengst op een spaarrekening in concurrentie met het rendement op vastgoed. Dan zou de vraag naar huizen al een stuk afvlakken. Sterker, door die lage rente, is ook de hypo rente lager dan normaal. Geen wonder dat iedereen ondanks alle beperkingen, tracht huizen te kopen.

Trouwens Klaas: jouw naar buiten gebrachte doelstelling is om minstens 2 % inflatie te creëren, dat zou zogenaamd goed zijn. En hoewel jullie dat al een tijdje niet lukt, zou het zo maar wel kunnen gebeuren en misschien zelfs hoger. Onze huizenkopers houden daar rekening mee: huizen zijn inflatie vaster dan spaarrekeningen.

Knot wil versnelde afschaffing van de hypotheekrente aftrek. Tsja, je zal maar x jaar geleden een huis gekocht hebben, keurig een lange termijn berekening gemaakt over de kosten na belastingaftrek en vervolgens worden die netto kosten veel hoger dankzij Knot. Niet eerlijk dus en je hoort nergens dat bestaande hypotheken hun aftrekbaarheid mogen handhaven; het lijkt de VVD wel.

Knot vraagt om hogere buffers bij huizenfinanciering. Hallo Klaas op welke planeet leef jij? Eerst maak je door het lage rente beleid de huizenprijzen onbetaalbaar: starters komen nu gemiddeld een ton tekort, wil je dat tekort nog verder verhogen. Ergerlijker, wanneer je de lasten voor de kopers laat stijgen door die aftrek verder te schrappen, kunnen ze al helemaal niet een financiële buffer opbouwen. Hoe tegenstrijdig kun je zijn?

Kortom Klaas, jij en je regeringskornuiten grijpen in in de financiële- en huizen markten, verbazen zich vervolgens dat  ‘ineens’ de conjunctuuruitslagen veel groter worden en om die door jou gecreëerde uitslagen te dempen, ga je nog meer maat-regelen nemen met als gevolg….. jawel nog grotere uitslagen. Totdat het hele verhaal uit zijn voegen barst vanwege de € 2600 miljard schulden die de Nederlandse Bank mee heeft helpen creëren. Dan wil je toch zeker geen ‘geld’ meer, maar woningen en goud.

5 REACTIES

  1. In vergelijk met vroeger, leven de mensen op een andere planeet, waar persoonlijke vrijheid niet voorkomt ! wat een schaamteloze bedriegerij !

  2. @Bertuz [1]: meneer Knot is gewoon een Bilderberger, die maling aan de burger heeft.
    Daarnaast is onze regering zo onbetrouwbaar als mogelijk. Eerst moesten we allemaal een eigen huis kopen. Vandaar de hypotheekrente aftrek. Toen dat aansloeg wijzigde de regering de spelregels, waar je dus niets aan kan doen. Je bent immers een verplichting aangegaan van doorgaans 30 jaar. En het uitkleden is dankzij die onbetrouwbare VVD alleen maar doorgegaan. Aftrekbaarheid wordt al steeds meer beperkt en daar wil die engerd van een Knot versneld mee doorgaan. Als burger word je op alle fronten genaaid door de overheid. Kijk wat er gebeurt met die onzinnige maatregelen om de niet bestaande opwarming van de aarde te stoppen. Stem dan ook niet op dit soort onbetrouwbare partijen, maar kies voor PVV, of FvD.

    johannes [4] reageerde op deze reactie.

  3. @Hoeder [3]: Doe je dat om je zelf een plezier te doen Bertuz, denk je dat deze een kans maken tegen het esteblisment, van Vrij Metdselaars, en de Dead.cult aanhangers of te wel de Homo’s en Lesbians, die goed 3% van de samenleving uitmaken, maar onevenredig veel belangrijke posten bezetten, en door de eigenaar van dit poppenspel makkelijk bespeelbaar is via chantage, kijk naar Demmink, groet !

  4. Elk jaar steeds weer vermogensbelasting 20j lang tot dat je uiteindelijk geen cent meer overhoudt, nu met die negatieve rente?
    In dit communistische regiem kun je beter niks hebben?

Comments are closed.