Na acht jaar IMF is Christine Lagarde genomineerd om directrice van de Europese Centrale Bank te worden. De vrouw die zegt dat de twee grootste wereldproblemen de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid zijn. Die uitspraak is al treurig genoeg maar waarom komt zij bij de ECB ? Dat is om de zo goed als failliete Europese banken over te gaan nemen en zo de EU macht te vergroten.

Als politica en advocaat heeft Lagarde ervaring in het strippen van landen bij de IMF. Deze week kwam het lang verwachte nieuws dat Deutsche Bank 18.000 personeelsleden ontslaat. In Londen kreeg het DB personeel een paar uur de tijd om hun bureaus leeg te ruimen en hun pasjes in te leveren. Onzeker is of deze reorganisatie de doodzieke reus gaat redden.

Naast de Deutsche Bank zijn er meer Europese banken die op de rand van de afgrond staan. Bijvoorbeeld Barclays (UK), BBVA en in feite alle grote Spaanse banken, Societe Generale (Frankrijk) en Credit Suisse om er maar een paar te noemen.

De ECB wordt alleen gedreven door één mandaat: inflatie. Ze hebben in de afgelopen jaren via QE biljoenen euro’s in een soort virtuele economie gestort zonder veel resultaat. Ook kunnen ze de rente nog verder verlagen, twee jaar lang tot onder de -1%. Daarmee pijnigt de ECB de banken nog harder. Wanneer DB en de andere banken als dominostenen gaan omvallen, komt Lagarde in actie en ze gaat deze banken ‘redden’. Ze komen in handen van de EU staat net zoals ABN Amro en Fortis destijds door de Nederlandse staat werden overgenomen.

Het zal allemaal astronomische kosten en veel medialeugens opleveren en het resultaat is te verwaarlozen. Het EU nationaliseren van een uitgerangeerde bedrijfstak versnelt enkel de economische ondergang van het avondland. De VS, China en India knijpen in hun handen.

 

12 REACTIES

 1. Qua groeiende ongelijkheid: Gisteren sprak ik met een voormalig medisch secretaresse. Kwam door haar werk in contact met niet alleen artsen en specialisten, maar ook met ministers etc. Zij bevestigde mijn reeds lang aanwezige indruk:
  Tussen ’toppers’ en gewone mensen is een groeiende tussenlaag die ellende veroorzaakt. Om een plekje in de ‘voedselketen’ te veroveren drijven die ’toppers’ en gewone mensen uit elkaar. Hoewel die ook geen moeite doen om echt met elkaar in contact te komen. Kennelijk hebben ze de hoop opgegeven of zo.

  Nico [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico [1]: Voor de duidelijkheid; uit het geanonimiseerde verhaal met wat anekdotes dat voorgeschoteld werd bleek dat de omgang met ’toppers’ en gewone mensen een stuk soepeler verloopt dan met anderen. Deze vrouw probeerde in de rol van medisch secretaresse bij elkaar te brengen en verhoudingen wat te smeren. Ongeacht context vereist dat kunst- en vliegwerk.

 3. Waar ik me erg bezorgt om maak is, dat het allemaal heel hoog over onze hoofden heen gaat, niemand vraagt je iets, wat vind U er van, nee niks lekker rustig beroven, deze Dame is een heel gevaarlijk sujet, ze werkt voor de Goden op de Olympus, geen baar geld meer, geen goud of juwelen, niets niks nothing, alles voor hen, zit te wachten op de grote krach ben er klaar voor, en dan gaan we eens zien wie de blankste billen heeft, hopelijk valt de hele boel met Epstein in elkaar, er is niet vieser op deze wereld als de Mossad, heeft overal zijn vingertje in, zelfs in de reet van Lagarde !

 4. Volgens een verhaal dat ik op Zerohedge las is Lagarde een veroordeelde crimineel. Veroordeeld in Frankrijk vanwege een of andere fraudezaak waar mevrouw bij betrokken was. Hoe beïnvloedbaar zal dat haar maken, wanneer de regering in Parijs wat geregeld wil hebben?

 5. ….”Zeg me wie uw vrienden (meesters) zijn, dan zeg ik wie u bent”….

  https://www.google.nl/search?q=christine+lagarde+Rothschild&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjw85GWr6zjAhXOVsAKHcRwCt8Q_AUoAXoECA0QAQ&biw=353&bih=459&dpr=3.06

  ……”Nu ook negatieve rente op euro-denominated junk bonds. Hallo, het zijn JUNK BONDS hè! Het is bijna komisch.

  You have to pay for the privilege of holding some European junk bonds”…..

  …..”Non-Zero PCIR. Negatieve rente op cash geld, ga maar vast aan het idee wennen, het komt eraan”…..(Hoefgeest)

  https://www.imf.org/en/Publications/WP/Issues/2019/04/29/Enabling-Deep-Negative-Rates-A-Guide-46598

  De kunstmatig opgeklopte markten zullen kunstmatig worden gecrahst. De dag van activatie is al bekend, alleen niet voor u.

  la Garde poppetje is gepositioneerd bij de ECB om de mensjes met goud en geld aan te pakken/af te pakken op het niveau “criminele spaarder en misdadige bezitter”…..

  ….rein ne va plus, het geld en leven is niet langer van u!

  Daarom, helaas, geen Jens Weidmann….La Garde, kom er maar in!…..

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [6]:

  Vraag me blijvend af in wat voor wereld we zijn terechtgekomen…..En dan denk ik: in de wereld van de familie Rothschild en aanverwante soorten…Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker.

  Danny de Munk zong het al en kan prolongeren: “Amsterdam (Nederland) is bloed op de stoep en dood in de straat….handgranaat door de ruit”….Ook dat is even wennen (alles went, zelfs hangen), met het laten weggevallen van de grenzen tot en MET Affrikea….

  Sterkte met ons! Dood of de gladio….chip!

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoeder [9]:

  Ordo ab chao en de helderen van geest worden daarbij aangevallen en afgeschilderd als dwaas, aluhoedjes en complotdenkers. Dat de feiten echter voor het oprapen liggen die wijzen op totale controle en verder afbreken van vrijheid en overgaan op confiscatie van bezittingen doet de bellen bij deze blinden niet rinkelen!?

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.