De werkelijkheid is altijd vreemder dan de vreemdste fantasie.

Een minister die eerst zegt, dat het goed is dat iemand iets aan het licht gebracht heeft en vervolgens de personen die oplichtingspraktijken aan het licht brengen, wil laten vervolgen!

Deze werkelijkheid toont aan, dat Nederland zich niet op hoger niveau bevindt dan de vele bananenrepublieken, waar men het niet zo nauw neemt met de scheiding tussen de drie machten.

Een en ander is van een zodanig abject gehalte, dat het in het geheel geen verbazing wekt.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Ik krijg de indruk dat de ambtenarij steeds meer boven de wet komt te staan en hierdoor hun eigen wetten schrijven. Dat zie je bijvoorbeeld bij de belastingdienst die loopt te zwendelen en frauderen als het uitkomt maar niemand wordt er op aangesproken, laat staan vervolgd. Dit is inderdaad niveautje bananenrepubliek.

  Dan hoor ik ook roddels over allochtonen bij een grote gemeente in het westen des lands waar allochtonen broers, zussen, neven en nichten op de loonlijst zetten en die geen flikker uitvoeren voor dat geld. En zo is de familie van inkomsten voorzien. Zou het waar zijn? Of is de roddelaar gewoon een nAzI ?!?!

  johannes [2] reageerde op deze reactie.
  Roepiedeltoetie [4] reageerde op deze reactie.
  jhon [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Hang Bejaarde [1]: Dat laatste is zeker waar, de noord Africanen hebben hele sterke familie banden, komen ook zeker 1X per jaar te samen om de boel close te houden, ook hebben zij verplichtingen aan hun familie, en wat voor ons ouderwets corrupt is, is voor hen heel gewoon, ze vormen gangs om de familie naam, en die werken dan weer samen via de oude hierarchiën, mee gekomen uit het land van oorsprong, en éénmaal aangeland op een hoge bestuurspost, begint het uitdelen, ze construeren een land in een land, een politieke partij binnen een politieke partij.
  Verder de nieuwe middenstanders zijn die bij de overheid werkzaam zijn, de oude van ambacht en handel is dood overleden en begraven, de nieuwe middenstand zijn de goed betaalde overheids dienaren, de armoed van vroeger is niet meer !

  hugo van reijen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Vervolging behoort kennelijk tot core business. Helaas is ver-volgen traditioneel een afkorting voor verkeerd volgen. Zoals ver-wennen een afkorting is voor verkeerd wennen.
  Combineer dat maar eens met zowel traditionele als hedendaagse oplichterspraktijken… In ieders belang? No way José…

 4. @johannes [2]:
  Het is bekend dat wij corruptie importeren. De tewerkgestelden
  kopieren hier de praktijken van hun landen van herkomst.
  In Engeland was dit al veel langer te zien. Het is daar bij voorbeeld heel gemakkelijk een dossier te laten verdwijnen.

Comments are closed.