In het kader van voortschrijdende paniekzaaierij en om het volk in angst en gemobiliseerd te houden zodat de stroom van donaties en subsidies op gang blijft loopt er momenteel een mediacampagne van de gebruikelijke globalwarmingclubjes tegen plastic.

Dit met de warme steun van de overheden uiteraard (in dit geval de EU) die hier een fraai verbodje op plastic aan hebben overgehouden en daarmee hun macht weer een stukje hebben vergroot.

De campagne richt zich als eerste tegen wegwerpplastic maar wat is de definitie van wegwerpplastic precies aangezien alle plastic ooit eens een keer zal worden weggeworpen. Ik vermoed dat het doel zal zijn om uiteindelijk het gebruik van alle plastic te willen “ontmoedigen” door een heffing op plastic, voor ons eigen bestwil natuurlijk. En aangezien onze hele maatschappij op kunststoffen drijft en we niet zonder kunnen gaan we gewoon eindeloos betalen net als voor benzine.

Plastic is voortaan des duivels en moet bestreden worden luidt de leuze van deze campagne net als het satanische CO2 dat de ondergang van de planeet zal worden als we geen miljarden aan de overheid blijven geven om het wereldklimaat te volgen en indien nodig bij te regelen.

De campagne wekt de indruk dat we in meters hoge plastic duinen leven terwijl het hier toch echt wel heel schoon is. Ik fiets regelmatig door de provincie hier en kom vaak op het strand van Egmond en dan zie je wel eens een blikje liggen, vooral waar veel  scholieren langskomen. Dat wordt regelmatig door de gemeente of provincie opgeruimd zodat de campagne tegen de verkeerde boom staat te blaffen. Het overgrote deel van het weggooiplastic wordt keurig afgevoerd en verwerkt.

De drijvende eilanden troep die in de oceanen drijven zijn bijna geheel afkomstig uit de derde wereld waar ze hun troep overal heen flikkeren. Ik kom regelmatig in Swaziland en daar rijd je op de autowegen langs eindeloos veel al of niet gescheurde grijze vuilniszakken in de berm. Daar geldt dat de wereld je vuilnisbelt is, gooi het maar ergens neer dan verdwijnt het wel uit zichzelf,

Dit is echter strijdig met de linkse ideologie van de betrokken ngo’s en overheden die voorschrijft dat alleen de blanke meneer schuldig is aan alle onrecht en onheil in de wereld en dus ook aan deze vervuiling en daarom degene is die hiervoor gestraft en her-opgevoed moet worden.

Vandaar dat ze hier campagne voeren en niet waar het effectief zou kunnen zijn, de derde wereld.

5 REACTIES

 1. Het probleem is niet plastic, het probleem is dat het in een aantal landen ( 8 rivieren in Afrika en Azië) gewoon overal wordt weggeflikkerd.
  Verder is het helaas zo dat papier minstens zoveel energie kost om te maken als plastic, maar dat papieren zakje maar een keer meegaat En dat katoenen zakje nog veel vervuilender is.

 2. Het is de verziekte vervuilde mentaliteit die vervuiling veroorzaakt,
  ook geestelijk zeker zo erg als plastic afval !

 3. Jammer dat het Kabinet en de 2en1 kamer geen plastic popjes zijn.
  Dan konden we ze weggooien.

 4. Plastic is niet meer dan macromoleculen, waar de mens voor een groot deel ook uit bestaat.

 5. We kunnen toch inmiddels afbreekbaar plastic uit hennep maken? De VOC liet er ook al zeilen en touw uit maken in een mate dat er geen olie voor nodig was om hele stukken van de wereld te koloniseren.

Comments are closed.