De moderne versie van de politicus met baby’s op zijn arm is die van de politicus die zijn beker met koffie laat vallen en daarna de boel zelf aanveegt: weliswaar een vondst met ingebouwde datum van uiterste houdbaarheid, maar toch een, waarmee nog wel hier en daar succes zal zijn te boeken en zeker iets dat opgenomen moet worden in het repertoire van de acteurs en actrices, buiten wier training geen enkele politicus meer kan.

Hugo van Reijen

7 REACTIES

 1. Balkenende en een skateboard https://youtu.be/djQDeNbOfio geeft mooi weer hoe een lamzak van polticus, de volksverlakker, die z’n stuitje bezeerd, geleerd heeft in alle situaties een pokerface te trekken, maar ’t eigenlijk wil uitschreeuwen van de pijn en hardop “gloeiende godverdomme” zou willen roepen.

  Sterk, stoer, onverwoestbaar of zo netjes dat ze zelfs de gemorste troep kunnen opruimen, de P-acteur, die via speciaal onderwijs en de toneelschool is geselecteerd, kan het allemaal en maakt het volk vooral wijs dat politici zo gewoon zijn gebleven, het zijn net mensen.

  Hoeveel miljoenen deelden de afgelopen kabinetten van ons geroofde geld uit aan het steunen van terroristen in Syrië? Heet het geen medeplichtigheid en aanzetten tot moord? Dat politici niet vervolgd kunnen worden voor het plegen van misdrijven is niet waar.

 2. Ik probeer steeds meer mijn spirituele wereld te vergroten, het waar komen we vandaan, en het waar gaan we heen als individu het menselijke wezen, l’Etre van Socrates en in het Hindoeisme,
  als mens heb je een prijs te betalen naar je verscheiden, en die kan vreselijk zijn, als je niet meer deelneemd aan het opnieuw geboren worden, het weten is er we moeten het opnieuw vinden, zij wisten het lang geleden, maar door het kwade overmand is het uit het leven verdwenen, we moeten terug willen we als mensen overleven, en terug keren van waar we ooit zijn gekomen !

 3. @only you [4]:

  Als de gecontroleerde macht dreigt te verliezen of weeffouten weggewerkt moeten worden, als de gepolitoerde glans verdwijnt van gebedshuizen tot aan de paleizen van de zogenaamde machtigen, dan ligt de kogel in ieder geval altijd nog klaar. Remember Fortuyn….Theo van Gogh…miljoenen kogels die het lijf doorboren in Rothschilds c.s. war….Zo behoud de macht z’n macht, zo behoudt alles z’n glans. Beetje van alles met brood en spelen erbij, beetje liegjastje kijken, beetje van alles bijsturen als een drie-traps raket en de ster blijft stralen.

  Rutte en soortelijk gespuis, links rechts één pot nat, hebben hun ziel verkocht, voor zover ze deze al bezaten.

 4. @Ratio [2]:

  Waterig bakje koffie op de vloer, het symbool van bloed. De handen blijven tenminste schoon, toch? Geldt voor alle kabinetten.

 5. Een kwestie van zelf dit bericht niet vergeten en er telkens op hameren in discussies. En als Groenlinks pijn wil lijden, dan hebben we wel een baantje voor ze in een historische martelkamer. Kan het bezoek zien, hoe het eraan toeging indertijd.

Comments are closed.