30 REACTIES

 1. Fysiek blijven kopen ongeacht de marktprijs?

  Schijnbaar is de Chinese industrie aan het oppotten? Of is er een zilverstandaard onderweg vanwege een wereldwijde depressie, waarbij ongedekt geld waardeloos wordt? Met je blote kont blijven zitten in ongedekte valuta’s of papieren bezittingen is een steeds groter risico? Dan heeft men niets te verliezen door vol in fysiek edelmetalen te gaan? Zilver heeft een industriële (monopolische) waarde, maar kan misschien bij een mondiale depressie ook dienen als een nieuwe (fysieke) valuta? Kopen lijkt zo een win-win situatie, tenminste voor degene die grote slapende sommen geld kan investeren.

  Interessante video om te onthouden.

 2. @jhon [2]:

  Jammer dat degene die ons in de reet willen nemen en je arm als een kerkrat willen maken daar anders over denken.

  Het gaat mij bijv. als zelfstandige niet om rijkdom, maar om zelfredzaamheid en vooral niet afhankelijk zijn van anderen of het voorkomen te moeten bedelen bij ‘onze’ nazistaat. Echter, er knabbelt als gangrreen van alles aan de zelfstandigheid, aan het vrije leven en hebben van bezittingen en bemerk ik dat er nog maar weinig mogelijkheden zijn om je los te weken of te vluchten van het huidige corrupte monetaire systeem. Er wordt namelijk een venijnig en smerig spel gespeeld met bijv. negatieve rentes, aandelenmarkten en investeringen die kunstmatig worden gestuurd.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  jhon [17] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [3]: Angstigen willen anderen in hun greep hebben, veilig onder controle. Middels bangmakerij. Geld is daartoe een (controle)middel, hoewel er ook zijn die het tot doel maken. Wees gerust, de backfire komt vanzelf wel op gang. Kwestie van tijd.

  Doet me denken aan iets dat ik ooit schreef, geïnspireerd door een Britse auteur met meer dan gemiddeld inzicht:
  Doet me denken aan iets dat ik ooit schreef, geïnspireerd door een Britse auteur met meer dan gemiddeld inzicht:
  “Angst kan onbewust en onbedoeld gevoed worden zodat het ontaardt in lafheid. Dat doen mensen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Het blijft niet bij het eenvoudig stellen, bewaken en verdedigen van grenzen. Er worden allerlei scenario’s bedacht waar men voorafgaand aan een noodzakelijk conflict al rekening mee houdt. Op die manier stelt men in eerste instantie een conflict uit. Onbewust nestelt zich het idee dat het ergst denkbare scenario nooit mag gebeuren. Op het moment suprême zorgt een sterke emotie van angst vervolgens voor laffe daden.”

  Als je niet wilt dat het ergst denkbare scenario jou overkomt, wat doe je dan? Dan organiseer je (preventief) dat het anderen overkomt. Precies dat brengt backfire op gang. Nu zijn bepaalde gepositioneerden kennelijk nog anderen aan het uitknijpen, uit angst dat ze zelf in de toekomst tekort zullen komen. Hamsteren. Je mag drie keer raden hoe backfire eruit zal zien ?

 4. Zojuist corrigeerde ik in het bovenstaande citaat tweetalig een woord: Verdedigen wordt beschermen.

  Het Engelse woord voor lafaard is coward. Co ward. Assistent of mede-ward. Zegt wel iets over de aard van denken in samenlevingen hé? Angstvallig, krampachtig het leven van anderen in een bepaald gareel houden…. doet denken aan de aap en banaan parabel.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [5]:

  Angst? Het is een lief en dromerig sprookje waarin we allen leven op een roze wolk….

  https://biflatie.nl/negatieve-rentetarieven-droom-werd-werkelijkheid/

  Heeft niets met angst van doen, maar is de weg plaveien richting totale macht. Ordo ab Chao.
  Die veel besproken chip geïmplanteerd en het confisqueren van bezittingen, is geen complot maar voor na het sprookje. Dit alles komt zo gegarandeerd zoals ook de dood gegarandeerd komt. “….vluchten kan niet meer….”

  Zelf in mijn totale naïviteit dacht ik dat 2007 de economische klapper zou worden, maar dat bleek, denk ik, in verhouding maar een poepje laten bij wat aanstaande is. In mijn laatste droom (openbaring?) zag ik chaos en zelfs hysterie en iedereen verdwaasd. De massa verworden in totale idioterie en in een vorm van elkaar afmaken en opvreten.

  Gelukkig bij dit alles ga je maar één keer dood, da’s positief en dat scheelt. Prettig voor mij is dat ik veel dierbaren in mijn omgeving heb zien sterven, ja ik vond zelfs mijn vriendin verongelukt en dood in haar auto, dus het leven en de dood is voor mij gelukkig niet meer dan een hoopje as. Heb ook nooit mensen na de dood horen klagen, dus het zal wel mooi of zelfs top zijn.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.
  johannes [10] reageerde op deze reactie.

 6. Het is “TIMING” die het allerbelangrijkste is in je leven, en niet alleen voor het investeren, whats going up, has to come down, en dat geld voor alles philosofies gezien ! iets frisser 40° ja ons oude huis met zijn dikke muren, en groot lucht volume blijft lekker koel,
  ’s nachts alles open, en lang en laat in de tuin zitten, met lekkere drankjes en hapjes “TAPPAS”, groet !

 7. @IIS [6]:

  We/men is alle schaamte voorbij en hebben geaccepteerd dat psychopaten, moordenaars en criminelen ons regeren/dicteren. Dit is de moderne versie van een “Russische Revolutie”. Prinses Europa ontvoerd en verkracht en waaruit een heel mooi, lief -onschuldig- kindje geboren gaat worden. De weeën hebben reeds ingezet.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 8. @IIS [8]:

  Ach, en de mens is net als de natuur nu eenmaal gewelddadig en klit alleen aan elkaar uit lijfsbehoud. Zelfs de planeet is voortgekomen uit geweld en tot rust komen en vergaat uit rust ook weer met geweld. Een eeuwige cyclus van geweld en vrede zit ingebakken, in alles.

 9. @IIS [6]: Beetje droevig relaas, maar het leven is helaas vaak zo, ” Felix qui potuit rerum cognoscere causas, ach in mijn familie hadden we enkele bijzondere mensen, helaas R.I.P., enorme I.Q.s, 5 – 6 talen beheersen, op momenten enorme stukken literatuur déclarerend, een oude vriend vanmij ook helaas nu bij de Goden, als we dan op het middenlandse zee zeilden met ons oude zeilscheepje, na wat mooie drankjes begon het feest, gedichten ach en dan de opera’s, begeef je in de proza die wereld omarmd je en geeft je wat je zoekt, warmte e symphatie, groet !

  IIS [11] reageerde op deze reactie.

 10. @johannes [10]:

  Het leven heeft enkele keren droevig en bizar toegeslagen, recht in het smoelwerk en daar kon ik het mee doen en geeft daardoor ook weer een verhelderende blik. Een dergelijk ‘experiment’ had voor mij niet gehoeven, maar uiteindelijk word een mens bij zoiets niets gevraagd en of ik het zo wel wil(de).

  Het enige waar ik mij nu nog zorgen over maak is hoe dit feest eindigt in het vuurwerk wat aanstaande is. In ieder geval merk ik dat een gezonde balans zoeken in het leven bijna onmogelijk wordt gemaakt en ik dat we geen macht en controle meer hebben over eigen leven en zaken. Het huidige leven speelt zich ergens af in een economische en monetaire arena en we kunnen niets anders dan toekijken en aanvaarden. Ordo ad Chao.

  Pak de momenten. Hartelijke groet!

  johannes [12] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [11]: Ik heb vrienden geholpen een groot oud huis te kopen, 4 families met een atrium voor de 4 families zwembad etc, nu 2 jaar gaat goed ?, de manier van leven als de mensen rond de mediterranée, we zijn nu oud maar brengen onze dagen door in ons huis, al levend ons lichaam verzorgen, eenvoudig eten, nu veel vijgen met kaas en honing, wijn goede wijn behoeft geen krans, muziek contacten, helaas veel mooie relaties zijn niet meer, zodoende is het soms eenzaam, maar goed, je kunt in de gard en l’herault grote oude cave’s kopen, om bewoonbaar te maken, van 20 000 af, prachtig klimaat droog en heet vol kruiden en planten, zwembad nodig !
  als je uit dat volle land wilt denk er over, groet !

  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 12. De huidige, verhardende realiteit heeft mij in ieder geval geleerd ( is wat ik maar omschrijf als “prettig”) dat een mens onderworpen is aan het lot. Het lot is datgene wat ongevraagd komt aanwaaien in het leven en waar men geen controle over kan uitoefenen. Het lot ligt buiten ieders macht. Daarom is het ook jammer dat een mens zo gefocust is of moet zijn op dagelijkse (kunstmatig opgeworpen) beslommeringen en problemen en we geen vrijheid van keus hebben of zelfs tegenwoordig als schering en inslag bewust worden afgeknepen van onze levens, vrijheid en opgebouwde verworvenheden. Stille vernietiging in optima forma.

  Nogmaals: ik zie de huidige tijd parallel lopen aan de Russische revolutie van begin vorige eeuw. Het zogenaamde onschuldige kind wat hier uit voort moet komen is natuurlijk niet zo onschuldig als een kind, maar een monster.

  Om van te kotsen, deze tijd met de voelbare ‘energieën’ die in de lucht hangen, zijn bijna onbeschrijfelijk. Bij mij roept het een onverklaarbare grote mate van boosheid en woede op, maar geeft vooral een gevoel van grote
  afkeer bij alles wat in dit krankzinnige circus wil dicteren en regeren. We leven in ieder geval in een tijd van ongekend grote abnormaliteit. Waarbij ik de vraag niet eens meer stel waarom bijvoorbeeld slecht gedrag beloond en goed gedrag bestraft wordt en ver achter mij heb gelaten. We leven in “Beestiale tijden’!….Of anders gesteld, ze zijn terug van ogenschijnlijk even weggeweest of voorbij te zijn

  Werkelijk om te kotsen.

 13. @johannes [12]:

  Geen mooier leven dan een goed leven, met mensen die puur en oprecht elkaar iets kunnen schenken in de vorm van hulp en warmte, liefde en troost, zonder te vervallen in pathetische dromerij of zweverigheid, met de beide benen op de grond.

  Dank voor het prachtig mooie aanbod, maar ik heb op dit moment mijn ‘anker’ reeds uitgegooid op een eiland dichtbij de West-Sahara. Ook vanwege het zonnige klimaat, want kon niet langer het deprimerende asgrauwe klimaat verdragen in VerNL. Maar besef dat ook hier het paradijs niet is en op aarde niet zal komen zolang de deep state, de satanische machten of hoe men zo ook wil omschrijven, regeren, dicteren en een vloek leggen op de huidige staat van zijn.

  Deze ‘mensen’, deze psychopaten of wat ze ook eel of niet zijn, ik kan mij niet verplaatsen in de gedachten van deze totaal geesteszieken die hun enige stinkende leven geven in een strijd tegen het leven en tegen het zijn in een voor mij niet te bevatten krankzinngheid. Wat kan er op tegen zijn te volle te leven en er te zijn in een weldenkend en harmonieus geheel? Een utopie? Of wijst men het af omdat men het nog nooit zover heeft weten te brengen?

 14. Als de Europese aap (dat doen wij hier gewoon niet!…lol – dank Nico, voor link) z’n macht, leven, verworvenheden en de regie terug wil dan zal men naar één van de wortel des kwaads moeten, o.a. het ECB Goldman Sachs bastion in Frankfurt dienen te bestormen en daar de macht terug kunnen halen. Zolang de nazionisten, de maffia, de macht hebben zal er niets kunnen veranderen ten goede. Ik verwacht namelijk niet dat de wal het schip zal doen keren en alleen hard, maar onverbiddelijk ingrijpen iets kan bewerkstelligen.

  IIS [16] reageerde op deze reactie.
  Nico [20] reageerde op deze reactie.

 15. @IIS [15]:

  En voor degen met wat vlees op de botten of de salaris gestald bij de krankbank, klein of groot bedrag, als je onafhankelijkheid en kleine beetje toekomst je nog lief is geef een tegenreactie en haal je goverdommusses toch je verworvenheden, je eigendom (zwijgend) van de bank. De kans dat een inbreker ermee vandoor gaat is kleiner en minder aannemelijk dan de krankbank die je geld rooft en ermee vandoor gaat.

  Je ongewenst in de reet laten neuqen door de bankdirecteur en er ook nog voor betalen? Op welke planeet z’n we dan geland?….Dit is een eigengeld overval, hier met de poen!

 16. @jhon [17]:

  Heb Wu Wei opgezocht en heeft iets weg van “vechten, door niet te vechten” of zelfs “de andere wang toe keren’ of “heb uw vijanden lief”. Jammer genoeg denken de psychopaten niet in dergelijke vormen van leef- of zienswijzen.

 17. @IIS en @johannes: De manier waarop jullie schrijven komt bij mij over als anderen proberen te bespelen of op te fokken. Hoewel ik snap dat dat goed bedoelt is… zou je kunnen zeggen dat opfokken een methode is die naadloos in rassenleer past. Er zijn allerlei rassen ‘gefokt’, zoals monarchen, edelen, industriëlen, werkgevers, werknemers, joden, christenen, moslims, noem maar op. Een ‘ras kweken’ als in iemand zodanig beïnvloeden dat de psychische ontwikkeling een bepaalde kant op gaat. Waar het intellectuele en lichamelijke dan in meegetrokken worden.

  Allerlei pogingen tot beïnvloeding ten spijt, heb ik tijdens mijn leven onvoldoende signalen opgevangen dat anderen een feitelijk kern-gezonde individuele toestand zouden willen. Voor zichzelf en/of anderen. Gevolgen van culturele beïnvloeding en niet (willen) weten waar dat te zoeken. Gevolg van onderwerpingstactieken. Verdring bepaalde kennis uit de openbare ruimte en je kunt anderen onder controle houden en gebruiken. Daar komt het eigenlijk op neer. Immuniteit begint bij onhebbelijkheid á la “nee, hoe hard je ook probeert, je kunt en zult mij niet hebben” ? In goed Amerikaans: “Go and fuck yourself” oftewel ga eerst maar eens zelf nadenken.
  Dat is zoiets als naar olie boren in je eigen belevingswereld, in en om je eigen (onder)bewustzijn. Als je een (informatie)lek of stroompje tegenkomt, dan weet je dat er daar meer te vinden is… van herinneringen en het heden kun je bijleren door te (blijven) herkauwen. Waarom zou verleden en heden steriel gescheiden moeten worden van toekomst, als in hokjesdenken gelabeld met eenrichtingsverkeer? Het zou dom zijn om niet van je verleden te (willen) leren, want uiteindelijk is en blijft je leven één geheel. Bij voldoende inzicht en overzicht kun je plannen maken. Primair voor jezelf, vervolgens als in een zichzelf uitbreidende cirkel voor je omgeving. De diameter daarvan kun je zelf instellen.

  @jhon: Wat de Chinese Confucius Wu Wei noemde is kennelijk een mix tussen mediteren (overdenken, herkauwen) en omgevingsfactoren. Je kunt kiezen tussen als een soort dode vis met de culturele mainstream meedrijven, als een schijndode meezwemmen, of als een denkbeeldige amfibische torpedovis in een stroom water gaan liggen. De vraag bij de laatste casus is of je zelf richting kiest, of dat je het aan een centrale regering (of handlangers daarvan) overlaat om richting voor je te kiezen. Om dat aan anderen over te laten, moet je zelf ‘voldoende’ afgestompt zijn geraakt.

  Als je jezelf ervan bewust bent dat bestuur door onderwerpers en voor onderworpenen per definitie om zelf-afbraakprocessen draait (gevolgen introductie gender rollen, huidige organisatiestructuren etc), dan weet je dat kunt kiezen tussen jezelf als insider naaien of als outsider door anderen genaaid worden. Een logisch gevolg van denkbeelden die ieder nogal door de strot geduwd worden. Toegegeven, meewerken doet dat soepeler verlopen. Maar toch. Allerlei pogingen tot manipulatie veranderen niets aan die procedure. Alhoewel, als anderen ervoor kiezen om je te naaien in de hoop hun zin te krijgen, dan laten ze daarmee wel doeltreffend zien waarvoor ze feitelijk staan. In de cultuur die in de hedendaagse (internationale) wereldorde is gecreëerd: Verplichte geestvervuiling en geestesziekte, verplichte geestelijke misvorming. Mrbluesky noemde dat op deze website ‘culturele deformatie’, en zo is het.

  Als je jezelf superieur acht, en anderen als viezerikken beschouwt… dan moet je ervoor zorgen dat je als je vermeende viezerikken bestrijdt niet zelf een viezerik wordt – via internalisering van karaktereigenschappen.

  IIS [24] reageerde op deze reactie.
  jhon [29] reageerde op deze reactie.

 18. @IIS [15]: Die parabel van de aap en banaan lijkt wel wat op de verboden vrucht uit het paradijs hé?

  Voor zover bananen metafoor zijn voor ideeën, draait het kennelijk niet alleen om de verkoopprijs en wie daarvan mee mag vreten, maar ook om de controle over welke ideeën al dan niet toegestaan worden. God heeft zich bij ons vanaf het allereerst begin ongeloofwaardig gemaakt door man en vrouw tegen elkaar uit te willen spelen. Ook door God gereguleerde slavernij, dierenoffers en levende mensenoffers vielen bij ons niet goed, die lagen te zwaar op de maag.

 19. Nico, veel geschreven, ik lees dat je nog niet toe bent aan de hogere trap van denken, ga hier zeker niet over in discussie, wat ik je aanraad meer zelfstudie, niet dat Oosterse philosophiese denken, meer het gewone zeevaarders horizon staren, dat gewone de witte was op de bleek brengen, de lakens in de wind drogen, dat doodgewone to the point, wat vergeten is !
  Kennelijk heb jij nooit de juiste vrienden ontmoet, die je zo na staan, dat het bijna liefde heet, en toch is, wij de oude “WACHTERS” van ons verleden heden en toekomst, het brokkelt af dat is zo voorzien, maar de “GRAAL” blijft bestaan, neem je hier geen deel aan kan je dit niet begrijpen, helaas, het zijn er niet veel, in de mensen een welbehagen, groet !j

  Nico [22] reageerde op deze reactie.

 20. @johannes [21]: Als ‘grote denkers’ het nog niet eens voor elkaar krijgen hun beeldvorming is de kleinste kern schoon en op orde te krijgen… blijf moet je daar noodgedwongen als bij een kapotte grammofoonplaat blijven hangen.

  Voorlopig zie ik geen waarneembare beweging richting kern-gezonde individuele levenskernen voor en door ieder. Dan heeft het weinig zin om over andere dingen te praten hé? Ook allerlei technologie en productiemethoden zijn niet om een kern-gezond idee gebouwd. Wat impliceert dat er nogal wat ‘op de schop’ moet. Maar… bij het begin beginnen. Niet doen zoals monarchen die zich door geestelijken lieten inspireren en alvast maar begonnen te bouwen zonder te beseffen wat de gevolgen zouden zijn. Om huidige zooi te corrigeren zal in ieder geval een integrale, wereldwijde aanpak nodig zijn.

  johannes [23] reageerde op deze reactie.

 21. @Nico [19]:

  …..”komt bij mij over als anderen proberen te bespelen of op te fokken. Hoewel ik snap dat dat goed bedoelt is…”

  Kan mij totaal niet vinden in hetgeen je beweert en vind het aanmatigend en vooral vaag diep en draait m.i. ergens om een kern die je wilt benoemen met heel lange omhalen en met heel veel diepte, breedte en lengte.

  Waar het bij mij feitelijk, heel simpel, over gaat is het begrijpelijk maken van het NAP, het absolute recht op zelfprotectie, en VOORAL over corruptie en misdaad van en bij de overheid, wetgevers, centrale banken, beurzen en politiek die een heel uitgekookt en dramatische koers varen tegen soevereiniteit, het (eigen) volk en waar uiteindelijk iedereen het slachtoffer van zal worden. Waarom reageer jij niet to the point en noem het geen bespelen, maar laat ik zeggen: opruiend, racistisch of xenofoob, om maar wat te noemen.

  Mijn punt lijkt me duidelijk en Is zeker geen bespelen, maar gaat over de keiharde realiteit, de wereld met op leven en dood en de onderlaag die net zo verrot is als de bovenlaag in de machtspiramide.

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 22. @IIS [24]:

  Iedere dag weer vraag ik mij af in wat voor horror scène ik ben terechtgekomen, dat was voor de euro eenwording en globalisering net even iets anders en de tijd dat Nederland nog grenzen kende.

  Niet het perfecte land, maar te behappen. Met de kennis van nu was het toen een achterlijk, maar redelijk in te leven land, nu is het een open riool en afvoerput geworden ten koste van anderen ten voordele van iedere gek, ex moordenaar en crimineel die welkom wordt geheten, met een overheid en politiek die vergeten zijn het woord maffioso volksslachters bij zichzelf op de CV te zetten.

  Het land waar iedere gek en zoetsappige en zogenaamd zielig zwart schaap is overgaald om te komen aanschuiven aan de gedekte tafel en opgehitst moet roepen “discriminatie” en “blank afval”.

  Ondanks het zuiver en oprecht leven, naar eer en geweten handelen, de speelsheid behouden en zakelijk, doch luchtig en een mens blijven die ik blief is het land één grote horrortrip geworden. Van mij mag het hele zaakje vijf keer p.d. naar de zwarte doos bidden en de politiek zich in de reet laten nemen, maar ik zie horor scène in een film met een heel slecht einde. Wie daarbij z’n leven wil geven aan dergelijke waanzin, is welkom. Ik heb geen trek in deze gifbeker en heb een ongezouten mening, over deze spectaculaire afbraak en ondergang van Vernederland en der EUntergang.

 23. Een doos schoensmeer op je muil, trek aan die jurk met ringbaard op het smoelwerk en trap het stuk verdriet dat “wijf” heet goed in de hoek, deal en roof, moord en verkracht….De roof- en moordstaat, politiek en koning heeft dat lief en noemt het vrede. Ik noem dit hoofdstuk en hororscène “chantage in de pedokelders”.

  Noemde men niet eerder dat het volk de regering krijgt die ze verdient? Dit is grenzenloos meer, dit gaat ver voorbij oorlogen en crisissituaties orkestreren. Dit omvat alles.

  IIS [27] reageerde op deze reactie.
  Nico [28] reageerde op deze reactie.

 24. @IIS [26]:

  ….En, met de kennis van nu? Wat we nu zien en meemaken is niets, een lachertje vergeleken bij wat nog gaat….moet komen. Succes en sterkte ermee. You ain’t seen nothing yet.

 25. @jhon [29]: Andersom wordt kennelijk verplicht gesteld dat je vecht voor je leven, omdat dat het enige is wat je hebt en hebberts dat nog willen hebben ook. Kort leve traditie!

Comments are closed.