De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars – Winston Churchill

We hebben heel veel gehoord over  concentratiekampen die door de Duitsers, Japanners en Russen werden opgericht, maar we hebben nooit gehoord over de Amerikaanse concentratiekampen voor Duitse militairen, die in gebruik werden genomen na 1945. Er zijn naar schatting zo´n 1 miljoen Duitse soldaten vermoord door de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog.

Dit was onderdeel van het Morgenthau-plan om het gehele Duitse volk uit te roeienHenry Morgenthau jr. was een Amerikaans-joodse adviseur van zowel president Roosevelt  als van Truman en was lid van de Democratische partij.

De Britse historicus en expert op het gebied van de Tweede Wereldoorlog, David Irving, vertelde hier het volgende over hoe het plan werd ontwikkeld in 1944 en uitgevoerd vanaf 1945:

 

 

,,In de zomer van 1944, ontwikkelde de Amerikaanse minister van financiën Henry R. Morgenthau Jr. tezamen met onderminister Harry Dexter White het Morgenthau Plan, formeel bekend als het Financiële Plan voor de Behandeling van Duitsland. Hij bezocht de slagvelden in Frankrijk in augustus 1944. Eisenhower drong er bij Morgenthau op aan om heel Duitsland te straffen. Morgenthau vloog toen naar Londen voor besprekingen met Winston Churchill en zijn adviseurs. Zij ontmoetten elkaar later weer in Quebec in Canada.

Henry Morgenthau Jr.

Als het Morgenthau Plan zou worden aangenomen dan zou dat tot de dood door ziekte en honger hebben geleid van ca. 10 miljoen Duitsers in de eerste twee jaar na de oorlog, dit is buiten de ongeveer 1 miljoen Duitsers die zijn omgekomen bij de verzadigingsbombardementen (waaronder fosforbommen) en de 3 miljoen Duitsers die zijn gedood tijdens de gedwongen deportaties uit de oostelijke gebieden. Zowel Roosevelt als Churchill ondertekenden het plan zonder erbij na te denken.

 

 

Terwijl belangrijke elementen van het Morgenthau Plan al in werking werden gesteld, zoals de ´hereducatie´ door joodse leraren en de ontmanteling van alle zware industrie om zodoende de Britse exporten te kunnen veiligstellen en werden in het geheim uitgevoerd als strafmaatregel 1067, die de Amerikaanse generale staf onder leiding van Eisenhower had uitgevaardigd. De controversiële elementen van het Plan werden niet formeel uitgevoerd, waaronder de door Morgenthau voorgestelde ´lynchwet´ en de bevelen om gehele groepen van verdachte ´oorlogscriminelen´ter plekke te lynchen zonder daarvoor een simpele identificatie te hebben vastgesteld of de Duitsers gewoon aan hun lot over te laten en zich er niet meer om te bekommeren (te verhongeren dus). Maar het had niet veel gescheeld.“

Herbert Hoover

Dankzij een  speciaal rapport van oud president Herbert Hoover over de situatie in Duitsland werd president Truman te verstaan gegeven om met deze genocidale politiek op de Duitsers te stoppen, want anders zou Hoover het gehele Amerikaanse volk inlichten over de misdrijven gepleegd door Eisenhower, die toen gouverneur was van Duitsland.

George Patton wilde dit al doen in 1945, maar kwam om het leven aan het einde van dat jaar, alvorens hijzelf verslag kon doen over deze misdaden jegens het Duitse volk begaan door Eisenhower als onderdeel van het beruchte plan.

In 1947 werd het Morgenthau Plan beëindigd en Henry Morgenthau Jr. was al ontslagen door Truman in 1945.

Het toont eenvoudigweg aan dat de geschiedenis die ons is verteld ernstig tekort geschoten is en nooit de misdaden tegen de mensheid van de geallieerden hebben onderricht. De gehele geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog dient sowieso helemaal tegen het licht te worden gehouden en de rol van de diverse politici kritisch dient te worden bejegend. In feite hadden Truman, Churchill, Eisenhower c.s. eveneens voor een oorlogstribunaal terecht moeten staan.

16 REACTIES

 1. David Irving is extreem omstreden. https://nl.wikipedia.org/wiki/David_Irving

  Dat neemt echter niet weg dat tijdens en direct na WO II bijna alle landen hun menselijk masker hebben afgeworpen. Slachtoffers als Polen werden toen ze de kans kregen dader. Hier het verhaal over de etnische zuivering van Breslau / Wroclaw: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wroc%C5%82aw#Een_complete_metamorfose

  Niet alleen de geschiedenis werd etnisch en nationaal gezuiverd opdat het zou lijken alsof de stad altijd Pools en door Polen bewoond was geweest, maar ook de achtergebleven bevolking moest verdwijnen tijdens een massale logistieke operatie. In de beginfase gingen deze uitwijzingen met het nodige geweld gepaard en werden duizenden Duitsers stelselmatig omgebracht. Meisjes en vrouwen werden op grote schaal slachtoffer van verkrachtingen door Sovjet-militairen en leden van de Poolse militia…… Vanaf 1946 werd de voedselvoorziening aan Duitse inwoners van de stad stopgezet, ter bevordering van hun bereidwilligheid om te vertrekken. De deportaties van Breslaus Duitse ingezetenen vonden plaats tot circa 1947
  Dit soort zuiveringen gebeurden in heel oost europa. En worden vooral genegeerd door de historici die aan de “goede” kant staan. Met het citeren van David Irving plaats je je helaas meteen in een heel verdachte hoek. Zo’n 75 jaar na het einde van WO II zijn de duitse oorlogsslachtoffers nog steeds taboe. Ook de gedachte uitspreken dat Hitler geen totale idioot was, met uitzondering van de laatste fase in zijn leven, is tot op heden gevaarlijk.

  Ik weet niet veel over het Morgenthau plan maar weet wel dat de oorlog voor veel van de duitse burgers en ex soldaten niet direct in 1945 stopte. Ze werden in de jaren 1945, 1946 en 1947 verkracht, vermoord en verdreven. De laatste krijgsgevangen kwamen pas in 1955 uit Rusland terug. Tien jaar na afloop van de oorlog.

  Vanuit de libertarische gedachte walg ik van het collectivisme dat het nazisme was, en ook het communisme. Maar Stalin en Hitler waren zeker geen domme idioten. En het negeren van de geschiedenis zorgt alleen maar voor etter. Waarom is vraagtekens stellen bij de holocaust zoveel slechter dan de massale verdrijving en massamoorden op duitsers na WO II te verzwijgen? Het is beide het op ideologische gronden herschrijven van geschiedenis.

  Albert S. [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [1]: Dank Ratio. De reden dat David Irving omstreden is is vanwege zijn gedegen onderzoek en uitstekende analyses m.b.t. de 2e WO. De andere ´geschiedschrijvers´ hebben gewoon van elkaar gekopieerd, maar hebben nooit zelf ter plekke onderzoek verricht. De sprookjes dat de geallieerden engelen waren moeten worden hoog gehouden, terwijl de feiten op de grond een heel ander verhaal vertellen.

 3. Deze reactie heb ik ook bij het vorige onderwerp gepost, het betreft een onderwerp wat ook in deze documentaire aangekaart wordt. De geschiedenis van de afgelopen eeuw. En die is anders dan in de reguliere beschreven….

  De documentaire:

  ‘Europa, the last battle’

  Ik zou ‘m opzoeken op archive.org. Deel 1-10

  Als je wilde weten hoe de hazen werkelijk lopen, kan je het daar zien. Niet voor de flauwen.

  Andre [7] reageerde op deze reactie.

 4. De contra revolutie in 1944-45 in Griekenland gevoerd door de Engelsen en Amerikanen tege de grieken, 160 000 dode Grieken, en niet gedood door de Duitsers, !

 5. @Histofinance [4]:

  Da’s een aanrader.

  Hieronder een copy/paste van een email die ik een aantal jaren geleden aan een Duitse vriend heb gestuurd. Merk op dat de video in het Lew Rockwell artikel niet meer op Youtube aanwezig is. De bewakers van de “waarheid” hebben weer toegeslagen. Ik vermoed dat de desbetreffende video nog wel ergens te downloaden is.

  Noch was: falls Du Dich (so wie ich auch) interessierst für Geschichte, dann empfehle ich das hier: https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/losses-film-james-bacque/ Im Artikel befindet sich ein Link zu einem Video über was die Alliierten auf dem Gewissen haben, u.A. ungefähr 7 Millionen unnötigen Toten, einschliesslich 1.6 Millionen Kriegsgefangene die per Befehl von Eisenhower als feindliche Streitkräfte neu definiert sind, und somit nicht als Kriegsgefangene under dem Genfer Vertrag vom Roten Kreuz besucht und kontrolliert werden konnten und auf bestiale Weise ausgehungert worden sind in erbarmlichen Umständen die mann ein Schwein noch nicht antun würde. Somit sind meiner Meinung nach die Alliierten (auch die Franzosen haben munter teilgenommen an diesem Völkermord übrigens) kein Haar besser als die Nazi’s. Das alles hat sich basiert auf dem sgn. Morgenthau-Plan, mit dem Ziel die Deutschen ein für alle Mal Klein zu kriegen. Bis heute ist übrigens noch immer kein Frieden unterzeichnet worden und wird Deutschland noch immer besetzt (die ganze EU ist eine Lakei fur den VS übrigens).

  Diese Geschichte wird bis heute unter den Teppich geschoben; ich vermute mal dass wenn mann darüber spricht, und nicht den politisch-korrekten “Wir Deutschen sind Schuld an alles”-Hypothese unterschreibt, mann selbst für Nazi und schlimmer ausgemacht wird. Das Treurige an dieser Geschichte, abgesehen vom unendliches Leid das diese Vorgehensweise verursacht hat, und die vielen Toten, erscheint mir dass das “Weg mit Uns”-gefühl genadenlos ausgenützt wird von den heutigen Machthaber in Berlin um unzähligen Ärtzte, Doktoren, Wissenschaftler und andere Fachleute aus Nord Afrika ein zu laden um Deutschland zu erreichern (ich nehme an, das Dir meinen leichten Sarkamus nicht entgehen wird).

  Andre [8] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [16] reageerde op deze reactie.

 6. Was het niet de Britse oprichter van scouting, Baden-Powell die het concentratiekamp heeft uitgevonden?

  Het is in ieder geval goed om als Nederland politiek niet te afhankelijk te zijn van wereldmachten, zoals de Zwitsers eigenlijk doen: geen NAVO of EU. Helemaal onafhankelijk kan je als land natuurlijk nooit zijn, maar zoveel mogelijk wel.

 7. Helaas zijn die wereldoorlogen tot een soort plaatjesboeken gemaakt, van praatplaatjes die later op individuele situaties konden worden betrokken. Maakte kennelijk niet uit ten koste van wie en wat, zoals dat meestal gaat met symbool poltitiek. Die wereldoorlogen waren kennelijk niet bedoeld als geneeskundige operaties.

  V.w.b. de 2e wereldoorlog valt op dat er gefinancierd is om ellende te veroorzaken, waar bepaalde ‘lessen’ mee mee kwamen (een Amerikaanse First Lady sprak later over geperfectioneerd fascisme).
  Financierders hebben van de 1e ronde geprofiteerd. Op een gegeven moment werd de stekker eruit getrokken en werd er tijdens de 2e ronde op een andere manier meegeprofiteerd van herstelbetalingen en wederopbouw.
  Dit sluwe spel duikt in allerlei varianten op, zie bijv. 9/11. Daar wordt het Wirtschaftswunder anders genoemd, maar eigenlijk hetzelfde principe.

  Al met al doet het nogal denken aan een 3D bril in een bioscoop: Je hoort verschillende verhalen, de schijnwerkelijkheid lijkt net echt, maar het is en blijft een voorstelling die los staat van het echte leven en onvervalste liefde, en die verdringt. Zo gaat dat helaas ook met wat er vanaf gemeentebesturen en regeringen komt. Je zou kunnen zeggen dat karaktermoord op leven en liefde steeds effectiever wordt georganiseerd… als de schone schijn maar mooi is maakt het eigenlijk niet zo uit hoeveel schade in levens wordt veroorzaakt. Dat kan duidelijk anders.

  Ñico [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Nico [11]: Financierders die meeprofiteren is uiteraard te ‘smal’. Het geldt ook voor andere ‘providers’ zoals industriëlen.

  Verder is het slopen van productiecapaciteit ‘hier’, zoals in het Morgenthau Plan, een effectief middel om afhankelijkheid van productiecapaciteit ‘daar’ te creëren. Business is war!

 9. De “overwinnaar” schrijft de geschiedenis ! de waarheid is het éérste slachtoffer.

 10. Gezien (dwang)arbeid onder een ‘Arbeit macht Frei’ regime of equivalent:

  Pa, ik wil gaan bungeejumpen.
  – Gaat niet gebeuren zoon, want je leven is met een kapot rubber begonnen en ik wil niet dat het daar ook mee eindigt.
  Ha ha… grapje. Ik ga duiken om op te duikelen!
  – Pas dan op zoon, want voor je het weet heb je last van te hoge druk of juist decompressie.
  Ha ha… grapje. Ik ga aan headhunting doen, om medewerkers op te duikelen!
  – Pas dan op zoon, want voor je het weet ben je aan medewerkers verslaafd. En andersom.

 11. zie hier het stramien t.a.v. eu en houding tegenover brexit aanhangers. zie/voel ik oudzeer?

 12. @Andre [7]: Bedankt André, ik kwam er pas kort geleden achter door mensen die mij dit verteld hadden. Toen ben ik zelf onderzoek gaan doen en kwam tot de ontdekking dat dit alles moedwillig is verzwegen in ons land. Je ziet dat google, youtube en facebook ten prooi zijn gevallen aan corporatistische censuur. Trump heeft al voorgesteld om zowel google als youtube en facebook te verplichten zich te registreren als publicatiebedrijven of als opinieplatforms. Bij publicatiebedrijven zijn ze dan gedwongen om zich bloot te stellen aan aanklacten wegens smaad en bij opinieplatforms mag er geen enkele censuur worden gepleegd op straffe van. In een klap vernietig je de censuur van deze walgelijke bedrijven.

Comments are closed.