Soms liet Hub zijn frustratie spreken. Alhier zijn frustratie over het verkrijgen van internet toen hij in 2008 verhuisde naar zijn appartement in Gouda.“Een modern drama.”

Een frustrerend, slaapverwekkend drama, maar tevens een les hoe de huidige maatschappij werkt.

Lang geleden, toen ik op het platte land in een buitengebied woonde, was het moeilijk om Internet (ADSL) te krijgen. Maar als je in 2008 gaat verhuizen naar een stad als Gouda, verwacht je helemaal geen problemen.
Zeker in een tijd dat mensen naar de maan kunnen vliegen en gezond op aarde terugkeren. In een tijd dat waarin het mogelijk is om ongeboren babies al in de baarmoeder te opereren, en waarin nog veel meer fantastische prestaties mogelijk zijn.

Dat werd bevestigd door de eerste KPN-klantendienst-expert (KKE) die inderdaad de geruststellende mededeling had dat er geen problemen waren met mijn wensen om telefoon, fax en Internet snel beschikbaar te hebben. Het kan zelfs binnen een uur geregeld zijn.

Toen ik opgaf te verhuizen naar Gouda, gaf hij het advies om niet een “verhuizing” op te geven, maar een afmelding en een nieuwe aanmelding. “Want een verhuizing gaat altijd fout!”.
OK, dank voor advies en we doen het zo.

Toen de procedure fout dreigde te gaan en ik belde, vertelde een andere KKE dat het langer duurde omdat ik een “nieuwe” aansluiting moest hebben. Ik vertelde hem dat dit was gebeurd op advies van collega, die verteld had dat dit altijd fout ging. “Tot mijn verbazing bevestigde de KKE toen: “Ja, dat is ook zo!”.
Het werd niet duidelijk waarom hij mij een fout verweet. Hij zou de zaak onderzoeken.

Inderdaad werd ik teruggebeld door weer een andere KKE. Die vertelde dat het probleem was dat de aannemer van onze nieuwbouwflat niet geregeld had om een kabel naar het gebouw te leggen en dat dit nu met de gemeente geregeld moest worden en dat dat wel wekenlang kon duren.

Dus naar de bouwer. Die wist onmiddellijk dat dit onzin was want hij had persoonlijk gezien dat de aansluiting gemaakt werd. Onderzoek wees toen uit dat de KPN-afdeling verantwoordelijk voor aansluitingen, dit nog niet had doorgegeven aan de KKE’s.

Weer naar de KKE!. Daar kwam de klap op de vuurpijl: “Mijnheer we hebben uw aanvraag gecanceld. We kunnen niet de aangevraagde (aangeboden!) snelheid garanderen en omdat we u niet konden bereiken hebben we alles maar geannuleerd”.
Zo grof stom heb ik het zelden meegemaakt.
Uiteraard konden ze me niet bereiken, want de telefoonverbinding was er ook niet. Er werd zelfs geen gewone klassieke post bezorgd in een flat die al meer dan een week door ons bewoond werd. En informatie bij KKE’s van TNT leverde niet veel meer op dan dat ze het zouden onderzoeken.
Geïrriteerd wist ik niets beter te doen dan een nieuwe aanvraag met lagere snelheid dan maar te accepteren en op gang te brengen.

Buren vertelden me toen dat je beter de zaak kunt regelen met REKAM en CAMWAY. Dus dit op gang gaan brengen.
De eerste ervaringen waren aarzelend. REKAM moest eerst een ingevuld formulier hebben, voordat ze iets konden doen. Blanco formulier werd snel op de post gedaan, maar bereikte niet snel zijn bestemming bij mij. Er kon DUS niets gebeuren.

Weer twee dagen later WAS ER POST:
VIER brieven van KPN. Een nietszeggende, Twee “aanmeldingen” en één annulering. Ook het formulier van REKAM, dat we snel invulden en meteen retour zonden. Het was inmiddels weer vrijdag.
Zaterdag dus naar CAIWAY in het centrum van Gouda getogen. Daar kregen we een heel vriendelijke en veel belovende behandeling. Alles werd snel geregeld en maandag zouden we al alle benodigdheden kunnen ophalen.

We hebben toen KPN maar gebeld dat ze verder maar in hun eigen sop moesten gaar koken.

Maandag bij CAYWAY “het” pakket ophalen. Dat lukte bijna perfect, maar… het was niet volledig. Er was een verkeerd onderdeel gereserveerd. Foutje, maar niet erg, want over enkele uren zouden we toch Internet kunnen hebben.

Juichend naar huis, en het pakket installeren. Alles liep eenvoudig. Daarna moest het modem ongeveer een half uur “flikkeren” en dan zou er Internet zijn. Als het lampje constant brandde.

Maar na een uur flikkerde het ding nog, en CAIWAY was niet meer bereikbaar.

Volgende dag een zeer moeilijk bereikbare CAYWAY, die niet (zoals normaal) hun eigen modem konden bereiken. Na veel tijd (en belkosten via mobiel) bleef het volgende probleem:
Er zou een monteur van een externe firma moeten komen. Iemand waarmee je geen afspraak kon maken en maar moest hopen dat je thuis zou zijn op het ogenblik dat hij aanbelt. Pas daarna krijg je een telefoonnummer om een afspraak te maken!!
De rating van CAMWAY daalde meteen van 9 naar 5.

Afwachten, leven met verdere frustratie, en plannen om bij volgende mogelijkheid ook bij CAIWAY binnen te lopen om persoonlijk het probleem proberen te bespreken.

Vanwege belangrijkheid en urgentie besloten om dan toch maar naar het centrum te tijgen en CAIWAY op te zoeken.. Daarbij bleek dat men ook daar (of bij hun partner REKAM) ons adres niet had herkend en de zaak “maar had afgevoerd”. Dit leek precies op een KPN handeling!
De medewerker van CAIWAY trachtte het snel en vriendelijk te herstellen, maar kwam niet verder dan dat er binnen Twee tot Vijf dagen wel iemand zou komen kijken of we thuis waren, en zo niet dan een briefje in de bus zou gooien met een nummer waarop we konden proberen een afspraak te maken..
Geen idee wat daar weer uit kan komen.

Ondertussen kreeg ik van de monteur van het flat-communicatie-systeem nog het advies dat er ook een andere “spitter” gebruikt had moeten worden. Maar volgens andere deskundigen, inclusief van CAIWAY, was dat onzin.

Zou ik voor mijn overlijden nog wel eens ooit Internet mogen beleven ? 080312

CAIWAY leverde toen wel al vast de “router”. Maar ik begreep dat je daar toch niets mee kunt doen zolang het modem niet ophoudt met flikkeren.
En het ding flikkerde maar door..
Nu 16 degen zonder Internet! Een mens kan wel hebben! 080314

IT-deskundige buurvrouw probeert ook het probleem op te lossen, maar komt voor hetzelfde raadsel te staan.
????Modem is kapot ??? Of Er zit geen Internet-signaal op de kabel ???????? (Er is wel TV )

Dus maar weer naar de winkel van CAIWAY. Daar vindt de medewerker uit dat we weer niet aangesloten zijn maar dat er nu binnen een paar dagen alles in orde zou zijn. Maar contact met REKAM opnemen is haar enigste advies. Zij kan niets doen.

Daarna gebruikt REKAM de “kastje naar muur sturen” techniek die uiteindelijk uitkomt dat er op 19 maart een monteur zou komen om alles op te lossen.
Na enkele uren dus maar eens bij CAIWAY informeren. Antwoordmachine houdt je dan minstens tien minuten in de wachtstand, je klantnummer wordt door de machine niet herkend en uiteindelijk hoor je van de machine dat in Gouda en omgeving een stroomstoring is waardoor er geen internet mogelijk is.
Dan komt er een medewerker die het ook niet weet. De stroomstoring had te maken met een kabel die door graafwerkzaamheden kapot was.
Maar bel maar naar de storingsdienst van CAYWAY en vertel hen je “BONnummer 0802111, en ook nog je TICKETnummer 713767-1. Dan zal het wel in orde komen.

Het is ondertussen weer 5 dagen later 080319

Bellen naar REKAM: Nieuws: “Mijnheer u wordt vandaag pas aangesloten. Van BON of TICKETnummers weet ik niets en kan er niets mee doen”‘.
Neen, de monteur die zou komen, belt niet aan bij u. Hij is wel zo goed dat hij een kaartje in de bus stopt als u bent aangesloten. Verder kunnen wij niets doen.

Paar uur later hoopvol naar de brevenbus, maar .. die is leeg.

Opvallend is de ongeïnteresseerdheid van de meeste “medewerkers”. Duidelijk hun eigen naam noemen is er niet bij, als je er naar vraagt is is het meestal onverstaanbaar. Bij al die lieden nog niet één ontmoet die echt meeleeft, je ellende begrijpt, en die zegt dat hij of zij het nu eens echt voor je gaat oplossen.

Enkele uren later:
Nieuw contact met REKAM levert op dat een vroegere storingsmelding verlopen is. Waarom en hoe is een raadsel.
Wel heeft REKAM vanochtend een TV-monteur gestuurd, maar die weet niets van INTERNET en keert onverrichter zake terug.

Nu gaan ze een INTERNET-monteur sturen.
Als je morgen tussen 08.30 uur en 09.00 uur belt, kan het zijn die monteur nog bereikbaar is, en kan vertellen wanneer hij komt.
We zullen dus vol hoop de nacht in gaan.

Tussen half negen en negen uur belooft de internetmonteur dat hij dezelfde ochtend nog zal komen. Dat gebeurt inderdaad. Hij meet een slecht signaal. Gaat het elders zoeken en beloofd dat hij terug zal komen. Zelfs:Ïk ga niet weg voordat het probleem is opgelost”
Dit was de eerste keer dat iemand stelde dat hij het echt zou oplossen!! En hij deed het. Want een uur later was er internet.

Einde verhaal, met prettige gedachte dat er toch nog mensen zijn die niet ophouden voordat een probleem is opgelost. Als deze man 18 dagen eerder gekomen was, was er eigenlijk nauwelijks een probleem geweest.

5 REACTIES

 1. Ach heb 3 maanden terug een Sony blu-ray speler gekocht met gratis film van queen
  Heb dagelijks contact met Sony Nederland via internet telefoon etc
  Elke werk dag denk ik dat het geregeld is
  Dan moeten ze een copy van dit dan het serie nummer via foto
  Ze hebben alles al
  Zeker 5 X maar nog geen bleuray van queen heb ‘m inmiddels al bij vrienden gezien dus eigenlijk hoeft het niet meer maar ga door

 2. Iets dergelijks hebben wij met soort verhuizing meegemaakt die volgens sommigen ‘emigratie’ heet. Je krijgt te maken met een ongelofelijke berg gezeik en vertraging voor overheidsdienaren etc. de boel eindelijk eens op orde hebben. Hoe moeilijker en hoe lastiger, hoe beter kennelijk.

 3. Ach hoe gelukkig en homogeen was onze samenleving voor dat al deze technische psychopaten vooruitgang begon, het als soep op lepelen van alle wereld ellende, maakt de mensen niet echt vrolijk, ben aan het overleggen met mijn ega en mijzelf, of ik niet gewoon de hele boel in de vuilnisbak gooi, en weer mijn oude gerelexste leefstijl op ga pikken, heb nog zeker een kleine 50 ig boeken te lezen en sommige te herlezen en ook mijn bezoeken aan mijn vrienden loge, the Pickwick club, wat meer te fréquenteren, om nu te zitten schrijven terwijl de meeste je gaan blinddoeken, nee daar ben ik te groot voor, groet !

 4. oplossing
  4G modem, simkaart erin,
  alle ander internet inkl. tv abo’s de deur uit.
  besparing 60 euro’s per maand.
  vraag uw gsm leverancier er naar en ook waarom zij dit niet adviseren ( verdien model kompleet op de schop)

 5. Als ik het zo lees is het verhaal meer een probleem veroorzaakt door bureaucratie dan door techniek. Treuriger is dat het anno 2019 geen haar beter is geworden.

  KPN en Ziggo, lamlendige bedrijven waarmee je het liefst niets te maken wilt hebben. Met een beetje geluk tref je een monteur, met kennis van zaken en hart voor de klant, maar die worden steeds schaarser. Veel zijn weg geZZPed naar iets dat Guidion heet en de rest is denk ik iets anders gaan doen.

Comments are closed.